Vääristelikö media tahallaan elokapinan kouluvierailua?

Elokapina siis vieraili Etu-Töölön lukiossa viime torstaina. Siitä nousi kova somekohu kun tunnettu Twitter aktivisti Mats Uotila julkaisi kuvankaappauksen, jossa lukion rehtori Joanna Ovaska viestittää koululaisille, että elokapina on tulossa koululle vierailulle ihan fyysisesti.

Minusta valamedia uutisoinista saa kuitekin sellaisen käsityksen, että elokapina olisi ollut vain verkon välityksellä yhteydessä koululle. Esimerkiksi iltasanomissa siteerataan Ovaskan vastausta asiasta tiedusteelle kaupunginvaltuutettu Pia Kopralle, jossa hän vain mainitsee, että Elokapina oli oppilaisiin yhteydessä Teams-esityksen kautta ja esityksen jälkeen siitä olisi muka käyty siitä kriittinen keskustelu. Myöskään iltalehden haastattelema lukiokoutuksen päälikkö Harri Korhonen ei puhu mitään siitä, että elokapina olisi käynyt fyysisesti paikalla.

Myös Helsingin Uutiset haastatteli samaa kaksikkoa ja siinäkin he puhuivat vain Elokapinan Teams-esityksestä. Jättikö entinen vihreitä edustanut rehtori tarkoituksella mainitsematta, että elokapina oli nimenomaan fyysisesti koululla? Joka tapauksessa luulisi, että toimittajien olisivat törmänneet somessa Mats Uotilan twiittiin, josta koko kohu lähti liikkeelle, ja mistä selvisi, että elokapina oli pyydetty myös välitunnilla esittäytymään oppilaille. Suomen Uutisetkin kertoi siitä uutisoidessaan elokapinan kouluvierailusta.

Kansanedustaja Pekka Aitakumpu(kesk) otti voimakkaasti asiaan kantaa somessa ja teki opetusministerille kirjallisen kysymyksen aiheesta. Hän jakoi myös Twitterissä Helsingin Uutisten jutun aiheesta ja laittoi siihen saatesanoiksi:

Rikollisjärjestön ei pidä antaa kiertää kouluissa virtuaalisesti eikä muutenkaan

Miksi Aittakumpu puhuisi virtuaalisesta kouluvierailusta, jos ei tietäisi, että elokapina on ollut myös fyysisesti paikalla? Ilmeisesti myös Aittakumpu on saanut harhaanjohtavan kuvan valtamedian kautta Elokapinan vierailusta. On aikamoista, jos asiaan vihkiytyneet kansanedustajatkin saavat median välityksellä väärän kuvan vierailusta. Olisi nimittäin ollut täysin eri asia, jos Elokapina olisi ensin esittäytynyt Teamsin välityksellä ja sen jälkeen siitä olisi käyty opettajan kanssa kriittinen keskustelu, kuin se, että oppilaat saivat aivan yksinään mennä kuuntelemaan heidän propagandaansa välitunnilla.

Koko asia tuli minulle mieleen kun soitin lukiokoulutuksen päällikölle Harri Korhoselle. Tallensin puhelun, mutta äänitys epäonnistui, siksi en olisi ladannut tallennetta lainkaan nettiin, ellei Koskinen olisi puhelussa suoraan väittänyt ettei Elokapina ollut lainkaan fyysisesti koululla. Vaikka tallenne on huono, tämä tulee siitä aivan selvästi esiin(10.14 eteenpäin). On vaikea sanoa, kertoiko Korhonen tahallaan paikkansa pitämättömiä asioita, vai oliko hänkin vain väärän tiedon varassa? Se on ainakin varmaa, että Opetusalan Ammatti järjestö OAJ antoi voimakkaan tuen Elokapinan kouluvierailulle.

Muutenkaan valtamedia toimittajat eivät esittäneet riittävän kriittisiä kysymyksiä Korhoselle ja Ovaskalle. Jos demokratian ja ihmisoikeuksien teemaviikolla kouluun kutsutaan järjestö, jonka toiminta perustuu kansaisottelemattomuuteen, ja liikkeen liikkeen perustaja on fantasioinut yritysjohtajien ampumisella, miksi toimittajat eivät kysy miten tämä liittyy demokratiaan ja ihmisoikeuksiin?

Edit: Viestikentässä joku kertoi Elokapinan kuvailleen kouluvierailustaan Twittertilillään. En löytänyt sitä heti koska Elokapina oli blokannut mut twitteriin, mutta nyt se löytyi.

    

 

16 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
18.9.2021 19:27

Tottakai valtamedia vääristelee.

Toimittajia on kahdenlaisia. Suvakkiuskossa olevia ja salanuivia. Viimemainut tekevät matuista överiksi pistettyjä sankarikertomuksia, joiden ideana on herätellä lukijoita huomaamaan vallitsevan dogman mielettömyys.

HyvaJatkaa
HyvaJatkaa
17.9.2021 15:19

Onkohan tässä Siljalla tapahtuneessa tapossa myös jotakin vääristeltyä?: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1bb9866f-e0b4-47e9-86a5-27fc89825843

Kommentointia ei ole, eli tappoiko MaTu-lauma, jonkun valkoihoisen tai neitokaisen joka antoi MaTu:lle ’lähdöt’?

Waltsu
Waltsu
17.9.2021 19:42
Vastaa...  HyvaJatkaa

Maikkari kertoo, että se oli suomalaisten välinen juttu. Saattoi toki olla suomalaisen ja ”suomalaisen” välinen.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.9.2021 20:41
Vastaa...  HyvaJatkaa

Tämän linkin mukaan

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1206870#p1206870

tekijä oli mustalainen ja uhri keski-ikäinen kantasuomalainen.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.9.2021 14:21

Onpa EgoNapinasta kuultu muutakin mukavaa:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=33683

Joten ei muuta kuin peli-iloa, niin Maaailma Pelastuu!!

unto
unto
17.9.2021 05:43

Törkeintä on se, että OAJ kannattaa tätä anarkiaa. Siis järjestö, jonka jäsenet ovat kansakunnan tulevaisuuden kasvattajia. Mitä väliä nyt jostakin hörhö rehtorista.
Tämä on pahempaa kuin Pirkkala-kokeilu.

Ali Wale
Ali Wale
18.9.2021 15:08
Vastaa...  unto

Tietenkin OAJ kannattaa, koska väestö vähenee ja opettajat työllistyy, palkan lisäksi ammattijärjestöllä on tämäkin tehtävä. Vaan kun saisivat nämä mamut sinne pohjoiskarjalaan tai muualle vähäväkisille alueille, Kaikki haluavat pk-seudulle tietenkin ja se nyt on päin mäntyä. Tosin se opettajan osa ei taida olla sieltä herkullisimmasta päästä työpaikkoja.

Otsoni
Otsoni
17.9.2021 02:02

Mikä yllätys tämä olisi ollut. Nyt piti kaivaa ilmasto paniikissa uutinen myös otsoni aukoista, kun ei se helle jatkunut.

juhaII
juhaII
16.9.2021 22:28

Kun ”väärämieliset menevät koulun alueen reunamille. Sisäministeri ”snrf” (natsi-itku puoluepäivillä) soitaa komissaurius JariTaposelle, joka omassa persoonassaan käy pidättämässä ”rauhanhäiritsijät”. Koska koulu on neitseellistä aluetta ”ulkopuolisilta”!

Antti Tifa
Antti Tifa
16.9.2021 21:22

Kolme elokapinallista oli fyysisesti propagoimassa Etu-Töölön lukiolla. Yksi heistä on koulun oma oppilas. Tämä tieto elokapinan omasta twitteristä jossa mainittiin tilaisuuden olleen keskustelulle hedelmällinen vaikka eräs henkilö ( Panu Huuhtanen ) häiriköi tilaisuutta. Häiriköi miten ?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.9.2021 22:21
Vastaa...  Antti Tifa

Varmaankin tuottamalla tietoisesti ilmakehään CO2 -myrkkyä hengittämällä, vaikka toistuvasti kiellettiin?

Untruth green party
Untruth green party
16.9.2021 21:00

Vihreät valheen tiellä, vaikka virkaasemasta.
Käsi pystyyn kuka yllättyi?

Otsoni
Otsoni
17.9.2021 02:05

SDP, Vihreiden, Keskustan, ja Vasemmistoliiton äänestäjät.