Viikko aloitettiin reippaalla pommi-iskulla

Upplands Väsbyn pommin tuhon jälkiä.
Viime päivien aikana erilaisia pommi-iskuja on tehtailtu lähes joka päivä. Yksin Tukholmassa ainakin viisi pommi-iskua elokuun aikana.

Maanantai-iltana tehtailtiin Tukholman pohjoispuolella Upplands Brossa viikon ensimmäinen pommi-isku. Pommi viriteltiin kerrostalon ala-aulaan ja tuhot olivat kovanpuoleisia. Ainakin pari ensimmäistä kerrosta meni remonttikuntoon.

Henkilövahinkoja ei tullut, mutta selvää on, että henkisiä vahinkoja tuli asukkaille senkin edestä.

Pommi oli tällä kertaa erityisen voimakas. Toistaiseksi ei ole tietoa kuka tai ketkä olivat mahdollisen iskun pelottelun kohteena. Yleensä tällaiset iskut ovatkin juuri pelottelua, muistutuksia. Joko joku on velkaa ja pommi on viimeinen karhukirje. Näitä velkoja nimittäin ei peritä ulosottomiehen avulla, ja viimeinen perijä on viikatemies.

Toisaalta pommi voidaan virittää melkeinpä minkä syyn takia tahansa, kunhan mainitaan taikasana: rispekti.