13-vuotiaan murhan takia kouluja poliisin erikoistarkkailuun

Maanantaiaamuna murhattu 13-vuotiaan pojan tapaus on aiheuttanut melko vähän reaktioita. Tietenkin monet ovat ilmaisseet olevansa shokissa. Mutta shokki vaihtuu aina arkeen.

13-vuotias poika löydettiin Tukholman eteläpuolella Haningesta aamukuuden aikaan. Koiran ulkoiluttaja oli ensimmäinen, joka oli paikanpäällä. Poikaa oli ammuttu useita laukauksia päähän suoraan kasvoihin.

Poliisi on ollut hyvin vaitelias tapauksen muista yksityiskohdista, eikä ketään ole toistaiseksi otettu kiinni epäiltynä teosta. Vaikka epäiltyjä olisikin, niin luultavasti tekijätkin ovat alle 15-vuotiaita, joten rikosoikeudellisesti asia ei etene oikeuteen.

Tapaus ei varsinaisesti ollut mitenkään erityinen, sillä Tukholman alueella on ammuttu hengiltä muitakin nuorukaisia loppukesän aikana. Niin ikään Haningessa ammuttiin 14-vuotias Mohamed Suleiman hengiltä elokuun alussa. Elokuun lopussa löydettiin 14-vuotias Layth Al-Azzawi hengiltä ammuttuna Tukholman luoteispuolelta Upplands Brosta.

Jälkimmäinen oli karannut aiemmin kesällä Nyköpingissä sijaitsevasta perhekodista ja ollut viikkoja karussa, kunnes löydettiin ammuttuna. Ensin mainittu oli kotoisin Nässjöstä, mutta oleskeli selvästi Tukholman suunnalla. Poliisin mukaan poikaa oli kidutettu ennen tappamista.

Kaikissa näissä tapahtumissa nousee esille nuorten jengirikollisuus ja ne ovat jollakin tavalla yhteydessä viimeisen vuoden aikana Tukholman alueella tapahtuneisiin väkivaltarikoksiin.

Nyt maanantaina ammuttu poika kävi Björkhagenissa koulua, eli ruumiin löytöpaikalle oli matkaa kymmenisen kilometriä. Murhan takia koulu on laitettu poliisin erikoisvartiointiin, sillä monet pelkäävät, että lisää ruumiita tulee lähiaikoina. Poliisin reaktio kertoo tällaisesta uhkakuvasta myös omaa kieltään.

Koulussa nuoret ovat nimittäin esitelleet melko avoimesti aseita ja monilla oppilailla on pelko, että he saattavat joutua tulilinjalle syystä tai toisesta. Poliisi on lisäksi tehnyt koululla huumekoirien avulla etsintää, sillä uskotaan, että nuoria poikia on kehotettu pitämään huumekätköjä koulun tiloissa.

Tilanne vaikuttaa joltakin osin siis täysin aikuisten kontrollin ulkopuolella. Toisaalta sekin on uskottavaa, että aikuiset eivät uskalla enää puuttua asioihin kuten pitäisi. On selvää, että aseen kanssa uhitteleva nuorisogangsteri ei ole niitä kivoimpia kohdattavia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments