Tukholmassa pari ammuskelua, yhdelle vakavia ampumahaavoja

Ruotsissa on tällä hetkellä niin kova ampumistahti, että on jo ihme, että poliitikot ja valtion johto ei millään tavalla reagoi asioihin. Viime yönä ammuttiin taas yksi henkilö kyläilemään taivaan porteille.

Poliisi ja pelastuslaitos sai ilmoituksen ampumisesta Tukholman Hässelbyssä perjantai iltana hieman ennen puolta yötä. Ambulanssi oli paikalla ensin ja pensaikosta löydettiinkin tajuton, mutta hengissä oleva henkilö.

Luoteja oli osunut useita molempiin jalkoihin. Viimeisten tietojen mukaan henkilön on vielä hengissä, mutta tila kriittinen. Voi siis olla, että matkaa varten joudutaan vielä hankkimaan matkustustodistus negatiivisesta koronasta, jos Pyhä Pietari kyselee näitä todistuksia rajan pinnassa.

Osumaa saanut henkilö oli parikymppinen pikkugangsteri. Ampujista ei ole vielä tietoa, mutta useiden henkilöiden nähtiin poistuvan paikalta.

Hässelby kuuluu Tukholman lounaispuolen lähiöihin Vällingbyn kanssa. Hässelby on viime vuosien aikana kohinalla noussut ongelmaisten maahanmuuttolähiöiden listalle.

 

Tukholmassa on ammuskeltu muuallakin, Tenstassa. Siellä kaksi vihamielistä poolia kohtasi ja ammuttiin useita laukauksia. Tällä kertaa sihti oli vinossa eikä osumaa saatu.

Tenstan ammuskelu tapahtui kymmenen aikaan perjantai-iltana, joten kaduilla on varmasti ollut paljon porukkaa todistamassa tapahtumaa.