Ukraina räjäytti Krimin Kertšinsalmen sillan

Ukraina tuhosi yöllä Krimin niemimaalta idässä Venäjän mantereeseen yhteydessä olevan Kertšinsalmen sillan. Tästä seuraa tietenkin se, että Krimillä oleskeleville venäläisille koittaa kovat ajat.

Paikalta kuvatuista filmeistä ja kuvista näkyy, että jonkinlainen onnistunut isku tehtiin muutama kilometri mantereelta sillan suuntaan. Sillan kahteen suuntaan menevistä ajokaistoista ainakin toisen sillan kansi on romahtanut mereen muutamasta paikasta ja toinen kansi on saanut suuria vahinkoja.

Lisäksi vieressä kulkeva rautatiesilta on saanut osumaa ja vahingoittunut. Aamulla junasillalla oli jumissa säiliöjuna, joka oli tulessa.

Valvontakameran kuvaa sillan räjähdyksestä.

Silta on ollut venäläisille tärkeä, sillä sen kautta on kulkenut suurin osa venäläisten huoltoa Krimille, joka nyt vaikeutuu. Nyt jatkossa Krimin huolto on laivojen varassa ja Krimin pohjoisosista mantereen kautta, joka on toistaiseksi Venäjän hallussa.

Sillan räjäytys sai saman tien aikaan hyvin normaalin venäläisen reaktion; siviilit ryntäsivät hamstraamaan tavaraa ja polttoainetta.

Venäjä on ilmoittanut, että teko oli terrorismia ja asiaa tutkitaan rikoksena. Venäjä on rakentanut sillan sen jälkeen kun se on miehittänyt Krimin ja silta valmistui kolmisen vuotta sitten. Silta on noin 20 km pitkä ja siinä on välissä pengerosuuksia.