Ruotsi väärensi PISA-tuloksia

kids-girl-pencil-drawing-159823
Photo by Pixabay on Pexels.com

Ruotsalaisen iltapäivälehdenExpressenin mukaan Ruotsi on väärentänyt koululaisten PISA-tuloksia mm. siten, että ulkomaalaistaustaisia koululaisia on tietoisesti jätetty kokeiden ulkopuolelle. Näin ollaan saatu veivattua yhteistulosta ylöspäin.

PISA-tutkimuksessa on kysymys siitä, että kolmen vuoden välein järjestetään maailmanlaajuisesti 15-16-vuotiaille nuorille oppimiskokeita, joissa selvitetään lukutaitoa, matematiikkaa, luonnontieteitä ja joitakin muitakin aineita.
Kun viime vuonna joulukuussa 2019 julkaistiin viimeisimmät tulokset niin Ruotsissa ylpeiltiin, että vihdoinkin tulokset ovat pitkän laskusuuntauksen jälkeen lähteneet nousuun. Koulutusministeri Anna Ekström ilakoi medioissa, että vihdoinkin ollaan päästy tilanteeseen, jossa oppimistulokset ovat lähteneet nousuun.
Expressenin mukaan kyse oli kuitenkin tulosten vääristelystä. Nimittäin maahanmuuttajataustaisia oppilaita; sekä ensimmäisen että toisen polven nuoria, oli jätetty tietoisesti kokeiden ulkopuolelle. Kun kokeisiin arvottiin koululaisia niin tästä arvonnasta jätettiin pois mm. ne oppilaat, joilla arvioitiin olevan huono kielitaito tai muuten heikko taso tietotaidoissa. Sääntöjen mukaan yli vuoden maassa asunut ja opiskellut tulija pitää laskea kokeisiin mukaan.
Lainaus Expressenistä loppuu.
Jokainen Pt-mediaa seurannut tietää jo vuosien takaa, että ongelmalähiöiden nuorilla on yleisesti heikot kirjoitus- ja lukutaidot. Katsaus muutamaan aiempaan juttuun lienee paikallaan:

– Trollhättanin Kronan yläasteella on 132 oppilasta, joista 79,2 % ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Göteborgin Bergsjön yläasteella on 167 oppilasta, joista 76,5 % oppilaista ei saanyt hyväksyttävää päästötodistusta.
– Malmön Rosengårdin Värner Rydenin yläasteella on 450 oppilasta, joista 72,7 % oppilaista ei saanyt hyväksyttävää päästötodistusta.
– Botkyrkan Norsborgin yläasteella on 464 oppilasta, joista 72,3 % oppilaista ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Tukholman Tensta-Hjulastan yläasteella on 341 oppilasta, joista 70,7 % oppilaista ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Malmön Rosengårdin Munkhättekoulussa on 545 oppilasta, joista 64,4 % oppilaista ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Tukholman Rinkebyn yläasteella on 137 oppilasta, joista 60 % ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Tukholman Husbyn yläasteella on 396 oppilasta, joista 55,1 % ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.

Enemmistö ongelmalähiöiden lapsista ei saanut hyväksyttävää yläasteen päästötodistusta


On melko selvää
Myös toinen aiempi juttu, jossa siteerataan Opettajalehteä, kertoo karua kieltä:

Joitakin otteita tutkimuksesta, prosenttiluku kertoo kuinka paljon oppilaista ei saanut hyväksyttyä päästötodistusta:
– Värner Rydenin koulu, Malmö: 66,7 %
– Kronanin koulu, Trollhättan: 65,3 %
– Skaggetorpin koulu, Linköping:  63,2 %
– Sofielundin koulu, Malmö: 61 %
– Bergsjön koulu, Göteborg, 60,5 %
– Rinkebyn koulu, 52 %

Joka kolmas uusruotsalainen nuorukainen ei selviä yläasteelta


On melko selvää, että uusruotsalaisten surkeat oppimistulokset vetävät valtakunnallisesti alas tuloksia. Ongelma ei ole se, etteivätkö ruotsalaiset nuoret oppisi asioita. Kyse on siitä, että sellaisissa kouluissa, joissa maahanmuuttajanuorten osuus nousee yli 10 % niin levottomuus kasvaa merkittävästi verrattuna kouluihin, joissa on vain yksittäisiä maahanmuuttajia. Ongelmalähiöiden kouluissa, joissa ei ole ollenkaan ruotsalaisia lapsia, koulukulttuuri on sitten jo ihan erilaista.
 

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Kertooko pienempi prosentti päästötodistuksettomia siitä että opettajat tuossa koulussa välittävät vielä vähemmän?

Suomi Finland

Monikulttuurisuus on katastrofi.
Jotta asiat olisivat menneet paremmin, olisi pitänyt pitää maahan muuttavien ulkomaalaisten määrät huomattavasti pienempinä. Kertakaikkisen väärin sekä oman maan kansalaisille että tulijoille on se, että ihmisten sopeuttaminen uuteen yhteiskuntaan jätetään aivan sattuman varaan. Epäonnistumisten kierre kerran käynnistyessään on vaikea pysäytettävä.
Ruotsiin tulee koko ajan kasvava paarialuokka, jolla ei ole edes kunnollista peruskoulun päästötodistusta. Mitä voikaan olla odotettavissa?
Jollei yhteiskunta nyt aivan sorru, niin valtava joukko ihmisiä joutuu elämään hyvin niukasti tai siirtymään rikosten pariin. Mutta kun lasten/nuorten opetuksessa ja oppisessa on perusteellisesti epäonnistuttu, on normaaliälyisten hyvin vaikeaa saavuttaa myöhemminkään tarvittavaa tieto/taitotasoa ja vähä-älyisille se on sula mahdottomuus.

Kahveltaja

“Monikulttuurisuus on katastrofi.”
Senhän piti olla rikkautta ja TÖRKEEN hyvää safkaa!? Huippuruokaa tekeviä raketti-insinöörejä, aivokirurgeja ja muita huippuosaajia.
Rasisti-natsi-äärioikeistolaiset opettajat vaan nyt kylvävät vihaa kertomalla valheita. Huippuosaajien lapset kyllä pärjäävät Pisa-tutkimuksissa, mutta Ruåtsalaisten eläkki-vajakkien lapset on jätetty kokeista pois, ettei ne pilaa Papu-ukkojen jälkeläisten huipputuloksia.
Vai onko totuus se, että Ruotsi jo menetetty?

Vasemmisto haisee

“Ruotsi on väärentänyt koululaisten PISA-tuloksia mm. siten, että ulkomaalaistaustaisia koululaisia on tietoisesti jätetty kokeiden ulkopuolelle.”
Ai nytkö se ulkomaalaisten syrjiminen onkin täysin hyväksyttävää kun se tehdään “hyvyyden” nimissä? Miksei RASMUS-pellet jo älähdä tällaisesta?

TurhautunutKansalainen

Tai silakat! 🙂

Anonymous

Seuraavaksi Ruotsissa on väärennettävä vaalituloksia, muutoin demokratia tekee kepposet Pelle Swenssonille.

Anonymous

Mutta ne ovat voimavara ja rikkaus.

Minä

Ullatus että kommentointi sallittu, toisin kuin valtamediassa

Minä

Tätä samaa peittelyä ja tosiasioiden piilottelua Ruotsissa on nharrastettu jo vuosikymmeniä, jotta kansa ei saisi tietää monikulttuurisen ihanuuden olevan huijausta.

Keke

Poikkeus!
Älvsjön Kansainvälinen englantilainen koulu, jossa oppilaat tottelevat!
https://mvlehti.net/2017/11/02/koulu-jossa-oppilaat-tottelevat /?fb_comment_id=1737603496272394_1737830662916344

Klarsyn

Monikulttuurisuus on saatava näyttämään hyvältä vaikka vilppiä tehden, moraalikato syvenee, mitä enemmän otamme maahanmuuttajia kehitysmaista. Koulut, joissa on paljon maahanmuuttajalapsia, saavat lisärahoitusta, jolla yritetään kompensoida lähtökohtaeroja, eikä sekään auta. Kantaväestön lasten mahdollisuus rauhalliseen koulunkäyntiin heikkenee koko ajan, mutta mitäpä nämä monikultturismiin hurahtaneet poliitikot ja kulttuuriväki siitä välittävät. Sydän sykkii erilaisuudelle, tärkeintä ei ole oppiminen, vaan moninaisuus. Jos vain mahdollista, niin omia lapsia ei laiteta maahanmuuttajien kanssa samaan kouluun, silti suhtaudutaan halveksien heihin, jotka sanovat ääneen syyn, miksi nämä koulut eivät toimi.

Minä

Kaikkein pahin seuraus onkin siinä, että ruotsalaiset lapset eivät saa hyvää ympäristöä koulunkäynnilleen. Se heikentää Ruotsia eniten.
Mitä nuo kehitysmaalaiset tekevät itselleen koulussa, on vähäisempi merkitykseltään, koska sen he tekevät joka tapauksessa, joitakin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
Kaikki tuho vain poliittisen ideologian tähden. Vihervassujen touhun tarkoituskin on tuhota länsimaat. Ovat hyvän matkaa onnistuneetkin. Toivottavasti eivät saa titaakista valtaa, koska sitten tulee totalitarismi ja kurjuus.

Acc358

“Monikulttuurisuus on saatava näyttämään hyvältä vaikka vilppiä tehden, moraalikato syvenee,…”
Kulttuuri on kokoelma tapoja ja käsityksiä oikeasta ja väärästä. Se, mikä on jossain kulttuurissa hyväksyttävää ja oikein, voi olla toisessa kulttuurissa väärin. Tässä tilanteessa tilanteessa sääntöjen noudattaminen murenee sallittaessa muille se, mikä omille on kiellettyä. Pian eivät omatkaan noudata sääntöjä. Moraalikato syvenee.
Monikulttuurisuus johtaa aina moraalikatoon. Koska kulttuurit kilpailevat hegemoniasta heikompi eli enemmän sääntöjen noudattamattomuutta salliva kulttuuri häviää. Lopulta jäljellä jää vain yksi kulttuuri, joka vuorostaan sairastuu suvaitsevaisuuteen ja on tuomittu siksi väistymään voimakkaamman kulttuurin tieltä. Ja sama toistuu loputtumiin.

jippos123

Ilmeisesti Ruotsin koulujen opetusohjelma ovat edelleen suunniteltu tavallisia Svanteja ja Hildoja varten (poikkeuksena koraanikoulut). Onhan se selvää, että älykkyysosamäärältään alle puoleen normaalista jäävillä kehareilla on vaikeuksia pärjätä. Tuohon kun lykkää lisukkeeksi adhd:n, jo kakarana opitun kusipäisyyden ja siskosrakkauden hedelmän tuomat haasteet niin ei ähly voi pärjätä.
Kehari on kehari vaikka niitä kuinka raketti-insinööriksi tituleeraisi.

Se on yhtä vaille

Suomi on hyvä maa.
Se on puolustamisen arvoinen ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa.
Miksi katsomme vain kädet taskussa, kun maatamme tuhotaan ja raiskataan?
Haluammeko oikeasti tuon saman paskan Suomeen mitä artikkelissa kerrottiin?

Vielä ei luovuteta

Tehdään kaikki sen eteen, ettei menetetä Suomea. Hautakiveen voi sitten aikanaan hakata: Yritti. Tiedoksi jälkipolville.

Suomi suomalaisille

Siis mitä näille ilman peruskoulun päättötodistusta jääneille tapahtuu?! Jatkavatko he jollekin kymppiluokalle vai jäävätkö he vain kaduille pyörimään ilman koulutusta?

euro tuplana takaisin

1+1=3

M

Kysymys opetusministerille: opetetaanko ruotsalaisessa koulussa sellaisia taitoja, joita uusruotsalaiset tarvitsevat? Pitäisikö koulun sopeutua uusruotsalaisuuteen vai uusruotsalaisuuden kouluun?
Huhujen mukaan erään ruotsalaisrehtorin mielestä hän voi ei antaa oppilaiden tehdä kokeita, jos he pahoittavat mielensä siitä. Minäkin kyllä pahoitin mieleni monesti, kun oli pakko osallistua kokeisiin. Tällaisen etuoikeuden jättää kokeet väliin olisin mielelläni käyttänyt.

