Tukholma voitti vuoden 2020 ammuskelukisan

Tukholman läänissä mentiin vuosi 2020 aika haipakkaa tahtia. Poliisi kirjasi 147 eri ampumistapausta. Näissä tapauksissa kuoli 23 ja loukkaantui 49.

Tukholma naapurikuntineen voittikin valtakunnallisesti ammuskelukilpailun. Jos vähän tarkentaa, niin itsessään Tukholma jakautuu etelä- ja pohjoispuoleen. Pohjoispuolella suurimpia ammuskelupaikkoja ovat Tensta, Rinkeby ja Husby. Sitten on Sundbybergin ongelma-alue Rissne/ Hallonbergen sekä Sollentunan Malmvägenin ympäristö.

Järfällan Jakobsberg on myös viime aikoina ollut mukana palkintosijoilla, kuten Upplands Bron kunta. Niin ikään Upplands Väsbyn keskustaajama, kuten Sigtunan Märsta ja Valsta ovat koitoksessa menestyksekkäästi mukana.

Etelä-Tukholmassa Rågsved, jossa viimeksi ammuttiinkin tänään klo 17-18.00 aikaan. Yksi jorkki sairaalaan.

Skärholmen-Bredängen on hyvin ongelmallista aluetta, kuten Botkyrkan Hallunda-Norsborg-Alby. Todellista kehitysmaaghettoa. Huddingessakin joitakin alueita ja sitten etelässä Södertälje kokonaisuudessaan. Ruotsin ehkä monikulttuurisin kaupunki.

Näissä ampumisissa on pääpaino siten, että pohjoispuolella sotaa pitävät afrikaanot. Lähinnä somalijorkeista koostuvia pellekerhoja, joissa jankutetaan päivät pitkät rispektistä ja ollaan niin kovaa jätkää että. Samalla tämä porukka on hyvin hyvin herkkähipiäistä porukkaa. Pienikin väärä sana, ja rispekti on menetetty ja sitä myöten henki.

Somalijengit ovat lähinnä vaarallisia juuri tuon rispektijutun takia. Ne saattavat mätkiä ihan sivullisenkin sairaalakuntoon rispektin puutteen takia. Eivät osaa kovin hyvin oikein mitään alamaailman ammattia. Lähinnä pienempää huumekauppaa ja sössöttämistä. Monenlaista räppijorkkia pyörii myös tässä ympärillä.

Eteläpuolen ammuskeluissa kokoavana voimana ovat arabiaanot ja turkkilaiset. Södertäljessä monissa jutuissa mukana syriaanoja. Näillä porukoilla ei ampumisaste sivullisia kohtaan ole ihan niin herkkä kuin somalijorkeilla, mutta vaarallista porukkaa kuitenkin.

Näissäkin porukkaa on jakaantunut klaanimafioihin ja sitten omiin serkusten kanssa pystyyn laitettuihin wanna-be-jengeihin. Asekauppaa, huumeita, varastetun tavaran myymistä, huoria ja sen sellaista toimeenkuvassa.

Joten vuonna 2021 ei tule uupumaan vauhtia ja vaarallisia käänteitä.