Kertšinsalmen sillalta nousee taas voimakasta savua

Vaikuttaa siltä, että Ukraina on tehnyt useammman iskun Kertšinsalmen siltaan. Alueelta on kuvattu useita filmejä, joissa näkyy voimakasta savunmuodostusta.

Monet venäläistahot ovat ladanneet nettiin kuvia ja raportoitu, että juuri Ukraina on tehnyt näitä hyökkäyksiä. Venäjä on kiistänyt pommitukset ja väittää räjähdysten olevan ilmapuolustusta ja sillat ovat vahingoittumattomia.

Liikenne sillalla on kuitenkin pysäytetty molempiin suuntiin, joka viittaa siihen, että jonkinlaisia vaurioita siltaan on tullut.

 

Rintamatilanne

Ukrainan rintama on jämähtänyt melko lailla samoihin paikkoihin ja se on ollut näissä asemissa jo monta kuukautta. Bakhmutin lohkolta odotettiin ukrainalaisten etenemistä, mutta siellä ei saatu toivottavaa tulosta.

Toisaalta tilanne Bakhmutissa etenemiseen on tällä hetkellä melko mahdotonta. Venäläiset ovat rakentaneet Bakhmutin taustalle valtavan miinakentän, jonka ylittäminen on mahdotonta ennen kuin sinne on raivattu polkuja.

Joidenkin arvioiden mukaan Ukraina saattaa muuttaa painopistettä Donetskin kaupungin lounaispuolelle Vuhledar-Polohy-lohkolle. Tästä on jonkinlaisia viitteitä. Berdianskin satamakaupungin alueelta on kuultu viime aikoina useita räjähdyksiä, jotka ovat ukrainalaisten tekosia.

Tässä tarkoituksena olisi edelleen yrittää katkaista etelärintama kahtia, jolloin osa etelämantereesta ja Krimin niemimaa jäisivät mottiin. Tällaista ajatusta saattaa tukea se, että Kertsinsalmen siltaa on viime päivinä yritetty tuhota ainakin kahteen eri otteeseen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments