Miksi pakolaisten pitäisi saada vuokra-asunnot Suomen parhailta paikoilta?


Persujen
poistettua vaalimainosta on puitu monelta kantilta, mutta en ole huomannut kenenkään ottaneen tähän asiaan vielä kantaa kohun aikana.

Äkkiseltään voisi ajatella, että persut purnaavat turhaan siitä miksi myönteisen turvapaikan saaneet kiilaavat jonon ohi, sillä tarveharkinnan ansiosta he menevät asunnottomina jonon kärkeen. Mutta miksi myönteisen turvapaikka päätöksen saaneen pitäisi saada asunto maan kalleimmilta paikoilta Helsingistä? Muualla Suomessa on paljon tyhjiä kerrostaloja olisi paljon viisaampaa asuttaa heidät sinne, sillä näin Helsingin vuokrat eivät räjähtäisi käsiin ja pieni palkkaisilla työläisilläkin olisi varaa niihin.

Myönteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden hajasijoittaminen auttaisi varmasti myös heidän integroitumisessa. Lisäksi hajasijoittaminen karsisi elintasopakolaisia pois, sillä suomalainen tuppukylä on tuskin ole kovin haukotteleva vaihtoehto heille. Sen sijaan oikeaa vainoa pakeneville ihmiselle kyllä riittää kunhan saavat turvaa ja katon päänsä päälle

Tätä itse asiassa ehdotettiin jo vuonna 2015 persujen maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa. Siinä kerrottiin, että myönteisen turvapaikka päätöksen saaneet saisivat vasta sen jälkeen valita asuinpaikkansa kun elättävät itsensä työllään, mutta niin kauon kun veronmaksaja maksaa heidän asumisensa he asuisivat yhteiskunnan osoittamassa paikassa. Tämä oli tuolloin kuulemma rasistinen ehdotus. Tanskan hallitus puolestaan siirtelee turvapaikanhakijoiden asuinpaikkoja miten sitä huvittaa, mutta Suomessa maahanmuuttajilla on nähtävästi pelkkiä oikeuksia muttei ei velvollisuuksia.

 

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
K J

Ne kuitenkin kaikki haluavat niihin isoihin kaupunkeihin missä on muita saman mentaliteetin omaavia kaistapäitä. Sitten ne ottavat lähiöt haltuun ja normaalit ihmiset muuttavat pois. Sossu sitten maksaa niiden ylisuurten vuokra-asuntojen kaikki maksut.

No kuitenkin ne kaikki haluaa Suomen TOP-10 isoimpiin kaupunkeihin, eli Helsinki, Vantaa, Espoo, Oulu, Turku, Tampere, Lahti, Jyväskylä jne.

Niistä ja vokki-kaupungeista tulevat murheellisimmat uutiset.

Onhan vaikka New Yorkissa kaikki pikku-ukrainat, littleitalyt, kreikkalaikaupunginosat ja sellaista. Jos itse joutuisin pois Suomesta, niin kyllähän mä hakeutuisin muiden suomalaisten paikkoihin.

Eräs pakistanilainen sanoi että se haluaa Helsinkiin, kun siellä on muita pakeja koska nykyisessä asuinpaikassa oli intialaisia ja bangdaleshilaisia. Huonolla englannilla tuon selitti ns. kuulustelussa.

CvK

” haluaa Helsinkiin, kun siellä on muita pakeja koska nykyisessä asuinpaikassa oli intialaisia ja bangdaleshilaisia. ”

Näistä pitäis olla pakollinen lyhyt kurssi kaikille. Nämä kolme ovat keskenään vuosisataisissa vihoissa. Pakistanilaiset työkaverini varmistavat moneen kertaan lentolippunsa työmatkoillakin että eivät vahingossakaan, edes pakkolaskutilanteessa, joudu esim. Intian alueelle. Samanlaista moninkertaista varmistusta tekevät monet muutkin kansalaisuudet. Taustalla on tietenkin sota-historia näiden kesken, plus jatkuvat uskonnolliset kiistat.

Parasta olisikin jos pysyisivät omissa maissaan kaikki. Korkeakoulutason koulutus lamaannuttaa selvästi näissä asioissa, sillä yksikään työkaverini ei ole vielä kadonnut oudosti työpaikalla, ja nämä pystyvät kyllä tekemään töitä yhdessä. Lisäksi ovat sitä mieltä että nämä ns. avararuuskirurgit ja kameli-raketti-insinöörit pitäis ampua EU:n ulkorajoille.

Kusinen Kännikala

Keksin juuri täydellisen ratkaisun työttömyyden poistamiseksi keski-ikäisiltä pitkäaikaistyöttömiltä etnisiltä suomalasisukoilta ja akoilta.
Pankit voisivat sijoittaa uusiin sijoitusyhtiöihin, jotka työllistäisivät edellämainitut pitkäaikaistyöttömät, jotka voisivat tuloillaan sitten elävöittää maaseutua ostelemalla kauniita taloja sekä maatiloja ladukaaseen elämiseen, työllistäen maaseudun palveluita ja luoden niitä myöskin lisää.
Tarvitaan vain yksi innovaatio, mainitsemani uudet yritykset halinnoisivat siis sijoitusaauntoja, jotka pankit omistaisi lainan kinnityksenä nauttien helppoa tuloa, joita välivuokrataan slumeissa kasvavan kysynnän tarpeisiin, sekä perustetaan uusia slummeja sinne edellisten viereen.
Normaalia elämää kaipaavat muuttaisivat sitten tänne muualle laadukkaan yhteiskuntarauhan pariin, käytännössä maanpäliseen paratisiin, globaali rikastettu aines sitten pidetään omissa kultturien kehdoissaan.

Kusinen Kännikala

Kulttuurien kehdot luonnolliaesti rahoittavat ne kultturin ystävät, jotka hankivat ne slummien asukkaatkin.
WIN WIN.

John

Ei ole hullu, joka pyytää, vaan joka antaa.

Minä

Hulluja ovat molemmat, koska molemmat vetävät yhteiskuntaa alaspäin ja tekevät kaikkien elämistä hankalampaa.

idiootit

Tämä on yksi tyhmimmistä sloganeista joita idioottisuomalaiset toistaa. Se on kehitetty globalistisen valtaapitävän eltistön taholta tuhoamaan työtätekevän väestön ostovoima.

Kun jokainen pyytää “ylihintaa” ja mielessään naureskelee, niin se tarkoittaa vain sitä että inflaation kasvu kiihtyy. Jos neljä vuotta sitten sain 3*8″ tuplahuulloksella olevaa hirsilankkua 1,40e/m pihaan tuotuna, niin tuolla hinnalla ei saa enää edes terassilautaa. Kaikki haluavat enemmän ja enemmän ja enemmän rahaa. Eivätkä ymmärrä että sahaavat omaa oksaansa poikki vähintään inflaation verran. Eli, joka vuosi ostovoima kutistuu sen seitsemisen prosenttia.

Muistan hyvin ajan kun palkasta jäi yli puolet säästöön vaikka kävi ravintoloissa ja elokuvissa. kenellä jää nykyään?

Tuumailija

Yrittäjilläkin (etenkin PK) menot kasvavat vuosi vuodelta ja jostain se kompensaatio on saatava. Jos meinaa palkata työntekijän 1500€/kk palkalla on saatava sisään vähintään se 4000€, eikä tässä ole vielä omaa “palkkaa”.
Suurin syy on siinä, ettei hallitus tai eduskunta tee mitään konkreettisia toimenpiteitä työllisyyden ja yrittäjyyden parantamiseksi, tukiaiset eivät ole muuta kuin osa korruptiota ja kuolleena syntynyt toteutettava ajatus.
Yksi syy inflaatioon on holtiton verovarojen käyttö tuottamattomiin kohteisiin, esim. kehitysapu.
Korvamerkinnän ja kompensaation poistaminen oli alkua tälle alamäelle, nyt autoilijoilta kerätään veroja ja veroluonteisia maksuja ihan muuhun kuin liikenneturvallisuuden tai teiden parantamiseen, sama koskee monia muitakin kohteita, samaan aikaan “yleishyödylliset” yhdistykset keräävät verottomana jakamatonta miljardiomaisuutta ja saavat vielä valtiolta tukiaisia x summia joka vuosi.
Että tässä paatissa on reikiä kuin tahkojuustossa.

Anna-Maria Korhonen

Persujen “Tuli jonon ohi” vaalimainos määrättiin poistettavaksi rasistisena. Ääneen lausumaton on kuitenkin kysymys, miksi maahanmuuttajia ei näy kodittomissa tai leipäjonoissa, vaikka työllisyysaste on 15 – 20%.

Minusta maahanmuuttajien keskittymisessä kaupunkeihin ja niissä tiettyihin kaupunginosiin on se hyvä puoli, että samalla keskittyvät ongelmatkin ja niitä voi välttää olemalla muuttamatta niihin tai muuttamalla pois,. Olen itse kotoisin pienestä maaseutukunnasta ja tarkoitus on eläkkeellä muuttaa sinne takaisin, en minä halua kotikylään yhtään enempää hajasijoitettua etnistä värinää.

Minusta pääkysymyksen ei edes pitäisi olla, keskittääkö vai hajasijoittaa monikulttuurinen rikkaus, vaan otetaanko niitä vain vähän vai otetaanko ollenkaan.

Minä

Niitä ei näy leipäjonoissa, koska suvakit kävelevät leipäjonoissa seisovien ohi ylelliset ruokakorit sylissään ja vievät ruokakorit lemmikeilleen. Suvakkien ruokakorit maksaa yhteiskunta. Leipäjonoissa oleville annetaan yksityisten lahjoitusten avulla ruokakasseja. Niihin ei yhteiskunnan rahoja paljon laiteta, jos lainkaan.

Sakari Rajamäki

“Minusta pääkysymyksen ei edes pitäisi olla, keskittääkö vai hajasijoittaa monikulttuurinen rikkaus, vaan otetaanko niitä vain vähän vai otetaanko ollenkaan”

Toki näin, mutta jos tulee niin yhteikunnan pitäisi saada valita heille sellainen asunpaikka mistä olisi muulle yhteiskunnale mahdollisimman paljon harmia. Koska Suomella on talous kuralla tietysti pakolaiset tulisi asuttaa niin, että heistä koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Lisäksi pakolaisia pitäisi alkaa palauttaa takaisin kotimaihinsa kun tilanne siellä rauhoittuu.

Todistivat asian

Punavihreät vasemmistossa, tällä metelin nostamisella todistivat tämän perussuomalaisten väitteen todeksi. Kaivettiin taas “asiantuntijat” sössöttämään ympäripyöreitä kanssa.

Eivät itse vain huomanneet asiaa, joten oli ovela vaalitemppu.

Minä

Kun autat spurgua kadulla löytämään yösijan, ohjaatko hänet pelastusarmeijan majoitukseen vai vuokraatko hänelle hotellihuoneen viiden tähden hotellista?

Suomen ns. suvaitsevaiset ovat sitä mieltä, että jos kadulla maleksiva koditon on oikeauskoinen tai muuten tumma, ei kun parasta asuntoa tyrkylle. Jos on suomalainen asunnoton, vaikka ei olisi spurgukaan, ei aiheuta auttamistoimenpiteitä – keksiköön itse miten selviää.

Yuri Komissarov

2015 kun pakolaisia tuli tänne niin heitä asutettiin vähän joka pitäjään luomaan internatsioonaalista ilmapiiriä ja uusia nokioita. Itse sanoin perhetutullemme joka oli kokoomuslainen kuntapolitiikko pohjoissuomalaisessa kaupungissa että parasta mitä voitte tehde on tarjota pakolaisille virkistysmatkoja Ouluun ja Helsinkiin. Hän kysyi miksi johon totesin että näkevät siellä olevan eurooppalaisia kaffiloita ja kansainvälisiä yökerhoja sekä turhautuneita puutteessa olevia siiderivalaita maakunnan lorttojen sijasta ja mikä parasta innostuvat lähtemään täältä pois rikastuttamasta kylän kuvaa. Säästyy näet nekin verot tähdellisempään käyttöön.

Yuri Komissarov

Ehdottomasti pitää luoda uutta ekonososiaalista ympäristöä. Jokaisen päättäjän naapuriksi pitäisi asuttaa vähästäaasiasta tai afrikansarvesta tulleita ja mitä omasta mielestään tärkeille päättäjille pitää asuttaa useampikin ruokakunta naapuriksi. Voi sitä kansainvälistymisen riemu esim jos vaikka Tuula Haataisen naapureiksi saataisiin sille kermapeppujen alueelle oma mini mogadishu. Tulisi arjen harmauteen väriä ja värinää.

Kusinen Kännikala

Löytyisipä joku varakas isänmaallinen asuntosijoittaja. Ei mulla muuta.
Välivuokraus on taivanlahja ahneille psykppaateille… vink vink.

Tupunainen

Todistettavissa itsekin nähtynä, kun ystävättäreni taloyhtiöön muutti useampi t-paikanhakijaperhe sekä yksin tulleita nuoria miehiä. Toisenlainen elämänmuoto toteutui kerrostaloyhtiössä, kun tultiin erilaisesta kulttuurista. Näillä asukkailla ei ollut halua sopeutumiseen. Heidän päivärytminsä haittasi työssä käyviä asukkaita. Öisin alkoi kovaääninen rapuissa edestakaisin kulkeminen, asunnossa musiikin soittaminen lujaa, laulaminen ja huutamalla keskustelu. Osa roskista heitettiin parvekkeelta pihalle. Asiasta valitettiin, ei auttanut. Pyykkituvan ja pesukoneiden käytöstä oli jatkuvia ongelmia, kun vuoroja ja siisteyttä ei noudatettu.
Taloyhtiön asukkaat olivat istuttaneet hyötykasveja pihalle: tilliä, persiljaa, kukkia ym. Vilkkaat lapsensa repivät ja talloivat, vanhemmat eivät puuttuneet, vaikka näkivät repimisen. Toki iloisia nämä veitikat olivat, mutta perin kovakouraista ja rajua oli temmellys pihalla.

Tupunainen

Tämä johti siihen, että työssäkäyvät asukkaat alkoivat muuttaa pois rauhallisempiin asuntoihin. Pakkohan se oli, koska kukaan ei jaksa käydä päivätöissä, jos yöt kuluvat kuunnellen metelöintiä. Myös ystävättäreni perhe lähti, kun löysivät sivummalta rivitaloasunnon Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että ko. kerrostalossa suurin osa asukkaista on toisesta kulttuurista. Piha-alue alkaa olla ränsistynyt, koska entiset asukkaat pitivät sen kauneutta yllä talkoovoimin, nykyisiä ei kiinnosta talkootyö. Moni istutti omilla varoillaan perennoja ja hyötykasveja, toki isännöitsijän luvalla. Nyt kasveja ei enää ole.

Purkumääräys

Joo ei se paskasakki ole tullut sopeutumaan. Kun niitä uusia kerrostaloja kiireellä pistetään pystyyn, niin pitäisi kuvata se talo ja nurkat ennen ja jälkeen. Eli pari vuotta ja sitten tarkastus.

seant

En tiedä mikä on systeemi Norjassa, mutta joka tapauksessa Utsjoen pohjoispuolella asuu muslimeita, koska Utsjoen kaupassa myydään halai-lihaa. Jostain luin, että siellä ei avusteta asumista suuremmille paikkakunnille, jos ei ole työ- tai opiskelupaikkaa. Ilmeisesti siellä on ainakin näitä kalanjalostustyöpaikkoja, silloin on täysin perusteltua, ettei avusteta asumista työpaikasta työttömäksi.

Vähävelkainen kunta

Mennäkseni noihin persuihin niin vaikka ne heittelee haastattelusisa sitä ja tätä ja eduskunnassa pidetään palopuheita niin mihin ne johtaa? Ei mihinkään. Pitäisi olla aloitteita, mutta montakos aloitetta Persut on tehneet? Mukana ne on olleet useammassakin, mutta montakos ne on itse tehneet?

Siksi on paljon parempi että pakoloiset pysyvät kaupunkien kerrostalo-lähiöissä joissa niitä on helppo keskitetysti valvoa. Ja muu Suomi ja niille ihmisille jotka eivät noista tykää eivätkä halua asua niiden kanssa.

Elämässä on muutenkin kyse valinnoista. Työpaikan vaihto, opiskelu, perheen perustaminen, asunnon osto… kaikki valintoja. Ja jos yksi alue alkaa ahdistaa, niin kannattaa muuttaa alueella missä kunnalla/kaupungilla on vähemmän velkaa asukastaan kohti. Joka ei ole suoraan verrannollinen kunnallisveroäyriin.

Hyvänä esimerkkinä Tampere, jolla on Jyväskylän ohella kärkipaikka velkaisimpien kuntien kisassa. Tampereella se kulminoituu nyt vuokratontttien hinnankorotuksiin.

Tupunainen

Lyhyellä tähtäimellä voi kuulostaa helpolta ratkaisulta, jos annetaan heidän keskittyä omiin alueihinsa. Mutta että olisi helpompi “valvoa” heitä, niin se agenda ei tulisi menemään! He alkavat itse valvoa niitä, jotka alueille tulevat vaikkapa vain pistäytymään tai ulkoilemaan. Näin on käynyt Ranskassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ym. On käynyt niin, että on valtio valtiossa. Näin ei pitäisi päästää Suomessa käymään… mieluummin vaikka taloyhtiön asunnot tyhjänä, jos ei löydy tiettyä määrää suomalaisen kulttuurin edustajia talosta. Täytyisi olla laskentakaavio, kuinka monta prosenttia tietyllä alueella saisi olla erilaisesta kulttuurista, että “valtiota” ei pääsisi syntymään.

Tavan töllääjä

Tuo ei toimi. Kas kun rappuun muuttaa yksikin yöt mölyävä kehitysmaalaisperhe muuttaa suomalaiset maaseudun rauhaan. Ei suomalaisien asujamistoja pidä pilata tunkemalla sekaan näitä yökukkujia. Slummiutumisen estää vaan kotimaahan lähetys.

Ohmygod

Eduskunnassa asiat eivät toteudu aloitteiden kautta, vaan hallituksen päätöksistä ja ehdotuksista. Jotka sitten eduskunnan enemmistö jyrää läpi, olkoon sitten viisasta tai tyhmää.

Antti Tifa

Miksi asuttaa noita elukoita yhtään mihinkään Suomessa ?
Ne ei kuulu tänne eikä me tarvita niitä mihinkään.
Matut Vittuun kokemasta hirvittävää rasismiamme !

Kusinen Kännikala

JEP.

ernesti_loosonen

ihan kuin omalta näppikseltäni 👍

Irmeli

Hyvä kirjoitus. On paikkakuntia joissa on kokonaisia kerrostaloja purettu/tyhjillään, koska väkeä asumaan ei ole. Jos kerta tullaan hakemaan turvaa esim. sodan jaloista niin silloin riittää kun ohjataan sinne missä on tilaa asuntoja, eikä lähiöihin jotka jo pullistelee maahanmuuttajia tiettyine ongelmineen. Eihän se niin voi mennä että tänne tulevat saavat valita missä asuvat. Vähemmän maahanmuuttoa lähi-idästä ja Afrikasta ja valiten tarkkaan tulijat (ei miesmassoja) ja hajannuttaen, voisi ehkä onnistua kotouttaminen, joka tuntuu olevan valitettavan vaikeeta tiettyjen islamin uskoisten kohdalla. He tulevat tänne joten heidän velvollisuus on kotoutua meidän yhteiskuntaan, eikä päinvastoin. Suomi kuuluu maailman parhaimpiin maihin (vielä) joten meillä ei ole mitään syytä muuttaa tapojamme.

Tapukka

No tuota..miten nämä somalialaiset “yksinhuoltajat” kuitenkin ovat raskaana joka vuodelle..??

Irmeli

Ehkäisyneuvolaan, pakko kierukka jokaiselle…Ei ole mitää oikeutta lisääntyä holtittomasti ja elätyttää koko kakaralaumat meidän verorahoilla.Tai mieluimmin Somaliaan koko Somali porukka..

Nokisalo

kela maksa.

Rasisti paskakämpäs

Miksi pakolaisten pitäisi saada vuokra-asunnot Suomen parhailta paikoilta? KOSKA ELLEIVÄT SAISI, NIIN SE OLISI RASISMIA!

Hoburtti

Tarjoa muslimille ateria ja yösija niin hän elää leveästi päivän. Näytä muslimille tie KELAan niin hän elää leveästi loppuelämänsä.

Kusinen Kännikala

Perkele, maaseudun rauha on turvattava viimeiseen asti millä keinolla tahansa.
Tänne ei todellakaan kaivata haittanisäkkäitä paskomaan yhteiskuntarauhaa ja kuntien taloutta.
Pitäkää saatanan suvakit paskanne ihan itsellänne siellä dystopia kennostoissanne mikäli ette ole valmiita perkeleelliseen sisällis-sotaan.
Sitä varmasti saa mitä tilaa.
Loppuu vittuilu, vala velvoittaa.

Kukavaan

Pakolaisena esiintyvän kannalta kyse ei ole vuokra-asunnoista vaan ilmaisista asunnoista. Eivät nuo vuokria maksa, sossu maksaa.

Tuumailija

Sehän on parasta businesta Ay-liitoille, jotka omistavat suuren määrän vuokra-asuntoja etenkin pääkaupunkiseudulla sekä muissa suurissa kauppaloissa.
Hyväveliverkosto vinkkaa migrille, että olisi tarjolla ja migri varaa asuntoja yli tarpeensa, mutta maksaa koko ajalta vuokraa joka taaasen tulee valtionavuista eli veronmaksajilta.
Aivan samaa peliä pidetään kunnallisissa vuokra-asunnoissa, seisotetaan tyhjillään vaikka tarvitsijoita olisi, mutta kun on tulossa jossain vaiheessa joku raketti-insinööri joka saa oleskeluluvan ja migri maksaa taas.
Sosiaali harkinnanvaraisena sitten kustantaa vedet, sähköt, vakuutukset yms. ylläpidon, koskahan kantaväestöstä heikompiosainen saisi samankaltaisia etuja?
Tässä huomataan ketkä sitä eriarvoisuutta ajavat, vaikkakin hyvät voitot mielessä ja käsi veronmaksajien taskussa (omia kun ei ole).

Sakari Rajamäki

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5ca0db6e-a43a-478e-9f94-f13c5523abc6
“Kaleva: ”Tukien saaminen sidottu kotikuntaan”

Kalevan mielestä humanitaariset maahanmuuttajat tulisi myös sijoittaa asumaan Suomen muuttotappiokuntiin ja haja-asutusalueille.

Tämä olisi hänestä hyvä tapa torjua segregaatiota eli asuinalueiden eriytymistä.

– Ei päästettäisi alueita kehittymään niin maahanmuuttajavaltaisiksi, että samasta kulttuuripiiristä tulevat kuplautuvat niin, että kotoutumisesta tulee vaikeaa, Kaleva katsoo.

Tämä sijoittelu toimisi Kalevan mukaan niin, että kun henkilö saa Suomesta turvapaikan, hänelle osoitettaisiin kunta, jonne hänen tulisi muuttaa.”

Onko Kaleva lukenut Pt-mediaa? Joka tapauksessa järkevä jätkä. Juttelin kaverin kanssa vähän aikaa sitten kokoomuksen vaalikopilla.