16-vuotias vangittiin kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä

16-vuotias poika vangittiin epäiltynä kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä sekä parista kymmenestä muusta rikoksesta.

Nuorukaista epäillään viime viikolla Tullingessa tehdystä murhasta, jossa kaksi naista ammuttiin kuoliaaksi. Lisäksi miestä epäillään Telefonplanilla tapahtuneesta murhasta ja siihen liittyvästä kahdesta murhan yrityksestä. Jälkimmäisessä kuoli perheen isä ja äiti sekä lapsi saivat vammoja.

Poika otettiin kiinni Tullingen murhien jälkeen taksista, jolla hän poistui rikospaikalta. Taksikuski on päästetty vapaaksi ja häntä ei epäillä rikoksen osallisuudesta.

Kun taksi pysäytettiin niin nuorukainen yritti vielä paeta juoksemalla, mutta poliisi sai piiritettyä pojan ja otettua kiinni. Pojan hallusta löydettiin automaattiase ja ladattuja lippaita.

Nuorukaisen voidaan sanoa olevan todellinen hoitovajeen paikkaaja. Häntä epäillään murhien lisäksi parista kymmenestä muusta rikoksesta. Poika on ollut sosiaalitoimen huostaanottama ja hän asusteli perhekodissa, josta oli kuitenkin karannut jo aikoja sitten.

Tapauksesta voidaan puhua “spree killerinä”. Suomeksi se olisi jotain pyrähdys- tai syöksytappaja. Tällä tarkoitetaan henkilöä, joka kaksi tai useampaa murhaa lyhyen ajan sisällä. Syöksytappaja tekee murhasarjoja, joissa uhreja on monta eikä murhien välillä ole kahta päivää pidempää taukoa. Syöksymurhaaja poikkeaa hieman sarjamurhaajasta, mutta joillakin sarjamurhaajilla on taipumusta muuttua syöksymurhaajiksi.

16-vuotiaan taustasta ei ole vielä tietoa, mutta se selvinnee vielä tämän päivän aikana.

 

Vääriä osoitteita

Viime aikojen murhien ja pommi-iskujen takia on tullut ilmi, että gangsterit laittavat itsejään tai toisiaan kirjoille osoitteisiin, joissa eivät oikeasti asu. Tällä pyritään huijaamaan vihollisia tekemään iskuja vääriin osoitteisiin.

Käytännössä osoitteenmuutos toisen nimissä on helppo tehdä mihin tahansa osoitteeseen. Ruotsin verovirasto, joka hoitaa osoitteenmuutoksia, on kertonut, että ilmiö on erittäin “huolestuttava”. Verovirasto onkin nyt muuttanut toimintatapaansa eikä osoitteenmuutoksia hyväksytä ennen kuin kiinteistön omistaja tai asunnossa jo asuvat vahvista muuttoilmoitusta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments