Tukholman kuluvan viikon saldo: kolme murhaa ja murhan yritystä ja 10 tuhopolttoa

Aika pienen mediahuomion on saanut Tukholman loppuviikon ampumiset, joissa ammuttiin kolme sivullista hengiltä ja kaksi loukkaantui.

Viime yönä siis ammuttiin yhden gangsterin muutama sukulainen hengiltä. Ampuja murtautui taloon ja roiskaisi 20- ja 60-vuotiaat naiset hengiltä. Talossa oli myös lapsia, mutta ne jätettiin henkiin.

Uhreilla oli jonkinlaisia yhteyksiä Suomeen, sillä mediatietojen mukaan vanhempi nainen oli suunnitellut Suomen matkaa myöhemmäksi syksylle ja oli puhunut ja odottanut matkaa kovasti.

Toissa yönä tapahtui sama homma. Ampuja murtautui taloon ja ampui talossa asuneen perheen isän, joka kuoli. Äitikin yritettiin teloittaa, mutta hän jäi henkiin. Myös yksi perheen lapsi sai jonkinlaisia sairaalahoitoa vaativia vammoja, mutta poliisin mukaan nämä eivät tulleet kuitenkaan suoraan luodeista.

Toissa öisen teon ampujat ovat edelleen karussa, mutta viimeöisestä ampumisesta on otettu kiinni kaksi henkilöä. Tekijä pakeni paikalta taksilla. Myös taksikuski on otettu kiinni, eli oli ilmeisesti kuskina ampujalle. Viimeisten tietojen mukaan toinen on vapautettu.

Edelleen viime yönä ammuttiin Enskedessä, jossa taloa tulitettiin ulkoa kadulta. Tässä tapauksessa kukaan ei loukkaantunut, vaikka talossa oleskeli ampumisaikaan useita henkilöitä. Kaikissa näissä ampumissa on poliisin mukaan yhteys meneillään olevaan ns. Foxtrot-jengisotaan, eli eivät olleet yksittäisiä tapauksia.

Poliisi on toisaalta voimaton, sillä vaikka tiedetään, että ensi yönä ammutaan taas, niin poliisi ei ole selvännäkijä, joka voi ennustaa etukäteen missä ammutaan ja ketä. Pääministeri Ulf Kristersson kertoi eilen tiedotustilaisuudessa, että vaikka vaikuttaa, että poliisi ei ole perillä, niin poliisi on estänyt viimeisen kuukauden aikana ainakin 30 murhaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että erilaisissa ratsioissa on takavarikoitu 500 kiloa räjähteitä ja yli 400 ampuma-asetta. Lisäksi Tukholman alueen poliisivankilat ovat täynnä gangstereita, joita on vangittu erilaisten rikosten yhteydessä. Jo yksi siitä vangitaan, jos jää ratsiassa kiinni mukanaan ladattu ase.

Yksin kuluvan viikon ampumistapauksissa on tutkinnassa kolmen murhaa ja murhan yritystä.

13.10. Botkyrkan Tullinge, kaksi murhaa.

13.10. Tukholman Enskede, murhan yritys.

12.10. Tukholman Telefonplan, murha ja murhan yritys.

11.10. Tukholman Bredäng, murhan yritys.

Alkuviikosta tehtiin myös kymmenkunta tuhopolttoa, joissa taloja sytyteltiin tuleen.

Tukholmassa seitsemän palopommi-iskua viime yönä

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments