Tiesitkö, että orjuus lakkasi Somaliasta vasta josku 1900-luvun alkupuolella?

Aina kun joku puhuu orjuudesta ja syyllistää meitä valkoihoisia, niin kannattaa varautua asiaan etukäteen.

Tiedättehän sen iänikuisen puujalkavitsin siitä, kuinka valkoiset rahtasivat afrikkalaisia mustia orjikseen Amerikkaan puuvillapelloille. On varmasti ollut kova koettelemus orjuuteen joutuneille ihmisille, että ei siinä mitään.

Tätä muutama sata vuotta vanhaa tapahtumaa käytetään kuitenkin nykyään perusteluna milloin millekin asialle. Eurooppaan on saatava turvapaikanhakijoita, koska olemme velkaa heille. Ja onhan Kainuun männyistäkin valutettu tervaa orjalaivoihin. Turvapaikka-aktivistit ja muut rasisminvastustelijat itkevät lämmintä itkua. Esimerkiksi Husu Hussein loihe lausumaan eilen Facebookissa, että koki ahdistusta kun katsoi jonkun uuden elokuvan amerikkalaisten harjoittamasta orjakaupasta.

Tiesitkö muuten, että Somalia on ollut yksi sellainen maa, joka on harjoittanut orjakauppaa? Etkö tiennyt? Johtuu ehkä siitä, että se halutaan mieluusti unohtaa. Menisi tervalaiva-aspekti väärään vinkkeliin.

No joka tapauksessa Sansibarin sulttaanikunta alkoi myymään 1800-luvulla orjia Somaliaan. Orjat tuotiin Mosambikista ja Malavista. Yksin Wikipedian mukaan vuosien 1800-1890 välisenä aikana 50 000 orjaa myytiin Somaliaan. Tai siis toisin päin, Somalia osti itselleen orjia.

Somaliassa orjuus jatkui pitkälle 1900-luvulle ja se lakkasi pikkuhiljaa vasta kun siirtomaaisäntä Italia lakkautti orjuuden. Tosin monilla somalialaisilla oli senkin jälkeen orjia ainakin 1930-luvulle asti.

Somalialaiset ovat myöskin hyvin rasistista ja etnonationalistista kansaa. Orjien jälkeläisiä, jotka ovat isolta osalta bantuja – somalian bantuja – sorretaan ja hyljeksitään monin tavoin vielä nykyäänkin. He eivät voi esimerkiksi mennä naimisiin somalien kanssa. Monet bantuista ovat lähteneet somaliasta pakoon mm. Tanzaniaan, jossa voivat elää ihmisarvoista elämää toisin kuin Somaliassa.

Mutta ei anneta tämän haitata, jatketaan olemalla rasistisia.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Somalit kotiin

Somalit on kutsuttu kotiin aikoja sitten. Mitä ne vielä täällä tekevät?
https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/
Somalian ulkoministeri vetoaa kansalaisiin ja pyytää heitä palaamaan.
Ulkoministeri Ahmed Isse Awad pyysi Yhdysvalloissa antamassaan haastattelussa maanmiehiään palaamaan kotiin auttaakseen Somalian jälleenrakentamisessa. NPR-radiokanavalla Isse Awad sanoi, että Minnesotan somalialaiset ovat jo auttaneet maataan taloudellisesti. Yksi tapa jatkaa tätä sitoutumista olisi ulkoministerin mukaan palaaminen kotimaahan todistamaan siellä tapahtunutta kehitystä. Al-Shabab -terroristiryhmä ei enää hänen mukaansa ole uhka kenellekään, eikä kukaan näe nälkää. – Maa on nyt valmis tyttäriensä ja poikiensa osallistumiseen saavutetun kehityksen säilyttämiseen, ulkoministeri sanoi. Ulkoministeri Isse Awad puhui paluumuutosta ”käänteisenä aivovuotona”, jossa ulkomailla asuvat voimavarat palaavat kotimaahansa mukanaan uusia arvokkaita osaamisia ja tietoja.
https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/
https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa-1-600-somalia-kotimaahansa/
https://www.vastarinta.com/somalian-ulkoministeri-somalit-voivat-palata-kotiin/
https://www.kansalainen.fi/tanskan-maahanmuuttoministeri-somalit-menkaa-kotiin-rakentamaan-omaa-maatanne/
JAKAKAA LINKKEJÄ JA TULOSTAKAA UUTINEN PAPERILLE JA PISTÄKÄÄ KIRJASTOISSA JA KAUPPAKESKUKSISSA ILMOITUSTAULULLE.

