Ukraina räjäytti Krimin Kertšinsalmen sillan

Ukraina tuhosi yöllä Krimin niemimaalta idässä Venäjän mantereeseen yhteydessä olevan Kertšinsalmen sillan. Tästä seuraa tietenkin se, että Krimillä oleskeleville venäläisille koittaa kovat ajat.

Paikalta kuvatuista filmeistä ja kuvista näkyy, että jonkinlainen onnistunut isku tehtiin muutama kilometri mantereelta sillan suuntaan. Sillan kahteen suuntaan menevistä ajokaistoista ainakin toisen sillan kansi on romahtanut mereen muutamasta paikasta ja toinen kansi on saanut suuria vahinkoja.

Lisäksi vieressä kulkeva rautatiesilta on saanut osumaa ja vahingoittunut. Aamulla junasillalla oli jumissa säiliöjuna, joka oli tulessa.

Valvontakameran kuvaa sillan räjähdyksestä.

Silta on ollut venäläisille tärkeä, sillä sen kautta on kulkenut suurin osa venäläisten huoltoa Krimille, joka nyt vaikeutuu. Nyt jatkossa Krimin huolto on laivojen varassa ja Krimin pohjoisosista mantereen kautta, joka on toistaiseksi Venäjän hallussa.

Sillan räjäytys sai saman tien aikaan hyvin normaalin venäläisen reaktion; siviilit ryntäsivät hamstraamaan tavaraa ja polttoainetta.

Venäjä on ilmoittanut, että teko oli terrorismia ja asiaa tutkitaan rikoksena. Venäjä on rakentanut sillan sen jälkeen kun se on miehittänyt Krimin ja silta valmistui kolmisen vuotta sitten. Silta on noin 20 km pitkä ja siinä on välissä pengerosuuksia.

Subscribe
Notify of
guest
86 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Minä luin, että vieressä ajava kuorma-auto räjähti tai räjäytettiin polttoainetta kuljettavan junan vieressä jolloin myös säiliövaunu tai säiliövaunut räjähtivät.

On selvää ettei kyseessä ole onnettomuus vaan hyvin todennäköisesti ukrainalaisten erikoisjoukkojen hyvää työtä. Putler tärisee Kremlissä ja on perustanut komitean tutkimaan siltaan kohdistuva ”sabotaasia”.

Kuten eräs ukrainalainen nimettömänä pysyvä sotilasasiantuntija sanoi, harva saa näin kallista syntymäpäivälahjaa, niin että onnea vaan Putin sinne bunkkerin pohjakerroksiin.

Olisiko voinut päivä enää ihanammin alkaa.

Nepa

Hieno paukku!

Harmillisesti koko silta ei räjähtänyt tai tuhoutunut vaan vain yhden suunnan autokaistat. Toivotaan, että rakenteisiin tuli kuitenkin niin paljon vaurioita ettei toisia autokaistoja eika rautatie osaa voi enää käyttää.

Hieno ja kallis 70 v. lahja puutiaiselle. Lisää vaan tällaisia!!!

Suomi Finland

Rautatiesilta näytti vahingoittuneen sen verran pahasti, ettei sillä ihan heti liikennöidä.

Nepa

Upeaa!!!

Veikkaan, että puutiaisella kiehuu oikein kunnolla.

VMP

Väyryselle on kuulemma tullut jo ummetus ja ”kansallismielisissä” piireissä kuluu laatikoittain pegorionia, piirien pääliköt ovat todenneet sen olevan haram ja ”kansallismielisille” sopiva. Ummetus johtuu kuulemma myrkkypiikeistä joita on johdettu hanaveteen.

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
Mustamakkara

Kyllä. Nyt uutisoidaan, että puutiainen haluaa, että siltaa pitää kotouttaa entistäkin enemmän. Samoin rasismia pitää puutiaisen ukaasin mukaan vähentää.

Ja senhän tietää, kuinka siinä käy. Asiat menevät vaan entistäkin huonompaan suuntaan.

mari

Ei tuota ihan äkkiä korjata ja siinähän voi käydä niinkin, että tulee uutta paukkua siltaan niin että se on pian merenpohjassa koko paska. Yhdysvalloista on tulossa, tai jo tullut Himars- kranaatinheittimiä ja paljon muuta kivaa joilla voi kurmoottaa ryssää.

Sillanpää

Liikennöidään jo. Olisi tarvittu isompi paukku.

mari

En usko, että romahtanutta autokaistaa ihan äkkiä saadaan kuntoon. Toinen juttu on rautatie. Kuinka pahasti se on vaurioitunut ja vielä se kuinka pahaa jälkeä palava polttoaine on vahingoittanut sillan rakenteita. Eipä silti, voihan sieltä tulla uusi paukku ennen kuin edes korjaustöitä ehditään aloittamaan. Kovasti toivon, että niin käyvän. (näköjään Putkosen fanit ovat jälleen aktivoituneet Pt-median sivustolla. Tervetuloa vaan seuraamaan iloisia uutisia tänne meidän seuramme!

mari

*siis ”kuinka pahasti palava polttoaine on vahingoittanut silloin rakenteita”

mari

Niin pystyy vaan ei minun Lenovon tabletilla. Jos taas käytän jompaakumpaa älypuhelintani, Samsung tai OnePlus Nord 2, niin sitten tuo ratas on kuvioissa. En tiedä miksei Lenovon tabletilla onnistu. Tämä ei ole ihan mikään karvalakkimalli ja vaikka olisikin, niin ei kai sillä mitään väliä koska kyseessä on kai selainkysymys? No en minä tiedä. Käytän samaa selainta niin tabletissa kuin OnePlus Nordissa mutta Samsungissa käytän sen omaa selainta (johon muuten saa pirun hyviä lisäosia).

Suomi Finland

<div class=”wpd-tools-actions” style=”display: none;”><span class=”wpd_editable_comment wpd-cta-button”>Edit</span></div>

Syy siihen, miksei edit painike näy, voi olla tuossa CSS stylessä. Tuo arvo ’none’ poistaa HTML elementin näkyvistä. Noita oman tietokoneen muistiin tallentuneita HTML, javascript ja CSS tiedostoja pääsee katsomaan developer toolilla, joka avautuu F12:sta. Tarkemman elementin saa näkymään context menun ’inspect’ toiminnolla kun valitun sivun tietyn elemntin päällä avaa hiiren oikealla tuon ko menun.

Pt-median editnappi taitaa häipyä näkyvistä esim, jos selaimen refressaa.

Qroquius Kad

Se on lauantai ja viikon palkka maksettu kaalinpäinä ja vodkapulloina.

Joppos123

SOF ( erokoisjoukot) tuon teki. Siinä meni vikaan, että se silta ei romahtanut.
Viesti on älykääpiölle selvä. ”Ette ole turvassa missään”
Siellä on kyseistä siltaa vahtimassa vanhat ukot ja pääsääntöisesti umpikännissä olevat ryssät.
Oiva kohde.

mari

Itse olin aika varma että kyseessä oli erikoisjoukot. Ei näitä sattumalta tapahdu, ainakaan tällä sillalla. En sitä, että uskoin kyseessä olevan erikoisjoukot kehdannut kommentissani toitottaa kun en ole mikään sotilasasiantuntija, ihan vain hirmuinen rasisti latinagimma 😇

Ohmygod

Jos Putinille ei ole annettu copyrightia ilmaukselle ”sotilaallinen erikoisoperaatio”, niin käyttäisin sitä tässä yhteydessä.

Huru-ukko

Putinille synttärilahja:)

Qroquius Kad

Olisipa vain ehtinyt tapahtua vuorokautta aiemmin, niin synttärikekkerit olisivat olleet vielä keljummat.

Huru-ukko

Niinpä. Mutta hyvä näinkin. Tähän sopinee se juttu armeijan radistista mukailtuna: Huomio Moskova. Vituttaako vituttaako? Kuuntelen.

Suomi Finland

Putinia ja ryssiä kurmootetaan nyt aivan urakalla. Ovat kyllä ansainneet niin täydellisen selkäsaunan kuin on mahdollista antaa. Täyttä pelleporukkaa koko kansa [poislukien diktaattorin sodan vastustajat].

Maailmasta häviää yksi napa kokonaisuudessaan ja se on ryssän napa. Vituttaako ryssäfanit?

Johan Steel

Ei tästä ollut mitään mainintaa peräaukon sponsoroimalla sivustolla.

Joppos123

Persaukko on luikkinut Pattayalle. Kyllä se paska sieltä löydetään.
Aika moni on hukkunut siellä ”kuutamouintiin”.
FSB hoitaa.
Alkaa persaukolla olla aika katella aina olkansa yli.
Se on sille ihan oikein. Ikinä ei voi tietää koska tulee noutaja.
Kandee varata närästyslääkkeitä paljon.

Eman

Krimi kuuluu venäjälle, joten teko on ukrainalainen terroriteko. Aika selvä asia.

Last edited 1 vuosi sitten by Eman
Ohmygod

Annapa resepti, kylmä on kohta meilläkin!

Ohmygod

Vai vielä selvä asia…

Suomi Finland

Ukraina kuuluu Ukrainalle, joten ryssät on terrorivaltio. Ryssät tekee terroritekoja jatkuvalla syötöllä. Kunhan sota vaan tulee päätökseensä, niin ryssät löytävät asian edestään.

Neuvoton Tasavalta

Edes Venäjä ei kuulu ”Venäjälle” sillä kyseinen maa-alue on osoittautunut aivan liian suureksi ollakseen yksi toimiva valtio.

Sen jakautuminen esimerkiksi kolmeksi itsenäiseksi valtioksi lienee parasta miten kyseisen alueen ihmisille voisi tapahtua.

Joppos123

Da ja kaali on namia. Aika selvä asia on, että teidät ryssät ajetaan sieltä pois.
Saat ryssä valita. Elävänä vai kuolleena.
Jos olet, kuten arvaan läskiperseinen ryssänfani niin ei edes ryssä ota sinua riveihinsä.
Ei läskiperseistä ole sotilaaksi.
Krimi vallataan ja putler läskipersefaneineen voi alkaa jo tottua todellisuuteen.
Maailman paskin armeija=ryssä.

Äänisen aallon ääni

Ei ihme että Venäjä ei menesty, koska sen tärkein vientituote näyttää olevan punaiset peukalot.

Siellä pitäisi vaan siivota silovikit sivuun jotta voisivat lopultakin perustaa sen aidon parlamentaarisen demokratian ja lahjusvapaan markkinatalouden.

Suomi Finland

Pajapojat myös.

Joppos123

Lutkun lutkun. Onko suu täynnä puten moloa?
Krim palautuu Ukrainalle ja teidät örkit joko tapetaan tai ajetaan pois.
Totuttele jo nyt tulevaisuuteen.
Kärvistele ryssänimijä siihen.
Ryssälä katoaa.

Pili

Ei putella ole moloa, putella on pili.

VMP

Sun perseesi kuuluu venäläiseen homovankilaan..

KKi

No perkkules, tervetuloa omalta osaltani. Jo tässä hupia kaivattiinkin ja sitähän te pienen pienet putinistit onneksi tarjoilettekin.

Missäs olette olleet. Putte possun synttäreillä Kremlin Hollopissa?

Ilmari

Krim kuuluu Ukrainalle. Venäjä on miehittänyt sen. Lähtölaskenta sieltä on jo alkanut.

mari

Elä höpäjä, ota 100 grammaa vodkaa. Helpottaa. Puolisen tuntia.

Minä

Putinistine mielestä Venäjälle kuuluu kaikki mitä Putin haluaa. Varmaan tyrkyttävät Suomenkin Putinin armollisen vallan alle.

Historiallisin perustein Venäjä on alkujaan Moskovan ruhtinaskunta. Kaikki muu on toisilta varastettua maata. Joten palauttakaamme Venäjä alkuperäiseen kokoonsa. Putinhan tykkää historiallisista perusteista, joten hän varmasti ilahtuu tästä.

Qroquius Kad

Historialinen katsaus Kertšinsalmen sillan katkeamisen reaktioihin:

Lenin:
”Rakentakaamme silta talkoilla eheäksi!”
Stalin:
”Teloittakaa joku tästä hyvästä!”
Hruštšov:
”Tämän tekijän voi nuijia kengällä hengiltä…jos vain tietäisi!”
Breežnev:
”Jaha…Hytkytellään junaa ja ajtellaan liikkuvamme.”
Andropov:
”Sabotaasia…Ei oikeastaan enää kuulu minulle…”
Tšernenko:
Nuokkuu penkillä puoliksi tajuttomana
Gorbatšov:
”Meidän junamme ei liiku! Siltamme on poikki!”
Jeltsin:
”Tuliko viivästys? Otetaanpa toverit…korjaan kaverit vodkaa!”
Putler:
(istuu palaneessa tavaravaunussa)
”Matkani on ensiluokkaista, kuten sen suunnittelinkin!”

Kyrvästö-Brezhnev

Kovasti tuntuu n. 20 kpl ryssäbotteja täälläkin vituttavan.
Venäjä pitää pilkkoa sen jyräämien kansallisuuksien muodostamiin itsenäisiin kansallisvaltioihin. Loppuu se ryssän lipittely Suomessakin.

Ainonyymi

Muistan, kuinka rehvakkaana Putler ajoi rekkaa sillan avajaisissa.

Huru-ukko

Se mikään rekka ollu. Tavan kamaz nuppi maansirtolavalla. Tuoereessa maalissa tai hyvin puunattu puttea varten. Kuvia kun katseli, niin ei oikein tahtonut pysyä omalla kaistalla, montakohan promillea oli?

Joppos123

Ryssän madonvaimaamat kulit eivät onnistu valvomaan tai suojaamaan infraa.
Ukrainan erikoisjoukot toteuttivat iskun mutta se jäi vajaaksi.
Tarkoituksena oli varmaan rojauttaa koko paska mereen.
Selvä viesti ryssälle tuli varmaan perille.
Ryssä ei ole turvassa missään.
SLAVA UKRAINI.

Wittgenstein

Notta päällystevaurioita, kommentoi aihetta Kreml…

Suomi Finland

Ryssä paran ainoa bomba räjäytettiin 1960- luvulla. Pienempiä varmaan löytyy, mutta niilläkin bombattelu suututtaisi Kiinan Xi Jinpingin tosi pahasti.

Kiina ei halua ryssien käyttävän mitään bombia. Kiinan businekset menee pahoin solmuun tsareista ja bombista. Ryssä ei halua jenkkien vastausta niihin, eikä myöskään Kiinan.

Suomi Finland

”Duuman varapuhemies kutsui räjähdystä sodanjulistukseksiKrimin aluejohtajan neuvonantajan Oleg Krutshovin mukaan sillan sammutustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Kutshovin mukaan tulipalon syitä ja seurauksia on liian aikaista arvioida.
Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan sillan korjaustöiden aloittamisesta ei ole vielä olemassa arviota. Venäjän duuman varapuhemiehen Oleg Morozovin mukaan räjähdys merkitsee ”sodanjulistusta”.
– Pitkään uumoiltu terrori-isku Krimin siltaa vastaan ei ole enää pelkkä haaste, se merkitsee sodanjulistusta ilman sääntöjä, Morozov uhosi RIA Novostin mukaan.
Venäjä on tähän asti kutsunut hyökkäystään Ukrainaan erityissotilasoperaatioksi.”

Suomi Finland

Aika pellejä nuo ryssät. Vai että oikein terrori-isku.

Nyyh, nyyh, meitä kiusataan.

Minä

Hyvin on tuo sotiminen käynyt julistamattakin.

Venäjä on rikkonut paikkoja Ukrainassa mielin määrin. Se on laitonta.

Venäjä rakensi sillan Ukrainan maille. Sekin on laitonta.

Nyt Ukrainan viranomaiset poistavat laitonta rakennusta. Se on laillista.

Huru-ukko

Ja tää yks daami itki, että kamalia ne ukrainalaiset, tuolla lailla hyökkäävät ja tuhoavat siviili-infraa. Jääny vissiin huomaamatta, että ryssät tekee ihan samaa ja enemmän Ukrainassa. Tai miostäs se täti sitä tietäis, kun seuraa vain valtion propagandakanavia.

Rannantomppa

Mitähän se hullu saa tästä päähänsä.. voipi tulla Ukrainalle vaikeuksia kun julistavat koko liikekannallepanon.

Suomi Finland

Kaikkein pahinta olisi, jos Venäjä julistaisi totaalisen sodan. Putin kysyisi duumassa, että haluatteko totaalista sotaa. Zaharova ja Paskovi taputtaisivat karvaisilla käsillään.

Qroquius Kad

Ja mitä sitten?
Ei mitään.

Suomi Finland

Viittasin Saksan Göebbelsin puheeseen. Kun tuli rintamalla rajusti turpaan, Göebbels kysyi natsiyleisöltä saman kysymyksen. Yleisö tietenkin hurrasi. Retoriikalla ei kuitenkaan rintaman tapahtumiin ole mitäön merkitystä.

Sarkasmintynkää tuossa siis väänsin.

Qroquius Kad

Joo, tunnistin kyllä alkuperän, sehän on klassikko.
Mutta lopputulos on, tai siis olisi sama kuin Goebbelsin korkealla esimiehelläänkin.

Runtiti-pou

Pikemminkin kyse oli siitä, että Saksa vasta 1943 alussa mobilisoi taloutensa täysin sotatuotantoon ja tuolloinkin oli vielä vara kiristää. Kansalta halutttiin ponnistuksia ja esim. lisää naisia työelämään ym.

Sam Colt

Mitä luulet Paavo – jos Venäjän paperitehtaitten väki on sodassa tai paossa, voiko Pravdan painaa kaalinlehdille?

Suomi Finland

Tsar bomba kommentoijat: olette säälittäviä pellejä. Teidän isäntä kärsii nyt tyhmyydestään. Ottakaa siitä ilo irti ja purkaa kaalia.

EricBlair

Venäjä räjäytti autopommin Moskovassa, putket pohjassa ja nyt sillan perkele, ryssä se vaan ryssii. Niin läpinäkyvää, niin läpinäkyvää että..

JJ Cale

Nooh kyllähän tosta kaalivankkurit hyvin vielä pääsee. Toinen samanlainen tälli vielä niin voi tulla aikamoinen kaal-kriisi. Kaalistrof!

JJ Cale

Nou hätä. KAALI KELLUU.

Hyvin lihava david

Kyllä se on nyt venäjän tappio varmaa. On ollut jo kauan. Itse huomioin lauantaina 26.2 iltapäivällä että nyt ei putinin kängi pärjää. Ääliöt ei ymmärrä lopettaa, ja lähteä kotiin. Mennään päätyyn asti, ja tapatetaan valtaisasti omia.

Olen myös huomioinut että putinin trollit ovat hiljentyneet medioista. Heillekin on tappio jo selvennyt.

Kiitos pavelle mahtavasta lehdestä!!

Russakkaa ei ikinä sisään

Tämä olisi pitänyt tehdä jo HETI ALUSSA. Russakkaa ei olisi pitänyt päästää alkujaankaan Ukrainan rajojen sisälle, hullua että päästettiin!

Jos minun kämppäni ovea tulee joku rynkyttämään niin en piru vie mene aukaisemaan. Ja jos väkisin tulee sisälle niin saa tosi yllätyksen ja pakenee, jos pystyy.

Antti L

Harvinaisen rasistisia kommentteja täälläkin – tosissaanko luulette Venäjän olevan ”sodan” takana?

Isku on kaikinpuoöin tuomittava.

Venäjä sotii globalisteja vastaan, kuten jokaisen täysjärkisen pitäisi.

Suomi Finland

Annas kun arvaan. Valepukuisia Navy seals joukkoja, jotka kuolevat tahallaan Vrnäjän mustamaalamusen ilosta. Kas kun ryssä ei ole tuominnut tuollaista tunarointia omissa nimissään.

Ryssä ei ole koskaan minkään pahan alku ja juuri. Ei koskaan. Paitsi että aina.

Shiba Inu

Nää on näitä Paavon NAFO-botteja jotka nuolee jenkkien ja Ukrainalaisten persettä tajuamatta historiasta mitään.

Last edited 1 vuosi sitten by Shiba Inu
KKi

Juu, niin. Hetikohta aamutuimaan Z ottaa käyttöön uudet superaseensa. Ihan hetikohta keskiviikkona ellei sada.

Qroquius Kad

Taitaapa tuo olla jo niiden tavoittamattomissa.

Sieg Haisee

UUSNATSEJA VASTAAN NE SOTII !!! Olipa natseja tai ei, sillä ei ole merkitystä.

Qroquius Kad

Putler istui parikymmentä metriä pitkien neuvottelupöytien päässä yksinään, koska mistä hän olisi voinut tietää, ovatko hänen kenraalinsa kenties natseja.

Kuuluisassa pienen pöydän tapaamisessaan ušhkollišhen puolušhtušhminišterinšhä Šhergei Šhoigun kanssa hän piteli oikealla kädellään kouristuksenomaisesti kiinni pöydän reunasta oikean jalan päkiän naputtaessa lattiaa kuin jazzrumpalilla.

Kas, Putler oli koko ajan valmiina säntäämään vauhdilla pakoon mikäli Serežja olisi yhtäkkiä muuttunut natsiksi.
Niitä kun on Putlerin maailma täynnään.

Strypsång

Shoigukaan ei ole ammattisotilas vaan koulutukseltaan insinööri.
Lienekö raketti-insinööri. Tuva- nimisestä paikasta Mongolian rajalta kotoisin. Sieltä missä harrastetaan strupsång eli kurkunpäälaulua.

ÖÖÖÖÖÖÖÖRRRRRKKKKKHHH!!!!

Qroquius Kad

Se on todellista örkkilaulua se:

https://www.youtube.com/watch?v=qx8hrhBZJ98

Biggi Bängi

Jos silta olisi ollut miinoitettu olisi silta ja juna tankkeinen lentänyt helvetin kuuseen ja paukku kuulunut Putiniinin datjalle asti.

Ympärileikattu Volodymyr

Epätoivoinen Putin räjäytti oman siltansa, asiantuntijoiden mukaan tämä on tyypillistä Venäjän provosointitaktiikkaa ”jos olemme valmiita tekemään tämän omalle sillallemme mitä voimmekaan tehdä vihollistemme silloille0??!!!1111”

Mustamakkara

Ympärikänninen Zaharova sammalsi vodkahuuruissa, että ympärikänniset vahdit sillalla eivät nyt vaan olleet riittävän päteviä tehtäviinsä.

Peksi

Nyt sitten vain hyökkäyskiila Mariupoliin asti,niin pussissa ovat

miina

Jos oli kuorma-auto joka räjähti, oli itsemurhaisku?

Qroquius Kad

Eipä tainnut olla, koska ukrainalaisilla ei ole sellaisiin tarvetta.

Kuormiskuski Marttyyri

KAIKKI EXPERTTIANALYYSIT VIITTAAVAT SIIHEN ETTÄ KUORMA-AUTON LASTISSA OLI 10-30 TONNIA RÄJÄHDYSAINETTA.

Kuski saattoi olla itsemurhaiskijä. Kunnia hänelle. Toivottavasti seuraava yrittäjä onnistuu paremmin.

Qroquius Kad

Miksei sekin olisi mahdollisuuksien rajoissa, että muuan perheetön ukrainalaissoturi oli saanut kuulla huonoja uutisia:
ärhäkkä syöpä veisi hänet kuukaudessa.

Tästäpä hän saikin idean, kertoi sen esimiehelleen ja tämä pisti ajatuksen eteen- ja ylöspäin.
Sitten mies ajoi sillalle ja painoi laukaisinta.
Sodan jälkeen hänelle pystytetään muistomerkki.

Synttärilaulu Putiinille

Vähän myöhässä mutta hieno:

https://m.youtube.com/watch?v=RfTTOgQu0Io

basso balalaikka

Celvästi Puukon Arttu asialla, kremlin äänitallenteessa kuuluu melko selvästi duettona huuto ”Arttu perkele” , nyt kaalisoppaa vaan huiviin, niin ei harmita niin paljoa.

basso balalaikka

tarkistuskuuntelussa havaittiin, että se olikin ”Arttu pezkele” tai ”Arttu perkules” karjalan tasavallan suomenkielen tunnilla opetetaan aika huonosti Pirkanmaan murretta, ilmeisesti.