Wilman Anderssonin murhaajan tuomio lainvoimaiseksi

23-vuotiaan Ahmed Tishkon Hovioikeuden langettama murhatuomio 18-vuotta vankeutta jää nyt lopulta lainvoimaiseksi tuomioksi, kun Korkein oikeus kieltäytyi joulukuussa ottamatta asiaa enää käsittelyyn.

17-vuotias Wilma Andersson katosi vuoden 2019 marraskuussa. Tyttöä etsittiin isoilla operaatioilla. Mukana oli sotilaita, 150 poliisia ja satoja vapaaehtoisia Missing Peoplesta. Mitään konkreettista ei kuitenkaan löydetty, vaikka käytännössä koko Uddevalla käännettiin jokaista kiveä myöten ylösalaisin.

Paitsi, kun Tishkon kotona tehtiin kotietsintä, niin Ahmedin makuuhuoneen komerosta löytyi matkalaukku, josta löytyi folioteippiin pakattu Wilman pää.

Alla yleiskuva Ahmedin makuuhuoneesta ja vasemmalta toinen komero, jonka ovi auki. Ylähyllyllä matkalaukku. Kuvat esitutkintapöytäkirjasta.

 

Alla kuvassa lähikuva ylähyllystä. Matkalaukku on asetettu päiväpeiton päälle.

 

Alla kuvissa, kun matkalaukku ja peitto nostettiin komerosta lattialle, niin huomattiin, että laukusta valui jotain nestettä.

 

Poliisit avasivat laukun, mutta se suljettiin samantien, kun huomattiin, että sisällä voi olla ihmisen pää. Laukku toimitettiin Oikeuslääketieteelliseen tutkittavaksi, ja selvisi, että kyseessä oli tosiaan kadonneen tytön pää.

 

Kannattaa huomata, että Ahmed Tishko on tosiaankin nukkunut samassa huoneessa irtopään kanssa. Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan huoneessa oli selvä kalman haju. Se ei haitannut Ahmedin yöunia.

Esitutkinnasta tulee selville, että Wilma ilmiselvästi murhattiin Tishkon asunnolla. Asunnosta löytyi Wilman veriroiskeita vähän sieltä sun täältä. Tapahtumien kulku on varmaan se, että kun tyttö oli tapettu, niin Tishko aikoi paloitella ruumiin, jotta se olisi helpompi hävittää. Jostain syystä pää jäi komeroon. Muistoksi kenties?

Joka tapauksessa Käräjäoikeus katsoi, että näyttö riitti elinkautiseen, jonka Hovioikeus pudotti 18-vuoden tuomioksi. Tishko itse kiisti epäilyt loppuun asti.