Tiesitkö missä sijaitsee Turun terrori-iskun virallinen muistomerkki?

Skärmbild (315)

Turun terrori-isku on suomalaisille traaginen lähinnä siksi, että teko saattoi olla islamilaisesti orientoitunut. Osalle teko oli jopa niin traaginen, että teon uhrien muistaminenkin on määritelty natsismiksi.

Carlos on selvitellyt vähän Turun kaupungin toimia muistolaatan ja muistopuun suhteen. Kaupunki laittoi kauppatorille omenapuun, joka sittemmin siirrettiin jonnekin. Kukaan ei luultavasti edes tiedä minne.
No muistopuu löytyy kuitenkin Turun Tähkäpuistosta. Siellä se jollotti pari vuotta, että kukaan edes tiesi mistä oli kysymys. Nyt sinne on saatu jopa kyltti, jossa lukee “MUISTOPUU 18.8.2017”.
Onko päättäjillä oikeasti sellainen paniikki, että terrori-iskun uhrin muistolle kasvatetaan joku kuppainen omenapuu, ja sen kylkeen lämäistään lakoninen teksti, josta kukaan asiaa tuntematon ei voi tietää mistä muistopuusta on kysymys.
Suomi on täynnä kaikenmaailman patsaita ja muistomerkkejä sisällissodan, talvi- ja jatkosodan uhreille ja kaikille muillekin tapahtumille alkaen Köyliönjärven jäällä Lallin tekemästä taposta. Mutta terrori-iskussa kuolleita ei voi muistaa. Carloksen filmin alussa joku sössöttää, että ei haluta muistaa uhreja, koska äärioikeisto saa siitä liimaa koneeseen.
Kumpi kuulostaa uskottavammalta selitykseltä: Emme halua muistaa uhreja, koska äärioikeisto riehaantuu. Vai emme halua muistaa uhreja, koska emme osaa oikein suhtautua asiaan ja pelkäämme, että iso vähemmistöryhmä muslimit loukkaantuu asiasta. Vaikka heillä ei pitäisi olla iskun kanssa mitään tekemistä.
 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ömenäpyy syväitsee

Lainaus:
“Kumpi kuulostaa uskottavammalta selitykseltä: Emme halua muistaa uhreja, koska äärioikeisto riehaantuu. Vai emme halua muistaa uhreja, koska emme osaa oikein suhtautua asiaan ja pelkäämme, että iso vähemmistöryhmä muslimit loukkaantuu asiasta. Vaikka heillä ei pitäisi olla iskun kanssa mitään tekemistä.”
Tai että: “Me monikulttuurin kannattajat ihan avoimesti halveksimme suomalaisia niin paljon ettei heidän kuolemansa liikuta meitä pätkääkään. Mutta koska näinkään ei voi vielä ihan liian julkisesti sanoa koska olemme vielä alakynnessä, täytyy muodon vuoksi laittaa edes jokin muistopuu mikä lie.. niin voidaan aina hyvällä syyllä sanoa että ollaan me välitetty uhreistakin!”

Nost R. Adamus

Suurin osa moku-utopisteista ei ilmeisesti ymmärrä että hekin putoaisivat kurjuuteen jos Suomeen päästettäisiin
vaikkapa puoli miljoonaa perusjamppaa kehitysmaista.
Turvallisen ja lämpimän keskiluokkaisuuden Nooan arkissa olisi silloin paikkoja vain harvoille ja valituille.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Puu maalitettu. Pian on varmasti omppupuu poikki sahattu tai ainakin omput varastettu by antifantit. Jättäkää se puu rauhaan. Toivoo entinen vasemmistoa(#eikoskaanenää) joskus äänestänyt Ex haalariduunari.

Anonymous

Poliisi on ihan oikeassa siinä, että terroristit saavat siitä myös mainetta kun muistopaaseja pystytellään ja niitä palvotaan. Kaikille on parasta, että uhreja tosiaan muistetaan uhrien omilla muistomerkeillä. Kerrankin voi olla poliisin kanssa samaa mieltä asiasta.

näinseon

Terroristin pää olisi pitänyt katkaista ja laittaa sille sian munat suuhun ja siitä tehdä patsas torille
ja tämä poliisi joka ei ammpunut sitä päähän kun se pidätettiin niin siitä koirien kusitolpa torille

Anonymous

Oletpa sinä fiksu ihminen, suorastaan loistat älykkyydelläsi. Juuri kaltaisesi takia ei kannata mitään muistopaaseja pystyttää saatikka kokoontumisia.

Anonymous

Ahaa ja sinä alistut keharien tasolle teoissasi ja kirjoituksissasi. Onnea valitsemallasi tiellä.

Acc358

Varsovassa muistan nähneeni muistotauluja tapahtumista, jossa saksalaiset olivat ampuneet kadulle puolalaisia. Ei ollut siellä sopimatonta muistella asiaa.
Sama Itävallassa. Tien varressa saattoi olla pieni katos, siellä oli Jeesus. Niin muisteltiin miehittäjien paikalla ampumia itävaltalaisia.
Jos ei saa muistella, pitäisikö mennä poistamaan Saksaan luovutettujen juutalaisten muistolaatat?
Katsokaapa Ylen uutinen. Siinä valehdellaan. Eivät asuneet Suomessa.
https://yle.fi/uutiset/3-9149066
“Suomi luovutti natsi-Saksalle toisen maailmansodan aikana kahdeksan juutalaispakolaista, joista kaikki asuivat eteläisessä Helsingissä. “

Anonymous

Melko lapsellista verrata sotatilanteissa tapahtuneita asioita terroristin tekemiin murhiin.
Ilmeisesti oli kuitenkin vain pääasia saada mainita juutalaisista jotain.

Klarsyn

Pelkistetty laatta muistuttamaan tapahtumasta, mitä ei tarkemmin kerrota, paljastaa viranomaisistamme paljon: pelkuruutta, valheellisuutta, tekopyhyyttä, arvottomuutta, häpeällisyyttä.
Poliittinen korrektius näkyy myös laatassa. Piittaamattomuus uhreista. Jihad suojelun kohteena. Muslimeja pieni vähemmistö ja pelko on jo näin suuri, laatta kunnioittaa tekijää enemmän kuin uhreja.

Anonymous

Jätä paniikki pois ajatuksistasi ja kirjoita seuraava kommentti järjellä. Saatat ehkä huomata jotain.

Anonymous

Eli teidän alapeukuttajien kanta on siis se, että terroristiä kuuluu jumaloida ja fanittaa. Selvä juttu ja aina paremmin alkaa aivoituksenne valkenemaan meille järjellisille kansalaisille.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Uhri olivat “vääriä”. Toisinkuin;https://agricolaverkko.fi › helsinkilai…
Tulokset internetistä
Helsinkiläiselle kadulle valettiin Suomen ensimmäiset holokaustin uhrien …

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Hupsis. No kotiviini valmista. Sen huomaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tulee meinaan toisille muistokyltit nimien kera.

Nestori Lundahl

Ei tässä jouda nyt mitään vainajia muistelemaan kun pitää miettiä kuinka niitä lapsukaisia saadaan sieltä Kreikan leireiltä Suomeen turvaan.

Jaaha

Itse olen muistopäivänä aina osallistunut Vastarinnan ja 188 tapahtumiin, niin on jäänyt näkemättä mahdollisesti samaan aikaan järjestetyt äärioikeiston tapahtumat, mitä ne sitten lienevät olleetkaan.

Emme alistu koskaan

Samat sanat.
188-Kukkavirta on ollut asiallinen tapahtuma kaikin puolin eikä siellä ole “öyhötetty suu vaahdossa” eikä häpäisty uhrien muistoa, vaan tilaisuus on ollut hyvin rauhallinen ja asiallinen kaikin puolin.
Ainoastaan suomalaisille kuolemaa tahtovat vasemmistolaiset pääsivät kerran pilkkaamaan uhrien muistoa joen toiselle puolelle, mutta onneksi seuraavalla kerralla sekin saatiin estettyä.

Carlos

En millään muotoa tarkoittanut viitata videolla Kukkavirtaan joka on ollut jo kahtena vuonna peräkkäin kaunis ja liikuttava tapahtuma. Pahoittelen jos joku näin ymmärsi.

Suomi Finland

Breivikin uhrit saivat aika massiivisen muistomerkin. Uhreja oli tietty paljon. Veikkaan, että Breivikin uhrien muistelu ei ole samalla tavalla vasemmistolle vastenmielinen. Pikemminkin päin vastoin.

Marokon kauhu

Se varsinainen muistomerkki istuu vankilassa ja hyvin menee, Suopeassa Suomenmassa?