Yhteiskunnalla ei taida olla mitään keinoja jengiytymisen estämiseksi

Keskiviikkoinen Skärholmenin ampuminen on saanut kiivaita kommentteja ympäri sosiaalista mediaa: ei koskaan enää, nyt saa riittää ja sen sellaista. Monilta jää kuitenkin huomaamatta, että ilmiö on jo arkipäivää eikä sitä pystytä enää kitkemään “demokraattisen yhteiskunnan parlamentaarisin keinoin”.

2020 luvulla vastaavan kaltaisia sivullisen ampumisia on tapahtunut useita. 12-vuotias Adriana ammuttiin Botkyrkassa. Hän sai rynnäkkökiväärilippaallisen luoteja selkäänsä. Tytöllä ei ollut mitään tekemistä alamaailman kanssa. Botkyrkassa sivullisia on ammuttu ja poltettu elävältä enemmänkin. Tietenkin seuraavissa esimerkeissä korostuu se, että uhrit ovat olleet jonkun jengiläisen sukulaisia, mutta toisaalta eivät itse ole olleet varsinaisesti mukana alamaailman toiminnassa.

Albyssä poltettiin jengiläisen äiti ja tyttöystävä kerrostaloasuntoon hengiltä. Postiluukusta tiputettiin palopommi, joka räjähti asunnossa. Äiti kuoli palovammoihin ja nuori nainen kuoli hypättyään ylimmästä kerroksesta. Ainakin kolme-neljä miestä iältään 40-50 vuotta on ammuttu hengiltä kotiovelleen, koska ovat sattuneet olemaan jonkun jengiläisen isiä.

Niin ikään Telefonplanilla ammuttiin isä ja äiti hengiltä, ikävä kyllä uhreilla ei ollut mitään tekemistä alamaailman kanssa, sillä ampujat erehtyivät osoitteesta. Vastaava ammuskelu tapahtui Bredängenissä samoihin aikoihin, nainen ammuttiin hengiltä kotiinsa, koska ampujat erehtyivät osoitteesta ja varsinainen kohde jäi henkiin.

Erilaisia pommi-iskuja on kymmeniä, ainakin puolen sataa. Näissä räjähdyksissä täysin sivulliset ihmiset ovat menettäneet kotinsa, koska ovat sattuneet asumaan samassa talossa tai naapurissa jonkun talossa kirjoilla olleen gangsterin, tai gangsterin sukulaisen kanssa. Ei ole olemassa täsmäpommia, jos pommi räjäytetään rivitalossa, niin yleensä naapurusto lähtee myös taivaan tuuliin. Kokonaisia kerrostaloja on joutunut purkukuntoon kun niihin on tehty pommi-iskuja.

Länsimaisella yhteiskunnalla ei ole mitään työkaluja vastata näihin tekoihin. Toki poliisi tekee parhaansa, se noukkii putkaan pahimpia gangstereita ja pyrkii löytämään näyttöä teoille, että gangsteri saataisiin vangittua. Tukholman läänin putkat ovatkin olleet jo pitkään tupaten täynnä ja vangittuja siirrellään maakuntien poliisivankiloihin.

Tämä ei silti poista sitä perusongelmaa, kehitysmaataustaisten nuorten miesten asennetta. Ne eivät omassa mielikuvitussotaleikissään kunnioita ketään, eivät edes sivullisia. Kenenkään henki ei ole heille minkään arvoista, sillä gangsterileikissä ei ole olemassa sellaista asiaa kuin toisten huomioon ottaminen. Nuoret kasvavat tähän kulttuuriin ja oikeasti kuvittelevat, että elämä koostuu jostain sotaleikistä.

Miten tällaiseen pystyy yhteiskunta vastaamaan, eipä juuri mitenkään.

 

Subscribe
Notify of
guest
83 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
murre iisakki riepunen

Peli on hävitty…aikaa sitten. EU: ssa riemuitaan uudesta taakanjakoon ja höpöön paneutuvassa 10 vuotta kestäneen koko unioinia koskevaa murjaanien kohtaloa koskevassa asiakirjassa. rajat kiinni, ketään laittomia ei alueelle, rikoksiin syyllistyneet savannille takaisin perheineen jne. Näistä seikoista ei paperissa sanaakaan…156 sivua ainaskin..voi..voi.

outlaw09man

Niinpä, sontaa jauhavat. Nyt on viime hetki laittaa TOIMEKSI ja unohtaa ohiläjän “kansainväliset lässyn lässyn” horinat. Rajalle rautaa, PASKAVARVAS pysähtyy aivan varmasti. Jos jalka suoraan metsästä osuu FINLANDIA, poistakaa varmistimet.

Sami

Toimeksilaittajia ei ole ollut ennenkään eikä olosuhteissa ole muutoksia.

Hmm

Olihan jo viime ja toissa vuosjkymmenellä täällä nuorten miesten yrityksiä vapaaehtoisiksi järjestyskaarteiksi, mutta ne kyllä saatiin nujerretuiksi. Jos ne, niin miksipä ei sitten joskus nuo maamuujengitkin, vai eikö muka? Kiire kyllä olisi jo.

oraakkeli

Esimerkiksi Ranskan vastarintaliike järjestäytyi aikoinaan sellaisissa olosuhteissa, joihin verrattuna nykyinen Odin-kielto on pelkkää lasten leikkiä.

luke

Kynmmenen vuotta on jauhettu nyt on viimeinen hetki ei onnistu yhteiskunta muuttuu todennäköisesti Haitiksi jos ei tuleva sota sitä muuta ennusmerkit on pahemmat kuin kahdessa edellisessä välienselvittelyssä.

Qroquius KadD

Yli kolmekymmentä vuotta eli somali-invasion alusta on hoettu että aivan kohta, aivan kohta Suomen kansan mitta tulee täyteen ja somalit ajetaan täältä huuthelvettiin.
Eipä ole edelleenkään näköpiirissä, mitä nyt Joensuun ja Hell-Sinkin skinheadeilla oli vähän yritystä mutta äkkiä se kuivui kokoon.
Tyhjälle uholle on kyllä saatu toistelijoita jo toisessa sukupolvessa, eli niistä jotka eivät olleet vielä syntyneet invaasion aikaan.

Tare

Rottia tai villintynyttä kissapopulaatiota on vaikea hävittää noukkimalla muutama, vaan se vaatii järeät keinot. Koko populaatio on hävitettävä viimeiseen elukkaan.

JuhoxD

10-20 vuotta ja kuvioon tulevat kartellityyliset kidutusmurhat ja sodat. Kun yhteiskunta on pelkkää monikulttuurista mosaiikkia, niin nuorisoa ei ohjaa mikään sosiaalinen kontrolli. Vuosisadan jälkipuoliskolla sitten shariapoliisit pakottavat rikolliset ruotuun ja luovat omanlaisensa yhteiskuntajärjestyksen (emiraatin).

Last edited 1 kuukausi sitten by Juhox
Touche !

Tulevaisuuden Suomi ja Ruotsi saattavatkin muistuttaa ritariaikaisia yhteiskuntia joissa oli turvallista vain muurien sisällä. Niiden ulkopuolelle ei kannattanut aseettomana lähteä eikä yksin sittenkään.

h44

Uskottavampi skenaario on Brasilian tai USA:n kaltainen jyrkkien tuloerojen, sosiaalisten ongelmien ja väkivallan kyllästämä dystopia kaupungeissa. Maaseudulla elelee hampaisiin asti aseistettua, kaupunkeja karttelevaa kantaväestöä.

mariD

Sitten onkin mielenkiintoista nähdä kenen portteja suvakit tulevat kolkuttelemaan. Joillekin se perunasäkkiin pukeutuminen ei ehkä vastaakaan sitä mitä annettiin ymmärtää, saati olla kolmas tai neljäs vaimo ja siinä vanhetessa katsella kun nuoremmat tulevat ja vievät sen ykkösvaimon paikan. Voi olla, että alkaa kaduttaa koko suvakointi mutta voi myöskin olla ettei välttämättä kannata tulla kolkuttelemaan niiden portteja jotka älysivät varautua.

Qroquius KadD

Suvakkien itsestäänselvä käyttäytymismalli on solvata ja halveksia suomalaista persvakomiestä kunnes tulee hätä.
Sitten juostaan persvakomiehen selän taakse piiloon.
Mikä on juostessa, kun persvakomies antaa sen suvakin tulla selkänsä taakse piiloon ja hädän mentyä ohi joutuu taas pyyhkimään suvakin räkää naamaltaan.

Näin tämä vaan menee.
Sitä sanotaan tasa-arvoksi.

Sami

“Toksiselle maskuniilisuudelle tulee kysyntää sitten kun barbaarit ovat ovella”. Fox news Australia toimittajan tokaisu 😀

mariD

Australialaistoimittaja saattaa olla lähempänä totuutta kuin monikaan tajuaa. Ensinnäkin eurooppalaisia ei kiinnosta enää lasten teko joten väestö vähenee ja toisekseen eurooppalaisia ei kiinnosta turvata rajojaan joten haittamaahanmuutto lisääntyy. Ja nämä simpanssit eivät kaihda lasten tekemistä lainkaan.

Ihminen kykenee katsomaan tulevaisuutta suurinpiirtein 40-50 vuotta eteenpäin, mutta entä jos katsotaan, isoa kuvaa, suurta kokonaisuutta; 100 tai 200 vuotta tästä eteenpäin. Miltä Eurooppa mahtaa näyttää silloin? Onko enää mitään muuta jäljellä kuin minareetit ja kaapuniekat? Kaksi kertaa muslimit yrittivät Euroopan vallata ja nyt näyttää siltä, että kolmas kerta toden sanoo. Ellei sitten jossain vaiheessa järki voita ja oteta kovat otteet käyttöön.

luke

Arabit on Arabin näköisiä Afrikaanot on edelleen mustia Aasialaiset on Aasialaisen näköisiä Valkoihoiset ovat tyystin hävinneet lukuunottamatta joitain syjäisiä populaatoioita.

mariD

Tarkoitatko siis sadan vuoden päästä? Tuopa se voi hyvinkin pitää paikkansa. EU puuhastelee pullonkorkkien, mehupillien ja ilmastohumpan kanssa kun sen sijaan pitäisi panostaa syntyvyyden kasvuun ja sulkea rajat haittamaahanmuutolta, mutta Brysseliltä tällaista on turha odottaa.

mariD

Sitä sanotaan virheellisesti tasa-arvoksi mutta se ei sitä ole. Sitä voisi kutsua tasa-arvon väärinkäytöksi. Nykyiset sukupolvet ovat unohtaneet mitä se alunperin oli. Nyt röyhkeät ja ilkeät femakkosuvakit kuvittelevat virheellisesti sen olevan jotain jolla voi lyödä ja alistaa miestä eri yhteyksissä, esim tv:n keskusteluohjelmat, roskalehtien kolumnit, aina yhtä ratkiriemukas NYT-viikkoliite, Hesari ylipäätään jne. Nykytasa-arvo näkee suomalaismiehen jotenkin hieman hoopona ja huvittavana hahmona joka kelpaa tv-mainoksiin johon liittyy jotain negatiivisuutta kuten aiemmin mainitsemani Turvakotien Liiton mainos ja sinun mainitsemasi kohtaus mainoksesta jossa mies laitettiin koirankoppiin.

Nykyinen tasa-arvo minulle naisena edustaa vastenmielisyyttä, etenkin jos sukupuolen perusteella saat jotain etuisuuksia kuten työpaikkoja ynnä muuta sellaista. Itse en hyväksyisi työpaikkaa jos saisin sen vain sukupuolen perusteella. Sellainen olisi nöyryyttävää. Lähtökohta työhönotossa pitäisi aina olla pätevyys, ei sukupuoli.

Porkkanalaatikko

NYT-liitteen tekeminen lopetettiin 2022. En tiedä hesaria tilaamattomana, onko sen julkaiseminen aloitettu uudelleen. https://yle.fi/a/3-12353816

Liite oli eräs syistä HS:n tilauksen lopettamiseeni ehkä jo 10-15 vuotta sitten.

Jappe

Itse asiassa toivon, että tilanne eskaloituisi sisällissodaksi jossa ruotsalaiset, suomalaiset, ranskalaiset, jne. lakkaisivat luottamasta oikeuslaitokseensa ja poliisiin ja ottaisivat aloitteen omiin käsiinsä. Tämä tarkoittaisi kehitysmaalaisten pitämistä vihollisina perustuen ulkonäköön ja käytökseen. Mihin muuhun se voisi perustua. Etenkin Ruotsissa on tavallinen ruotsalainen saanut ensin nekkuunsa, nyttemin jo tullen ammutuksi. Välissä on tullut huijatuksi ja raiskatuksi. Jossain tämän pitää loppua.

mariD

Jos tilanne kehittyy yhtä nopeasti kuin se on nyt on kehittynyt niin todellakin johonkin tämä päättyy. Ja silloin jälki voi olla rumaa.

Tiedän joidenkin kommentoijien olevan tästä eri mieltä mutta itse olen sillä kannalla, että jossakin vaiheessa kantaväestön kamelin selkä katkeaa, ei ihminen oli hän sitten minkä maalainen tahansa, kestä ihan kaikkea pskaa.
Sitä paitsi kantaväestöllä on väkivaltakoneisto takanaan. Ruotsilla armeija on mitä on mutta Suomessa se on viimeisen päälle tikissään.
Ei sitä muutama retku muslimi rikkinäisine Kalašnikoveineen pysty nujertamaan, siellä on sellaista modernia asetta että niillä pyyhkäistään muslimit taivaan tuuliin.

Qroquius KadD

Kantakirjaväestön kuppi saattaa kaatua jossain, mutta on täysin turha fantasioida sen tapahtuvan Suomessa tai Ruotsissa.
Sitä on nimittäin odotettu jo yli 30 vuotta somali-invaasion alkamisesta lähtien, eikä mitään tapahdu, vaikka tilanne pahenee koko ajan.

Naisistuminen on edennyt jo lapsistumisen puolelle.
Ei täällä ole enää sellaisia miehiä, jotka voisivat sysätä tytöt syrjään ja alkaa siivota tonttiaan puhtaaksi.

Putler on takuuvarmasti potkinut bunkkerinsa seiniä lukemattomat kerrat toissa keväästä lähtien:

miksi piti hyökätä Ukrainaan?!
Miksi ei tajunnut hyökätä Suomeen?!!
Siellähän olisi vain alettu kysellä, onko perustuslain mukaista ryhtyä aseelliseen vastarintaan hyökkääjää kohtaan, ja apulaisvaraoikeusgangsterin tuuraajan kummin kaiman julistettua se kielletyksi olisi Suomi vallattu kävelemällä!!!

Last edited 1 kuukausi sitten by Qroquius Kad
Fatwantarkistaja

Siitä on tiedotettukin, ettei pihalla hääräävää ryssän sotilasta saa millään tapaa häiritä. Tunnukseton sellainen lienee automaattisesti pakolainen, vaikka asetta kantaisikin. Oikein kansainvälinen, suojeltu ihmistyhmittymä.

mariD

En fantasioi mitään vaan spekuloin mitä saattaa tulevaisuudessa tapahtua. Voi olla, että tulen itse sen vielä näkemäänkin. Tuo ryssäyhteys meni minulta vähän yli. Kyse oli nyt siitä, että jos muslimit yrittäisivät Suomessa jotakin vallankaappauksen tapaista, ei siitä tulisi yhtään mitään. Niiltä puuttuu yksinkertaisesti kapasiteetti.

Ja siinä vaiheessa jos vallankaappausyritys tulee, ei siinä ruveta naisilta eikä lapsilta kyselemään yhtään mitään vaan armeija ottaa ohjat käsiin presidentin johdolla.

Tiedän, ettet ole samaa mieltä mutta jospa oltaisiin hyvässä ja asiallisessa hengessä eri mieltä siitä mitä tapahtuu jos muslimit alkavat orhimaan Suomessa.

Dan Wesson

Musulmaanien marakattivallankaappaus tulee hiljaa hivuttaen väestönvaihdon kautta, EU:n ja punaviherkommunistien myötävaikutuksella. Niin kuin sanoit, ne eivät pysty kertarykäisyyn. Afrikasta ym. muista paskastaneista ei marakatit lopu, kun niitä tänne haalitaan. Kun tämän annetaan jatkua riittävän kauan, muuttuvat vastaanottavat valtiot itsekin paskastaneiksi sotineen missä klaanipäälliköt pitävät valtaa. Marakatti kun ei kerta kaikkiaan pysty kehittymään ihmisen asteelle.

X

Juuri noin.

KKi

Tuota noin sisar Mari. Muistanet elävämme ns. demokratiassa. Nykyään tosin enemmänkin femokratia. Tässäpä skenaario miten …kratiassa voi käydä…

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/statsminister-ja-vaara-d.html

Luulenpa, ettei meistä vässyköistä ole vastaan panemaan, kun ei edes panemaan.

mariD

Toki muistan että elämme demokratiassa, tosin joskus tuntuu ettei äänestämiselläkään enää pysty pahemmin vaikuttamaan. Ykäperskeles on ollut aina sitä mieltä ettei tehtyjä virheitä kehdata kasvojen menetyksen pelossa myöntää. Niin se varmaan aika pitkälle onkin sillä itse en usko mihinkään suunnitelmalliseen väestönvaihtoon, siis sellaiseen että jossakin kabinetissa olisi päätetty vaihtaa Euroopan väestö arabeihin ja neekereihin.
Näistähän tulee loistava sekoitus räyhääviä laiskoja ja ilkeitä kuzipäitä jotka eivät kykene ylläpitämään eurooppalaista infraa.

Minulla on melko optimistinen luonne. Pakkohan tässä on optimistinen olla edes jossain määrin, enhän minä muuten olisi perheenlisäystä alkanut hankkimaan, mistä päästäänkin siihen että täällä suunnassa osataan panna… vastaan.

outlaw09man

Nimenomaan. Musulmaanin vatsa on täynnä jalkoja, sanTaalit läpsyy, hoppu on.

Sherlokki suvakko

Onhan tässä vähän niinku kädet pystyyn olo. EU n ja Suomen päättäjät ei ymmärrä miltä tavan kansalaisesta tuntuu. On matuvyöryä, vihreetä siirtymää, woke paskaa. Suomen päättäjät juoksentelevat kuin pahaiset lampaat ees taas, “kyllä herra ,kyllä herra” EU! Joutuu tässä itekki pakosta laittaa niitä pyöreitä kiviä polun varteen, ei oo Rokan väärttiä enää, puhti on pois.

mariD

Kyllähän keinovalikoimaa riittäisi vaikka kuinka. Mutta kuten Paavo totesi, ei niitä demokraattisessa maassa voi ottaa käyttöön.

Apropósito, muslimeillahan on tapana villiintyä kun se niiden Ramadan päättyy ja siitä on nyt saatu ensimmäiset merkit Saksassa. Saksan poliisi pidätti tänään ainakin kaksi tyttöä, iältään 14 ja 15-vuotiaat. Tarkoitus oli toteuttaa terroristi-isku jossa oli määrä ampua ja puukottaa niin montaa kristittyä kuin vain mahdollista. Saksan poliisi on ollut tästä aika vaitonainen mutta huhuja kolmannestakin tekijästä liikkuu.
Eli ei kannata koskaan aliarvioida muslimia, oli tämä sitten mies tai nainen, tyttö tai poika, nuori tai vanha. Kaikki he ovat potentiaalisia uhkia kun kuuppa on Koraanin sekoittama.

Joo, se linkki tähän juttuun. Voisin sen kyllä laittaa mutta istun tässä puistonpenkillä kirkkaassa auringonpaisteessa ja hädin tuskin näen mitä kirjoitan. Koskahan ne prkele keksii niitä näyttöjä joihin auringon heijastus ei vaikuttaisi niin paljon? Mutta että tällaista saksanmaalta. Onkohan meidän poliitikot jo olleet shokissa vai twiitanneet ettei pellolle anneta valtaa. Vai onko sittenkin oltu ihan vaan hissun kissun.

JuhoxD

Winston Churchill sen tiesi sanoa, kun oli seurannut jihadistien touhuja Intiassa ja Sudanissa: Islam on ihmiselle sama kuin vesikauhu koiralle.

mariD

Winston Churchill sanoi paljon muitakin kuolemattomia lauseita. Ja sitten se meni ja hävisi sodan jälkeen vaalit. Kiittämättömät britit. Hän sentään teki kovaa työtä WW kakkosen aikana.

Fatwantarkistaja

Toimisikohan polarisoivat aurinkolasit, mene ja tiedä.

mariD

On testattu. Ei toimi. Ainoa ratkaisu on hakeutua varjoon ja laittaa puhelimen asetuksista näytön valaistus jos ei nyt ihan täysille, niin melkein. Täällä aurinko paistaa tähän aikaan vuodesta suurimman osan ajasta melkein zeniitistä, eli pään yläpuolelta. Se vaan kun menet johonkin pikkupuistoon niin kaikki varjopaikat on aina varattu. Suosikkipuistoni Parque Pino Apolinario on hyvin pieni, mutta viehättävä ja kaikki ne muutamat penkit jotka ovat varjossa on aina varattu. Siis aina! Nytpä keksin! Virtuaalilasit toimisivat auringonpaisteessa. Tosin näyttäisin idiootilta istuessani puiston penkillä vr-lasit päässä…joten parempia ratkaisuja odotellessa.

outlaw09man

Oletko missäpäin D-land ?

mariD

Tarkoittanet Saksaa? Ei, en ole Tysklandissa vaan olen asunut jo kaksi ja puoli vuotta Gran Canarian Las Palmasissa. Tuon uutisen terrori-iskusta satuin näkemään jollakin tv- kanavalla, en muista mikä kanava se oli kun minulla näkyy niitä kymmenittäin, osa tulee kaapelin kautta, osa satelliitista ja vielä yksi satsi tavallisen tv-antennin kautta. Mutta näin oli saksanmaalla käynyt; muslimiteinit suunnittelivat terroriskuja tappaakseen mahdollisimman monta kristittyä.

