Pohjanmaan poliisilla vilkas viikonloppu

Etenkin viikonlopun yöt olivat poliisitoiminnallisesti vilkkaita ja perjantaiyö oli koko kesäajan vilkkain yö Etelä-Pohjanmaan alueella.

Erityisesti Solar Sound -festivaali työllisti erilaisten häiriötehtävien ja pahoinpitelyjen johdosta. Pahoinpitelyjä tapahtui niin huvialueella, kuin sen välittömässä läheisyydessäkin.

Pahoinpitelyrikoksia tuli tutkittavaksi 21 kappaletta. Niistä 4 tapahtui yksityisasunnossa tai sen välittömässä läheisyydessä. Muut pahoinpitelyepäilyt tapahtuneet yleisillä paikoilla tai huvialueilla. Liikenteestä tavattiin kaikkiaan 23 rattijuoppoa, joista yhdeksässä tapauksessa kyse törkeästä rattijuopumuksesta. Viidessä rattijuopumustapauksessa kuljettaja oli käyttänyt myös huumausaineita.

Perjantai iltana henkilöauto oli suistunut tieltä ja törmännyt neljään puuhun Pohjan valtatiellä Seinäjoella. Kuljettaja oli juosten poistunut paikalta ennen kuin poliisit saapuivat. Myöhemmin yöllä otettiin kiinni mies, jota epäillään ajaneen autoa. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena. Tapauksen esitutkinta jatkuu.

Sunnuntaina iltapäivällä valtatiellä 19 Uudessakaarlepyyssä poliisipartiota vastaan ajoi henkilöautoilija, joka ajoi 185 km/h alueella, jossa rajoitus on 100 km/h. Auto ajanut nuori mies epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja häntä määrättiin ajokieltoon.

Viikonlopun aikana päihtymyksen vuoksi oli kiinniotettuna kaikkiaan 50 henkilöä. Rikosperusteisesti kiinniotettuna on ollut 25 henkilöä.

Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Mustasaaren Södra Vallgrundissa nuorisoporukka oli häiriköinyt leirintäalueella. Yhden asuntoauton tuulilasi oli rikottu ja poliisi tutkii asiaa vahingontekona. Poliisi otti samalta alueelta kiinni yhden henkilön epäiltynä rattijuopumuksesta. Täysi-ikäinen nuori mies kuljetti mopoa ja puhalsi poliisin alkomittariin 0,38 mg/l. Mieheltä puuttui ajo-oikeus.

Liikenteessä ollut nainen huomasi tyttärensä polkupyörän jonkun tuntemattoman miehen hallussa lauantai-iltana Piirikadulla Vaasassa. Nainen oli ajanut paikalle ja pysäyttänyt miehen sekä kutsunut poliisit paikalle. Nainen tunnisti varmuudella polkupyörän siinä olevien tarrojen takia. Mies myönsi varastaneensa polkupyörän ja kertoi myös varastaneensa toisen polkupyörän, jonka hän oli jättänyt sinne mistä oli tämän toisen pyörän varastanut. Poliisit löysivät toisen varastetun polkupyörän, valkoisen Nopsa Hehkun, mutta rikosilmoitusta tällaisesta varastetusta pyörästä ei löytynyt, joten ilmoitusta odotellessa pyörä on poliisilla hyvässä tallessa. Miehen hallusta löydettiin myös muovipussillinen jouluvaloja, jotka myös kaipaavat omistajaa.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä on murtauduttu Kokkolan Kirkonmäellä Airsoft Kokkolan tiloihin. Tiloista on anastettu Airsoftiin liittyvää tavaraa sekä savuheitteitä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments