Tallinkin neljästä laivasta kolmessa asuu kehitysmaista tulleita miehiä

Jäi näköjään vähän paitsioon se, että Tallink on vuokrannut kaksi alusta, aiemmin mainitun Europan, ja myös Galaxyn Hollantiin turvapaikanhakijoille asunnoiksi. Lisäksi Skotlannissa on yksi ja Virossa yksi alus turvapaikanhakijoiden asuntoina.

Mielenkiintoista on se, että laivojen vuokraus myytiin kesällä sillä ajatuksella, että laivoille majoitetaan ukrainalaisia pakolaisia; naisia ja lapsia. Tosiasiassa kummassakaan Hollannissa ankkurissa olevassa laivassa ei asu yhtään ainoaa ukrainalaista vaan Lähi-idästä ja Afrikasta tulleita ns. turvapaikanhakijamiehiä.

Kannattaa huomata myöskin se, että molempiin aluksiin myydään myös ateriapalvelut. Kehitysmaista tulleet miehet saavat kolmen lämmintä ateriaa päivässä, kahvia ja teetä niin paljon kuin jaksaa juoda ja tarjolla on 24/7 pientä hiukopalaa. Laivojen ravintolat ovat auki muutaman kerran viikossa, jos sattuu, että haluaa tanssia discohumpan tahdissa.

Tallink on vuokrannut myös kaksi muuta alustaan pakolaiskäyttöön. Tallinnan satamassa on ankkurissa Isabelle, mutta tässä laivassa majoitetaan oikeasti ukrainalaisia. Niin ikään laiva Victoria on vuokrattu Skotlantiin turvapaikka-asumukseksi. Tässä laivassa asuu myös kehitysmaista tulleita turvapaikanhakijamiehiä.

Jokaiseen laivaan voidaan asuttaa 1 000-1 400 asukasta. Tällöin hytit ovat ikkunallisia parempia ja väljempiä hyttejä. Galaxyn vuokrauksen jälkeen Tallink antoi potkut suurimmalle osalle laivalla olleista työntekijöistä.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.