Aappa

Jos Pisan tornin kaltevuutta mitattaisiin ruotsalaisilla oppimistuloksilla, niin se rötköttäisi kyljellään.

Suomi Finland

Ruotsin täytyy muuttaa opetusmetodeita niin, että kantaruotsalaisten tulokset lähenevät maahantulijoiden tasoja. Näin voidaan sitten sanoa, että maahanmuuttajat menestyvät koulossa ihan yhtä hyvin kuin ruotsalaisetkin.
Siinä kyllä pisatulokset kallistuisivat tosi vinoon, mutta ainakin saavutettaisiin yhdenvertaisuus. Sehän on nykypäivänä kaikkein tärkein yhteiskunnallinen arvo.

toni lajos

Suomessa ilakoitiin muutama vuosi sitten kuinka maamme on PISA – tulosten suhteen maailman kärkimaita, se oli tietenkin ennen tulvaksi muodostunutta maahantunkeutumista. Tasa-arvon nimiin vannovat vihervasemmiston edustajat vaativat myös tunkeutujien ottamista tutkimukseen mukaan, Suomen tulos romahti, tipumme kuin kivi kehitysmaiden tasolle, myös tällä mittarilla.

KORRUPTIO-KOULU-KORONA

Ruotsin koulupolitiikka on samanlaatuista kuin Ruotsin koronapolitiikkakin:
“HYVIN MENEE!!!”- valehdellaan vaikka jokainen näkee jo p*- silmälläänkin että sekä nykyinen tulos että tulevaisuus ovat täysin katastrofaalisia.

Särmääjä

Seuraavaksi voisivat väärentää noita päättötodistustilastoja.

juha II

Toiminta oli ilmiselvää rasismia. Sellaista, josta “meitä” syytetään!

Tuumaaja

Samaahan tehdään suomessa ja on jo tehty ennen matuloita. Koska koulujen opetusarvo sekä metodit ovat vuosikymmeniä entistä enemmän ajautuneet disinformaation jakamiseen kuin tarvittavan tiedon.
Tästä hyvä esimerkki oli kun eräs tietämäni henkilö teki pyynnöstä ammattikorkeakoululle pääsykokeen -90 luvulla, henkilö oli silloin itse arvostetussa asemassa insinöörinä suomen suurimmassa teräsvalmisteita tuottavassa laitoksessa.
Kokeen jälkeen oli koulun rehtori pyytänyt tätä samaa henkilöä tekemään uuden kokeen, mutta helpomman, koska 70 valitusta 16 läpäisi kokeen hyväksytysti.
Äimä ja hämmästys oli suuri, koska kokeen matematiikka perustui puhtaasti lukion matematiikkaan ja jokaisella lukion käyneellä nämä pitäisi olla hallussa, ei ollut.
Henkilö teki uuden kokeen ja laittoi saatesanoiksi ; jos tämä on tulevien insinöörien tiedon ja kyvykkyyden taso, ei hän suostu ajamaan yhdenkään uuden sillan yli tulevaisuudessa.
Tässä käy rinnan myös oppilaitosten korruptoituneisuus, enemmän porukkaa sisälle niin tukiaisia tulee sen mukaan, lopputuloksen laadusta ei niin väliä, määrä korvaa laadun kuten puna-armeijassa.
Matuloiden määrän kasvaessa on jouduttu myös perusopetuksessa laskemaan tasoa jo riman alle, niin laadullisesti kuin muutenkin, jotta raketti-insinöörien sikiöt pysyisivät konnuuksiltaan edes jotenkin mukana ja tästä myös kärsii kantasuomalaiset lapsukaiset koska opetus ei kannusta haasteellisuuteen eikä muuhunkaan joka voisi jopa innostaa oman pään sekä kapasiteetin käyttöön saati vertailevan tiedon hakemiseen.
Suomessakin on pissa tulokset laskeneet, niitä vain on sievistelty aika vahvalla otteella opetushallituksessa.
Aiheeseen liittyen:
https://www.youtube.com/watch?v=lq70P5iGGw4