BRÅ: Ampumiset lisääntyvät Ruotsissa

Ruotsin hallitus teetti rikoksentorjuntavirasto BRÅ:lla väkivaltatutkimuksen, jonka mukaan ampumiskuolemat lisääntyvät Ruotsissa.

BRÅ vertasi 22 eurooppalaista maata keskenään vuosien 2000-2019 ampumistapauksissa ja selvisi, että ampumistapaukset lisääntyvät ainoana maana kun useimmissa muissa maissa ampumiskuolemat vähenevät.

Tutkimus ei vastaa siihen, että miksi juuri Ruotsissa ampumiset lisääntyvät, mutta yleisesti syiden arvellaan olevan yhteydessä huumemarkkinoihin, rikollisjengeihin ja epäluottamuksesta poliisiin.

Niin ikään ampumisissa arvellaan olevan eräänlaista “leviämistä”, eli kun jossain ammutaan niin kohta ammutaan jossain toisaallakin.

Ampumistapauksilla katsotaan olevan niin ikään yhteyksiä ongelmalähiöihin.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Dickie

siis??? Haloo?? kuulemma miljoona euroo tuommosen “tutkijan” kouluttaminen imbesilliksi kuulemma maksaa..ja muut elinkaarikustannukset toisen

onko tuo jotain huonooo huumoriii…”tutkijat hämillään”…ei jumalauta

mä..työttön..kiljun-litkijä..voin kertooo ton perus syyn..ongelmaan..noin 0,3 sekunnissa..syy on mutapäisyys..missä mutis…siellä ongelma..missä kuukkeri tai m-pää..on aina paskuus..perussyy on geneettinen, eikä ole poistettavissa sosialiisilla toimenpiteillä tai.. “kotouttamisella”.onko..todella vaikeaaa ymmärtää tämää luonnonlaki 50 vuoden kokemuksella “tutkijoille”? persettäänkö ne tutkii vai mitä?

ook…viellä kerran..vinkki “tutkijoille”.. MITÄ ENEMMÄN MUTAPÄITÄ ON YHTEISKUNNASSA, SITÄ PASKEMPI SE YHTEISKUNTA ON KAIKIN PUOLIN JA KAIKILLA MITTAREILLA!

Jeppe

Eikös se ole rassissisteemausta. Kyllä nyt hurri kauheesti leimaa.

Anna-Maria Korhonen

Luulen, että tutkimuksessa pitäisi ottaa huomioon lähtötaso. Ruotsi oli aikoinaan yksi maailman turvallisimpia, ellei turvallisin, maa. Sitten väestöä alettiin vähitellen muokata vierailla aineksilla. Samalla alettiin saada kulttuurisia vaikutteita, joissa on väkivaltakeskeisiä ratkaisumalleja.

Suomi FInland

Eilen kääntyi risteyksessä vastakkaisesta suunnasta tullut henkilöauto eteeni hyvin pienellä marginaalilla. Piti vilkaista, että minkälainen pököpää se kuski oli. Ja sehän siellä oli. Kukaan suomalainen normikuski ei tuollaista manööveriä tee.

Ampumiset ei ole se ainoa ongelma. Täystaulapäisyys tappaa myös jonkun aivan varmasti.

terhomatti.hämeenkor

Otsakekuvassa on vanha kunnon puuperäinen “Kalsu”. Hienoa. Oonhan tuollaisella joskus itekin ampunut kauan ennen näitä muoviperäisiä. Laillisesti. Intissä.

jedemdas

Syrjäytymisen ja rasismin syytä! Lisää resursseja vihapuheen torjutaan, lisää vakoilulakeja ja lisää rahaa ja resursseja rasismin vastaiseen työhön!

TAI paskasakki venäläiselle turvayhtiölle ulkoistettuna projektina laivaan ja takaisin sinne mistä on tullut.

Jesse

Kaavoitus, ahtaat asunnot ja epäonnistunut kotoutus. Siinä syy kaikkeen mahdolliseen kuraan.

Kekkis

Näin se vaan on, vaikka totuutta ei haluta tunnustaa!

Kyllä sveduapinoiden pitää kantaa vastuuta sekä muistaa kansainväliset sopimukset ja oikeusvaltio-periaatteet. Todella rasistista, kun mutiaiset kärsii ja seurauksena on turhautumisen purkautumista epätoivoisina tekoina (jotka on kuitenkin ‘yksittäistapauksia’).

murre riepunen

Kuvassa perinteinen chicagon kirjoituskonen, hiljasta tulee kun pari lippaallista tuuppaa menemään..tai sillai

sellasta

Kyllä se vaan on naisten vika,tässäkin.
Ja vielä nuorten naisten.(ironiaa)
Göteborgissa neitonen meni väärän hepun kainaloon,tuloksena 15 murhaa ja 40 murhayritystä muutaman vuoden sisään.

Valtsu

Suomessahan tuosta uutisoi Iltapasko. Sen mukaan tutkijapoloiset ovat aivan hämmennyksissä, kun eivät sitten millään voi käsittää, miksi ampumiset ovat lisääntyneet.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f301f9ee-9865-4199-803b-e7b6a3dbf996
Pitäisköhän tutkiskelijoiden ottaa yhteyttä PT-mediaan ja kysellä, tai vaikka yksinkertaisesti katsoa ammuttujen ja niiden harvojen ammuskelusta kiinni jääneiden nimiä. Esiintyykö siellä nimiä Anders, Göran ja Börje esimerkiksi, vai ovatko muunlaisia nimiä…

Kusukaa matasalolta

Meilla on unelma, alkaa hairitko.

Mätäsalo & Sariini

Juu ei häiritä. Kymmenet suomalaiset alaikäiset tytöt ovat jo raiskattu.

He ovat pieni hinta siitä, että meillä ON UNELMA!!!!!

Hommanmaksaja

IL uutisoi, että tutkijat Ruotsissa “ovat ymmällään” tästä. Ihan niinkuin Suomessakin, pää pistetään pensaaseen kunnes luoti on omassa perseessä, sitten vasta herätään. Jos sittenkään…

Siksi ymmallaan ovat

Ei päätä pensaaseen pistetä vaan ihan alas taittaen Aunukseen.

juhaII

Ruotsissa pojilla on jo haulia rinnassa!

Sami

Syy ampumisiin on poliisin tarjoama huono halal-pizza, ilman rispektiä poliisin tarjoama sekä grillaama halal-makkara. Älkäämme myöskään unohtako epätoivoisuuta aiheuttavia apeita verhoja.

Bling Bling

Tuskin ampumisia kuitenkaan ilmakiväärillä tehdään, mitä jutun kuvituskuva esitää.

CvK

Tuossa BRÅ:n tutkimuksessa, PDF tiedosto, ei osu silmään hakusanat somali/arab/kurd/jne. kummallista, eikös?!

Hakusana muslim osuu vain yhden kerran, mielenkiintoisessa referenssissä sinänsä.

“Tutkimus ei vastaa siihen, että miksi juuri Ruotsissa ampumiset lisääntyvät”, tästä voisikin esittää jatkokysymyksen, haluttiinko vastaus ko. kysymykseen peitellä tai unohtaa?