rtellinen

Arabien(muslimien) harjoittama orjakauppa ja orjatyövoiman käyttö oli ainakin tuplasti laajempaa kuin pohjois-amerikassa samaan aikaan harjoitettu. Erona oli myös se, että arabimaissa orjamiehet kastroitiin eikä ko. .maihin siten jäänyt mustien afrikkalaisten vähemmistöä kuten amerikoihin. Orjuus ja kastrointi taisi myös olla arabimiesten(muslimien) ja mustien orjanaisten miespuolisilla jälkeläisillä.
Milloinkahan musulmaaneilta ruvetaan kyselemään vastuunkantoa, mustassa afrikassa harjoittamastaan riistosta???
Ryöstömurharaiskaus retkeilyä mustaan afrikkaan vuosisatoja ennen eurooppalaisen ”imperialismin” alkua. Siinä olisi suvakeille työsarkaa. Hop hop haavistot, husut ja ohisalot.

Anonymous

Ei musuilta voi vaatia vastuunkantoa koska se on sama kuin pyytäisi vastuunkantoa Orpolta, Sipilältä. SSoinilta jne.

Kaitsu

Täysin totta!Ja pitää muistaa ketkä niitä orjia metsästivät ja möivät esimerkiksi Amerikkaan ja Karibialle vietäväksi,ne olivat Arabeja.

Minä

Orjakauppaa ovat tehneet mm. pohjoisafrikkalaiset ja lähi-idän arabit jo kauan ennen kuin Amerikkaan ostettiin afrikkalaisilta orjia, jotka tuskin olivat somaleja, koska somalit ovat väärällä puolella mannerta.
Pohjoisafrikkalaiset ja lähi-idän arabit tekivät ryöstöretkiä eri puolille Eurooppaa ja ottivat orjiksi suuria määriä valkoisia pitkän ajan kuluessa, aina kunnes eurooppalaiset lopulta pystyivät sen lakkauttamaan.
Suorastaan naurettavaa pitää mölyä yksipuolisesti orjakaupasta, jossa eurooppalaisten orjaostot Amerikkaan on melko lyhytaikainen ajanjakso esim. verrattuna afrikkalaisten ja lähi-itäläisten arabien harrastamaan orjakauppaan.

orjuuttaja

Niin mutta kun se on sitä parempaa orjuutta! Se on seurausta valkoihoisten länsimaiden rasismista ja natsismista, joten persujen syy tämäkin! t. vihervasemmisto

Anonymous

Ilmankos elokuva ahdisti husu the truth syökää paskaa husua kun Suomessa ei onnistu sulttaanien ostamaan orjia itselleen. Toki siinä kateus ja masennus iskee pintaa kun näkee miten hyvin toisilla futaa.

Klarsyn

Afrikkalaiset itse sieppasivat orjia, ja myivät heitä kauppiaille, jotka kuljettivat heidät Atlantin taakse. Arabit veivät afrikkalaisia orjiksi muslimialueille. Muslimien käymä orjakauppa oli hyvin laajaa. Islam jostain syystä ei herätä niin paljon suuttumusta orjuuden ylläpitäjänä kuin länsimaat.
Kun arabimuslimit tunkeutuivat Pohjois-Afrikkaan ja miekalla käännyttivät ihmisiä islamiin, ryöstivät, raiskasivat ja tuhosivat kirkkoja, niin samalla he veivät mukanaan tuhansia orjuuttamiaan miehiä, naisia ja lapsia. Rooman provinssi Mauretania oli niin köyhä, ettei sieltä ollut muuta otettavaa kuin kauneudestaan kuuluisia tyttöjä, joista sai kalifaatin seksiorjamarkkinoilla kustakin 1000 kultarahaa.
Mamelukkien (itsekin alunpitäen muslimikalifien orjia) Egyptistä tehtiin orjien ryöstömatkoja Saharan eteläpuoliseen mustaan Afrikkaan. Espanja keskiajalla oli muslimien orjakaupan keskus, haluttuja valkoisia naisia haaremeihin ja miehiä eunukeiksi vartioimaan heitä. Seksiorjiksi otettiin tyttöjä 11-ikäisistä alkaen. Orjia haettiin Kaakkois-Euroopasta, etninen nimitys slaavit tulee arabian sanasta saqlab=orja.

