Silminnäkijä kertoo Linköpingin tapahtumista

Linköpingin eilisiltainen ampuminen on herättänyt valtakunnallisesti – no ei paljon mitään. Lähinnä asia kai kiinnostaa niitä, joita se kiinnostaa.

Linköpingin Bergan asuinalue kuuluu Linköpingin maahanmuuttajapainotteisiin asuinalueisiin. Ongelmia on ollut jo vuosia ja esimerkiksi viime vuoden joulukuussa poliisi teki konkreettisen päätöksen kieltää alueella pankkiautomaattien käytön yöaikaan jatkuvien automaateilla tapahtuvien ryöstöjen takia. Automaatit olivat kiinni ainakin talvella klo 22 alkaen aamuun asti.

Kyseessä on toisin sanoen aivan samanlainen ghetto kuin kaikki muutkin maahanmuuttajalähiöt.

Pt-median sai langan päähän henkilön, joka oli tapahtumapaikalla Linköpingissä:

– Olin kahden lapseni kanssa tulossa ulos ostoskeskuksesta ja olimme ihan oviaukolla, kun alkoi kuulua ampumista. Ymmärsin heti, että nyt ammutaan. Ampumisäänet kuuluivat pihalta parkkipaikalta.

– Otin lapseni kainaloon ja löimme maihin. Ensin kuului ehkä 5-6 laukausta, sitten oli muutaman sekunnin tauko ja taas 4-6 laukausta. En osaa sanoa mitään tarkkoja määriä, mutta joku kymmenen, ehkä enemmän, laukausta yhteensä.

– Yritin suojata ja pitää lapsiani mahdollisimman maassa. Kaikki muutkin ihmiset tekivät niin, että olivat mahalleen kentällä.

– Kesti hetken ja tilanne oli ohi. Vähän matkan päässä poppelin alla oli henkilö, mies tai nuorukainen, joka huusi ja kiljui, että häneen on osunut. Äänestä kuuli, että tosipaikka. Siinä lähistöllä siitä, missä se henkilö huusi, niin oli ainakin kymmenen, tai enemmänkin ihmistä. Kaikki vain toljottivat. Kukaan ei mennyt lähellekään sitä kirkuvaa henkilöä.

– Keräsin ostokseni ja lapseni ja poistuimme toiseen suuntaan.

– Lapsille tapahtuma oli järkytys, kyllä he ymmärsivät mitä tapahtui. Olen yrittänyt puhua heidän kanssaan asiasta. Mutta en tiedä mitä pitäisi sanoa. Mitä itse sanoisit lapsillesi, jotka joutuvat keskelle gangsterisotaa? [Kysyy minulta] Että ei ole mitään pelättävää? Kun oikeasti on pelättävää, että lapset voivat joutua ihan sattumalta tuollaisen ammuskelun keskelle.

Ampumisessa haavoittui kaksi teini-ikäistä nuorukaista.

Linköpingin ampuminen on aiheuttanut paljon keskustelua lähinnä sosiaalisessa mediassa. Kuningaskunnan johto on lomalla eikä näin ollen ole ollut toistaiseksi järkyttynyt eilisestä, eikä toissapäiväisestäkään ampumisesta.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tepe
Tepe
6.8.2021 06:21

Linköpingin eilisiltainen ampuminen on herättänyt valtakunnallisesti – no ei paljon mitään.
***********
Normi arkipäivää, ei mitään poikkeavaa eli ei kiinnosta ketään.

Beirut on nykyään turvallisempi paikka asua kuin Ruotsi. Isot onnittelut sveduille!!!

Dan Wesson
Dan Wesson
6.8.2021 10:40
Vastaa...  Tepe

Tämä on se paljon mainostettu uusi normaali. Jaksuhali ruotsalaisille. Koska uuteen normaaliin kuuluu asian hyvien puolien väkisin hakeminen, niin löytyyhän niitä parikin.
1. Gangstajorkit harventavat toisiaan. Siinä sivussa tulee toki sivullisia uhreja, mutta se kuuluu uuteen normaaliin.

2. Jorkit käyttävät useimmiten pistooleja, joiden kantama ja läpäisykyky ovat rynnäkkökivääriä paljon pienempiä. Toisin sanoen pistoolin kuulaa ei tarvitse juosta niin pitkälle karkuun, ja siltä suojautuminen on helpompaa vaikka luotiliivillä. 👍

Tepe
Tepe
6.8.2021 10:43
Vastaa...  Dan Wesson

Antaisivat rk/ak:n laulaa niin tuloksia syntyisi pistooliräiskintää paremmin.

Dan Wesson
Dan Wesson
6.8.2021 13:30
Vastaa...  Tepe

Totta, mutta silloin sivulliset joutuisivat vielä suurempaan vaaraan. Tietysti sekin mahtuu uuden normaalin toleranssiin, joka on etenkin suvakkiudella terästettymä äärettömän joustava.

Daavidin poika
Daavidin poika
6.8.2021 07:23

En ymmärrä, että miten Ruotsalaiset jaksaa elää noissa elinympäristöissä. Oli se kaupunki mikä tahansa Ruotsissa, niin koko ajan ammuskellaan.

Ruotsi mainostaa kaiken näköisillä mainoksilla matkakohteita turismille. Kuka hullu tuonne nyt lähtisi ulkomailta itseänsä ammuttavaksi. Mahtaakohan edes ulkomaalaiset vakuutusyhtiöt enää myydä matkavakuutuksia Ruotsiin lomaileville.?

Pirtsakka
Pirtsakka
6.8.2021 09:09
Vastaa...  Daavidin poika

Ruotsista muutti taannoin yksi unkarilainen naisihminen takaisin Unkariin. Useampikin varmaan muutti, mutta tämä nainen antoi haastattelun, jossa kertoi että ei enää uskalla elää Ruotsissa. Sitten oli se tapaus, kun Orban kertoi Ruotsin olevan malliesimerkki huonosta maahanmuuttopolitiikasta, jonka jälkeen Ruotsista lähetettiin joku – nimeä en muista – nuhtelemaan Orbania moisesta parjauksesta ja mustamaalaamisesta. Lapsellista ja naurettavaa yrittää kieltää tosiasiat sen sijaan, että tekisi asioille jotakin. Sama on vallalla joka puolella. Unkari ja muut Visegrad-maat ovat virkistävä poikkeus tässä sumeassa valheiden verkossa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
6.8.2021 08:26

Suomessakin kaukaa viisaat lapsiperheet hakeutuvat muualle suurista asutuskeskuksista. Hauskat kokkaus- ja pelihetket sekä suvaitsevaiston suopeus eivät näköjään riitä korvaamaan lyijymyrkytyksen vaaraa.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/20025ebf-3b77-4c1e-98b0-de6ecd2a64e1

Stefan piileskelee
Stefan piileskelee
6.8.2021 09:38

Asiantuntijan mukaan ampumiset ovat moninkertaistuneet ja polvitönköistä on siirrytty päätönkköihin ja muihin vitaaleimpiin kehonosiin.

Ampumisten ennustetaan moninkertaistuvan ja että yhä useampi täysin sivullinen tulee saamaan osumaa. Vuosina 2001-2020 sivullisia haavoittui tai kuoli 46 kpl (SVT Aktuellt).

2021 taitaa olla ennätysvuosi?

Suomi Finland
Suomi Finland
6.8.2021 10:09

Tästä on hyvä jatkaa kohti vieläkin suurempia seikkailuja.

Paheneva – tai oikeastaan kehittyvä – tilanne tarjoaa uusia mahdollisuuksia.

Ruotsalainen design on suuressa huudossa maailmalla. Kenties tavallisen vaatetuksen ja luotiliivien yhdistäminen asukokonaisuudeksi on valtava bisnes Euroopassa on 10 – 20 vuoden kuluttua ja Ruotsi on siitä onnellisessa asemassa, että se voi jälleen kerran olla edelläkävijänä.

Ongelman ratkaisu:
Ongelman ratkaisu:
6.8.2021 10:10

Jos gangsteri ampuu gangsterin annettakoon hänelle siitä 100% vastuuvapaus.
Jos taas gangsteri ampuu sivullisen annettakoon siitä 100% elinkautinen.

Sami
Sami
6.8.2021 10:57

Oliko ampuja Nelli Viikeri?

Moonman
Moonman
6.8.2021 11:55

”Kaikki vain toljottivat. Kukaan ei mennyt lähellekään sitä kirkuvaa henkilöä.”
-kuka nyt haluaisi päätyä itse vaaraan kehitysmaalaisten gangsterileikkien takia. Vähän sama kuin olisi ruttotautinen hienoista vaatteista ja huumerahoilla ostetuista autoista/koruista huolimatta

Valtsu
Valtsu
6.8.2021 12:58

”Mitä itse sanoisit lapsillesi, jotka joutuvat keskelle gangsterisotaa?”

Minä sanoisin, että Pohjoismaissa valtaan pääsi porukka, joka luuli meidän asuvan Muumimaailmassa, jossa Mörkökin on vain ystävää vailla.