Venäjän uutinen suomitekstillä: ”Supo värvää agentteja”

 

Venäläiset mediat ovat keksineet Suomesta jutun, jonka mukaan Suojelupoliisi Supo värvää vakoilee ja värvää venäläisiä henkilöjä agenteiksi. Moni on uutisten mukaan nyt syytteessä Venäjällä maanpetoksesta.

Esimerkiksi Russia24-uutiskanavan uutisessa kerrotaan, että Suomen liittyminen Natoon kriisiytti Suomen ja Venäjän välisiä suhteita. Sen jälkeen on pitkä katsaus venäläisiin henkilöihin, jotka ovat nyt jääneet kiinni Supolle työskentelystä. Monia on pidätetty venäjällä ja heitä odottaa syyte maanpetoksesta.

Uutisessa kerrotaan esimerkiksi Andrei Titov-nimisestä henkilöstä, joka työskenteli 30 vuotta Supolle agenttina eli vakoojana ja paljasti Suomelle venäläisiä salaisuuksia. Titovin agenttinimi oli Veikko.

Esiin tuodaan muitakin venäläisiä henkilöitä, jotka on nyttemmin vangittu ja ovat Venäjällä vankilassa maanpetossyytettä odottamassa. He ovat siis olleet suomalaisen tiedustelupalvelun palkkalistoilla venäläisinä vakoojina.

Yllä oleva filmi on tekstitetty Suomeksi, joten kannattaa katsoa kuinka harhaista on meno Neuvostoliitossa, jota nykyään Venäjäksi kutsutaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments