Voisivatko siviilien katupartiot hillitä jengisotia?

Aina silloin tällöin joku väläyttää, että Ruotsin pitäisi tuoda armeijan sotilaita kaduille valvomaan turvallisuutta. Myös siviileille on ehdotettu laajempaa aseenkantolupaa.

Viimeksi sverigedemokraattien Josef Fransson toi esille, että Ruotsin pitäisi harkita ja tutkia sellaista mahdollisuutta, jossa hyvämaineiseksi tunnettu kansalainen voisi kantaa käsiasetta. Tällä saataisiin parempaa suojaa jengirikollisuutta ja terrorismia vastaan.

Voisiko olla hyvä idea? Ei missään nimessä, todella huono ehdotus, siis omasta mielestäni.

Kyse on siitä, että tavallisella työssäkäyvällä veronmaksajalla, joka ei ole tottunut katuväkivaltaan, ja on täysin kokematon ”katutappelija”, on myös täysin nöössipoika uusruotsalaisten jengien kanssa. Jos tänne meidän nurkille tulisi joku ruotsalainen siviilipartio, ja paikalliset gangsterit saisivat tietää heidän kantavan asetta, niin siviilipartiolta käytäisiin ryöstämässä aseet. Ja kusisivat päälle.

Sama koskee sotilaita. Totta kai on olemassa ammattisotilaita, jotka ovat olleet oikeissa konfliktitilanteissa vaikkapa rauhanturvatehtävissä, mutta jos Rinkebyn kadulle laitetaan parikymppinen ruotsalainen perusnuorukainen, niin hän on ihan yhtä nöössipoika kadulla kuin siviilipartiot. Sotilailta viedään ihan samalla tavalla aseet. Se olisi ghettogangstereille jopa entistä kiihottavampi haaste, riisua sotilaat aseista.

Gangsterien väkivaltakapasiteettia ei kannata aliarvioida. Ne osaavat käyttää raakaa ja tappavaa väkivaltaa tuosta vain, naps naps, ilman mitään miettimistä. Ruotsalaisilla taas väkivallan käyttöön on olemassa iso kynnys. Kun ruotsalainen astelee sitä kynnystä yli, niin somalialainen gangsteri on ampunut samaan aikaan kaksi lippaallista tyhjäksi.

Jos tällaisia katupartioita harkitaan, niin hypoteettisesti hommaan pitäisi palkata entisiä gangstereita tai muuten vaan psykopaatteja, joilla on liipaisin herkässä. Tavallisten ihmisten siviili- ja sotilaspartioilla saadaan aikaan vain itkua.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments