Suomessa olevat työttömät pitäisi laittaa töihin maahanmuuttajien haalimisen sijaan

Viime päivinä kun on ollut paljon puhetta työperäisestä maahanmuuton tarpeesta ja koska suomessa on yli 400 000 työtöntä, niin niiden jotka haluavat työperäistä maahanmuuttoa lisää täytyy ainakin osittain ajatella etteivät työttömistä ole täyttämään vapaita työpaikkoja. Sanotaanha tämä välillä ääneenkin väittämällä esim. etteivät suomalaiset suostu tekemäänhanttihommia”.

Suomeen suuntautuva työperäinen maahanmuutto suuntautuu lähinnä matapalkka-aloille, ja heikommin kouluttautuneilla on täällä paljon vähemmän työpaikkoja tarjolla. SAK:n tutkimuksen mukaan pelkän peruskoulun käyneitä Suomen työikäisistä on 613 000 ja työpaikkoja joihin riittää pelkkä peruskoulu on vain 262 000. Keskiasteen työpaikkoja on Suomessa taas 1 040 000 ja keskiasteen koulun suorittaneita työikäisiä 1 555 000. Alemman korkea-asteen osalta vastaavat luvut ovat 601 000 työpaikkaa ja 740 000 työikäistä, ylemmän korkea-asteen osalta 328 000 työpaikkaa ja 382 000 työikäistä.

Ei varmaan mitenkään yllättävää, että peruskoulun käyneillä on selvästi matalin työllisyysaste ja seuraavaksi huonoin on keskiasteen käyneillä. Kun taas korkea-asteiden käyneillä se on kaikkein paras. Eli sillä näyttäisi olevan kaikkein eniten merkitystä työllisyyden kannalta kuinka paljon kenellekin on töitä tarjolla. Tähän viittaa myös se, että Ruotsissa ja Virossa pelkän peruskoulun käyneillä työttömyysaste on kymmenen prosenttia parempi kuin Suomessa. Ja täälläkin heidän työllisyysasteensa on tippunut vuosien varrella kahdellakymmenellä prosentilla työpaikkojen hupenemisen myötä.

 

Myös SAK:n tutkimuksesta voi tehdä sen johtopäätöksen ettei matalasti koulutettua työvoimaa kannata Suomeen juuri ottaa, sillä heidän työuransa kestää ainoastaan 22 vuotta, ja kun he jäävät työttömäksi heidän on vaikea työllistyä. Ehkä juuri tämän takia heidän työuransa jää niin lyhyeksi? Oikeataan persujen tutkimus ulkomaalaisesta halpatyövoimasta tukee SAK:n tutkimusta, sillä sen mukaan muutamien maassa olo vuosien jälkeen ulkomaalaisen matalapalkkaisen työvoiman työllisyysaste alkaa laskea selvästi muutamien maassa olo vuosien jälkeen.

Jatkuvasti myös hoetaan, että seuraa työvoimapula koska eläköityvät ikäluokat ovat paljon suurempia kuin työelämään siirtyvät, mutta siitä ei ole puhuttu mitään, että työelämään siirtyvillä ikäryhmillä on kymmenen prosenttia parempi työllisyysaste kuin eläkkeelle siirtyvillä. Esimerkiksi toimittaja Sakari Sirkkiä päivitteli, että vuonna 2030 meillä on 130 000 työikäistä vähemmän kuin nyt ja miten oikein pystymme täyttämä tällainen vaje. Kun huomioidaan työelämään siirtyvien ikäluokkien kymmenen prosenttia parempi työllisyysaste täytettävien työpaikkojen määrä ei ole lähellekään 130 000, vaan se on alle 30 000. Toiseksi Sirkkiä huomioinut laskuissaan lainkaan nettomaahanmuuttoa ja on epärealistista olettaa, ettei sitä tulisi vuoteen 2030 mennessä olenkaan. Ennusteissa joissa on huomioitu nettomaahanmuutto työikäisen määrä vähenisi vuoteen 2040 mennessä 111 000 hengellä. Eli nykyisen massatyöttömyyden vallitessa meillä ei pitäisi olla näiden lukujen kanssa mitään ongelmaa.

Ps. Aiheeseen liittyen olen jo kirjoittanut myös pitkän kirjoituksen siitä, että kyllä suomalaisetkin suostuvat tekemäänhanttihommiajos palkka on riittävä

42 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaakko Palvi
Jaakko Palvi
18.5.2021 18:38

Kuulostaa hyvältä, mutta kun työpaikkoja on 40 000 ja työttömiä todellisuudessa 900 000 jos lasketaan kuntouttavat ja työllisyys kursseilla olijat mukaan, niin täysin epärealistinen idea.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
18.5.2021 18:48
Vastaa...  Jaakko Palvi

Jos asia näin, niin sitä suuremmallakin syyllä vapaat työpaikat pitäisi täyttää jo täällä olevilla työttömillä.

Bling Bling
Bling Bling
18.5.2021 10:32

Tässä on nyt vaan sellainen pieni ongelma, että globalistit pitävät suomalaisia työttömiä parantumattomina tapauksina, joista päästään eroon vain ajan kanssa – ei siis työllistäen – ja koska työvoimaa kuitenkin tarvitaan, sitä pitää näin ollen tuoda.

Malli on valtiotasolla aivan sama kuin työmarkkinoilla: vain nuoret, jotka tekevät orjana töitä pienellä palkalla, kelpaavat ja kokeneet pannaan pihalle. Menossa on siis koko Suomen kansan YT-neuvottelut, joissa kansa pannaan ns. pihalle. Vahinko vain, että kansalla ei tässä neuvottelupöydässä ole luottamusmiestä ajamassa kansan etua.

A-L
A-L
18.5.2021 08:27

Kyllä suomalaiset työttömät tekisivät töitä pienemmälläkin palkalla, mutta sosiaaliturvan kannustinloukut estää sen.

Tätä puolta ei Rajamäki koskaan tuo esille.

Ja varsinaisesti palkan määrällä ei ole väliä vaan ostovoimalla.

Sitä Suomessa heikentää kova verotus ja sääntely. Erityisesti ay-liikkeen kartelli.

Miljardiomaisuuden kartellin ja verovapauden avulla kerännyt ay-liike torppasi tuikitärkeän paikallisen sopimisenkin kun vaatii että pienissä yksityisyrityksissäkin on oltava luottamusmies paikalla.

Työmarkkinasääntelyn purkamisen lisäksi myös raha-ja pankkisääntely pitäisi purkaa.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
18.5.2021 16:55
Vastaa...  A-L

On olemassa kannustin loukkuja ja niitäkin syytä purkaa, mutta suurin syy työttömyyteen on kunnollisten työpaikkojen vähyys. Kun taloudella meni kovaa Sipilän hallituksen aikana työpaikat lisääntyivät yli 100 000:lla. Ruotsissa oli ainakin enne n koronaa kantaväestöllä tuplasti pienempi työttömyys prosentti kuin Suomessa ja on vaikea uskoa, että suomalaiset olisivat näin paljon laiskempia. Asia on pikemminkin päinvastoin Ruotsissa on suomalailla hyvä maine kovina työmiehinä. Lisäksi on syytä muistaa, että niissä maissa joissa on maailman korkeimmat työllisyysluvut ovat kehitysmaita joissa 1/2

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
18.5.2021 17:02
Vastaa...  Sakari Rajamäki

2/2 on pieni sosiaaliturva. Paikallinen sopiminen yhdistettynä avoimiin on tuhoisa yhdistelmä, sillä vaarana on, että monilla aloilla palkat ja työehdot tippuvat niin alas ettei työ enää kelpaa suomalaisille, vaan rajan takaa aletaan haalia mamuja. Kun mamut huomaavat, että Suomessa pärjää yhtä hyvin sossun tuilla jäävät he työttömäksi joilloin tarvitaan taas lisää mamuja jne. Tämä olisi todella tuhoisaa Suomen taloudelle. Itseasiassa tälläistä ilmiötä on jo olemassa Suomessa. esim. kun taksiuudistus tehtiin. Seurasi maahanmuuttajien ryntäys taksiallalle.

A-L
A-L
18.5.2021 18:14
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Eihän nytkään ”kelpaa”.

Mamuilta oikeus sosiaaliturvaan pois.

Verotus ja sääntely purkuun, niin alkaa kunnollisia työpaikkoja löytymään.

A-L
A-L
18.5.2021 18:06
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Onko Sveitsi muka kehitysmaa?

Jaakko Palvi
Jaakko Palvi
18.5.2021 18:41
Vastaa...  A-L

Sosiaaliturva on nii heikko, ettei sillä ketään pidetä töistä pois, juoppoja ja narkkareita lukuunottamatta. 40 000 työpaikkaa ja todellisten työttömien määrä 900 000.

Anonyymi
Anonyymi
18.5.2021 06:52

Ei ole mitään järkeä haalia maahan porukkaa, joka jopa työllistyessään käyttää reilusti tukia ja sosiaalipalveluja ja samaan aikaan meillä on satoja tuhansia työttömiä, jotka käyttävät samoja palveluja. Tuplavahinko, mutta onhan meillä varaa! Voi pyhä yksinkertaisuus!

Vajaa vuosi vielä
Vajaa vuosi vielä
18.5.2021 03:34

Maatalous ja rannikon tomaatti-kurkku kasvihuone tuotanto on hyvä esimerkki johon ei kotimainen työvoima juurikaan kelpaa, kun joka kevät voidaan tuoda halpatyövoimaa tekemään ne työt jotka luonnistuisivat kotimaisin voiminkin. Ja vakituisten palkkaa täydennetään sosiaali tuin. Ensimmäinen koronakevät ja puhuttiin jo katastrofista kun ei ole työvoimaa, siis sitä halpaa. Itse lakkasin hakemasta yhtään mitään töitä kun täytin 55, kun hakemuksiin ei edes vastattu ja ajattelin että jos yritysmaailmalla on vara hylkiä 34 vuoden työkokemuksen omaava ammattimies sivussa, niin ollaan sitten.

A-L
A-L
18.5.2021 08:31

Haitko tuohon tomaatti kurkku kasvihuoneelle töihin?

Anonyymi
Anonyymi
19.5.2021 08:38

Närpiössä menee puolet kunnan sosiaalituista maahanmuuttajille ts. työnantajat maksavat osan toimeentuloon riittävästä palkasta veronmaksajien pussista.

Kiitos Sanna
Kiitos Sanna
17.5.2021 21:49

Myös ekonomisti, Mauri Kotamäki, lyttäsi hallitukset typerät työllistymisluvut.

”Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki: ”Hallituksen kannattaisi lopettaa kaksilla rattailla ajaminen ja numerokikkailu.”

Hallitus tuhosi Vihreällä siirtymällä tämän turvealankin ja sai sillä työttömiä tehokkaasti lisättyä. Samoin Sanna Marin sai jo muutaman tehtaankin laittamaan lapun luukulle. Hallitus ei tietenkään ota mukaan edes kielteisesti vaikuttavia työllisyystoimia, ettei tule hallitukselle paha mieli kun luvut näyttävät huonommilta.

Kari Keskimölö
Kari Keskimölö
17.5.2021 20:48

Haittamaahanmuutosta eivät hyödy muut kuin kotouttamisbisneksessä mukana olevat. Jokaisesta Pohjoismaasta löytyy tutkittua ja tarkastettua tietoa tästä kaikinpuolin miinusmerkkisestä ilmiöstä.

juhaII
juhaII
17.5.2021 20:12

Työvoiman loppuminen Suomesta on täyttä paskaa, koska työttömyysluvut ovat olleet pilvissä koko valitusvirren veisaamisesta lähtien.
Idean ”työvoimapulasta” pieraisi ilmoille kukapa muukaan kuin ”vastuunkantaja” pääministeri Jyrki Katainen YLE:n aamu-tv:n haastattelussa, jossa hän innostuneena kertoi kuinka ”suomi tarvitsee 1,8 miljoonaa ulkomaalaista” mainitusta syystä.
Koko renkutus asiasta on vain surkea keppihevonen kaikkien muiden joukossa, jolla haittamaahanmuuttoa pyritään perustelemaan koko EU-alueela niin sossut kuin kapitaalitkin. Jos asia onb niin, että BKT kasvaa rikollisilla EI

Paksun leidin hoitoa
Paksun leidin hoitoa
17.5.2021 19:03

Kyllä matu tekee matalapalkkapaskaduunia sen aikaa että saa kansalaisuuden, sitten se heivaa paksun leidin sekä lapset ja sen duunin, muuttaa pääkaupunkiseudulle ja alkaa tekemään kaikenlaisia ”bisneksiä”.

Paksu leidi
Paksu leidi
18.5.2021 10:19

Siihen se kokoomusäänestäjien hyötyosuus sitten loppuu ja muiden 100% maksuvelvollisuus alkaa ja se kestääkin sitten isältä pojalle kuin kaupungin asuntojono (jos on valkoihoinen paikallinen),
jos kiinnostaa ottaa lisää paskaa niskaan niin aina kannattaa vetää egotripit ja olla parempi köyhä kuin naapuri ja äänestää sitä kokoomusehdokasta.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.5.2021 16:37

”… muutamien maassa olo vuosien jälkeen ulkomaalaisen matalapalkkaisen työvoiman työllisyysaste alkaa laskea selvästi muutamien maassa olo vuosien jälkeen.”

Ensin asutaan vokissa ja saadaan kotouttamisrahaa, haetaan oleskelulupaa ja kansalaisuutta, opiskellaan kieltä, hankitaan peruskoulutus, ammattikoulutus, täydentäviä opintoja, haetaan työpaikkaa, hakeudutaan jonkun työllistä mamu – projektin kautta harjoitteluun, saadaan työpaikka joko tuettuna tai pimeästi (ovat monesti keikkaluonteisia, kuten rakennusalalla ja sitten tehdään lapsia, minkä jälkeen tehdään lisää lapsia.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.5.2021 16:40

Eli jäädään kotiin elämään lapsilisillä ja keskitytään kasvattamaan lapsista kunnon muslimeita.

Miljardit Kankkulan
Miljardit Kankkulan
17.5.2021 17:21

Ja valtio ottaa lisää velkaa. Jonka lapsemme jne maksavat.

ernesti_loosonen
ernesti_loosonen
17.5.2021 17:39

eikä niitä mutiksia edes kiinnosta työnteko kun saman tai enemmänkin saa kauppakeskuksissa notkumalla ja lapsia raiskailemalla

Kukavaan
Kukavaan
17.5.2021 16:27

”Jatkuvasti myös hoetaan, että seuraa työvoimapula koska eläköityvät ikäluokat ovat paljon suurempia kuin työelämään siirtyvät, ”

Niinpä ja kaiken huipuksi suuret ikäluokat ovat jo eläköityneet.

Anonyymi
Anonyymi
18.5.2021 07:00
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Kysymys on myös siitä, että kun yhteiskunta digitalisoituu ja robotisoituu, ei tarvita enää niin paljon työväkeä kuin ennen. Ja minkä takia Suomen väkiluvun pitäisi koko ajan kasvaa? Pienemmällä porukalla olisi työttömyys historiaa ja oman väen kesken rauhallisempaa, mutta kun se taitaa olla sitä impivaaralaisuutta, joka tuntuu olevan pahempaa kuin kehitysmaalaisuus, jota päättäjät tunkevat tänne kuin käärmettä pyssyyn!

A-L
A-L
18.5.2021 08:39
Vastaa...  Anonyymi

Koska hyvinvointivaltiojärjestelmä tarvitsee uusia maksajia pyramidihuijaukseensa eli eläke- ja sosiaaliturvajärjestelmiinsä.

Audiator syyllisenä
Audiator syyllisenä
17.5.2021 15:41

Niinhän oli ennen, työttömät pistettiin kuntien ja kaupunkien ”kunnanmiehiksi”. Sielä ole traktorikuskai, oli kadunlakaisijaa, oli hiekoittajaa ja lumenluojaa. Oli urheilukentän hoitajaa, jäädyttäjää, latujen tekijöitä ja katujen paikkailijoita.

Mutta sitten jossain -90 luvun laman jälkeisessä kaaoksessa kuntien yhteinen monopoliyhtiö Audiator keksi aivpierun:”Kunta ei voi kilpailla yritystoiminan kanssa”. Ja niimpä kunnan keskijohto kipivilkkaa perusti yhtiötä joille vaadittiin kuntien työt annettaviksi. Vaikka se oli heti ”voittomarginaalin + ALV:n” verran kallimpaa niin kunnanisät hymyili

NekkeNikkerton
NekkeNikkerton
17.5.2021 16:12

Yleensä yksityiset on halvempia koska hoitavat itse palkan sivukulut. Eläke jo yksinään +25% ja sen päälle lomat ja kaikenmoiset pekkaset ja pakkaset ja vielä tärkeä : yksityiset on tehokkaita.

Audiator syyllisenä
Audiator syyllisenä
18.5.2021 12:46
Vastaa...  NekkeNikkerton

olet väärässä! Kunnan työntekijöinä ei työmisten ei tarvitse voittoa, jonka verottaja vaatii yritykseltä. Ja kunnat eivät maksa ALV:tä, jolloin se on automaattisesti 24% edullisempaa + sen minimivoittomarginaalin 4% jonka verottaja hyväksyy ettei laita yritystä selvitystilaan.

Ja samat sivukulut joutuu maksamaan sekä yksityinen että kunta, Ei niissä ole mitään eroa.

Yksityiset pystyvät näennäisesti edulliempaan hintaa kun vähenetään väkeä se 70%. Ja se taas näkyy työn laadussa ja tekemättömyydessä. Lehdet on haravoimatta, lumet luomatta, kulkuväylät sannoittamatta jne.

Tupunainen
Tupunainen
2.6.2021 08:50
Vastaa...  NekkeNikkerton

Tosi tehokkaita yksityiset? No, kun täällä yksityistettiin kadunhoidot, niin sivukadut ovat talvisin, syksyisin ja keväisin hävettävässä kunnossa, jossa rikkoo autonsa. Täynnä rospuuttokuoppia, niin että kiesit keikkuu, lumet luodaan milloin luodaan, rikotaan pensasaidat, aamulla saisi olla koiravaljakko, jotta pääsee töihin. Asfaltti kun pääsee keväällä kunnolla routimaan, niin kuoppa kuopan perään. Ennen oli kunnallisella puolella jykevät tiekarhut, joilla siloitettiin tiet tasaisiksi… mutta nepä yksityistämisen myötä taidettiin myydä Viroon. Sellaisilla keveillä maajussien traktoreilla itsensä kilpailuttannut yrittäjä yrittää pitää lähiön kadut kunnossa, kun halvalla meni lupaamaan. Yksi tällainen halvalla luvannut katuyrittäjä lanasi itselleen kuolemaan johtavan sydänkohtauksen, kun työpäivät oli pakko venyttää lähes ympärivuorokautisiksi. Kaveri oli alle viiskymppinen ja kova yrittäjä. Halpa.

