Södertäljeen tarvitaan ortopedia, yöllä yksi jalkatönkkö

Södertäljen ongelmaisessa maahanmuuttajalähiössä Ronnassa ammuskeltiin aamutuimaan. Yksi henkilö sai polvitönkön, eli tekoniveltä pukkaa.

Koirankusettaja löysi viiden aikaan aamulla puskasta miehen, jolla oli kävely heikonpuoleista. Ampumisesta oli tullut jo ilmoituksia aiemmin, mutta aina siinä hetki menee, ennen kuin kaikki pensaikot saadaan haravoitua.

Tukholmassa ja ympäristössä on viime aikoina puhuttu paljon näistä ampumisista. On puhuttu, puhuttu ja puhuttu lisää. Mitään kokreettista ei kuitenkaan ole tullut ilmoille.

Suurten medioiden otsikoissa ampumiset ovat joka päivä, mutta siellä mitään konkreettista osataan kertoa kaikista vähiten. Yleisradioyhtiö SVT:n sekä yksityisten suurmedioiden jutut pyörivät päivästä tnoiseen samaa kaavaa: framille tuodaan tavallisia ihmisiä, jotka kertovat, että pelottaa ja ahdistaa, kun ovipieliin ammutaan jorkkeja.

Järvassa vuokra-asuntoyhtiöt poliisin kanssa yhteistyössä ovat aloittaneet ”turvallisuus_kävelyn”. Alueeen asukkaat voivat ottaa osaa tällaisille turvallisuuskävelyille ja kertoa poliisisedille ja vuokrafirman isännöitsijälle huoliaan.

Kuulostaa naurettavalta, mutta kai tässä lähinnä on kyse siitä, että edes joku kuuntelee asukkaita. Poliisilla on kyllä kuva mitä tapahtuu. Aluepoliisit tuntevat paikalliset gangsterit ja tietävät metkut, mutta koska laki nyt vaan on sellainen, että asioihin ei voi puuttua ennen kuin rikos tapahtuu, niin marssijärjestys on se, että ensin ammutaan ja poliisi puuttuu asiaan vasta sitten. Onhan se tietenkin kova paikka tavalliselle ihmiselle, kun tietää, että oman talon pihamaalla on vain ajan kysymys milloin sieltä kerätään aivot asfalttiin ammuttu nuorukainen.

 

No voiko asioille tehdä edes mitään? Tuskinpa. Suurimmassa osassa ammuskeluita ei ole edes kysymys mistään ”huumereviiristä” vaan siitä kuuluisasta rispektistä. Kun rispektiä on loukattu, niin se pitää palauttaa ja kierre on valmis.

 

10 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juhaII
juhaII
15.9.2021 00:07

SVT tarjoaa terapiaa säikyille ja polliisi terapiaa itselleen nyyhkien TV-haastatteluissa kun ”kädet” loppuvat!

Mutta ei hätää! Pääministeri Stefan Löfven on suosionsa huipulla ruotsalaisten keskuudessa!

Ruotsissa ilmeisesti kansa tykkää eniten poliitikosta, joka suunnilleen paskoo alleen!

Samaan aikaan ameriikan rokottamattomat sotaisat joukot harjoteeraavat svedu lettipäiden kanssa sikäiäisessä saaristossa sihtaillen itään miestä, jolla on älliä enmmän kuin koko lännen politiikoilla yhteensä.

Tuli vain mieleen, että olisi kannattanut harjoitella ennemminkin Ruottin mantereella kuin ryömiä lokin paskassa jossain luodolla!

Olisi ollut aivan näkemisen arvoista nähdä matujen naamat kun sotilaat olisivat rymistelleet ”nukkumalähiöihin”!

Daavidin poika
Daavidin poika
14.9.2021 18:26

Vai, että oikein turvakävelyä.? Tämähän on ihan selvä viesti siitä, että valvova viranomainen on ulkona kuin lumiukko. Olishan sekin asia ihan kiva tietää mitä tämä turvakävely sisältää, ja miten pitkä tämä turvakävely lenkki on.? Kyllä Ruotsalainen viranomainen on hauska kun kehittää kaiken sortin tuotteita.,

juza
juza
14.9.2021 14:13

onneksi siitä ei isoa sotkua tule kun noilta aivot asfaltille ammutaan..

Suomi Finland
Suomi Finland
14.9.2021 13:44

Tänään taisi olla juttua jossain ’laatu’mediassa, että ihmishengille lasketaan hinta täällä Suomessa. Tällä kertaa tuli siis niin uskottava uutinen, ettei tarvitse pyytää vitunvirkkaajilta faktantarkistusta.

Miten lienee noiden tekonivelten kanssa?

Gansterien polvet voisi hitsata suoraksi. Ei ne mitään kalliita tekoniveliä tarvitse.

Käsilläkävely
Käsilläkävely
14.9.2021 13:27

😂 turvallisuuskävely. Mitäpä jos nämä suvakit ja päättäjät tekisivät ns realismikävelyn? Tai vaikkapa asuisivat siellä lähiöissä, joita nämä rikastukset koskevat. Pikkulapset mukaan. Asuisivat vaikkapa muutaman kuukauden. Naapurissa 10 hengen kummitusperhe ja yläkerrassa disco. Mutta siellä norsunluutornissa kaikki on rasismia. Kaikki on hyvin , kun Mersulla ja Bemarilla ajelee, niin muut näyttää siitä takapeilistä katsoen roskasakilta. Ai niin, ajeleehan ne hyvin monet kidutusta ja vainoa paenneet mitä hienoimmilla pirsseillä. Ja tonnin luteet niskassa. iPhone bisneksiä varten. Vittu.

Käsilläkävely
Käsilläkävely
14.9.2021 13:28
Vastaa...  Käsilläkävely

Siis kuteet.

kaarnalaivan puosu
kaarnalaivan puosu
14.9.2021 14:13
Vastaa...  Käsilläkävely

Yhteiskunta jossa sallitaan vain pullakahviperäinen ennaltaehkäisy, tulee räjähtämään kappaleiksi viimeistään siinä vaiheessa kun väestöräjähdyspakolaisten tsunami iskee sen paraatioveen.

Gyntter
Gyntter
14.9.2021 13:22

Kotoutumista on vihdoin tapahtunut, kun osataan jalkaa tönkkösuolata!

Onnea ruottalaisille!!! Valtavat resurssi ja rahamäärät, jotka on käytetty humanitäärisen suurvallan luomiseen tuottavat vihdoinkin tulosta!

Vesa
Vesa
14.9.2021 12:24

Tulee kalliiksi yhteiskunnalle tuo rispektin ylläpitäminen. Mutta onneksi voi aina välillä lähteä kävelylle ja hiukan purkaa huoliaan. Huonomminkin voisi mennä: jos nimittäin puhuminen olisi kielletty eikä ulkona uskaltaisi liikkua. Eli eipä pienistä välitetä, tämä on kuitenkin melko rikasta elämää.

Vesa
Vesa
14.9.2021 12:26
Vastaa...  Vesa

Rikasta ja etuoikeutettua piti tietenkin sanoa.