Jalkapallon EM-kisojen vedonlyönti käy kuumana

Huuhkajien näytönpaikka lähestyy jatkuvasti ja EM-kilpailut ovat melkein täällä. Kilpailujen piti alkujaan tapahtua vuoden 2020 kesällä, mutta ne siirrettiin vuoteen 2021, joka merkitsi yhtä jännityksen täyteistä lisävuotta suomalaisille jalkapallofaneille.

Samalla kun EM-turnauksen avajaiset lähestyvät, myös vedonlyönnistä kiinnostuneet ovat alkaneet etsimään kuumimpia vinkkejä tuleviin otteluihin. Villeimmät ovat jo lyöneet vetoa Suomen turnausvoiton puolesta, mutta turnauksen pyörähtäessä käyntiin vetokohteita tulee olemaan huomattavasti enemmän.

Innokkaimmat pelurit ovat kuitenkin jo tutustuneet vaihtoehtoihin, kertoimiin ja vertailevat sivustoja keskenään. Tällä hetkellä näyttää myös siltä, että kisojen ajan kaikista korkeimmat kertoimet löytyvät kansainvälisiltä vedonlyöntisivustoilta. Onnekkaimmat voivat hyödyntää ne vaikkapa suoraan paikan päällä kisakatsomossa.

EM-kilpailujen tärkeimmät tiedot lyhyesti

 • Turnauksen ajankohta: 11.6 – 11.7.2021

 • Pelejä pelataan 11 kohteessa, jotka ovat Amsterdam, Baku, Bukarest, Budapest, Kööpenhamina, Glasgow, Lontoo, München, Rooma, Pietari ja Sevilla

 • Suomi pelaa alkulohkossa B Tanskan, Venäjän ja Belgian seurana

 • Jokaisen alkulohkon kaksi parasta pääsevät pudotuspeleihin

 • Suomen alkulohkon pelit pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa 12.6 – 21.6 välillä

Suomen matka EM-kilpailuihin on ollut kivikkoinen

Suomen jalkapallon miesten maajoukkue eli tuttavallisemmin Huuhkajat on pyrkinyt EM-kisoihin jo vuosikymmenien ajan. Yhteensä EM-karsintoihin on osallistuttu 13 kertaa. Turnauspaikka on ollut kaksi kertaa hyvin lähellä: ensimmäisen kerran vuonna 1980 ja toisen kerran vuonna 2008.

Unelma kuitenkin toteutui marraskuussa 2019, kun Suomi voitti Liechtensteinin kotiottelussaan ja varmisti tällöin lohkonsa kakkospaikan. Tätä ennen lippua arvoturnauksiin on metsästetty jo yli 80 vuoden ajan. Luonnollisesti menestys on erittäin merkittävä Suomelle ja erityisesti suomalaiselle jalkapallolle.

EM-kilpailut vedonlyöjän kannalta – jännitys katossa loppumetreihin asti

EM-kilpailuissa tulee pelaamaan monta jalkapallon suurmaata. Täten odotettavissa ei ole vain yhtä voittajasuosikkia – ja se on vedonlyöjän kannalta mainiota. Tilanteet tulevat muuttumaan otteluiden edetessä melkoisesti eikä kukaan voi tällä hetkellä varmasti sanoa, mitkä kaksi joukkuetta pelaavat finaalissa 11.7.2021.

Hollanti, Ranska, Saksa, Belgia, Englanti ja Espanja ovat taatusti voittajasuosikkeja, mutta yhtä lailla pienemmätkin maat, kuten Kroatia ja miksei myös Suomi, voivat yllättää positiivisesti. EM-kisojen yksi kotimaa, Venäjä, voi yhtä lailla muodostua kovaksi palaksi purra.

Hyvällä valmistelulla ja tutustumalla eri joukkueiden kokoonpanoihin voi vedonlyönnistä saada suurimman hyödyn. Tarkat joukkueiden kokoonpanot tullaan julistamaan lähemmin turnauksen alkua, mutta tätäkin ennen on taatusti paljon arvailuja siitä, ketkä pelaavat ainakin Suomen joukkueessa. Tästäkin voi jo lyödä vetoa.

Pudotuspeleihin tulee pääsemään 16 joukkuetta eli jokaisen lohkon kaksi parasta. Pudotuspeleissä pelin voittaja pääsee jatkoon ja häviäjä joutuu pakkaamaan laukkunsa. Pudotuspelikierroksella joukkueet pelaavat keskenään vain yhden pelin eli kyseessä ei ole paras kolmesta taktiikka. Täten jokaisessa pudotuspelissä on kovat panokset pelissä.

Juuri pudotuspelit ovat vedonlyöjän kannalta huikeita tilaisuuksia, koska tätä ennen juuri niissä on koettu jättiyllätyksiä. Kuka voisi unohtaa vuoden 2016 EM-kilpailut, jossa piskuinen Islanti passitti ennakkosuosikki Englannin kotiin neljännesvälierissä?

EM-jalkapallovedonlyönnin eri mahdollisuudet

Voittajaveto eli pitkäveto on monesti suosituin tapa lyödä vetoa. Jalkapallossa on kuitenkin runsaasti muitakin vetokohteita, joita kannattaa hyödyntää varsinkin EM-kilpailujen aikana. Voit lyödä vetoa ainakin seuraavista vetovaihtoehdoista:

 • otteluiden tuloksesta (tulosveto)

 • lohkosta jatkoon päässeistä

 • lohkovoittajista

 • finaalissa pelaavista joukkueista

 • eniten maaleja tehneistä pelaajista

 • kahden joukkueen sijoituksista keskenään niin sanottuna head to head -vetona

Live-vedonlyönti villitsee EM-kansaa entisestään

Vedonlyöntisivustojen yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on live-vedonlyönti. Tällöin lyöt vetoa samalla kun ottelu on käynnissä. Vetokohteet tällöin muuttuvat jatkuvasti ja asetat vetoja erilaisille pelin aikana tapahtuville tapahtumille. Niitä voi olla esimerkiksi seuraava keltaisen kortin saaja tai rangaistuspotkun lyöjä.

Live-vedonlyönti ja suomalaisten arvokisat yhdistettynä ovat hyvä yhtälö. Vedonlyöjä istuu taatusti liimautuneena television tai puhelimensa näyttöön tuona aikana, niin miksei voisi myös kokeilla veikata lajitietämyksellä seuraavista ottelutapahtumista? Vedot ratkaistaan välittömästi eikä tällöin tarvitse odotella ottelun päättymistä.

Live-vedoissa on monesti myös suurempi mahdollisuus ylikertoimiin, koska ne voidaan laskea kiireessä ja tällöin tapahtuman todennäköisyyteen verrattuna sen kerroin voi olla suurempi kuin voisi odottaa. Tällaisia ylikertoimia kannattaakin metsästää.

Monesti vedonlyöntisivustot eivät myöskään tunne niin hyvin pieniä altavastaajamaita kuin suuria voittajasuosikkeja, joiden pelaajat ovat kuuluisia suurista pääsarjoista ja turnauksista. Täten suomalaisten tietous omista pelaajista, joukkueen tilanteesta, valmennuksesta ja potentiaalista voi merkitä paljon vedonlyönnissä.

Suomi tullaan taatusti näkemään altavastaajana eikä se tule olemaan voittajasuosikki monessakaan ottelussa. Monesti siis pelkästään luottamalla Suomen joukkueeseen ja sen onnistumisiin, vedonlyönnissäkin voi onnistua yli odotusten.

Vedonlyönnissä on hyvä muistaa kohtuus

Vaikka EM-vedonlyönti on alkanut ja villeimmät arvaukset pelien lopputuloksista sekä turnauksen voittajista on jo tehty, vedonlyönti on kuitenkin hyvin riskialtista. Yhtä lailla suuret turnaukset herättävät enemmän tunteita kuin tavallisesti, jolloin voidaan hyvinkin lyödä vetoa suuremmilla summilla kuin alunperin suunnitteli.

Tämä on hyvin vaarallista eikä vedonlyönnissä koskaan saisi ylittää budjettia. Jos siis mietit minkä tahansa vedon asettamista seuraavien EM-kilpailujen aikana, muista pitäytyä budjetissasi. Luota omaan lajitietämykseesi ja tilastoihin äläkä lyö vetoa pelkän tunteen mukaan.

Vedonlyönti tarjoaa viihdettä penkkiurheiluun, mutta kyseessä ei ole missään tapauksessa keino ansaita rahaa. Pelaa siis kohtuudella ja vain viihdemielessä.