Poliisi varoittaa kiihtyvistä urkinnoista

Poliisin mukaan he saavat päivittäin ilmoituksia, joissa asianomistaja on menettänyt suuria summia rahaa luovuttamalla verkkopankkitunnuksensa sivullisille.

On käsittämätöntä, että miten tähän samaan huijaukseen mennään uudestaan ja uudestaan. Poliisin mukaan kaavoja on useita, mutta viime aikoina suosittu vedätys on ollut seuraava:

– Saat Facebookin Messengerissä FB-kaveriltasi ilmoituksen, että olette yhdessä voittaneet 8 000 euroa, ja voiton lunastamista varten kaverisi tarvitsee verkkopankkitunnuksesi. Todellisuudessa FB-kaverisi Facebook-tili on kaapattu, ja luovutat verkkopankkitunnuksesi suoraan rikolliselle, joka lähiminuuttien aikana tyhjentää pankkitilisi ja kaikki samassa pankissa olevat käyttöoikeustilisi, kuten säästötilisi, puolisosi kanssa yhteiset tilit, lasten tilit ja yhdistysten tilit. Lisäksi kyseinen rikollinen vielä hakee verkkopankissasi nimissäsi 10 000 euron lainan ja siirtää tilivarasi ja lainan ulkomaille. Pahoittelen, mutta varasi ovat sitä myöten todennäköisesti mennyttä, poliisista kerrotaan.

Periaatteessa on ymmärrettävää, että täysin some- ja medialukutaidottomat vanhukset voivat mennä tällaisiin jekkuihin, mutta poliisin mukaan Facebookin kautta tehdään juuri tällä hetkellä isoilla kierroksilla yllä mainitun kaltaista petosta. Se mutta tulee siinä, että todella ikäihmiset harvoin käyttävät Facebookia, joten näihin huijauksiin hurahtavat ihan tavalliset normaalit aikuiset, eivät ikäihmiset.

Toisaalta, kun seuraa Facebookia, niin ymmärtää kuinka vähällä älyllä ihmiset ovat sosiaalisessa mediassa, ja kuinka hyväuskoisia ihmiset ovat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments