Ampujaiset jatkuvat, nyt jorkki hengiltä Husbyssä

Ampujaiset jatkuvat Ruotsissa kiivaana. Tällä kertaa lahdattiin jorkki Tukholman Husbyn ongelmalähiössä keskellä kylänraittia satojen silminnäkijöiden seuratessa vierestä tapahtumia.

Homma lähti rullaamaan iltapäiväruuhkassa klo 15.30 aikaan Husbyn metroaseman sisäänkäynnin luona. Yksi tai useampi mies avasi tulen kohti kolmatta. Kohde sai sen verran osumaa, että henkeä ei saatu pelastettua edes haikealla hoosiannalla.

Eräs Husbyn asemalla oleskellut naispuolinen silminnäkijä kertoo Pt-medialle:

– Ihmisiä oli paljon ja yhtäkkiä alkoi kuulua bang, bang, bang. Tajusin heti niiden olevan laukauksia ja maastouduin kyykkyasentoon poppelin juurelle. Saman poppelin alla oli pari muutakin ihmistä. Vaihdoimme muutaman sanan keskenämme, asia oli suurin piirtein jotain, että ”jahas, päivän ampujaiset”, henkilö kertoo.

– Laukauksia tuli ehkä joku 5-8 kappaletta, sen jälkeen kuului jotain sekasortoista kaaosmaista älämölöä ja huutoa. Tässä vaiheessa lähdin itse kävelemään poispäin metroasemalta, en halunnut päivääni enempää jännitystä, nainen toteaa Pt-medialle.

Poliisin mukaan silminnäkijät ovat kertoneet, että paikalta poistui kaksi henkilöä, joita nyt etsitäänkin epäiltynä murhasta. Husbyn keskusta on ollut eristettynä koko illan ja metroliikenne asemalla on vasta nyt käynnissä.

Tätä kirjoittaessa klo 18.55 aikaan poliisilla on Husbyn naapurissa Rinkebyssä iso operaatio meneillään. Poliisihelikopteri jyrrää taivaalla ja Rinkebyn ulosmenotiet on suljettu.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nej Till Rasismen!
Nej Till Rasismen!
31.5.2021 19:21

Voi saakuti sentään Jörgen ja Alfons minkä teitte!

Top Chef Malmö
Top Chef Malmö
31.5.2021 22:02

Palle iski kylänraitilla?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
31.5.2021 19:38

Mietin, että olisiko sellainen viileähkö etäsuvaitsevaisuus sittenkin paras vaihtoehto. Että täältä pohjolasta käsin me ajattelisimme serkkuja siellä kaukana kehitysmaassa kuinka ne ampuvat toisiaan ja kuinka se on heidän kulttuuriaan. Ja jos haluaisimme lähisuvaita, voisimme ottaa turistilennon johonkin ylihintaisen kohteeseen, ostaa basaarista maton, jonka saisi Ikeasta 90% halvemmalla ja räpsiä minareetista kuvia sukulaisten ja tuttavien kadehdittavaksi. Sellaisesta hyväksyvästä että suvaitsevaisuudesta tulisi huomattavasti vähemmän kuolonuhreja, aineellista tuhoa, taloudellisia kustannuksia ja kokonaiset yhteiskunnat ja kulttuurit eivät samalla tavalla romahtaisi kuin nykyisessä lähisuvaitsevaisuudessa.

Dickie
Dickie
31.5.2021 19:45

”Etäsuvaitsevaisuus”! hieno termi ja käyttökelpoinen

Dickie
Dickie
31.5.2021 19:42

mikä tämmönen ”jorkki” on? toivottavsti ei ainakaan Yorkie eli yorksiren terrieri, jotka on kivoja

Kilttimies
Kilttimies
31.5.2021 20:51

Tällaista menoa toivoo syöttiläämme Sanna M. ”viiksiviisikkonsa” kanssa Suomeen kans😍😍

Pasi T
Pasi T
31.5.2021 20:58

Kaikki ehdottomaan vankeuteen tuomitut pitäisi karkottaa sen jälkeen, kun tuomio on suoritetettu. Lisäksi mahdollinen kansalaisuus pitäisi peruuttaa.

Sellainen henkilö, joka syyllistyy törkeään rikokseen, ei ansaitse paikkaa pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa.

Karkoituksilla olisi myös rikoksia ennaltaehkäisevä vaikutus.

Valtsu
Valtsu
1.6.2021 05:54
Vastaa...  Pasi T

Siellä on varmaan jo 3. tai 4. sukupolvea mukana ammuskelemassa. Ei niitä saa enää pois millään – nykyisen lainsäädännön keinolla.

juhaII
juhaII
31.5.2021 22:09

Pohjolan Gaza.

Suomessa Vuosaaressa Helsingissä lauma uussuomalaisia yritti siepata autoonsa 18-vuotiaan suomalaistytön, kertoi hänen äitinsä somessa ja lupasi palkkion vihjeen antajalle.

Poliisi ”toivoo itselleen tutkinta rauhaa”. Niin, eikä muusta ”rauhasta” niin väliä olekkaan. Paisi turvat tukkoon ”vihapuhujat”!

Jos näitä uutimia ei saa ilmoittaa hygeiiniäsyistä Paavon omistamalla sivustolla sekä toimituksellisten vastuukysymysten vallitessa. Pidän jatkossa suvaisevasti suuni kiinni.

Kekkis
Kekkis
31.5.2021 23:02
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ihan pelkkää vihapuhetta ja rasismia koko Vuosaaren juttu. Vaikka Vuosaari on MaTu-ghetto ja siellä vallitsee aito kehitysmaatunnelma, niin kyllä siellä saa neitokaiset kulkea turvallisin mielin.

Tässä tapauksessa muija yritti väkisin paskanaamojen autoon ja muijaa piti hätistää voimalla pois. Ulkopuolisista (ja rasisteista) tilanne on voinut näyttää toiselta. Ei kunniakansalaiset tekisi kenellekään mitään pahaa.

Kukavaan
Kukavaan
1.6.2021 02:00

Kyllä ruotsalaisilla kohta riittää julkisuuskuvan kiillottamista.

Kun uutiset leviävät, niin maan maine tahraantuu. Pian sinne on yhtä helppo saada asiantuntijoita töihin kuin Etelä-Afrikan tasavaltaan. Vain hullu kumpaankaan hakeutuu. Pian sana Ruotsi luo yhä useammalle mielikuvan raunioiksi ammutusta Beirutista. Saa siinä ruotsalaiset vientimyyjät vakuutella, että juuri ruotsalaisilta yrityksiltä kannattaa ostaa kiitos maan vakaiden olojen. Samalla menevät myös Ruotsin vaikutusmahdollisuudet ja uskottavuus kansainvälisessä politiikassa.

Olen pahoillani Ruotsin puolesta. Harmittaa, että menivät sössimään. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Humanitaarinen suurvalta epäonnistui.

T
T
1.6.2021 09:36
Vastaa...  Kukavaan

”Ylpeys käy lankeemuksen edellä.” Juuri näin. Ruotsi on esimerkki myös suuruudenhullussa ylemmyydentunnossa. Tälle on tietysti myös katetta kun huomioi Ruotsin 60-luvulla. Ikävä kyllä vauraus ja kaikinpuoleinen menestys myös sokaisi ruotsalaiset uskomaan oman valtionsa yliluonnolliseen ylivertaisuuteen.

”Titanic nationalism” kuvasi muistaakseni Ingrid Carlqvist joskus

mandiaskannen
mandiaskannen
1.6.2021 04:46

Onko sielläkin kommentoitu, ettei ammuskelusta aiheutunut sivullisille vaaraa?
Alkaa olla hurja meininki, kun ruuhkaisaan työmatka-aikaan aletaan pilaamaan ilmastoa ruutisavun ja lentävän lyijyn voimin. Onko Greta jo kommentoinut asiaa?

Greta Michelin
Greta Michelin
1.6.2021 09:51
Vastaa...  mandiaskannen

Greta ottaa nyt hieman omaa aikaa. Greta on surullinen koska Kiina haukkui Gretaa läskiksi.

Husbynistan not safe
Husbynistan not safe
1.6.2021 07:34

Ja taas! Seuraavakin örkki hengiltä Husbyssä.

By the way: Afganistanin suurlähettiläs sanoo että on ihan OK jos karkoitettavat afgaanit kieltäytyvät koronatestistä.

Minkä helvetin takia Löhvelön piti ruveta diilaamaan afgaanien tännesaamiseksi aikoinaan? Tässä sitä nyt istutaan Musta-Pekkoja koura täynnä ja Afganistanin hallitus nauraa meille päin naamaa.

”Det säger Afghanistans ambassadör Abbas Noyan till Expressen. Det är upp till var och en av de utvisningsdömda afghaner som är kvar i Sverige att vägra test om de vill det, anser han.”

trackback

[…] Ampujaiset jatkuvat, nyt jorkki hengiltä Husbyssä […]

Antti Tifa
Antti Tifa
1.6.2021 11:57

Video tapahtumapaikalta. Raato esillä ja älämölö helvetillinen. https://www.youtube.com/watch?v=6g_UsUWdUsY