Ruotsissa ei lain mukaan saa enää maalata sateenkaarisuojateitä

Kuvituskuva Hollannista.
Turun päätös maalata kaupunkialueelle yksi suojatie sateenkaaren värein on herättänyt paljon puhetta puolesta ja vastaan. Tiettävästi tällainen sateenkaarisuojatie on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Asia on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Ruotsissa, jossa näissä suvaitsevaisuusasioissa ollaan paljon Suomea edellä, niin yllätys yllätys suojateitä ei saakaan maalata millään muulla värillä kuin valkoisella.

Ruotsin liikennevirasto Transportstyrelsen on ottanut jo vuosia sitten tiukan kannan, että monivärinen suojatiemaalaus on vastoin tieliikennelakia ja esimerkiksi keltaista tiemerkintäväriä voi käyttää vain tietyissä poikkeustapauksissa esimerkiksi tietöiden yhteydessä.

Liikenneviraston mukaan valkoinen suojatieväri on muutenkin yleisesti tunnettu väri suojatien merkkinä ja värien kirjavuus voi aiheuttaa liikenneturvallisuusriskin, sillä monet henkilöt eivät välttämättä osaa yhdistää sateenkaarisuojatietä oikeaan suojatiehen.

Asiasta on useita päätöksiä. Esimerkiksi Nackan kunta maalaili joitakin vuosia sitten suojateitä sateenkaaren väreillä, mutta liikenneviraston ohjeistuksen jälkeen suojatiet maalattiin takaisin valkoisiksi.

Nykyään sateenkaarisuojateitä ei enää maalata ja värikirjo on siirtynyt toisaalle, esimerkiksi puistopenkkeihin.

Junnila kehottaa Turkua palauttamaan Pride-suojatien tieliikennelain tiemerkintöjen mukaiseksi

 

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suvakit sucks

Sairasta touhua.

puolueeton

Sairasta touhua mainostaa epäterveitä liikkeitä.

Pekka Tiira

Millä tavalla epätervettä?

Rullattu

Väität siis tuota nimeltä mainittua sairautta terveeksi.
Minua ei haittaa mitä kukin touhuaa omissa oloissaan, mutta kun se tuodaan väkisin silmien eteen voi olla varma jokainen että minulta kyllä alkaa päreet palamaan.
En minäkään helvetti heterona hypi heterokulkueissa tai värjää heteroväreillä laittomasti suojateitä.
hinurit voi olla varmoja että takuulla saavat vastusta sitä enemmän mitä silmille alkavat hyppimään.

Minä

Maalaisivat vaan kotipihojaan, jos asuvat omakotitaloissa. Silloin edustavat ideologiaansa toisia häiritsemättä omalla tontillaan.

Suojateiden maalailu on toisiaan autosta katsoen epäselvä ja voidaan tulkita joksikin mainosväritykseksi. Liikenteessä saa olla vain ja ainoastaan hyvin yksiselitteisiä ja selkeitä merkintöjä.

Gangstoille liidut?

Mitä ne sateenkaarivärit jne hössötukset auttavat kun 155 suurinta 800sta kiinniotetusta ANOM huume(yms) KOKO maailman pahimmista roistosta asuu Ruotsissa?

Moonman

Onneksi poliisi jo ilmoitti töherryksen olevan laiton, koska joku autoilija ei välttämättä tunnista sitä suojatieksi ja siksi se pitää poistaa. Tämä oli varmaan järkevin päätös suomen poliisilta moneen vuoteen.

holiisi

Sateenkaari paavon veganismi näyttää kuitenkin olevan sen verran tärkeä asia ettei sitä saa tieteeseen perustuvilla tosiasioilla eli faktoilla kommentoida.

Anna-Maria Korhonen

Vaikka kuulun itse vähemmistöön, en ymmärrä ideologian roiskaisemista kaikkien silmille. Suojateitä ja puistonpenkkejä käyttävät kaikki, myös muut kuin vähemmistöt. Oman talon jos maalaa vaikka minkäväriseksi, on asia erikseen. Sekin on tosin kaupungeissa julkisivulautakunnan päätettävissä. Itse en edes pidä sateenkaarillipusta, luonnossa oikea sateenkaari on toki kaunis, kun se on läpikuultava.

Oikeastaan seksuaalisuus tai sukupuoli yleensä eivät ole ideologioita, ideologia on aina jonkun ihmisen keksimä konstruktio, jolla yritetään rakentaa todellisuutta. Ideologiat muuttuvat siis yksilön ja ryhmien mukaan ja ajan saatossa. Vietin taas sanelee luonto, on aina sanellut ideologioista huolimatta.

Rullattu

Poliisi ilmoitti suomessakin että suojatie pitää palauttaa ja pian lain vaatimaksi mitä se oli ennen hinttien väreillä maalattua.

Nokisalo

Poliisi voi varmaan venytellä ukaasiaan, jolloin odotetaan, että siitä tulisi uusi normaali, poliisi Suomessa kai osallistuu prideen muutenkin. Poliisihan ei voi määrätä, voi vain antaa ohjeistuksen ja lopullinen päätös voi venyä ja vanua, mikä taho sen sitten tekeekin!

ernesti_loosonen

olisiko hyvä idea jos ensi lauantain miekkariin hommaisi itselle sateenkaarilipun? sen päällä olisi sitten niin maan perusteellisen turvallista seisoskella

juhaII

Ai, siis Ruotsissa on vielä lakejakin? Siis muille, jotka eivät ole syrjittyä syrjityimmissä asemissa olevia, joita kannetaan kultatuolissa!

Tämä merkitsee sitä, että koko lakiasäätävä elin toimii pelkästään valkoisten lihaa syövien heteromisten, joista suurimmilla osalla on vielä pienet vehkeetkin – elämän suitsimista ”laintauluilla”, joita ei edes Mooseskaan saa särettyä!!!