Suvela Warriorssin valmentajalle ja pelaajalle pikku rangaistukset korispelin rähinöinnistä

PT-media on aikaisemmin uutisoinut somaleiden rähinöinnistä Espoossa järjestetyssä koripallopelissä 28.9. Tuolloin PT-medialle ei ollut tapahtuneesta muuta tietoa kuin, että kyse oli Espoossa pelatusta Warriorssin korispelistä, ja siitä kuvattu lyhyt Youtube video, josta selvisi, että somalinuoret jahtasivat kentällä jotain henkilöä/henkilöitä hävityn korispelin jälkeen.

Nyt koripalloliitto on tutkinut asiaa ja päätynyt lopputulokseen, että tilanne alkoi kun Warriorsin pelaaja tönäisi pelin jälkeen erotuomaria, joka puolestaan läpsäisi pelaajaa kasvoihin. Tämä taas johti siihen, että koko Warriorssin joukkue valmentaja mukaan luettuna ryntäsi kentälle jahtaaman tuomaria. Koripalloliiton mukaan joukkueen pelaajat ja valmentajat käyttäytyivät uhkaavasti molempia ottelun tuomareita kohtaan. Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaaran mukaan kentälle ryntääminen on valmentajalta huonon esimerkin antamista pelaajille. Koripalloliitto lätkäisi valmentajalle neljän kuukauden pelikiellon ja yhdelle joukkueen pelaajalle kahden kuukauden pelikiellon.

Warriorssin valmentaja Chauncey McBride on aikaisemminkin tullut tunnetuksi kuumaverisyydestään. Hän on saanut ennenkin pelikieltoja suunsoitostaan tuomareita kohtaan. Entisen koripalloliiton toiminnanjohtajan Vesa Waldenin mukaan McBridenin kielenkäyttö ei ole yhteiskuntaan sopivaan. Eikä hän myöskään purematta niele McBridenin syytteitä joukkueensa syrjimisestä.

Luulen, että heidän kohdallaan kyse on usein käänteisestä rasismista. Kun jotain tapahtuu, se on valkoisen miehen vika. He pelaavat rasismikortin ilman itsekritiikkiä omaa toimintaansa kohtaan.”

 

Pelaajaurallaan hän on taas saanut vuoden pelikiellon pahoinpideltyään vastustajan tajuttomaksi alasarjapelissä. Kärsittyään pelikiellon McBride on keskittynyt valmentamiseen.

Myös Espoossa Warriorssin omalla harjoitteluvuorollaan Mcbride on näyttänyt pelaajilleen huonoa esimerkkiä. Hänen joukkueellansa on ollut vaikeuksia poistua omalta vuoroltaan ja antaa se seuraavana vuorossa oleville Espoon 8-9 vuotiaiden pesistyttöjen joukkueelle. Joskus McBride on jopa kuvannut joukkueen ali-ikäisiä valmentajia ja ladannut videot nettiin, kun he ovat pyytäneet Warriorssin joukkuetta poistumaan omalta harjoitusvuoroltaan. Pelaajat ovat taas haukkuneet tyttöjä rasisteiksi ja uhanneet raiskauksella.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juhaII

Valmentaja on melkoinen ”esimerkki” valkoisillekin pelaajille. Saatika sitten jo valmiiksi ”samasta puusta vestetyille”!!!

Sami

Suvela Warriorssit ovat umpirasisteja.

juhaII

En sitä ajanutkaan takaa, vaan valkoisuus oli täysin ”akateeminen” kysymys.

”Mustat donkkaa tykimmin” ja myös päreet palavat soihtuna.

Unelma Painajainen

Nomen est omen. Mitäpä muuta voivat poikakullat tehdäkään kuin rähistä, kun joukkueen nimi on sotaisa ’Warriors’? Hetimiten pitää joukkue nimetä uudelleen, miten olisi Suvela Bunnies?

Sami

Mielestäni joukkueen nimi voisi olla esimerkiksi: ”Suvakin toosa Suvelasta”. 🙂

Namedroppers

Suklaa Warriors. Misogyny Masters. Racist Card Champions. Team KELA. Espoon Uhriutujat. Sossun Pallo. Näitähän riittää..

pöh

Eikös pallopelit pitänyt olla vähän semmosta että eri kulttuurit sopeutuu ja tulee hyvin toimeen keskenään kun vähän palloa pomputtelee?

Asiasta kukkaruukkuun niin sanottava että jää katsomatta joka ainoa missä tahansa lajissa missä polvistellaan jotain BLM:ä
Eipä ne polvistelijat kyllä taida edes tietää mitä tukevat..

Sami

Turun kaupunki on perustanut lukemattomia eri jalkapalloseuroja eri kehisheimoille, jokaiselle omansa.

Kysyin asiasta vastaavalta kaupungin virkamieheltä (Vihreä), miksi kehiksille ei riitä yksi jalkapalloseura?

Vihreän virkamiehen mukaan eri kehisheimot eivät suostu pelaamaan samassa joukkueessa, ainoa vaihtoehto on perustaa joka-ainoalle klaaneille, heimolle ja jokaiselle islamin tulkinnalle oma joukkue ja seura.

Tällä tavalla Vihreät Turussa ”integroi at” -siis tukevat Kehisten segregaatiota eriytymistä, syrjäytymistä yhteiskunnasta sekä muista heimoista.

pöh

Ei kai ne ilman sotaa voi elää, saahan kai sen sodan aikaan jalkapallokentälläkin.

Jupi

Voisivat perustaa ihan oman sarjan näille mamuille niin saisi normaalit ihmiset olla rauhassa. Paras vaihtoehto olisi tietysti avustaa niistä jokainen takas mistä ovat tulleetkin

matti mainio

Warriors taitaa olla ihan normin mukaista sakkia, koska osaa ne suomalaisetkin, ainakin Turussa. Oli ollut joku FC Komarin peli. Tarvittiin poliisia.
Iltalehti kertoi tänään otsikolla: Tuomarit pakenivat paikalta, futispeli äityi joukkotappeluksi Turussa – yhdelle pelaajalle todella pitkä pelikielto

Sami

Turun FC Komarien oireilevista pelaajista on juttua tässä linkissä.

Joukkueen jäsenten nimiä on vaikea lausua: Jebul, Ahmenrahman, jne…

https://ylilauta.org/satunnainen/129662690

Ihana ruskea mies!

Minä luin ensin väärin ”Ahvenranta” 🙂

Sitä se

Mun on mieli niin musta kun miettii mitä vastapuolet saavat jatkossakin kokea. Joka kerta jos nuo häviävät tai joku ei toteuta niiden mielihaluja, saa samanalisen kohtelun. Niinkuin ne pesistytötkin.

Koko joukkue ja sen jäsenet pitäisi sulkea palloliitosta pois ja kaikille pitäisi lätkäistä heti elinikäiset peli- ja valmentajakiellot. Me asumme nykypäivän Suomessa emmekä missään luolamies aikakaudessa.

Sami

”Turun alasarja­kahakka oli viimeinen pisara – erotuomareilta raju ratkaisu: ”On liikaa, jos joutuu juoksemaan pukukoppiin karkuun”
Turun erotuomarikerho on tyytymätön Palloliiton kurinpitopäätöksiin.”

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008282783.html

seant

Taisi olla Göteborgissa, jossa lopetettiin nämä alasarjojen pelaamiset kokonaan, jatkuvien tappeluiden takia.

Qroquius Kad

Tarkennus:

tuo epämiellyttäviä tosiasioita kulttuurinrikastuttajista puhunut Koripalloliiton entinen toiminnanjohtaja ja nykyinen yhteyspäällikkö on Vesa Walldén;

https://www.basket.fi/basket/info/yhteystiedot/koripalloliitto/

Vesa Walden on tapahtumajärjestäjä.
Pieni ero nimissä, mutta kaksi täysin eri miestä.

Saammepa näkyä, kuinkahan kauan Walldén saa jatkaa Koripalloliitossa enää missään tehtävissä syyllistyttyään nyky-Suomen rikoksista kauheimpaan:
toden puhumiseen.

Suomi Finland

Warriors come out to play…

Toivottavasti tuo yllä oleva lainaus ei osu tiettyjen tyyppien silmiin. Voisivat saada lisää huonoja vaikutteita.

Sakari Rajamäki

Itse olen muuten pelannut alasarjoja salibandyssä ainakin 10 vuotta, eikä salibandyssä juuri näy kulttuurinrikastajia. En ole ikinä nähnyt, että tuomariin olisi kohdistunut mihinkäänlaista fyysistä väkivaltaa. Huutelua tuomaria kylläkin saa osakseen pelaajilta silloin tällöin. Ja väkivalta muitakin pelaajia kohtaa on lähinnä pientä tönimistä. Ainoasta kerran olen törmännyt vakavampaan väkivaltaan, kun vastustaja löi meidän pelaajaamme mailalla munille ja hän pitahti maahan. Tilanteesta ei onneksi kehkeytynyt mitään vakavampaa.
Kyllähän salibandy, futis ja koriskin ovat pelejä jossa pelaajalla on välillä hermo pinnassa, koska pienellä kentällä taistellaa muiden hikisten miesten kanssa samasta pallosta. Mutta kyllä suomalaisten hermoilu on aivan toisella tasolla kuin kulttuurinrikastajien.