Valittajat kotiin
Valittajat kotiin
17.5.2021 15:09

Itä-eurooppalaiset juuri valittivat Ruotsissa (SVT) kun saavat vain 19.000kr kuussa 60 tunnin työviikosta. Ei hyvä palkka mutta moni koko ikänsä työtä tehnyt duunarimummo saa vain 8500kr eli garantipension.

Solutions
Solutions
17.5.2021 15:03

Tässä ollaan niinkuin siinä uskossa että ulkomaalainen matalapalkkaorja tulee tänne ja kiltisti tekee töitä ja maksaa veroja kunnes täyttää 65 ja sitten lähtee Suomesta POIS eikä itse jää eläkeläiseksi meidän kaikkien harmiksi, jolloinka TAAS pitäisi haalia niitä uusia kun ne vanhat ovat jo kaikki eläkkeellä.. Eiköhän se olisi vaan parasta tehdä niin että kun ihminen täyttää 65 niin hänet valtio teloittaa. Näin hoituisi niin monta ongelmaa kerralla pois!

NekkeNikkerton
NekkeNikkerton
17.5.2021 16:18
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Ranskassa muuten annetaan mamun ja matun lojua kaduilla kunnes niiden hakemukset on käsitelty. Ei mitään pakolaiskeskuksia tai pahaa-puuroa tai diskorahaa. Kadulle vaan odottelemaan. Ja mitään kiirettä ei ole hakemusten käsittelyllä. Voisi Suomi ottaa vähän mallia siitäkin.

Ilmari
Ilmari
17.5.2021 16:55
Vastaa...  NekkeNikkerton

Sehän näkyy myös siinä että he ovat perustaneet telttaleirejä Seinen rannalle. Ellei tulijaa voi heti palauttaa, on ehkä parempi että hän on jossain muualla kuin keskellä kaupunkia.

Rullattu
Rullattu
17.5.2021 17:06
Vastaa...  NekkeNikkerton

Ranskassahan se menee ”hyvin”.
Pitäsikö apinoida sama suomeen, eli että laittomat mustaperseet tukkii kadut ja alkaa ampumaan konekivääreillä ihmisiä ja poliisia.
Ko maan tilanne on kohta se että syttyy sisällissota, siitä on jo ranskan armeija varoittanut useaan kertaan.

keijo
keijo
17.5.2021 17:32
Vastaa...  Rullattu

Joo,ilolla kattelisin kun rullahuulet pitelis telttaleiriä -25 astetta Celsius crokseissaan niinku kamelikuikaaja joku vuosi teki lumitöitä koko tunnin ja sitä sitten hehkutettiin joka jumalan aviisissa.
vois mennä tarjoo pussikaljan pojillelämmikkeeks.

Paksu leidi
Paksu leidi
18.5.2021 10:29
Vastaa...  keijo

Näin kun eräs musta jätkä yritti päästä sisään asuntoautoon illalla marketin parkkialueella, olisikohan vilu yllättänyt.
Pahaksi onnekseen auton ovi aukesi ja omistaja kysyi millä asialla heppu on, esiintyi pullojenkerääjänä.

Kun ovi sulkeutui niin heppu poistui ripeästi alueelta ja tyhjät pullot eivät kiinnostaneet, varkaissa kulki paskaperse.

Paksu leidi
Paksu leidi
18.5.2021 10:26
Vastaa...  NekkeNikkerton

Tuossa on vain se paha puoli että saavat heilua lähes ilman valvontaa ja tekevät elannokseen kaikenlaista laitonta, lisämausteena ryöstöt ja raiskaukset.

Kaikki pitäisi olla aidatulla alueella ja kunnon vartiointi että alueelta ei poistuta.

Paras kun ei otettaisi ketään.