Rekisteröi nimimerkkisi kommentointiin

Pt-median kommentointiosio on vapaa ja jämäkkä kielenkäyttö on sallittua. Kannattaa kuitenkin huomata, että kommentointia varten oman nimimerkin rekisteröinti on suotavaa.

Pt-media käyttää Disqus-nimistä kommentointialustaa. Disqus on käytössä tuhansilla muillakin nettisivuilla, joten yksi rekisteröityminen antaa mahdollisuuden kommentoida muuallakin. Esimerkiksi ruotsalainen Samnytt käyttää samaa alustaa.

Rekisteröiminen on helppo homma ja kestää vain minuutin. Rekisteröitymistä varten käyttäjä luo nimimerkin ja vahvistaa sen sähköpostillaan. Sen jälkeen voi kommentoida ihan vapaasti. Pt-media ei näe rekisteröityjän sähköpostiosoitetta tai ip-osoitetta, eikä kerää kommentoijista mitään tietoja. (Ei edes kiinnosta)

Kommentoida voi myös ilman rekisteröitymistä, mutta silloin kommentti menee hyväksyntään. Koska kukaan ei seuraa aktiivisesti kommenttipalstaa 24/7, niin silloin kommentin hyväksyntä ja julkiseksi tuleminen voi kestää tunneista päiviin. Jos siis haluat kommentoida reaaliajassa, kannattaa rekisteröityä.

 

Miksi rekisteröityminen?

Nykypäivänä “täysin vapaa” kommentointi on melko mahdoton urakka. Rekisteröinti estää mm. valtavan määrän huuhaa-kommenteja, jotka muuten täyttävät kommenttipalstan. Sinne tulisi lainatarjouksia, kalasteluyrityksiä, ns. bottiviestejä ja kaikkea muuta sälää, jota kukaan ei jaksa. Lisäksi ns. spämmäys estyy. Spämmäyksellä tarkoitetaan esimerkiksi jonkun viestin “robottimaista” suoltamista. Disqus hoitaa tämän spämmäyksen pois.

Pt-media ei ole asettanut kommentointiin minkäänlaisia esteitä, eli esimerkiksi tiettyjen sanojen käyttö, viestin sisältö tms. ei estä kommentin pääsyä julkisuuteen. Lisäksi ketään ei ole “bännätty” lopullisesti. Joskus olen asettanut joillekin “spämmääjille” estoja, mutta nekin poistetaan automaattisesti muutaman päivän jälkeen. Kannattaa huomata se, että näitä estoja on annettu ehkä viidelle kuudelle tyypille. Kannattaa sekin huomata, että todella erittäin kovan luokan yyber-venäjämieliset viestit poistetaan ihan sen takia, että itseäni vituttaa ryssämielisyys. Isoisät kääntyisivät haudoissaan, jos saisivat tietää, että poika antaa mahdollisuuden julkaista ryssiä ylistäviä viestejä.

Kippis ja kommentoimaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments