SD:n Jomshof: Islam on kauhistuttava uskonto

Sverigedemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof on aiheuttanut kuningaskunnassa närästystä. Jomshof nimittäin meni kertomaan television suorassa lähetyksessä, että islam on kauhistuttava uskonto.

Tiistai-iltana SVT:n suorassa tv-keskusteluohjelmassa “Sverige möts” aiheena oli monikulttuurisuus. Keskustelu rönsyili muutaman puhujan kesken, että onko monikulttuurisuus hyväksi vai ei.

Kun pelipaikalle saapui sverigedemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof, niin keskustelu sai hieman sisältöä. Jomshof nimittäin sanoin yhdessä kohtaa, jossa puhuttiin islamista, että islam on kauhistuttava uskonto.

Jomshofin puhe meni jotakuinkin seuraavasti:

– Vasemmistotollojen päissä on joku kuvitelma, että kaikki uskonnot ovat yhtä hyviä. Tämä on aivan väärin. Koko islamilainen maailma eroaa aivan perustavanlaatuisesti meidän länsimaisesta maailmastamme. Islamilaisessa maailmassa ei tiedetä demokratiasta mitään, väkivalta on jatkuvaa, ihmisiä vainotaan.

– Maailmassa on tuskin yhtään ainoaa islamilaista yhteiskuntaa, joka toimii. Minä oikeasti kärsin ihmisten puolesta, jotka sattuvat syntymään näihin islamilaisiin maihin. Islam on kauhistuttava ideologia ja uskonto.

Sen jälkeen Jomshof listasi epäkohtia; islamilaisissa maissa tapetaan homoja ja vähänkin erilaisia ihmisiä, kuka tahansa voi joutua mistä syystä tahansa vainon kohteeksi, ihmiset eivät saa ajatella omilla aivoillaan, demokratiasta ei tiedetä mitään, naisia alistetaan, naiset pakotetaan säkkiin jne jne. Jomshof nosti esimerkiksi Saudi-Arabian, joka rikkaana, mutta ei-sotaa-käyvänä rauhallisena maana on epäonnistuneen yhteiskunnan perikuva, jossa ihmisiä vainotaan vähän milloin milläkin syyllä.

 

Asia herätti kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monet musliminaiset todistivat, että kukaan ei pakota huivia heidän päähänsä. Tätä komppasi koko vasemmistokvartetti. Ihan kuin he eivät ymmärtäisi mistä on kysymys. Ruotsissa on helppo elää jopa musliminkin siten, että hän itse valitsee laittaako päähänsä huivin ja uskaltaa kieltäytyä menemästä avioon veljensä kanssa. Mutta näytä se musliminainen, joka uskaltaa tehdä samaa islamilaisissa maissa.