Aappa

Hirttoköysiä itselleen lähettelevä petosmies Husu voisi mennä kesäksi mansikkapellolle puurtamaan, niin pysytyisi samaistumaan orjiin paremmin. 🙂

Uhreja pankin oomme kaikki

Karu totuus on että suunnilleen kaikki Suomessa asuvat ovat orjia.
Ei tarvitse kuin katsoa miten juuri orjuuttajat, eli pankkiirit/korkovelkapetoksen liikkeellelaskijat jälleen ovat ainoat todelliset hyötyjät tässäkin tilanteessa jossa nyt olemme.
Suomenkin hallitus on juuri tämän korkovelka-kahleen vuoksi pakotettu (kun omaa rahaa ei ole) tuhoamaan oman kansan keskiluokka ja verotulot jotta pankkiirien tavoite, että keskiluokka katoaisi ja kaikki olisivat enemmän riippuvaisia ja puolustuskyvyttömiä, toteutuisi.
Haastan kenet tahansa kumoamaan ylläolevat väitteet. Vaikkaisin kymppitonnista että ei onnistu, mutta kun ALV jo on 24% vero suureen osaan mitä ostaa, ja nekin rahat tuppaavat mennä pankkiirien leikkeihin kansojen kohtaloilla, eli kansanvaihtoon ja ilmastonmuutos-satujen tuhansien miljardien ”hoitokustannuksiin” niin ei ole sellaisia varoja.

Anonymous

Suomen velkaantuminen on kylläkin ihan puhtaasti kotimaisen punavihreän hallituksen (ja myös edellisten sateenkaarihallitusten) luokattoman taloudenhoidon tulosta. Ei ne ”pankkiirit” väkisin velkaa ole tuputtamassa minnekään eikä kenellekään.
Rahan syytäminen ilmastosatuihin, hiekka-apinoiden ahteriin ja valtavan julkisen suojatyösektorin ynnä muiden sekalaisten järjestöjen ylläpitämiseen on kyllä loputtava, siitä olemme varmasti kaikki samaa mieltä.

Paljastettu

Somaliassa somalit eivät tosiaan olleet orjia, vaan heidän orjansa, bantut. Kansainväliset orjuuttajat, finanssioligarkit eivät tykänneet että on esimerkkejä kansoista jotka eivät ole orjia, joten alettiin järjestään näidenkin osalta olosuhteet että eivät enää pystyneet pitämään orjia, vaan joutuvat lähtemään kotimaasta. Orjuuttajat järjestivät että nämä lähetetään maahan jossa finanssioligarkkien korkovelka on jo orjuuttanut koko kansan. Suomi löytyi kohteeksi koska tämän maan kansa on uskollisempi ja alistetumpi orjakansa finanssioligarkeille kuin moni muu kansa.

Ruplapete

Suomesta ja Euroopassa alkoi orjakehitys noin v 1990, ja Suomessa on Jo puoli miljoonaa orjaa. Korona tuo toiset 500 000, mahdollisesti enempi.

Pasi T

Somalian takapajuisuus ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä.
Raiskauskin tuli paikalliseen rikoslakiin vasta 2018.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201804092200866394

Islam on syöpä

Intiaanien mieluummin tappaessa itsensä, kuin alistua
orjiksi, eurooppalaisten piti etsiä uusia suuntia mistä
hankkia orjia kasvaville siirtokunnille. Katse kääntyi
Afrikkaan ja lähinnä Malin silloiseen kuninkaaseen.
Heidän ollessa muslimeja, orjakauppa oli heille hyvinkin
tuttua. Malin kuningas näki tässä helpon tavan tehdä rahaa,
joskin hänen arvioitu omaisuus olisi nykymittapuulla
heittämällä Forbesin listan kärjessä, eikä kilpailijakaan
olisi lähelläkään. Afrikkalaiset itse kaappasivat omia
maanmiehiään ja -naisiaan jotka myytiin eurooppalaisille
orjiksi. Tuohon aikaan Afrikassa ei ollut kuin kahta kastia:
orjia ja orjakauppiaita. Myöhemmässä vaiheessa eurooppalaiset
lopettivat orjien ostamisen ja kehottivat afrikkalaisia lopettamaan
orjien vangitsemisen. Ruhtinaat eivät tätä pyyntöä totelleet ja
jatkoivat orjien myymistä Aasiaan ja Lähi-Itään. Tästä suivaantuneena
eurooppalaiset valtasivat Afrikan ja lopettivat orjakaupan kertaheitolla.
Siinä lyhykäisyydessään orjakaupan historia.

Ruplapete

Muista Paavo sensuroida totuus pois orjuudesta. Suurimmat orjahefet historiassa ovat olleet salaliittolaiset.
Ovat itse asiassa edelleenkin sitä vuonna 2020.

Tapiola

Mää olen vähän kännissä parhaillaan, enkä kyllä saa auki mitä tarkoitat. Voisitko selventää hieman?

Ruplapete

Korkki kiinni ja historiaa lukemaan.
Paavon sivuilla Ei saa puhua totta herrakerhoista ja maailman omistajista, se on usein varoittanut…

Ruplapete

Juutalaisten salaliittoa on kielletty aihe sun sivuilla.

Tapiola

Mikä lopultakaan on salaliittoa enää. Vanha laulu uuden lipun alla.

Ruplapete

Kaikki tuntee Kapitalismin 1000 vuotta vanhaan historian, Venäjän, Ranskan ja vaikkapa eu syntyvaiheet. Federal reservin, illuminatin, ekp:n, sanoma talon, Rockefellerin aivopesun koulutuslaitoksissa, soroksen ja koiviston lama Suomessa, soroksen organisoima krashi Ruotsissa, britanniassa ja Italiassa 90-luvulla, sionistien L-Saksa, Usan ja soroksen toteuttama Jugoslavian hajottaminen 90-luvulla ja sokerina pohjalla naton pommitus. Ja Rotschildin perustama Suomen Markka 1860 luvulla.
Ooh Lord.

Ruplapete

Evoluutioteoria on sekin jupparien keksitty feikki, Lucy trustin kautta junailemaa shittia. Hollywoodin, kommunismin, holohoaxin, ns moonlanding, ja kaikki muutkin valheet.
Valeoppositio on nekin jupparien hommaa, ja tappoi ne jeesuksenkin, siis vaativat keisaria tappamaan…

Ruplapete

Parempi on olla valheen polulla, muuten saattaa tulla penalttya. Listaa olisi voinut jatkaa, mutta kala miehen juttuja on kiva laukoa niin ei loukata, jookos?

Ruplapete

Jupparit kertovat avoimesti miten he ovat pakolaisinvaasion takana, judet myöskin avoimesti iloitsevat invaasiosta, esimerkiksi ruotsin Barbara Spectre ja sen sellaisia.

Tapiola

Tuo on totta. Onhan soroksellakin open society. Aina pitää olla vapaus avata sepalus, ja esitellä vehkeitään.
Kaikki on niin avointa sateenkaarta, ettei salaliittoa kukaan huomaakaan.

PERUSTUSLAKIA KUNNIOITETTAVA

Onko kukaan laskenut, että kuinka monta suomalaista on tapettu, murhattu, raiskattu, ryöstetty, pahoinpidelty jne. kansallisuuksittain? Annetut pikakansalaisuudet pitää suodattaa tästä, ettei lopputulema vääristy.
Näin voisimme kansakuntana nähdä heti, että ketä me ei oteta maahamme ja ketä otetaan.
Käsittämättömän yksinkertainen asia, jota jo perustuslaki velvoittaa, mutta käsittämättömän vahva juttu, jossa päättäjät ryssivät asian jo ensiaskeleella kun ajavat omaa sokeaa ideologiaansa vähäjärkisten kannustamana kohti syvää päätä.

PastoriNikulainen

En tiennyt. Mutta orjuus tulee alkamaan jonakin päivänä täällä Euroopassa. Orjina olet sinä itse.
Sinä valkoihoinen ja puhdasrotuinen sivistynyt Suomalainen tunkijoiden ja niiden sokeiden sätkynukke-tukijoiden tähden.
Aaamen…

debi

Eikö täällä vieläkään ymmärretä, että orjia te olette kaikki. Ota vielä vähän velkaa, jotta voit täällä elää.

Anonymous

Orjuus pitäisi tehdä lailliseksi Suomessa, saataisiin nokikepit hyötykäyttöön. Vaikka pellolle ruokaa kasvattamaan.

Ruplapete

Silloin kun ideologia kolaroi todellisuuden kanssa, kannattaa vaihtaa todellisuuden kanssa.
Historia Ei sovi Sulle Paavo, sillä sun ideologia (sionismi) on ristiriidassa rationaalisuuden ja totuuden kanssa.
Propaganda on sun juttusi Paavo, pysy siinä. Se sopii hyvin yhteen sensuurin kanssa, jota myöskin harjoitat.

Kokenut Mies

Orjuus ei ole lakannut vieläkään Afrikasta, vaan sitä tapahtuu pienemmässä mittakaavassa lähes jokaisessa maassa. Yleensä orjat ovat orpoja tai perheistä, jotka eivät pysty huolehtimaan jälkeläisiä. Ja pääosin lapsia. Eteenkin nuoret tytöt otetaan kotiorjiksi ja sitten isät ja pojat hyväksikäyttävät heitä seksuaalisesti mikä on tietenkin normaali käytäntö Afrikassa.