Elokapina on suomalaisvastainen liike

Koska elokapina on ollut viime päivät otsikossa, on syytä kirjottaa siitä millaista ideologiaa liike pohjimmiltaan edustaa.

Elokapinalle ei riitä hallituksen hiilineutraalisuus tavoite vuoteen 2035, vaikka se on EU:lla vasta vuodessa 2050, vaan se vaatii Suomea hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Tämä vaatisi valtavasti uhrauksia suomalaisilta, mutta globaaliin ilmastoon sillä olisi hyvin marginaalinen vaikutus. Tilanne olisi täysin eri jos Suomi olisi Kiinan kaltainen suursaastuttaja, joka päästövähennyksillä ja antamalla esimerkillä voisi ollakin jotain merkitystä. Varsinkin kun Kiina lisää päästöjään aina vuoteen 2030 asti. On vaikea löytää yhtään hyvää syytä, miksi näin piskuisen maan pitäisi kiriä ilmastotoimissa muiden edelle.

Vaikka elokapina vaati valtavasti ilmastotoimia Suomelta en ole kuulut siltä mitään vaatimuksia kehitysmaalaisia kohtaan. Se ei vaadi maahanmuuton rajoittamista, vaikka ihmisen hiilijalanjälki moninkertaistuu hänen muutettuaan lämpimämmistä maista Suomeen. Tämä olisi vieläpä ilmastotoimi josta Suomi hyötyisi kehitysmaa maahanmuuton lieveilmiöiden pienentymisen myötä. Väestöärähdys kiihdyttää myös ilmastomuutosta muiden ongelmien lisäksi. Elokapinalta ei ole tullut myöskään mitään vaatimuksia afrikkalaisia kohtaan, jotka lisääntyvät edelleen holtittomasti. Ei vaikka väestön kasvun rajoittamisesta hyötyisi myös Afrikka, sillä pienempää kansaa on huomattavasti helpompi ruokkia. Ei mikään ihme, että Afrikan rikkaimmat maat ovat sellaisia, joissa on vähän väestöä.

Kuulostaa ihan vihervasemmisto puolueiden toiminnalta? Varmasti kuulostaa, sillä Elokapina on selvästi vihervasemmistolainen liike. Se puhuu rasismin normalisoinnista,valkoisista etuoikeuksista,valkoisesta ylivallasta ja muista vihervasemmistolle tyypillisistä asioista. Elokapina on vielä normaalia vihervasemmistonlaista liikettä radikaalimpi, sillä kun sen aktivistit poseerasivat Halla-ahon kanssa samassa kuvassa, liike irtisanoutui kuvasta rasismin normalisointiin vedoten.

Vihervasemmiston maailmankuvan mukaan kehitysmailla menee huonosti, koska valkoinen mies on riistänyt niitä niin paljon historian saatossa. Seuraan aktiivisesti silakkaliikkeen keskustelua ja monista asioista sielläkin kuuluu soraääniä, mutta tästä sortonarratiivista tuntuu vallitsevan yksimielisyys. Tällainen maailmankuva johtaa helposti siihen, että vain länsimaille esitetään vaatimuksia ilmastomuutosta(kin) koskien.

Lähes kaikki vihreän liikkeen edustajat kannattavat myös haittamaahanmuuttoa eivätkä vaadi kehitysmaita puuttumaan väestöräjähdykseen. On vain muutamia virkistäviä poikkeuksia kuten Eero Paloheimo ja Pentti Linkola. Ei mikään ihme, että molemmat herrat jättivät vihreän puolueen. Varsikin Linkola eli niin kuin opetti, siksi(kin) kuuntelen mielummin häntä ympäristöasioissa, kuin jotain ympäri maapalloa lentelevää vihreiden kansanedustajaa.

22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sossetant
Sossetant
29.9.2021 11:25

Partisaani kirjoitti myös jo aiemmin Elokapinan taustayhtiöstä (Elonvaalijat ry) jonka puheenjohtaja on Suomen Kommunistisen puolueen Minna Mentula.

https://www.partisaani.com/news/opposition/2020/10/06/elokapina-taustayhdistyksen-puheenjohtaja-suomen-kommunistisen-puolueen-minna-mentula/

Huru-ukko
Huru-ukko
29.9.2021 12:37
Vastaa...  Sossetant

Polpon johataja koppertoinen kielsi takavarikoimasta elonkerjääjien laittomasti keräämiä rahoja. Kun pitäähän roskajoukolla olla rahaa loisia manskulla. Hei OIKEAT poliisit, kopittakaa se kopperoinen. Syynä rikokostutkinnan turvamistoimi!

Kenkää se tarvii
Kenkää se tarvii
29.9.2021 15:26
Vastaa...  Huru-ukko

Sehän on virkavirhe, josta kuuluu antaa kenkää punikki pollarille.

Heimo
Heimo
29.9.2021 12:04

On hyvä että rohkaistaan tätä keloapinaporukkaa siirtymään. Kansalaistori olisi hyvä paikka. Nämä tulee ohjata oikealle tielle, koska yhdessä vain voimme tyrmätä islamin. Monen rintaman sotaa ei tule käydä. Elokapinallisiin tulee suhtautua potentiaalisia ystävinä.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
29.9.2021 12:25
Vastaa...  Heimo

Minusta haittamamujen toiminta on paljon ymmärrettävää suvakkien. He haluavat vain nostaa omaa elintasoaan tulemalla tänne länsimaihin. Mutta minkä ihmeen takia meidän tulee päästää heidät tänne? siihen on vaikea keksiä mitään järjellistä selitysta ja siitä on kiittäminen suvakkeja. Minusta kritiikin kärki pitää nimenomaan kohdistaa suvakkeihin. Valtaosa kansasta ei ole vielä kuitenkaan kovin vahvasti meidän kuin niidenkään puolella. Suurinosa kansasta suhtautuu tähän(kin) yhteikunnalliseen asiaan melko välinpitämättömästi.

Poistakaa ongelma
Poistakaa ongelma
29.9.2021 12:17

Nuo kapnoitsijat voisi kastella tavallisella vedellä ja antaa luonnon hoitaa loput. Eiköhän ne kohta huomaisi ettei ilmasto ole lämmennyt mihinkää kun hampaat kalisis kylmästä.

Toisaalta, ne eivät huomaa olevansa osa ongelmaa. Jos ne olisi suoraselkäisiä, niin nehä tekisis harakirin jotta eivät osaltaan olisi pilaamassa ja tuhoamassa tätä kaunista plenettaamme. Jota nekin tuhoaa merkkivaatteissaan ja ratkkaliikenteellä. Sekä iPhonen valmistuksen saasteilla. Niin että hyvää Harakiriä sinne vaan.

Los Idiotas FIN
Los Idiotas FIN
29.9.2021 12:50

Miksi suomalaisissa on niin paljon fanaattisia idiootteja? Suvakit, kommarit ja nämä?

Siihen päälle vielä menamatukemut päälle. Huhhuh!

antigeeli
antigeeli
29.9.2021 12:58

Somalin hiilijalanjälki 100-kertaistuu, jos hän tulee Suomeen. Perässä tulee perheen yhdistäminen ja holtiton lisääntyminen, niin kokonaisvaikutus herkästi tuhatkertaistaa kulutuksen. Ehkä tavoite onkin tyhjentää Suomi ensin kantaväestöstä ja sen jälkeen muukalaiset kuolee nälkään ja kylmään itsestään. 0-päästöt.

Dan Wesson
Dan Wesson
29.9.2021 12:59

Elohippien selittelyt johtoportaan puuttumisesta olikin yllättäen valehtelua. Jokainen normaalijärkinen tietää, ettei pienemmänkään porukan toiminnan koordinointi toimi ilman, että joltain taholta tule ohjeita. Aina on joku joka kerää pelimerkit taskuunsa, ja vierittää vastuun niille, jotka ovat aivopesty hoitamaan paskahommat.

Elokapina on selvästi tulossa aktiivisemmaksi ja on matkalla kohti terroristijärjestöksi luokittelua. Täällä ei ihan heti, koska Ohisalo suojelee apinoita, mutta muualla Euroopassa listalle pääsee helpommin, kuten Greenpeace. Elokapinan tapaiset organisaatiot tuppaavat keräämään ympärilleen huligaaneja, jotka mielellään käyttävät väkivaltaa. Joka tapauksessa mielenkiinnolla seuraan, mitä poliisi tekee kun mansku tukitaan.

antigeeli
antigeeli
29.9.2021 13:06

Elokapina on lähinnä valtioterroria. Huomaa sen jo valtamedian antamasta palstatilasta. Se pippurikaasu, mitä aiemmin poliisi käytti elokapinoitsijoita vasstaan, taisi olla jotain laimeaa elokuvaspraytä. Vaikutukseltaan samankaltaista laimeaa huttua käytettiin Capitolla.

Minä
Minä
29.9.2021 13:34
Vastaa...  antigeeli

Se onkin vihervassujen ”militanttisiipeä”. Laeista ei väliksi, vaan niitä rikotaan tahallisesti ja tarkoituksellisesti. Vieläpä sisäministeri, poliisin vartija, kannustaa.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
29.9.2021 13:23

Elokpina pitäisi kieltää lailla jos siihen sovellettaisiin samoja standardeja kuin Vastarintaliikkeeseen. Koska näin ei ole tapahtunut tämäkin kertoo siitä, että liike on päättäjiemme suojeluksessa.
https://www.partisaani.com/editorial/2020/10/06/elokapina-lupa-rikkoa-lakia/

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
29.9.2021 13:35
Vastaa...  Sakari Rajamäki

https://yle.fi/uutiset/3-11556872

”Korkeimman oikeuden mukaan rekisteröimätön Pohjoismainen vastarintaliike -yhdistys toimi olennaisesti vastoin lakia, minkä vuoksi se oli lakkautettava”

Ja Elokapinan toiminta ei olennaisesti ole lainvastaista? Minusta Vastarintaliike noudatti lakia huomattavasti enemmän kuin elokapina, sen miekkaritkin oli laillisia.

Minä
Minä
29.9.2021 13:50
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Elokapinahan jakaa neuvoja osallistujilleen siitä, että kuinka rikotaan lakia ja kuinka siitä selvitään jne.

Daavidin poika
Daavidin poika
29.9.2021 13:23

En vain ymmärrä tätä hiilineutraalisuus asia, saati sitten jotain ilmastonmuutos höpötystä. Jotenkin niin turhauttavaa kun aikuiset ihmiset kantaa kaiken näkösiä plakaatteja pitkin kyliä. Nyt kun vuosi 2050 on kirjattu, niin kuinkahan moni noistakin häiriköistä on vielä elävien kirjoissa tulloin.? Jos jotain muutosta on tulemassa, niin uskon kyllä, että teollisuus hoitaa sen itse, aivan niin kuin on hoitanut tähänkin mennessä.

Last edited 3 months ago by Daavidin poika
Minä
Minä
29.9.2021 13:51
Vastaa...  Daavidin poika

2050 on muille eurooppalaisille. Eikös Suomi ole asettanut samta tavoitteet, mutta vuoteen 2035?

Suomen kiirehtimisillä ei ole mitään vaikutusta maailman ilmastoon, vaikka kuinka uskoisi ihmisen aiheuttavan ilmastomuutoksen. Ainoa seuraus on, että Suomen kilpailukyky heikkenee, maa kurjistuu ja taantuu. Eikä siitä kukaan edes anna mitalia, vaan ovat iloisena ottamassa suomalaisten vientimarkkinat haltuunsa.

Last edited 3 months ago by Minä
Waltsu
Waltsu
30.9.2021 23:06
Vastaa...  Minä

Itse asiassa Suomen kiirehtimisellä on negatiivinen vaikutus maailman ilmastoon. Pieni toki, mutta on olemassa. Sillä koska Suomi käytännössä ajaa teollisuuden täältä pois, se siirtyy maihin, joissa saa tuprutella vapaammin. Siis suomalainen teollisuus, toki tulevaisuudessa entinen sellainen, lisää saastuttamistaan.
Nyt Nalle Wahlroos jo ennustelee, että valtio sulkee Raahen terästehtaan päästöratkaisuna. No, missäpä sekin teräs sitten sulatellaan? Kiinassapa hyvinkin, veikkaisin.

Gyntter
Gyntter
29.9.2021 13:29

Upeaa toimintaa, kun vaan pysyvät Helsingissä ja vieläpä keskusta-alueella siellä. Kadut kiinni, pysäköinnin hinta kaduilla 10 e/h ja asukaspysäköinti 250 e/kk koko kehä 1 sisäpuolisella alueella on sitten omaa tai kaupungin pysäköintitilaa. Lämmityksestä, jäähdytyksestä ja sähkön tuotannosta tulee suurimmat päästöt, joten voimalaitokset ajettava alas välittömästi!

Siellä vihreäväki voi sitten elää unelmaansa. Voisi tietysti koko maan MaTu:t ajaa&sulkea sinne samaan paikaan tuomaan ihqua monikulttuurisuutta ja ’törkeen hyvää safkaa’ vihreään onnelaan.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
29.9.2021 14:57

Kattelempa huvikseni tilastoja ja huomaan ettemme ole läheskään niin suuri saastuttaja kuin mediassa annetaan ymmärtää. Suomalaisilla on vasta maailman 27 suurin hiilijalanjälki. Ei huono tulos kun ottaa huomioon meidän kylmän ilmaston ja pitkät välimatkat.

Saman tilaston mukaan vuonna 2018 Suomen ja kiinan hiilijalanjäljillä on mitätön ero Suomi 8.14 ja Kiinan 7.41. Ja koska Kiina lisää kaiken aikaa päästöjään ja Suomi vähentää, niin Suomen ja Kiinan hiilijalanjäljet ovat hyvin lähellä toisiaan.
https://www.globalis.fi/Tilastot/co2-paeaestoet-per-asukas

Moonman
Moonman
29.9.2021 20:41

Ilmastohölinät ovat vain savuverho, jolla taustalla olevat toimijat ehdollistavat hyväuskoiset nuoret kommunismiin ja antivalkoiseen ajatteluun. Ei ollutkaan kyse ilmastosta vaan länsimaiden ajamisesta sekasortoon

Sellaista
Sellaista
29.9.2021 20:53

Ohisalo oli Sanna Ukkolan haastattelussa ja kierteli kysymykset koko ajan. Ei muka voi ”yksittäisenä poliitikkon” ottaa kantaa tähän asiaan, ei muista että pitäisi olla sisäministeri. Kuka oikeasti näitä Vihreitä äänestää, tai muitakaan vihervasemmistoa. Eli SDP, Keskustaa, Vasemmistoliittoa ja Kokoomusta. Nämä kaikki kannattavat ”työperäistä maahanmuuttoa”, eli halpatyövoimaa ja muuta haitallista toimintaa.

SDP hallitusohjelmassa lukee sana ilmasto 108-kertaa, siitä voi jokainen päätellä myös.

Olen kyllä todella iloinen, etten asu lähelläkään tuota Helsinkiä, myötähäpeä kasvoi tämän myötä entisestään.

juhaII
juhaII
29.9.2021 23:18

Kommunistit ”koristeistaan” riippumatta ovat AINA olleet suomalaisvastaisia!

Aivan kuten nykyinen hallituskin, joka hoitaa WEF:n asioita ja valvoo tunnontarkasti sen laatimaa hallitusohjelmaa!!!