Oliko koraaninpolttajaan kohdistettu “atakki” näytelty tapahtuma?

 

Onko koraaninpolttaja Salwan Momikan taustalla jotain muuta kuin yksittäisen ihmisen mielenosoitus islamia vastaan? Jotain sellaista, jota ei osata huomata?

Nimittäin tällainen ajatus on tullut mieleeni jo muutaman kerran. Momikan toiminnassa ja toimintaan liittyvissä asioissa on useita todella kummallisia tekijöitä.

Ensimmäinen on se, että Salwan Momikalla on julkiset osoitetiedot ja hänen tiedetään asuvan Södertäljen Järnassa. Mies siis oikeasti asuu siinä osoitteessa, eikä ole pelkästään “vain kirjoilla”.

Jos siis islamilainen maailman on raivon partaalla, ja koraanin pilkkaajille voidaan odottaa lyhyttä elämää, niin miten on mahdollista, että Momikaa kohtaan ei ole tehty minkäänlaista pommi-iskua? Ruotsissa pommi-isku tehdään pienemmästäkin asiasta, mutta tässä tapauksessa mitään ei ole tapahtunut.

Toinen on se, että Momikan tiedetään liikkuvan ihan normaalisti Södertäljessä ja yleisesti Tukholman alueella julkisilla kulkuvälineillä ilman mitään poliisin 24/7 turvavartiota. Jollainen oli esimerkiksi Lars Vilksillä. Miten on mahdollista, että henkilö, joka on pilkannut islamia verisesti, pystyy liikkumaan Ruotsin suurimmassa maahanmuuttajakaupungissa ihan normaalisti ilman että hänen kimppuunsa ei käydä?

Jos vertaa, niin Jyllans Postenin pilapiirtäjä, islamista pilapiirroksia tehnyt Lars Vilks, ranskalainen pilakuvalehti Charlie Hebdo sekä lukemattomat muut islamia pilkanneet henkilöt ovat olleet murhaiskun kohteena tai murhayrityksen kohteena. Rasmus Paludan ei voi liikkua ilman poliisivartiota ja hän joutuu salaamaan osoite- ja asuintietonsa. Mutta sitten taas Salwan Momika pystyy kuljeksimaan ja elämään kuin ei mitään.

Yllä oleva filmi levisi tänään Ruotsissa ikään kuin todisteena, että Momika joutui atakin kohteeksi. Mutta mitä filmiltä näkyy? Heti näkee, että filmi on näytelty filmi. Päällekarkaajalla on käsissä nyrkkeilyhanskat eikä hän edes oikeasti yritä lyödä Momikaa. Kuvaaja toistaa “tässä on tappelu, tässä on tappelu, tämä on atakki, tämä on atakki, missä on poliisi, missä on poliisi, hän löi häntä”. Lopuksi atakin tekijä vain kävelee pois paikalta.

Itsellä ensireaktio oli, että näytelty filmi. Enkä ole ainoa, joka on samaa mieltä.

Lisäksi kun ottaa huomioon sen, että mielenkiinto Momikan mielenosoituksia ja koraanin polttoja vastaan on hävinnyt kokonaan. Kesän alussa paikalla oli vastamielenosoittajia, mutta ei ole enää. Viime perjantainakin paikalla oli enemmän lehdistöä ja kantaruotsalaisia naisia itkemässä, mutta ei muslimimiehiä huutamassa naamat punaisina allahu akbaria.

Jos vertaa Rasmus Paludanin koraanipeijaisiin, niin ne ovat olleet joka kerta valtavia spektaakkeleita. Vastamielenosoittajiakin on ollut kymmenistä useaan sataan.

 

En yritä tässä mitään salaliittoa kehitellä, koska sellaisesta ei ole näyttöä, mutta pienenä epäluulon siemenenä mieleen tulee, että onko tämä Momika-show itse asiassa muslimitahojen itse järjestämä show. Tässähän on melko simppelillä keinolla saatu mukava vastakkainasettelu, ja hyöty koraanin polton aiheuttamasta mielikuvasta – mielenpahoituksesta, sataa vain Ruotsin muslimien laariin rekkalastillisen säälipisteitä.

Niin ikään valtiollinen laiva on nytkähtänyt aavistuksen siihen suuntaan, jossa islam nähdään vähän enemmän vakavastiotettavampana toimijana. Imaamien ja islamoppineiden sananvalta on toisin sanoen kasvanut aavistuksen kun taas eräänlaisen islam-kritiikin paheksunnan aste on noussut aavistuksen.

Moskeijoiden perjantairukouksissa puhutaan pääsääntöisesti politiikkaa, joten en ihmettelisi, vaikka siellä on kehotettu ihmisiä rauhallisuuteen kertomalla mikä on homman idea.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Oliko koraaninpolttajaan kohdistettu “atakki” näytelty tapahtuma? […]