Neljä ampumista illan ja viime yön aikana, yksi hengiltä

Tukholmassa elokuun viimeinen viikonloppu päättyi kyllä sellaiseen menoon, että ennätyksiä lyötiin taas kerran. Ainakin neljä eri ampumista illan mittaan.

Pahin ammuskelu tapahtui Tenstassa, tai tarkasti Hjulstassa. Puoli kolmen jälkeen yöllä useita toisilleen vihamielisiä henkilöitä kohtasi kadulla ja aseet kaivettiin esille.

Kun poliisi saapui paikalle, niin pensaikosta löydettiin kaksi osumaa saanutta nuorukaista. Toinen, parikymppinen joltiainen kuoli myöhemmin sairaalassa. Toinen on toistaiseksi hengissä.

Poliisi otti yöllä kiinni kahdeksan muuta henkilöä ja heidän osuutta ampujaisiin tutkitaan.

 

Tenstassa ammuttiin jo aiemmin illalla. Aivan samalla alueella, missä yllä mainittu ampuminen tapahtui, saatiin ilmoituksia illalla kahdeksan aikaan. Tässä ampumisessa sihti oli sen verran hukassa, että henkilövahinkoja ei tullut. Sen sijaa luoteja oli mennyt sisään useiden autojen ikkunoista.

Tenstassa ammuttiin kaksi nuorukaista kuoliaaksi vain pari viikkoa aiemmin.

 

Niin ikään Tukholman eteläpuolella Hägerstenissä ammuskeltiin klo 23.00 aikaan. Poliisi sai tästäkin tapahtumasta useita soittoja, mutta puskistas ei ole löytynyt haavoittuneita. Joten kyseessä on ollut hutiampuminen.

Bredängenissä ammuttiin myös. Klo 20.00 aikaan. Tässäkin lienee ammuttu löysiä heittolaukauksia toisia kohti, sillä tietojen mukaan osumia ei ole tullut.

 

Tenstan tapaukset ovat melko varmasti saman porukan ampumisia, ja Bredängenin ja Hägerstenin ampujaiset sitten erillisiä tapahtumia. Tenstassa hengiltä ammuttu nuorukainen oli jollain tavalla mukana jo aiemmin Rinkebyssä tapahtuneessa ampumisessa, joten kostoa koston päälle.

20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma
jorma
30.8.2021 15:46

Oiskohan taas pullan, kaffeen ja pitsan paikka?

Puosuvaari
Puosuvaari
30.8.2021 19:45
Vastaa...  jorma

Tukholman raiskasifestivaaleilla torjuttiin lähi-itäläisten raiskauksia rannekkeilla ”Ei saa kopeloida..” (Tafsa inte..), pitäisiköhän näissä ampumisjutuissa siirtyä näihin järeimpiin aseisiin, vaikka ”Ei saa ammuskella” – pipoja tai vaikka t-paitoja..?

Ku ei niin ei
Ku ei niin ei
30.8.2021 15:57

Moderaateillahan oli ensin idea: ”NYA MODERATERNA, SVERIGES NYA ARBETARPARTI” eli oikeisto leikki vasemmistoa saadakseen matujen äänet. Seuraavaksi valtaan tuli Sossupuolue oman pohjattoman vallanhimonsa kanssa.

Molempien tarkoitus on vain ja ainoastaan ollut saada tänne vaalikarjaa sillä tokihan on TIEDETTY ja TAJUTTU ettei keskiaikaisella arvomaailmalla varustettu analfabeetti ole attraktiivinen normaalille työnantajalle. Moneen hommaan matu on se vihoviimeisen ratkaisu jos ei absolut ketään muuta löydy. Ja yhtä moneen hommaan se ei yksinkertaisesti käy sittenkään.

Nyt: meillä on tuhansittain keharijätkiä jotka eivät kuulu minnekkään, eivät halua olla kuten vanhempansa eivätkä pärjää svenssonien maailmassa. Koulussa meni huonosti, tavallinen työnteko ei kiinnosta.

Vesa
Vesa
30.8.2021 16:16

Jos pitää ampua julkisilla paikoilla tai asuinrakennuksissa toisia ihmisiä, olisi vähimmäisvaatimus, että tulee kunnon osumia.

Eikö kukaan voisi viedä näitä kavereita harjoittelemaan ampumista. Luulisi, että se olisi jopa yhteiskunnan kokonaisetu, katseltiin asiaa miltä kantilta hyvänsä, kun kuitenkin ammutaan.

Melitta puuttuu
Melitta puuttuu
30.8.2021 16:40

Nämä kaksi Hjulstan ammuttua kuuluvat Rinkeby- jengiin nimeltä ”Jätkät ilman Suodatinta”.

Voi Elämän Kevät.

Sosiologi
Sosiologi
30.8.2021 17:06

Tukholman poliisin tiedottajan, Carina Skagerlindin mukaan kyseessä on yksittäistapaukset: ”Näitä tapauksia ei tulisi yhdistää, täällä ammutaan usein”, Skagerlind totesi. (Lähde: AftonbladetSVT). Eli tapauksilla ei ole yhteyttä varsinaisesti mihinkään laajempaan ilmiöön. Minua sosiologina huolestuttaa tässä eniten ruotsalaisnuorison käyttäytyminen. Mikä saa muuten niin ystävällisen ja hyväkäytöksisen ruotsalaisnuorison oirehtimaan tällä tavoin? Syitä voidaan hakea juurettomuudesta ja turhautuneisuudesta. Eniten olen kuitenkin huolissani siitä, millaista esimerkkiä ruotsalaisnuoret antavat tällaisella käytöksellään maahanmuuttajanuorille, jotka luulevat pakenevansa sodan kauhuja rauhalliseen Ruotsiin mutta joutuvatkin keskelle tulitaistelua.

Horst Bulau
Horst Bulau
31.8.2021 08:00
Vastaa...  Sosiologi

pakenevansa sodan kauhuja” =) älä naurata. Ruotsiin, kuten muuallekin, tullaan nykypäivänä vain ja ainoastaan ilmaisen rahan takia. Muslimit ovat tapelleet keskenään ja kaikkia vastaan jo yli tuhat vuotta, heistä YKSIKÄÄN ei paennut ”sodan kauhuja” länsimaihin kunnes länsimaat keksivät sosiaalitukijärjestelmän ja YK teki emämunauksen julistamalla turvapaikansaantimahdollisuuden. Syy ja seuraus. Avattiin ovi ja sisään muutti loisia. Tulva on loputon. Tai noh, samalla sekunnilla kun heille ei enää anneta ilmaista rahaa länsimaissa niin jännästi loppuu nuo ”sodan kauhuista” pakenemiset. JOKAINEN TIETÄÄ TÄMÄN JO, JOPA UMPITYHMÄ VASEMMISTO.

Daavidin poika
Daavidin poika
30.8.2021 17:57

Ruotsalainen valtamedia arvostelee Israelin toimintaa Gaza:n alueella kissan kokoisin kirjaimin. Nyt kuitenkin kun oma laiva on uppoamassa niin keksitään kaiken maailman sääli tarinat näitten sotaa, ja vainoa paenneiden eduksi.

Kuulin vain, että muuan naispuolinen vasemmiston kansanedustaja Ruotsissa on hakeutunut sairauslomalle, koska kokee tilanteet olevan niin stressaava omalta kohdalta näitä sotaa, ja vainoa paenneiden asiassa.

Tämä muuan vasemmiston kansanedustaja on pakinoinut julkisuudessa, että hän lähtee sieni, ja marjametsään sairauslomalla purkamaan tunteitaan.! Toivottavasti hän ei kuitenkaan pyllistele liikaa Rinkeby: ja Järva:n suuntaan sieniä pomiessaan.

Horst Bulau
Horst Bulau
31.8.2021 07:50
Vastaa...  Daavidin poika

Pitää keksiä uusia töistäsluibailukeinoja nyt kun perkuleen koronan takia se jokavuotinen ruotsalaisten keksimä takuuvarma chillailuloma ”vinterkräksjukan” on mystisen maagisesti kadonnut kokonaan.

Esa
Esa
31.8.2021 21:23
Vastaa...  Daavidin poika

No mutta sieltä voi löytyä tattia hyvinkin yllättävästi.

Kari Jurri
Kari Jurri
30.8.2021 18:43

Itä-ukrainassa on kuulemma sota. Ois hauska tietää missä tulee eniten hengiltä ammuttuja, Donbassissa, Sevastopolissa vai Tukholmassa?

Pekka
Pekka
30.8.2021 20:00

Upea viikon aloitus!!! Svudupskalakeilla kivaa piilosilla leikkiä etsiskellä pensaista ammuttuja mutukoita. Suomessa kyylät etsii mutukoiden tekemien puskaraiskausten uhreja pensaikoista. Ruotsin malli on selvästi parempi!

Mr.Reese
Mr.Reese
30.8.2021 20:06

Rasistit ei vaan ymmärrä, että kyseessä on monikulttuuristen löyhien kaveriporukoiden tapa tervehtiä toisiaan, vähän kuin impivaarassa kädenheilautus. Siinä tussaria heilutellessa sitten käy joskus vahinko, mutta ei moisille veijareille voi pienistä vihoitella.

Kulti-Multi
Kulti-Multi
30.8.2021 20:21

Pojat on poikii ! Poikaparat OIREILEE ruotsalaisten harjoittaman systemaattisen rasismin takia !!!

Sami
Sami
31.8.2021 01:55
Vastaa...  Kulti-Multi

Nämä ammuskelevat reppanat oireilevat koska sosiaalitoimisto antoi apeat verhot 🙁

Pum-Pum-Pummit
Pum-Pum-Pummit
30.8.2021 20:23

Löfvenhän sanoi että ei ruotsalaisten lapsia VIELÄ ammuta. Kohta ammutaan. Mutta nautitaan nyt ensin näistä.

juhaII
juhaII
30.8.2021 20:34

Luinpa parisen päivää lehdestä, että aina niin vaatimaton vastuunkantaja pääministeri Stefan Löfven syytti nykyisestä väkivaltakierteestä Ruotsissa kaikkia hallituskumppaneitaan.

Hänen mukaansa sosiaalidemokraattien käsissä ”Ruotsista tulee voimakas”!

Siinäpä oli hyvä alustus varsin osuvalle sananlaskulle: ”Kiittämättömyys on maailman palkka!”

Mutta kaikkihan me sen tiedämme, ettei sosiaalidemokraatti voi olla väärässä. Tasapuolisuuden nimissä. Kepuliinit taas tunnetaan omasta ”sloganistaan”.

More € 😁
More € 😁
30.8.2021 23:51

Hirveän surkeaa kotoutumista.
Viekää ne nyt ampumaradalle, jotta voivat edes osua johonkin!
Osaatteko edes hävetä kotouttamis anusankkureissanne?
Ohilaukaus tuottaa aina mielipahan, joka saattaa heijastua heikkoon tuöllistymiseen.

Sami
Sami
31.8.2021 01:52
Vastaa...  More € 😁

Olen samaa mieltä, yhteiskunnan on tarjottava maksuton ampumakoulutus. Tässäkin tapauksessa kelvottomasta ampumatarkkudesta johtuen sivullisiin autoihin tuli osumia. 🙁

Urvald
Urvald
31.8.2021 05:25

Löyhät kaveriporukat, eiköhän ne siitä kun koulut alkavat ja arki normalisoituu, vaikeata kiinnittyä ruotsalaiseen yhteiskuntaan valtavan rasismin takia muutenkin, juurettomuutta koska muu suku on eri maassa mikä tuo sen fiiliksen, että ei myöskään Ahmed itse ole sopiva tähän maahan, näköalattomuutta, koska keskimäärin nämä ovat koko elämänsä tavallista ruotsalaista pienemmillä ansioilla ja jätetty yhteiskunnan ulkoreunoille, toiseutta koska lehtien mukavat jutut kertovat aina Anderssista ja Börjanista, vähävaraisuus tekee heistä apaattisia koska ravintolaan ei voi mennä syömään kuin kaksi kertaa viikossa. Tarpeettomuuden tunne koska osan olla vain kamelikuskina ja täällä ei niitä ole, olen työtön.