Musliminainen: Koulun on annettava lastemme paastota

Maailmalla on meneillään muslimien paastokuukausi ramadan. Ainakin Ruotsissa käydään sama väsyttävä ja jankuttava keskustelu joka vuosi uudestaan ja uudestaan. Onko lapsille hyväksi olla syömättä ja juomatta aamusta iltaan.

Muuan musliminainen on päässyt ääneen esimerkiksi Dagens Nyheterissä, jossa nainen todistaa paastoa:

– Koulut luulevat tietävänsä paremmin kuin muslimivanhemmat, että mikä on fyysisesti ja psyykkisesti parasta heidän lapsilleen. Lasten itsemääräämisoikeus, joka normaalisti on korkeanpuoleinen, ei pädekään tässä asiassa [paastossa], nainen kirjoittaa ja viittaa siihen, että monissa kouluissa on kehotettu lasten vanhempia ruokkimaan lapsiaan normaaliin tapaan.

Nainen väittää, että tutkimukset osoittavat, että ihmiskeho kokee pelkästään hyviä efektejä paastosta. Naisen mukaan koulu ei noteeraa tällaisia tutkimuksia. Tosin hän ei viittaa mihinkään tutkimukseen, jonka mukaan muslimien paasto olisi jollain tapaa terveellinen.

Nainen kertoo, että vaikka paasto ei lapsille ole pakollista, niin monet nuorukaiset opettelevat paastoa siten, että kipristelevät mahdollisimman pitkälle iltaan syömättä ja juomatta.

 

Musliminainen kertoo niin ikään, että hän uskoo, että enemmistö Ruotsin kouluista loukkaa ja estää muslimien uskonharjoittamista. Nainen uskoo, että se onkin päämäärä, että antimuslimismi lisääntyy yhteiskunnassa.

Nainen lopettaa kertaamalla, että muslimivanhemmat tietävät paremmin mikä heidän lapsilleen on parasta. Lisäksi jos kerran leikimme demokratiaa, niin muslimilasten on saatava olla syömättä.

Sinänsä kai aivan sama, että ovatko muslimilapset paastossa vai eivät. Mutta kun tuossa paastossa ei ole kyse mistään ”itsensä kanssa kilvoittelusta” vaan siinä merkataan reviiriä. Yläasteikäisille ei-muslimi koululaisille muslimien paastokuukausi on kova koettelemus. Nuoret muslimit pitävät ei-paastoavia koulukavereitaan vääräuskoisina. Ja tämä osoitetaan hyvin selvästi.

 

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
seant

Sitä olen ihmetellyt, kuinka muslimibussikuskit hoitavat työnsä, syömättä ja juomatta ja kuinka työnantaja hoitaa nämä tilanteet, ainakaan he ei voi antaa ajaa bussia jos kuski ei ole ajokuntoinen, joskus esim. kello 16. Ainakin kesäloma-aikoina loma-autoilijoita käsketään pitää huolta, että juo tarpeeksi vettä. Onko paras välttää ramada-aikana tällaisia bussivuoroja.

Ihmettelijä

Ei paljon haittaa jos syömisen ohella lopettavat hengittämisen, ei tod.

On sitä ennenkin

Kyllähän paastota saa, sen kun paastoaa.

Yhdessä metallipajassa oli jonkun verran muslimeja töissä. Kun ramadan alkoi, omistajat kanto grillin halliin sisään ja joka päivä grillaili pihvejä ja joi olutta. No, kun ramadan loppu, niin muslimit kysy että ”mitäs nyt grillataan”. Omistajat sanoi:”Ei mitään, grillikausi loppu jo”.

pöh

Harvat kai siellä koulussa oppii ja opiskelee mitään muutenkaan. Ne paastoamista haluavat voisi mennä ihan hyvin sinne koraanikouluunsa ja antaa opiskelurauhan niille jotka haluaa opiskella.

Khmm

Ehkei ole viisasta tuokaan. Sittenhän omissa kouluissaan he vasta eriytyväisivätkin.

kalevalakoululainen

Ainakin Vantaan jotkut peruskoulut taitavat olla jo melko matupitoisia ”koraanikouluja.”

kanander

Jos tarvittavan kalorimäärän hankkii kuitenkin vuorokaudessa, niin vähemmän merkityksellistä on, mihin aikaan. Toki ruuaton päivä tekee levottomaksi ja tarkkaavaisuus herpaantuu, varsinkinkin kun siihen on geneettinen taipumus.

Luusalmi

Islam pitäisi yksinkertaisesti kieltää lailla..

Liberte !

Tulee tapahtumaan kantapään kautta kunhan ruutia on ensin poltettu riittävä määrä esimerkiksi Ranskan kaduilla.

T

”Ja tämä osoitetaan hyvin selvästi.”
– Itse ajattelen asian niin että paastoajat purkavat nälkäkärttyisyytensä ei-paastoajiin.
Tätäkään ongelmaa ei ollut 50-luvulla.

Anna-Maria Korhonen

”… antimuslimismi lisääntyy yhteiskunnassa.”

Tulee muistaa, että Ruotsi on ollut viimeiset tuhat vuotta kristitty maa. Sitä ennen vallitsi vanha muinaisusko. Huomio kiinnittyykin siihen, että antimuslimismi lisääntyy yllättäen samaa tahtia muslimien määrän kasvun kanssa.

Minä

”muslimivanhemmat tietävät paremmin mikä heidän lapsilleen on parasta”

Tuntuvat tietävän. Näkyy jälki toisen ja kolmannenkin polven sossuelätteinä, kasvaneena rikollisuutena ja vankiloiden täyttymisenä. Mutta oikea uskohan on tärkeintä.

juhaII

Totta kai. Eihän Ruotsi ja länsimaailma muuta teekkkään kuin loukkaa työkseen. Siksipä oikeusasteet käyvätkin ihan ”kuumina kuin hellanlkoukku”!

Irmeli

Pitäisi kieltää islamin tuominen, päiväkoteihin, kouluihin, työpaikoille, kaduille uimahalleihin ym.. Maassa on elettävä maan tavoilla, tai maasta ulos. Muiden koululaisten ei tarvi eikä heitä saa alistaa näiden muslimi lasten väkivalalle ja vihalle. Ruotsi kuten Suomikin on kristitty maa. Kotonaan ja moskeijoissa voivat harjoittaa uskontoaan eivät muualla, näin sen pitäisi olla, mutta meidät pikkuhiljaa alistetaan islamin vallan alle. Meidän osaamattomien politikkojemme vuoksi, he kun tyhmyydessään kuvittelevat näiden innolla kotoutuvan yhteiskuntaamme.

Kilttimies

Islam on syöpä.

tenho

mutta ei kaikkivoipa allah nae mita tapahtuu talojen sisalla, siksi muslimit juovat alkoholia sisatiloissa, eihan allah voi nahda kuka paastoaa ja kuka ei koska sekin tapahtuu jumalalle mahdottoman esteen peltikaton alla.
turhaa nillitysta

Nimetön

Miten luku- ja kirjoitustaidoton musunainen voi tietää mitä siinä tutkimuksessa sanotaan?

Daavidin poika

Kovat on vaatimukset sotaa, ja vainoa paenneilla. Entäs sitten nämä pommien virittelijät, raiskaajat, murhaajat, pyssy sankarit. Miksi ei kukaan vaadi, että nämä mainitut myös pitää taukoa ramandan aikana.

Tupunainen

Se mikään paasto ole, kun öisin syövät. Heidän paastonsa on päiväpaasto, ja kun aurinko on laskenut, voi mällätä ja ahtaa ruokaa sisäänsä vaikka koko yön. Nähty on.
Todellisessa paastossa ollaan täydellisesti syömättä yhtään mitään! Sitä kutsuisin paastoksi. Vain nesteiden juominen on sallitua.