Kiristämistä on olemassa ainakin kahta eri lajia

Tuossa uusruotsalaisten yrittäjien kiristämisessä on useita eri juonteita, eli asia ei ole ihan niin yksioikoinen kuin yleensä kuvitellaan. Avataan asiaa, kun se näyttää taas kerran nousseen ”yhteiskuntakeskustelun” aiheeksi.

Ruotsissa tapahtuva yrittäjien kiristäminen on laaja ilmiö, eikä siinä ole mitään yhtä suoraviivaista kaavaa. Pääsääntöisesti kiristystä tapahtuu maahanmuuttajalähiöissä, sekä kiristettävät ja kiristäjät ovat uusruotsalaisia. Hyvin harvoin ruotsalainen yrittäjä joutuu kiristyksen kohteeksi. Jos joutuu, niin silloin on jollain tavalla ollut jo tekemisissä uusruotsalaisen alamaailman kanssa.

Yleensä kiristys kuvitellaan suoraviivaiseksi toiminnaksi. Osa kiristyksistä onkin sitä. Mennään ravintolaan tai parturiin ja sanotaan, että nyt olisi pikku rahalla suojelua tarjolla. Jo yrittäjä ei suostu, niin ensin rikotaan rappuset ja sitten ikkunat. Kun kioski on räjäytetty tuusan nuuskaksi, niin silloin ei tarvi enää pohtia suojelurahoja.

Tällaisissa kiristyksissä on monesti sellainen ilmiö, verkko kiristyy. Ensin maksellaan kuukausittaisia summia, sitten homma tiivistyy ja esimerkiksi kioskissa aletaan myymään huumeita. On tapauksia, joissa kiristäjät ovat lopulta saaneet koko yrityksen haltuunsa.

Jos jotakuta rinkebyläistä yrittäjää aletaan kiristämään tällä suoraviivaisella tavalla, niin eipä siinä ole paljon mitään tehtävissä kuin vain suostua ja pyrkiä neuvottelemaan sellaiset ehdot, että ihan koko kassaa ei viedä jokaisen päivän päätteeksi. Syntyy ”brosha”-ilmiö. Brosha tarkoittaa uusruotsiksi veljeä. (Kaikkihan ne ovat veljiä keskenään Rinkebyssä.) Yrittäjän on alettava leikkimään näitä brosha-leikkejä ja kädenläppäyksiä, eli teeskenneltävä olevansa kaveria kiristäjien kanssa.

Ei nimittäin riitä, että jättää valkoisen kirjekuoren kerran viikossa, kera uhma-asenteen, vaan näiden broshien kanssa on asuttava samoilla nurkilla. Silloin ei ole muita vaihtoehtoja kuin olla brosha kiristäjien kanssa. Vaikka kuinka vihaisi kiristäjiä, niin ei ole olemassa mitään muita vaihtoehtoja. Yksin et pärjää jengille etkä varmasti saa ketään kaveriksi taistelemaan jengiä vastaan. Toisaalta nämä kiristettävät vihaavat jos mahdollista, niin ruotsalaisia vielä enemmän. Joten eiköhän tämä kuitenkin ole fifty-sixty.

Lisäksi tietenkin tämä vaikenemisen kulttuuri, ei sitä voi rikkoa. Sen jälkeen elämä olisi siinä.

Yksi Rinkebyn nakkikioskeista tuli tunnetuksi, että se ”kaapattiin” ja siellä alettiin myymään huumeita. Kauppa kävi ja rahaa tuli ikkunoista ja ovista.

 

Tämä suoraviivainen kiristys on kiristyksen yksi muoto. Siitä astetta jalompi versio on ”tukkuri”. Se pyörittää Rinkebyn ja muiden maahanmuuttajalähiöiden elinkeinoelämää melko laajalla kädellä

Nyt puhutaan jo hyvin kehittyneestä ketjusta. Gangsterit pyörittävät tukkukauppaa ja myyvät tavaraa yrittäjille. Koska heidän asiakkaansa (eli ne ”kiristettävät” kohteet) ovat yleensä pizzerioita, kioskeja, partureita, pikku kivijalkakauppoja ja sen sellaisia perus lähiöyrityksiä, niin gangsterit myyvät sellaisia tuotteita, joita heille pystyy myymään. Alkoholia, tupakkaa ja ihan yleisiä päivittäisiä elintarvikkeita; suklaata, lihaa, kahvia jne.

Tukkurit tarjoavat yrittäjälle sopimusta, että nämä ostavat tietyt tarvikkeet heiltä. Yrittäjä voi tietenkin kieltäytyä, siitä sitten vaan seuraa se, että ravintola räjähtää seuraavana yönä. Mutta tässä tulee taas se, että ne yrittäjä vihaavat niin paljon ruotsalaista yhteiskuntaa, että vaikka periaatteessa heidät pakotetaan ostamaan tuotteensa ”tukkurilta”, niin se on silti parempi vaihtoehto kuin nöyrtyä ostamaan tavaraa ruotsalaisesta tukusta. Tosiasiassa ”tukkurilta” ostaminen on myös paljon edullisempaakin kuin käydä oikeassa tukussa. Tavara tulee pimeänä, joten kunhan vaan muistaa lyödä kassakoneen ohi, niin kaikki on kotiin päin. Kuitinkin saa, jos sellaisen haluaa.

Tukkuri taas hankkii tavaraa mistä sitä halvalla saa. Iso osa on salakuljetettua viinaa ja Saksasta ostettua Coca-colaa. Joskus rinkebyläisistä kioskeista voi saada LM:ää, joissa ei ole Ruotsin veromerkkiä, vaan tupakka tulee mistä tulee; Liettuasta, Turkista, Bosniasta… mistä sitä nyt halvalla saa.

Ohimennen mainittuna, niin tiedän, että esimerkiksi Bangladeshistä on olemassa hyvä ketju Ruotsiin, jossa muiden kehitysmaisten tuotteiden lisäksi Ruotsiin tuodaan bangdaleshiläistä tupakkaa. Halpaa kuin heinä ja maistuu entisen miehen vaimon perseeltä. Yksikään Järvan alueen bangdaleshiläinen mies ei osta LM:ää,  Marlboroa tms länkkärisavukkeita, vaan sitä älyttömän halpaa bangdaleshiläistä salakuljetettua tupakkaa.

Lisäksi tukkureilla on palveluksessa pikku varkaita, jotka tekevät yöllisiä murtoja, joissa pöllitään lihaa, kahvia, suklaata ym. Tavara myydään tukkurille, joka myy sen yrittäjille, jonka asiakkaat sitten ostavat tavaran.

Joskus ihmiset ihmettelevät, että jostain paikasta X on varastettu pakettiautolastillinen suklaata. Asioita tietämätön ihminen nauraa, että onpa ollut pöljiä makeannälkäisiä varkaita. Suklaa ei tietenkään mene varkaiden suuhun vaan maahanmuuttajalähiöiden kioskeihin ja kauppoihin.

 

Oikeasti tälle kiristämiselle ei kannata itkeä, edes poliisin. Se on kehitysmaista mukana tuotu ongelma ja on pelkästään kehitysmaiden ihmisten ongelma. Rinkebyn kiristysongelmaa ei ratkaista itkemällä myötätuntoisesti ja lisäämällä poliisiresursseja, vaan sitten, kun kehitysmaiden tavalliset ihmiset alkavat kotoutumaan Ruotsiin.

Montako sukupolvea siihen menee, itse en veikkaisi asiassa mitään kovin nopeita ratkaisuja. Lisäski kiristäminen on puhtaasti monikulttuurinen ilmiö.

,
Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mape Verottaja

Eli siis nämä ovat hyvinkin ahkeria ja tunnollisia toimissaan. Veroa ei kerry ruotsin kassaan paskaakaan vaikka kyseessä on yhteenlaskettuna aikamoinen ihan oma talouden-ala. Näin se menee, kulttuurieroja nääs.

Antti Tifa

Lainaus: ”Kun kehitysmaiden tavalliset ihmiset alkavat kotoutumaan Ruotsiin.”
Pidän massakotiuttamisia toimivimpana keinona yrittää normalisoida kehitysmaalaisten mukana tuomat ongelmat.
Kun sossuhuijarit, rikolliset ja muutoin perseilevät saavat lähtöpassit, niin ongelmat vähenevät koska juhlapaikan menetys on karmeinta mitä kehitysmaalainen tietää.
Silloin vihatut Ruotsin lait alkavat olla vaihtoehto verrattuna karkotukseen.
Toinen kysymys on, koska poliittinen tahtotila lakimuutoksiin löytyy ?
Vastaan itse; kun kaikki on jo liian myöhäistä ja tuho on peruuttamaton.
Silloin löytyy tahto, mutta sillä ei ole enää mitään merkitystä koska poliisikin vain itkee, etteivät he mahda mitään.

Rosvo tai polkku?

Paluumuutto on ainoa ratkaisu joka toimisi jos se saataisiin käyntiin. Ei ole mitään järkeä satsata vuosi vuodelta yhä enemmän poliiseihin ja vankiloihin vain siksi että maassa asuu mätäjengiä. Jossakin kohtaa tulee väkisinkin stoppi.

KKi


Rinkebyn kiristysongelmaa ei ratkaista itkemällä myötätuntoisesti ja lisäämällä poliisiresursseja, vaan sitten, kun kehitysmaiden tavalliset ihmiset alkavat kotoutumaan Ruotsiin.

Juurikin näin, ja (heh) kotoutumista (heh) ei tule tapahtumaan niin kauan kuin suvakisto ihastelee neekri´poikain kuplivaa eloa.

Paljonkohan yksinkertaisuuden ruumiillistumat ovat ottanaan ”gansta”mallinsa suoraan musavideoilta. Niiltä missä hoetaan ”jou-jou”. 😀

Anna-Maria Korhonen

Kyllä kristäminen etenkin tukkurien tapauksessa koskee ainakin eräällä tapaa myös ruotsalaisia. Nimittäin siten, että jos yrittäjä myy pimeästi kassan ohi, ei kruunulle kerry yrityksen tuotosta tuloveroa. Vastaavasti maahanmuuttaja-asiakkaat ostavat ulkomailta tuotuja tuotteita ruotsalaisten verorahoista tulevilla sosiaaliavustuksilla. Raha siis virtaa ulkomaalaisten taskuihin.

sellaista

On pari maahanmuuttaja kaveria (Turkin alueelta)joilla yli 40 vuotta ravintoloita (yksi kerrallaan) ja tupakkakauppa.
He pärjäsivät hyvin ja rahaa tuli,lapset saivat koulutuksen isän rahoilla,mutta…
Kun tuli eläkkeen saanti ikä täyteen,niin eläkekirjekuori oli ilmaa täynnä.
5 900 kr siellä oli joka kuukaudelle.
Eivät näet koko työuransa aikana maksaneet yrittäjäeläkettä.
Ei haluttu ja pimeät tulot yhtiöstä joten eihän silloin ole rahaa eläketilille maksaa.

Jos toimitat tavaraa maahanmuuttaja yrityksiin,niin älä ikinä ala pimeisiin ym bisneksiin heidän kanssaan.
On kuin antaisi pikkusormen pirulle,siinä menee ensin käsi ja sitten loput.

He myös arvostavat henkilöä joka on rehellinen heidän kanssaan.
Tavarantoimituksessa antavat varaston avaimet ,eivätkä kyttää selän takana ,luottavat toimittajaan että tekee vain hommansa.
Tämän luottamuksen seurauksena saakin sitten kahvituokiolla kuulla heidän menestys ja epäonnistumis tarinoitan ilman että sensuroisivat tarinoitaan.

Kukavaan

Kotoutuminen eli ruotsalaisen kulttuurin omaksuminen ei tapahdu muutamassa sukupolvessa. Ei vaikka kuinka hoivattaisiin ja pidettäisiin hyvänä.

Muukalaiset tuovat kulttuurinsa, kykynsä ja tapansa mukanaan geeneissään. Se ei ole pelastus, että moniosaajissa on mukavia ja jopa älykkäitä yksilöitä. He kantavat mukanaan samoja geenejä ja niiden levitessä sukupolvien myötä, kuoriutuu uusia nollasta sataan sekunnissa kiihtyviä moniosaajia.

Usein kuulee sanottavan, että maahanmuuttajat tekevät töitä. Tällaiset yksilöt edistävät silti ryhmänsä geenien leviämistä. Mukavien, älykkäiden ja töitätekevien maahanmuuttajien paikka ei ole Ruotsi tai Suomi. Maailman ja heidän lähtömaidensa kannalta optimaalista on, että he pysyvät lähtömaissaan.

Evoluutio voi olla ratkaisu, mutta se vienee satoja sukupolvia. Evoluutio ei ehdi pelastamaan ruotsalaista kansankotia.

Ihmisiä ei tule tarkastella pelkästään yksilöinä. He ovat myös ryhmänsä jäseniä, jotka levittävät ryhmänsä perimää.

Fatwantarkistaja

Jutussakin kerrottiin, että työntekeminen on näille lähes mahdotonta, firmasi otetaan haltuun ja poliisi itkee.

CvK

”esimerkiksi Bangladeshistä on olemassa hyvä ketju Ruotsiin, jossa muiden kehitysmaisten tuotteiden lisäksi Ruotsiin tuodaan bangdaleshiläistä tupakkaa”
Ihan pienen pieni epäilys on että saattais olla kuitenkin alkujaan kiinalaista se tupakka, kuljetettu ja jopa ehkä pakattu Bangladeshissä tukkukääreisiin, tms.

Miksikö näin epäilen – se on nyt julkista tietoa että kiinassa tehdään tupakkaa yli oman tarpeen, ja ihan valtion luvalla, ja valtion resursseilla, mukaanlukien salakuljetus valtion asiantuntemuksella. Asiaan liittyvän juttusarjan yksi osa:

https://www.occrp.org/en/loosetobacco/china-tobacco-goes-global/chinas-state-tobacco-company-is-massive-at-home-now-its-ready-to-take-over-the-world

He siis tekevät sitä ihan niillä leimoilla&merkeillä kun asiakas haluaa/maksaa.

Mörkö

Ongelma on siinä, että tuollainen rikollisuus aina leviää ja kohta kiristetään aitoruotsalaisiakin. Sitten itkee muutkin kuin poliisit.

Tupakoista

Noista tupakoista, niin aikoinaan kun vielä poltteli. Tuo Marlboro pilattiin ainakin Suomessa jo aikoinaan muistaakseni kun nikotiinimäärä laskettiin 0.8mg, sinne 0.7mg. Maku muuttui mielestäni laimeammaksi.

No, eipä LM-punaisenkaan kummoista ollut.

Kilttimies

” Rinkebyn kiristysongelmaa ei ratkaista itkemällä myötätuntoisesti ja lisäämällä poliisiresursseja, vaan sitten, kun kehitysmaiden tavalliset ihmiset alkavat kotoutumaan Ruotsiin.”

ÄLÄ PIDÄTÄ HENGIYTSTÄSI😂😂😂

Ps. huomasin kirjoitusvirheen, mutta vitut viitsi koijata.

Kilttimies

Virheitä pitää SUVAITA

Dickie

kyse on ns. positiivisesta (ehkä viel länsimaat) tai ns. negatiivisesta peliteoreettisesta yhteiskunnan tasapainosta (mutap. maat)

Dickie