Ps-politiikko sanoi “alikehittyneet maat”, ja uusi rasismikohu oli valmis

Oululaisen kaupunginvaltuutetun perussuomalaisten Anna Koskelan Facebook-päivitys on tällä kertaa aiheuttanut suurissa medioissa paniikkikohtauksen.

Paha mieli tuossa päivityksessä on syntynyt sanaparista “alikehittyneet maat”, jonka on oletettu olevan rasistinen ilmaisu.

Mutta onko alikehittynyt maa rasistinen ilmaisu? Esimerkisi Wikipedian mukaan kehitysmaista sanotaan, että köyhimpiä maita voidaan kuvata omalla termillään heikoimmin kehittyneet maat tai alikehittyneet maat. Yleisesti kehitysmaista puhutaan monissa virallisissa yhteyksissä alikehittyneistä maista.

Näin ollen kuvitelma rasismista tekaistiin ihan täysin tuulesta. Mediat yrittivät antaa sananvalinnalle leiman, että se olisi jotenkin epäsopiva, rasistinen ja vihamielinen, koska kyseessä nyt sattui olemaan perussuomalaisten edustaja.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments