Kun maailma tuli kylään, Rinkeby – osa 1.

Rinkeby on siinä mielessä hyvin mielenkiintoinen paikka, että sitä voisi verrata jonkinlaiseen kokeiluun tai testiin, että mitä tapahtuu kun länsimaailmaan saapuu isot määrät kehitysmaista tulleita ihmisiä ja he muuttavat asumaan yhteen samaan paikkaan.

Rinkebytä hallitsee 10-15 klaania, joista useimmat ovat somalialaisia klaaneja. Näissä Tukholman Järvan maahanmuuttajalähiöissä jako menee karkeasti siten, että juuri Rinkeby on erityisen somalialaisvoittoinen. Tensta ja Husby taas ovat Lähi-Itä-voittoisia.

Klaani tarkoittaa käytännössä useita kymmeniä ihmisiä. Joku tai jotkut miehet ovat päälliköitä ja niiden ympärille kiertyy useiden sukujen verkosto serkkuineen, serkun serkkuineen jne. Klaanin johto koostuu aina miehistä ja johdon alapuolella on eräänlainen ”johtorengas”, johon kuuluu lisää miehiä. Tämä rengas on jokaisella klaanilla erilainen, omanlaisensa, mutta renkaaseen kuuluu kaikki mies-sotilaat, joka tarvittaessa suojaa ja sotii. Ihan samalla tavalla kuin Somaliassa.

Klaani on hyvin hierarkinen systeemi, jokainen tietää paikkansa.

Somalialainen ei voi elää ilman klaania, ainakaan Rinkebyssä. Kun lapsi syntyy, niin hän liittyy automaattisesti johonkin klaaniin. Somalialainen voi länsimaistua kyllä jollain tavalla, jos asuu muualla kuin Rinkebyssä, mutta silloinkin hän on joka tapauksessa klaanin jäsen. Vaikutus vaan ei ehkä ole niin suuri.

Rinkebyn sijainti metrokartalla.

 

Klaanit eivät ole keskenään sotajalalla, mutta heillä on jonkinlainen aluejako. Tietenkin tämä on veteen piirretty viiva, sillä maantieteellisenä alueena Rinkeby ei ole kovin iso, pari-kolme kilometriä kanttiinsa. On kuitenkin muutamia aivan selkeitä somali-alueita, tai kortteleita, joissa ei asu ollenkaan muita etnisiä vähemmistöjä. Kerrostalot Spindelparkenin molemmin puolin ovat täysin somalialaisten asuttamia. Kuten Svennebygrändin ympäristö.

Aluejako tarkoittaa käytännössä sitä, että klaanien miehet vahtivat alueensa asukkaita. He eivät puutu muiden etnisten vähemmistöjen tekemisiin, mutta pitävät tarkkaa kontrollia omista klaanilaisistaan, etenkin naisista. Miehet toimivatkin täysin sharia-poliiseina.

Niin ikään kaikki ongelmat, rikokset, omaisuusasiat, kunniat ym. ratkotaan täysin klaanien sharia-poliisien toimesta ja klaanien kesken. Jos joku somalialainen menisi tekemään rikosilmoituksen toisesta somalialaisesta vaikkapa polkupyörän pöllimisestä… no, sellaista ei tapahdu, vaan se ratkotaan klaanin sisällä tai klaanien kesken.

Niin ikään esimerkiksi perintöasiat eivät mene Ruotsin lakien mukaan vaan ne hoidetaan klaanin sisällä islamilaisen sharia-lain mukaisella tavalla. Kun mummo kuolee, niin perinnön jako menee kuten se sharia-laissa määrätään.

Rinkebyn tori.

 

Useimmat klaanit eivät ole suoraan mukana jengirikollisuudessa, eikä klaanien etu ole rikollinen toiminta. Klaanit pyrkivätkin elämään niiden sääntöjen mukaan, jotka ovat ikiaikaisessa klaaniperinteessä. Islam on taas muokannut klaaniperinnettä omaan suuntaansa, moraali ja etiikka pohjautuu ikivanhaan klaaniperinteeseen ja islamin sharia-lakiin.

Kun mainitaan rikollisuus, niin tässä kannattaa pitää erillään ns. luonnolliset rikokset ja ns. lakiin perustuvat rikokset. Klaanit kyllä rikkovat lakiin perustuvia rikoksia. He pyörittävät monenlaisia bisneksiä, jotka eivät ole missään kirjanpidossa eikä veroja makseta Ruotsin kruunulle. Klaanit kuitenkin välttävät luonnollisia rikoksia, joita ovat esimerkiksi murhat, varkaudet, tahalliset toisen ihmisen huijaamiset jne.

 

On olemassa klaaneja, jotka pyörittävät ihan puhtaasti tällaista täysin Ruotsista irrallaan olevaa taloussysteemiä. Toiminta ei siinä mielessä ole rikollista, että siinä ei huijata yksittäisiä ihmisiä. Klaanit esimerkiksi maahantuovat somalialaisia elintarvikkeita ja sitä rasvaa, jolle kaikki somalialaiset haisevat. Myös khattia maahantuodaan. Tämä on täysin sellaista toimintaa, että se ei näy ruotsalaisessa kirjanpitosysteemissä, vaan kirjanpito perustuu siihen, mitä siitä sanotaan sharia-laissa.

Lisäksi on monenlaisia rahanlainaajia ja rahoittajia. Kun somalialaisperhe ostaa asunnon, niin on paljon todennäköisempää, että ainakin käsiraha on tällaiselta rahanlainaajalta kuin jos se olisi haettu joltain ruotsalaiselta finanssiyhtiöltä.

Rinkebyn torilla tapaa olla kesäisin pop-up-kirppis.

 

Rinkebyssä on myös matkatoimistoja. Klaanit myyvät matkoja Somaliaan. Näissä matkatoimistoissa, jotka näyttävät ulospäin kioskeilta, voi myös soittaa nettipuheluja kotimaahan ja siellä myydään puhelinliittymiä, joilla voi soittaa halpoja puheluita Somaliaan jne.  Toimistot välittävät myös rahaa Ruotsista Somaliaan – islamilaisen sharia-lain määräämin tavoin. Hawala-systeemistä tarkemmin:

Rahansiirrot kehitysmaihin vaikeutuvat

 

Kaiken kaikkiaan kaikki Rinkebyssä elävät somalialaiset elävät niiden lakien ja sääntöjen mukaan, jotka ovat voimassa Somaliassa. Somalialainen on ensisijaisesti lojaali klaanilleen ja klaanisääntöihin ja sharia-laille, vasta sen jälkeen hän voi noudattaa Ruotsin lakeja ja sääntöjä.

On olemassa sellainen sanonta, että hyvin toimiva klaani on parempi systeemi kuin huonosti toimiva yhteiskunta.

 

Seuraavassa jaksossa Rinkebyn kouluista.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sakari Rajamäki

Vai maailma tuli kelaan?

Sami

Maailma kylässä, Suomi velassa. http://www.velkakello.fi/

Ilmari

Velkakellosa näkyy olevan se yleinen harhaluulo, että valtion velka on joskus maksettava kokonaan. On tärkeää selviytyä mahdollisimman pienellä velalla, mutta velassa on kyse sen hoitokuluista.

Mikko

Yleinen harhaluulo on myöskin se, että on yksi valtion velka. Oikeasti valtion velka käsittää useita velkakirjoja, jotka erääntyvät eri aikoina. Yleensä valtio voi helposti maksaa velan uudella velalla. Kreikka joutui ongelmiin 2010, kun ei enää pystynyt uusimaan velkojaan järkevillä ehdoilla. Kreikan tiellä kuljetaan.

Jortonki

Hienot runonpätkät, laitetaan yhteen

Maailma tuli kylään,
sossut ohjasi sen kelaan.

Nyt on maailma kelassa,
Ja suomalaiset syvällä velassa.

pöh

Mielenkiintoistahan tässä on se, että ne ”vasemmisto liberaalit” haluaa tätä koko eurooppaan ja ympäri maailman.
Mutta sitten kun ne klaanit kasvaa tarpeeksi, niin ensimmäiset uhrit on ne vasemmistolaiset.
Ne neidit ja ”muun sukupuoliset” ei taida paljon pystyä itseään puolustamaan.

pöh

Mielenkiintoista sanan olisi voinut korvata myös sanalla hullua, mutta nykyääänhän hullu on tervettä, totuus on valetta jne..

Vassarit hirteen

Ja eikä niitä vassareita auteta.

Anna-Maria Korhonen

”. Toiminta ei siinä mielessä ole rikollista, että siinä ei huijata yksittäisiä ihmisiä”.

Niin, vedätyksen kohteena on koko ruotsalainen yhteiskunta. Oikeastaan sana rikos on ähän liian lievä kuvaamaan kokonaisuutta. Kyseessä on vieraan poliittisen vallan sotatoimi, joskin matalaenerginen ja pikkuhiljaa hivuttamalla toteutettu. Varsinaisen rikoslain piiriin toiminta kuuluu, jos näille vieraan vallan agenteille on myönnetty Ruitsin kansalaisuus.

Mummeli 63

Miten on, onnistuisko meillä mennä Somaliaan ja alkaa elää omien lakiemme mukaan, kirkko keskelle kylää jne…… Eipähän vaan onnistuis. Kyllä se pitäs olla että maassa maan tavalla tai maasta pois!!!

Sami

Kyllähän tuo onnistuisi ihan helposti. Ei siihen tarvita kuin muutama vaikutusvaltainen omaa kansaansa vihaava Somalijohtaja joka tekisi kristityistä Somalian etuoikeutettuja oman kansansa kustannuksella. Tosin niin hulluja somaleita ei ole ihan helppo löytää. Ei edes Somali ole niin seinähullu, että laittaisi vieraat kansat oman kansansa edelle.

Benito Sossulini

Ei. Koska rasistikortti toimii ainoastaan jos sitä heiluttaa muut kuin valkoiset. Rasistikortti on aikamme tehokkain ase, sillä saa kaiken haluamansa.

Minuhe Kerettiläinen

”sillä saa kaiken haluamansa.”
Ei välttämättä tyttölöiltä. Mutta rispektiaanot ottavat sitten väkisin. Ekstrapeukku nimimerkistäsi.

Suomi Finland

No se on ihan selvä, että kaikki klaanit eivät ole mitään rikollisklaaneja. Olisi mielenkiintoista tietää, miten nuo klaanit kouluttavat jälkikasvunsa vai kouluttavatko ollenkaan.

Eli saako Ruotsi osaavaa työvoimaa, vaiko jotain aivan muuta?

Sami

Klaanit ammuskelevat toisiaan koska kilpailevat keskenään siitä, kenen klaani saa eniten maksaa veroja, sekä rahoittaa kantaruotsalaisten vanhustenhoitopalveluita. 🙂

Jupi

Kyllä ruotsalaiset kuin suomalaisetkin, sukujen välisiä riitoja on asein selvitelty jo 500 vuoden ajan. 🙂 Nymanin ja Lindemanin klaanit käy kierroksilla, jos Leif tai Allan on eksynyt Jyväskylän pohjoispuolelle asiasta etukäteen ilmoittamatta.

Dan Wesson

”Eli saako Ruotsi osaavaa työvoimaa, vaiko jotain aivan muuta”
Vaikea kysymys. Veikkaan, että se on vaihtoehto 2, ”jotain aivan muuta” 🤣🤣

PeterOfPan

Suomalaiset ovat Suomessa, ainakin vielä, melko ylivoimaisesti suurin klaani, joten mikäli emme tällaista toimintaa täällä halua, niin se voidaan lopettaa jopa melko rauhanomaisesti. Tosin uutisten välityksessä ja johtoportaassa täytyy tapahtua muutamia muutoksia ennen tätä.

Ruotsin tie

Tämä on Helsingin ja Turun kohtalo tulevaisuudessa, kiitos vain punavihreä hallitus ja vihreä siirtymä. Olemme Ruotsin tiellä jo kovassa vauhdissa, se näkyi siinä Turun sataman episodissakin.

Sami

Kävin pariviikkoa sitten tarkastamassa Jethron kapakan Turussa -siis sen iltapäivälehdistä tutun värisevän yökerhon. Ovella vaadittiin 15€ sisäänpääsymaksua, mutta pyydettyäni sain luvan kurkata ovesta sisään ennenkuin teen päätöksen yökerhoon sisääntulosta. Toisellapuolella Jethrolaa oli Saharan eteläpuolisia kehiksiä, ja toisella seinustalla kurdeja. Heti kättelyssä poislähtiessäni, sanoin portsarille: ”en minä ollut oikeasti tänne tulossa, kävin vain katsomassa ovella, kun tämä teidän yökerho on tuttu iltapäivälehdistä”. Kävelin ulos, ja minua ja portsaria nauratti -”yökerho joka on tuttu iltapäivälehdistä” 😀 🙂

Oma valinta

Juu itsekin tehnyt samaa. Sanon vaikka, että käyn nopeasti tsekkaamassa onko esim se ja se täällä. Ja jos näyttää meininki liian rikkaalta, niin vien rahat muualle. Ja kun/jos nälkä yllättää illan jälkeen, niin kotimainen valmistaja jne roskaruoan suhteen. Positiivista syrjintää.

juhaII

Suomalaiset veivät Kanadaan sosialistisen aatteen, kovan työmoraalin, kovan ryyppäämisen, viinaspäissään tappelemisen, saunan ja selvinpäin sopuisan luonteensa, joka ei ehdointahdoin käynyt esivaltaa vastaan ellei sitä sitten hierottu naamaan.

Somalit klaaninsa ja rikollisuutensa. Afrikkalaiset tuntevat somalit muslimeina, jotka eivät rehelllistä työtä haaskaa (omisti(a)vat orjia), mutta sen harrastavat raakaa ja muitten elämää kunnioittamatonta rikollisuutta!

Mutta eiköhän edm. ole tullut itse kullekin pikkuhiljaa selväksi ilman afrikkalaistakin paikallistietoa!

Mörkö

Tässähän on se ongelma, että alueella asuu muitakin ryhmiä. Miten ratkaistaan ongelmat heidän kanssaan ilman klaanisotia. Jos irakilainen loukkaa somalia, niin jotainhan pitää tehdä.

Qroquius Kad

Koska tällä hetkellä ja nähtävästi lähitulevaisuudessakin somaliklaanit pitävät hallussaan alueen väkivaltapotentiaalin selkeää ylivoimaa, on irakilaisten ja muiden vain välteltävä niitä oman turvallisuutensa takia tai tuhouduttava somaliklaanin rispektinpalautuksessa.

Asetelma tietysti muuttuisi, jos vaikkapa arabit kykenisivät luomaan oman, voimakkaampaan väkivaltaan kykenevän organisaationsa.
Sitten sodittaisiin.

Question is not about who is right, but who is left.

Minuhe Kerettiläinen

Onneksi polpon mukaan Suomessa ei ole matujen klaaneja tai jengejä, vaan ainoastaan löyhiä kaveriporukoita.

Särmääjä

Missä menee se raja milloin jonkun Rinkebyn kaltaisen alueen ei voi enää määritellä kuuluvan Tukholmalle tai Ruotsille? Riittääkö vain se että sinne yksipuolisesti maksetaan tukia ja rakennutetaan kerrostaloja, muttei saada kuitenkaan mitään takaisin? Missä kohtaa joku myöntää että Rinkeby on kuin kehitysmaa jolle vain syydetään rahaa ja rakennetaan taloja, kuin vaikkapa Malawiin kaivoja, joita käytetään vessana ja kyläkouluja, jotka toinen heimo polttaa maan tasalle?

Kuningas maanpakoon

Oma mielipiteeni on, että silloin kun tunnustetaan se, että on ruotsi jolla on monarkia eli kuninkaalliset jne. Eli ns eliitti. Sitten on ruotsi, eli rinnakkais yhteiskunta. Muslimit. Jotka alkavat vaatia yhä enemmän ja enemmän. Ja kun sitten ns herätään, on liian myöhäistä. Tässä yhteydessä en ihan sivuuttaisi väestönkehitystä. Eli että kantaruotsalainen on vähemmistö noin 20-40 vuoden sisään. Ja tässä ajassa ehtii nykymenolla tapahtua paljon. Eli invaasio kehittyvistä maista, jolloin puhutaan jopa lyhyemmästä ajasta, kun miehitys on tehty. Kyllähän tämä skenaario naurattaa joitakin.

Jupi

Kohta sieltä tulee, sotaa ja vainoa pakoon miljoona svenssonia ja maltillis-kotoutunut uusväki, Suomesta hakemaan turvaa.

Jupi

Seuraava rivi kerrostaloja voisi rakentaa alueen ympäri siten että ne muodostavat samalla 9 kerrosta korkean muurin. Ulkopuolelle ei ovia eikä ikkunoita, ja sisääntulon kun valaa metrin paksuiseksi seinäksi, niin alkaa olee rauhallista. Kaikki palvelut sisäpuolelle, niin saavat siellä leikkiä valtiota, eikä yksikään viranomainen puutu siihen.

Sosiaalinen koe, jonka lopputulosta tutkitaan vuonna 2060.

Pelkääkö Byn poliisi

Mites sen Rinkebyn poliisiaseman kävi eli vieläkö joudutaan poliisit ajamaan työpaikalle ja työpaikalta pois turvallisuussyistä?