Taas uusi ammuskelu – yksi hengiltä päähän osuneilla laukauksilla

Ammuskelualue ei näytä ghetolta.
Lauantain ampujaiset tulevat Tukholman Vällingbystä, jossa henkilö ammuttiin hengiltä viidellä laukauksella päähän. Keskellä katua.

Vällinbyssä oli kerääntynyt useampi uusruotsalainen jonkinlaiseen välien selvittelyyn katujen risteykseen. Yhtäkkiä ammuttiin kymmenkunta laukausta. Osa laukauksista osui päähän ja yksi henkilö jäi makaamaan katuun aivot asfaltissa höyryten.

Pt-median Vällingbyn kirjeenvaihtaja kertoo, että kuuli ulkoa useita laukauksia.

– En ehtinyt laskemaan, mutta 9-10 laukausta ehkä. Ensin ammuttiin usea laukaus, pieni tauko ja kaksi laukausta lisää. Kuulosti ihan kuin ne olisivat tulleet kahdesta eri aseesta, mutta en voi sanoa varmaksi. Tajusin heti, että se oli ampumista eikä mitään muuta. Ampumisen jälkeen kadulta alkoi kuulua kauhea älämölö. Ihmiset kirkuivat ja huudettiin kuin hinaajat. Minulla ei ole suoraa näköyhteyttä tapahtumapaikalle, mutta äänten perusteella porukka ensin mölisi sitä perusmölinää. Sitten ammuttiin ja alkoi vitosvaihteen mölinä.

Tietojen mukaan henkilöä siis ammuttiin päähän, mutta vaikka poliisi ei ole vielä vahvistanut kuolemaa, niin sen voi päätellä tälläkin kertaa ambulanssihelikopterin toiminnasta. Helikopteri poistui paikalta varikon suuntaan eikä lentänyt Karoliiniseen sairaalaan. Jos uhri olisi ollut hengissä, niin se olisi lentänyt sairaalaan, mutta koska kiire oli jo pois ja henkilö todettu kuolleeksi, niin ambulanssi lentää varikolle ja ruumis kuskataan autolla pois paikalta.

Alueella on tällä hetkellä iso poliisioperaatio. Ensimmäistä kertaa poliisi käytti erikoista tapaa. Poliisihelikopterista heijastettiin suurella valonheittimellä tiettyjä alueita ampumispaikan lähistöllä.

Kohta ampumisen jälkeen muutamilla paikoilla ammuttiin ilotulitteita. Tällainen tapa on juhlia onnistunutta teloitusta.