Norrköpingissä syttyi kerrostalo tuleen pommi-iskun jälkeen

Norrköpingissä tapahtui kerrostalon rappukäytävässä iso räjähdys. Räjähdyksen seurauksena koko kerrostalo syttyi tuleen. Satoja ihmisiä on evakuoitu ja kaksi on viety sairaalaan pienempien vammojen takia.

Räjähdys tapahtui aamulla ennen seitsemään Norrköpingin keskustassa Luntgatanilla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä. Räjähdys itsessään vaurioitti rakennusta kunnolla, mutta räjähdyksestä seurasi valtava tulipalo, joka on tuhonnut tähän mennessä suuren osan kerrostalosta purkukuntoon. Ainakin yhdestä kohtaa kerrostalo vaikuttaa romahtaneen monessa kerroksessa ylhäältä alaspäin.

Pelastuslaitos evakuoi ainakin 150 ihmistä, sillä talo on suuri. Käytännössä suurin osa korttelista on jouduttu evakuoimaan. Kaksi on saanut pienempiä vammoja. Poliisin mukaan kaikki asunnot pyritään käymään läpi, jotta niihin ei ole jäänyt ketään.

Tällä hetkellä talon ylimmät kerrokset ovat palaneet täysin kokonaan, mutta tuhon laajuutta ei tiedetä vielä täysin, sillä palolaitos pyrkii saamaan paloa hallintaansa, jonka jälkeen poliisit voivat aloittaa tutkintaa palon syistä.

Mitään taustatietoja räjähdyksestä ei vielä ole. Alamaailmassa arvelu käy kuumana, mutta mitään konkreettista “kohdetta” räjähdykselle ei ole esitetty. Norrköpingissä on räjähdellut viime aikoina paljonkin. Muutaman viikon aikana useampi pommi-isku.

Se kuitenkin on melko varmaa, että kyseessä ei ole mikään ns. luonnollinen räjähdys, ts. esimerkiksi vahingossa räjähtänyt kaasu tms, sillä kaupungissa ei käytetä huoneistojen keittiöissä kaasua. Tapahtuma näyttää enemmänkin kuin risteilyohjus olisi iskenyt taloon.

Seurataan tilannetta.

Pommi-iskuissa tulossa huippuvuosi