Ruotsin pääministeri: islamin kritisoiminen voi aiheuttaa vaaran, vaikka islamin kritisoiminen on laillista Ruotsissa

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson on joutunut puun ja kuoren väliin Richard Jomshofin lausuntojen, yleisesti sananvapauden takia. Joka taas on aiheuttanut Ruotsille harmaita hiuksia.

Ajankohtaisohjelmassa ”Agendassa” moderaattipuolueen Kristerssonia yritettiin painostaa antamaan lausuntoja sverigedemokraattien Richard Jomshofin twiiteistä, joissa Jomshof kertoi mm. mielipiteensä profeetta Muhammadista, joka on massamurhaaja, ryöväri ja raiskaaja. Tämä yhdistettynä koraanin polttamisiin on aiheuttanut tulenaran tilanteen Ruotsin ja Tanskan sekä islamilaisen maailman välille.

– Olen sanonut, että tällainen ei ole hyvä juttu. Mutta en myöskään ole vastuussa mitä muut ihmiset sanovat. Vastaan Ruotsin turvallisuuden johtamisesta, Kristersson sanoi Jomshofin twiiteistä.

– Ruotsissa on tällä hetkellä ihmisiä, jotka tekevät tyhmyyksiä. Se aiheuttaa suoran vaaran Ruotsille, jos näin jatkuu pitkään. Sverigedemokraatit eivät kuitenkaan ole ongelma, vaikka onkin mukana hallituksessa (Tidö-sopimuksen puitteissa, toim. huom.). Ruotsissa nyt vain on niin, että islamin kritisoiminen on laillista, Kristersson sanoi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments