Uusruotsalainen muusikko haukkui suomalaiset rasisteiksi suositussa TV-ohjelmassa

Ruotsissa on saatu päivitellä suomalaista rasismia. Nimittäin sattui niin, että melko suosittu uusruotsalainen, mutta suomessa varttunut muusiko Sherihan ”Cherrie” Hersi kertoi TV4:n ohjelmassa, että koki nuoruusvuosina Suomen Lohjalla kauhistuttavaa rasismia.

Cherrie on somalialaistaustainen kolmikymppinen nainen, joka syntyi Oslossa, mutta sieltä hänen vanhempansa muuttivat Lohjalle, jossa hän varttui lapsesta kymmenvuotiaaksi. Cherrie muisteli ohjelmassa Lohjan vuosiaan mm. siten, että hänet pahoinpideltiin joka päivä.

– Olimme ensimmäisiä ulkoeurooppalaisia pakolaisia silloin Suomessa eivätkä he olleet koskaan ennen nähneet mustia ihmisiä, Cherrie kertoi.

Cherrie matkusteli kesäisin Tukholmaan Rinkebyhyn kyläilemään serkkujensa luokse ja tästä syntyi haave päästä muuttamaan Rinkebyhyn.

– Ruotsi oli sika cool. Hienoa musiikkia ja ennen kaikkea lähiöitä (suomeksi ghettoja). Ruotsissa kukaan ei ole kutsunut minua n-sanalla, mutta Suomessa se oli arkipäivää.

Kun Cherrien vanhemmat erosivat, niin hän muutti äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa Rinkebyhyn, jossa hän kokeekin sitten kokeneensa “siskollisuutta ja yhteisöllisyyttä”.


 

Liekö rasismi kulkenut suvussa, tiedä häntä, mutta sattuu olemaan niin, että rinkebyläinen gangstaräppäri Yasin Byn on Cherrien serkku ja esikuva.

Jos ei muista kuka Yasin By on, niin alla tapahtuma alkuvuodesta. Yasin Byn on ollut vangittuna epäiltynä monista rikoksista, mm. ruotsalaisen nuoren räppärin kidnappauksesta ja alistuspahoinpitelystä.

Gangstaräppäri vangittiin tällä kertaa kidnappauksesta

 

Vuoden 2020 tammikuussa Yasin Byn oli epäiltynä murhasta, mutta näyttö ei riittänyt. Sitä ennen hän oli yhdestä murhasta epäiltynä 2019.

Somalialainen räppijätkä vangittuna murhasta

 

Tietenkään Cherrie ei ole vastuussa serkkunsa tekemisistä, vaikka samoissa piireissä liikkuikin ja koki siellä sitä syvää “yhteisöllisyyttä”.