Qroquius KadD

Saksassa napattiin kiinni kaksi poikaa ja kaksi tyttöä allahuakbaroinnin valmistelusta:

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000010357609.html

Jotenkin tulee mieleen, että näiden 15-16 -vuotiaiden kiinniotettujen nimet saattoivat olla poikien osalta tyyliin Ahmed Ahmed ja Mohamed Mohamed Mohamed, tyttöjen puolestaan Gisela-Birgitta Deutschenschwein ja Renate-Gertrud Höhenarischer:

juipit olivat niitä islamisti-iskijöitä ja pimatsut niihin syvästi rakastuneita pikku saksattaria, jotka olisivat toimineet allahuakbaroinneissa rahoittajina, tarkkailijoina, kuskeina ja harhauttajina.

Last edited 1 kuukausi sitten by Qroquius Kad
japadappaduu

Yksilöillä on sen sijaan mahdollisuus valita miten toimii.
Itse kävin juuri kaupalla ja oikaisin metroaseman läpi.

Jotain lähi-itäläisiä “nuoria” 20-30-vuotiaita oli tukkinut tien. Sen enempiä miettimättä painoin läpi kyynärpäät heiluen huutaen että painukaa ählyt vi**uun edestä.
Kukaan niistä ei sanonut tai tehnyt mitään, mutta tajuan kyllä että oisin turpaan saanut jos ne ois joukolla päälle käynyt.

mariD

Jos puhut totta niin sinullahan on latinalainen sulake kuten minullakin.

japadappaduu

Mulla on “primitiivinen” reaktio aina varsinkin pari kaljaa ottaneena. Painan menemään tilanteissa miettimättä sen enempiä, myöhemmin sitten kyllä miettii että olisi voinut käydä huonostikin oman toiminnan seurauksena.
Ja on kyllä käynytkin monesti, kaikki kylkiluut murtunyt monta kertaa jne..
Väitän kuitenkin että en itse mitään riitaa haasta(vaikka tuonkin voi tietysti nähdä riidan haastamisena), nykyään vaan ärsyttää kun ei ihmiset ymmärrä edes alkeellisia käytöstapoja. Itselläni on hyvät käytöstavat niin kauan kun muut osaa käyttäytyä. Mitään muuta en ehkä vanhemmilta saanut, mutta sain hyvän kasvatuksen.

mariD

Hyvät käytöstavat tosiaan alkaa olla etenkin pk-seudun nuorisolla vähän hakusessa. Työskentelen täällä Palmasissa pienellä yksityispraktiikalla ja meillä käy lähinnä turisteja sekä jonkin verran paikallisia hoidattamassa kolhujaan sun muita juttuja. Aina silloin tällöin tulee asiakkaaksi vanhempi brittiherrasmies. Huomaa heti, että nämä herrasmiehet ovat saaneet vanhan ajan kunnon kasvatuksen. Voi miten kohteliaita he osaavatkaan olla!
Tulee ihan fiilis, että tässähän kohdellaan kuin jotakin kuningatarta. Itse asiassa, monet heistä ovat asuneet täällä pitkään ja puhuu melko hyvää espanjaa. He saattavat joskus lopettaa lauseen ‘mi reina’, joka on suuri kohteliaisuus, tarkoittaa ‘kuningattareni’. Esim, ¿Sería tan amable de enviar este formulario por fax a mi compañía de seguros en Inglaterra, mi reina? ‘Olisitko niin ystävällinen ja faksaisit tämän kaavakkeen vakuutusyhtiööni Englantiin, kuningattareni’? Tällaista kohteliaisuutta kun kuulee niin kyllähän se päivän pelastaa.

japadappaduu

Se ei oikeasti paljoa vaadi että käyttäytyy hyvin ja osoittaa sillä tavalla kunnioitusta muita kohtaan.

Yksi vähän naurettavakin esimerkki on oven avaaminen, pidän aina ovea auki jos joku muu on siitä kohta tulossa.

japadappaduu

Pyörin muuten ennen kanssa las palmasissa. Talvella 2007 sain kaikesta tarpeeksi, sanoin pomolle töissä että mä lähen nyt etelään. Se sano että et sä voi noin vaan lähteä, sanoin että tottakai voin mä otan lopputilin nyt samantien, heippa.

outlaw09man

Nyt menee aika eri osastolle, kaveri soitti, iltapökäleet (is-il) kirj, CCCP+kaz suur tulvat ja huutavat apuun PUTINÖFFF. No,tuskin tekee mitään, kaivaa kgb nenää ja pieree. Mutta, nyt olisi AHVÄÄRIN paikka serkuille (jotka EIVÄT ole kursseilla).Pakettiautot täyteen tuotteita ja kaula pitkänä auttamaan. Kova kysyntä HAI-saappailla,kun wasser. Ja jos olisi GL mallin HAI sie saapasta,varssi 20+cm, kauppa kiihtyisi. Ei muutakuin kaupoille,hui & hai.

japadappaduu

Miksi on Suomen talous mennyt huonosti viimeiset +10-vuotta?
Koska emme enää hyödy naapurista joka on maailman isoin valtio.
Ei venäjän hyökkäyksestä ukrainaan tarvitse pitää, ei putinista tarvitse pitää, mutta me on ammuttu itseämme jalkaan ja iloitaan vielä siitä.
Venäjä on maailman suurin valtio, niillä on luonnonvaroja joita muut tulee aina ostamaan. Mitä meillä on? Meillä on suuret pohjavedet jotka nekin EU ryöstää.

mariD

Ei Venäjä Suomelle mikään kovin merkittävä kauppakumppani ollut ennen kuin pakotteet tulivat voimaan 2014. Jotain juustoa vietiin ja kaasua, puuta ja öljyä tuotiin. Katsopa tilastoista kuinka merkittävä kauppakumppani Venäjä oli Suomelle tuohon aikaan. Pääseekö edes 10 parhaan joukkoon. Muut tosiaan ostavat Venäjältä niitä luonnonvaroja mutta määrittelevät itse hinnan. Kiina maksaa roimaa alihintaa ja Intia on ottanut mallia ja maksaa myös alihintaa eikä Venäjällä ole muuta mahdollisuutta kuin myydä koska kuka muukaan niitä ostaisi? Pohjois-Korean paksu poika? No just. Eihän niillä ole edes käypää valuuttaa. Olisihan se ihanne, että örkit oppisivat olemaan ja voitaisiin ehkä jotain kauppaakin heidän kanssaan harkita, mutta Putinin rosvohallinto pilasi tämän mahdollisuuden täysin.

japadappaduu

Olet Mari aika väärässä.
Miksi sinäkin maksat sähköstä tuplasti enemmän kuin pari vuotta sitten? Ei se johdu venäjän hyökkäyksestä vaan meidän omista pakotteista.
Ymmärrättekö että joka ainoan tuotteen valmistaminen vaatii sähköä, niiden kuljettaminen vaatii bensaa tai sähköä, ja sitten ihmetellään miksi kaikki kaupassa maksaa puolet enemmän kuin ennen?
Miksi luulet että konkursseja tulee liukuhihnalta? Ensinnäkin kaikki tuotanto on paljon kalliimpaa, ja ostajia on paljon vähemmän.
Se että valehtelet itelles että venäjäpakotteilla ei ole mitään merkitystä, niin anna mennä vaan. Mutta ihan oikeassa elämässä niillä on valtava merkitys Suomen talouteen. Paljon suurempi kuin venäjän talouteen.
Olen sanonut ennenkin ei venäjästä tarvitse pitää, mutta onko järkevää ampua itseään jalkaan?

mariD

Sähkö kallistui jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja se johtui, siitä että ahneuksissaan pohjoismainen sähköporssi fuusioitui Keski-Euroopan sähköpörssin kanssa. Ja siitä sähkön hinta nousi koska Saksan typerä energiapolitiikka ajoi ydinvoimalat alas ja hirttäytyi Venäjän kaasuun.

En ole väittänyt etteikö Venäjän pakotteilla olisi vaikutusta Suomen talouteen, mutta fakta on että Suomi on elänyt yli 10 vuotta velaksi; on otettu joka vuosi noin 12 miljardia syömävelkaa jotta pystytään ylläpitämään tätä hyvinvointiyhteiskuntaa joka alkaa olla jo pelkkä kulissi.

Joku typerä juosten kustu tehty sote imee vuosittain jo useamman miljardin ja sitten on tämä haittamaahanmuutto. Pauli Vahtera laski jo vuosia sitten sen maksavan 3.5 miljardia, mutta tuosta on jo tariffit kallistuneet. Nykyisin haittamaahanmuuton kustannukset lienee lähemmäs 5 miljardia per vuosi. Lisäksi ulkomaille kaadetaan miljarditolkulla rahaa ikään kuin sitä olisi loputon määrä valtion kirstussa. Mutta nyt alkaa olemaan totuuden hetket käsillä, on joko elettävä suu säkkiä myöten tai sitten IMF tulee ja laittaa kaiken maailman turhan tuhlailun kuriin.

Jos nyt Venäjäpakotteet purettaisiin, ei se Suomen taloutta pelastaisi. Se kauppa oli kuitenkin niin pientä. Tästä löytyy netistä tietoa jos viitsii kaivaa.

Qroquius KadD

Ei Kiina niitä Moskovian luonnonvaroja enää kauaa osta pilkkahinnallakaan.
Se pitkittää Ukrainan sotaa silleen soppelisti kunnes Moskovia romahtaa oman onnettomuteensa.
Sitten se ottaa Siperian ja muut jakavat loput.

Oh100

No ainakin Euroopan Kiina ottaa jos ursula von der Liarit pysyvät vallassa…

mariD

Kiinahan on jo rakentanut infraa Eurooppaan vaikka kuinka paljon. Sitä on rakennettu Balkanille massiivisia siltoja ja lukuisia tunneleita vuoristoalueelle joiden läpi moottoritiet kulkee. Myös Slovakiaan Kiina on rakentanut paljon infraa. Tarkoitus on rakentaa Kiinasta Eurooppaan saakka kuljetusreitti, Silkkitie. Tuskin Kiinaa kiinnostaa Eurooppa noin muuten, eihän täällä ole mitään merkittäviä luonnonvaroja. Norjan ja Skotlannin öljy- ja kaasuesiintymät ovat pientä siihen mitä Siperialla on Kiinalle tarjota.

Tare

Se eukko pitäsi vaihtaa ja äkkiä ja kun on saanut virkansa kiintiö painostuksella.

finish Finlandia

Jokaisessa maassa on varmaankin omat kriisilakinsa siltä varalta, että yhteiskunta joutuisi sellaiseen tilanteeseen jossa sen on pakko ohittaa osa markkinamekanismeista, parlamentarismista sekä yksilöiden oikeuksista.

Meillä Suomessa on sitä varten Valmiuslaki sekä Puolustustilalaki

Mikäli muunkulttuuriväestön osuus kasvaa riittävän suureksi, niin avoimilla yhteiskunnilla lienee juridisten poikkeusolojen pitkittyessä vaara muuttua vähitellen poliisivaltioiksi.

EU-maat ovat siinä suhteessa erityisen riskialttiita ottaen huomioon Välimeren eteläpuolisen ilmasto- ja väestökehityksen.

Last edited 1 kuukausi sitten by finish Finlandia
mariD

No juuri tätä ajoin takaa omassa kommentissani. Yhteiskunnan naisistuminen ei tarkoita sitä etteikö vastaan pystyttäisi laittamaan. Toki jos alas ajetaan armeija ihan täysin ja supistetaan poliiseja 65% niin sitten tilanne onkin täysin toinen, mutta tuskin suomalaiset nyt niin hölmöjä on, että tähän lähtisivät.

Runtiti-pou

No sitä mukaa kun jengejä tulee, voidaan jäsenet eliminoida joko ampumalla tai vankeuteen. Rikosvastuuikäraja voidaan vetää 9-vuoteen jne

Theo Reetikko

Tuon vastuun alaikäraja oli vielä ennen 1980-lukua oikeastaan 7 vuotta.
Senkin ikäiselle r i k o k s e e n syyllistyneelle oli näet laissa sallittua antaa nöyryyttävä kipurangaistus eli selkäsauna.
Jäi varmasti paremmin mieleen kuin sen sittemmin korvannut tätipuhuttelu.

Last edited 1 kuukausi sitten by Theo Reetikko
h44

10-20 vuotta työleiriä erämaassa vaikkapa Nikkaluoktan lähistöllä voisi viedä pahimmat uhot.

Pete

Jos päästää tarpeeksi monta ongelmaryhmän jäsentä maahansa niin sen jälkeen mitään ei ole enää tehtävissä vaikka laittaisit armeijan kuduille partioimaan.
Esim. USAssa on paljon kovaotteisemmat ja uskottavat poliisivoimat mutta silti rikollisuus rehottaa. Eurooppa menossa samaan suuntaan nössöpolliisien ja nössölakien kanssa. Ja USAssa ei edes ole juurikaan islamin ongelmaa kuten Euroopassa. Mikä voisi mennä pieleen?

mariD

Usassa on myös käsiaseita enemmän kuin kansalaisia koko maassa. Se asettaa omat haasteensa poliisityölle siinä maassa.

Tare

Usein amerikkalaista poliisia moititaan liian herkästä aseen käytöstä, se on siellä aseiden maassa välttämätöntä oman ja partiokaverin hengen takia.Amerikan poliisin ammatti on todella vaarallinen verraten vaikka Suomeen Esim. Engalnnissa on erikseen aseitettu poliisi mutta siellä suhtudutaankin tuliaseisiin todella vakavasti kuten suomessa.Aikaa ja vaivaa nähdään että aseet saadaan pois kaduilta.

mariD

Britanniassa niillä on autossa lukittu kassakaappi jossa on rynkyt ja pistoolit. Sen saa auki keskusvalvomosta ja tietyt poliisit saa avata sen itse omalla avaimella sekä pin-koodilla.

Tuo on aivan totta, että amerikkalaisen poliisin työ johtuen valtavasta määrästä käsiaseita on todella vaarallista. Siksi ihmetyttääkin joidenkin kitinä miksi ne ovat niin kovaotteisia mutta ei voi ottaa riskiä niin kauan kunnes pidätetty on turvallisesti käsiraudoissa. Onpa käynyt niinkin, että selän taakse käsirautoihin kytketty pidätetty henkilö on saanut tempaistua vyön alta pistoolin ja surmannut poliisin, siksi ne nykyään tarkastaakin todella perinpohjaisesti ennen kuin tyyppi laitetaan auton takapenkille. Muuten, vähän ihmetyttää tuo takapenkille laittaminen sillä käsiraudat notkea kaveri saa takapuolen kautta siirrettyä eteen ja usein näkee reality dokkareissa kuinka ne luikertelee siitä noin 30 cm kapeasta aukosta kuljettajan penkille ja varastaa poliisiauton.

Ihme ettei tähän ole keksitty mitään ratkaisua. No joissakin poliisiautoissa se luukku on suljettu, mutta sen pitää turvallisuussyistä olla avattavissa jos takapenkillä syttyy vaikka tulipalo ja pidätetyn on pakko päästä kommunikoimaan poliisin kanssa ettei pala elävältä.

Jos jotain ammattia karsastan niin poliisiksi en Yhdysvalloissa ryhtyisi.

Theo Reetikko

Rautaesiripun repimisen jälkeinen suojasää erehdytti lännen johtajat uskomaan globalisaation kaikkivoipaisuuteen.

Tuokaan juttu ei ihan tainnut mennä kuin römsöössä:
Agenda2030 -toimintaohjelma – Kestävä kehitys (kestavakehitys.fi)

luke

Gazan tapainen invaasio on mahdollinen missä tahansa Euroopan kaupungissa vaikka laajasti koko Euroopassa milläs estät tappamatta omiasi. Ei Israeliltakaan onnistu jolla on parhaat valmiudet sen jälkee eurooppa on polvillaan.Luulen että Gazan operaatiosta on otettu paljon opiksi terroristimailmassa.

Hmm

Norjassahan Gazaa vastaava pilottiprojekti oli pienessä mittakaavassa jo toteutumaisillaan muutama vuosi sitten, mutta poliisi ehti hätiin.

Moonman

Kyllä yhteiskunta voisi poistaa kaikki tuollaiset rikolliset pysyvästi, mutta sitten pitäisi luopua lössö ihmisoikeus-sosiaalidemokratia oikeusvaltiosta. Mutta miksi rikollisilla tappajilla pitäisi olla mitään ihmisoikeuksia??

mariD

Kyllä on yhteiskunnalla työkaluja vaikka kuinka ratkaista nuorten väkivalta – ja jengiongelmat! Katsokaapa vaikka mitä mieltä on iso herra poliisi Kolehmainen ja joku tutkijan hutkija, lisää ankkuritoimintaa, tukea perheille sekä lastensuojeluun hybridiyksiköitä (mitä sitten lienevätkään)?

https://www.verkkouutiset.fi/a/kimppuun-kaydaan-joukolla-nain-lasten-ja-nuorten-vakivalta-on-raaistunut/#6be24b11

Joopa joo. Lukekaapa tuo juttu. Sen lukaisee parissa minuutissa ja siitä selviää ettei noilla eväillä ratkaista yhtään mitään nuorten jengiytymisongelmaa. Ainoastaan jälleen kerran rahaa heitetään hukkaan. Yhtä hyvin ne rahat voisi antaa minulle, lämmittäisin niillä saunan. Siitäkin olisi enemmän hyötyä kuin jostakin rahallisesta tuesta simpanssiperheille.

Oh100

Sosiaaliturvan lakkauttaminen matuilta ainoa tepsivä keino. Mikä olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten.

Ulla

Yksi sana: K o t i u t t a m i n e n !

Hyvin, hyvin yksinkertaista, mutta tekijät puuttuvat kun sellainen ei sovi Saatanistien agendaan.

Boltteri
Sami

Julma veitsi karvaisessa kädessä 🙁

Boltteri
Boltteri

Tilanne ohi. Nainen tappoi veitsellä riehuneen “Australialaisen”.comment image

Juu juu Juusto

The Australia Bondi attacker has been identified as Jewish terrorist Benjamin Cohen

Porkkanalaatikko

Elossa oleva Benjamin Cohen vakuuttaa, ettei ole saanut surmaansa.

https://www.news.com.au/national/nsw-act/crime/got-the-wrong-guy-sydney-uni-student-wrongly-named-as-bondi-attacker/news-story/c90b6486815a1a1573172f24bc02adb0

Nimi lienee melko yleinen. Jos veitsimiehellä oli sama nimi, niin elossaolijan löytyminen oli eräille onnenpotku.

Qroquius KadD

Ei ollut vaan Joel Cauchi.

Jore

Suomen pitäisi jotenkin alkaa jakamaan ruotsin taakkaa, tänne voisi ottaa osan noista tappojengeistä, humanitaarisista syistä tietysti.

mariD

Joo, loistava idea! Se Ruotsin eu:n maahanmuuttoministeri voisikin esittää Brysselissä, että Pohjoismaat voisivat alkaa jakamaan haittamaahanmuuton aiheuttamia jengiongelmia keskenään.

Suomeen voisi näin ensi alkuun tuoda vaikka noin puolet Tukholman ja toisen puolikkaan Malmön jengeistä. Saadaan vähän säpinää ja sitä kuuluisaa värinää jota niin kovasti on haluttu ja tilattu.

Qroquius KadD

Johan tänne on kuulemma ruotsinsomalien Dödspatrullen rantautunut.
Kun pää on saatu auki saadaan jatkossa yhä useammalta suomalaiseltakin myös pää auki.
Korjaan, päät:
yläpää ja alapää.

seant

Tanskassa on oma rangaistus jengi porukalle, joka ei katso kuka teki mitäkin, vaan kaikki tuomitaan raskaimman mukaan, Luulen, että tällä on aika suuri merkitys, ainakin älyltään fiksummalle porukalle, uskaltaako olla jengissä, jos siellä joku kuumakalle töppäilee.
https://pt-media.org/2020/08/28/viisi-varillista-uusruotsalaista-syyllisia-koopenhaminan-tuplamurhaan/

Porkkanalaatikko

Jengeistä eroon pääsy edellyttää niitä tuottavan väestön poistoa. Joukko-opin termein kuvailtuna nöyryytysryöstöjä tekevät jengit ovat osajoukko suuremmasta rikastajien joukosta. Viimemainittu tuottaa jengejä.

Rikastajien joukko kasvaa vauhdilla. Kaiken huipuksi osa kantiksista haluaa maahan rikastajia ja haluaa olla heidän liittolaisiaan heidän sodassaan muita kantiksia vastaan.

Huumesalo

Ei näihin tehoa muuta kuin luoti tai maastakarkoitus.

Sylttytehdas

Tuohan se olisikin varmasti toimiva keino.. Karkotus toistuvasta rikoksesta ja tehostettuna koko muu perhe mukaan.