Oliko Kertsinsalmen sillan räjäytys venäläisten tekemä ”Mainilan laukaus”?

Krimin ja Venäjän mantereen välillä tapahtunutta Kertsinsalmen sillan räjäytystä on melko yksimielisesti tulkittu ukrainalaisten tekemäksi räjäytykseksi, mutta tietyt asiat puhuvat sen puolesta, että räjäytyksen takana voisivat olla venäläiset.

Monet pienet seikat puhuvat sen puolesta, että räjäytyksen takana ovat venäläiset. Ensinnäkin väitetty rekka-auto, joka kuskasi räjähteitä, tuli Venäjän suunnasta Krimille. Auto ei ole voinut tulla mistään muusta suunnasta kuin Venäjältä, sillä kaikki kuvat ja filmit todistavat sen, että auto ajoi Venäjältä Krimille eli oikeanpuoleista väylää.

Jos räjähdyksen takana oletetaan olevan rekka-autossa kuskattu räjähdyspanos, niin voidaan kysyä, muutamia kysymyksiä:

Venäjän puolella Tamanissä kaikki sillalle Krimille menevät autot tarkistetaan. Ei ole käytännössä mahdollista, että sillalle päästetään rekka-auto, joka on täydessä pommilastissa, JOS rajavartijat eivät tiedä, että sillalle on menossa räjähdysainelastissa oleva rekka. Sillan rajavartioiden on täytynyt tietää, että sillalle on menossa tällainen rekka.

Jos vielä vääntää rautalangasta, niin väitetty rekka, jossa rähähdyspanos oli, niin ei ole voinut tulla mistään muualta suunnalta kuin Venäjältä ilman, että Venäjän sodan johto ei olisi siitä tiennyt.

Itsessään rekka, joka on kuskannut räjähdyspanosta, niin lasti on ollut niin suuri, että jos teko oli joku random-pommi, niin räjähdyspanos olisi huomattu Venäjän puolella Tamanissa. Jos autolle ei olisi ollut hyväksyntää jatkaa matkaa sillalle, niin sitä ei myöskään olisi sillalle päästetty.

Rekkaan viittaa myös se, että jos isku olisi tullut ylhäältä niin räjähdyksen jäljet olisivat erilaisa. Jos esimerkiksi ohjus olisi iskeytynyt siltaan. Nythän siltakansi on romahtanut melko siististi, mutta siinä ei ole sellaisia vaurioita kuin ohjusiskuissa. Lisäksi pitää ottaa huomioon se, että vain sillan Venäjältä Krimille menevä kansi romahti.

Artikkeli jatkuu illan mittaan. Kannattaa seurata Pt-mediaa.

Korjattu sen verran, että auto ajoi oikeanpuoleista, ei vasempaa, väylää.

Subscribe
Notify of
guest
73 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Johan örkit ovat ehtineet ampua niitä Mainilan laukauksiaan helmikuusta asti, joten miksi tämä olisi jotenkin erilainen?

Jupi

Vastapuoli on ampunut vuodesta 2014.

Qroquius Kad

Älä valehtele.
Imperialistinen Roistovaltio Ryssä hyökkäsi Ukrainaan 2014 ja on pitånyt laajoja alueita miehitettyinä ukrainalaisten puolustaessa loppua aluettaan.

VMP

Noissa tyypeissä on sellainen hassu juttu, että ovat hanakoita arvostelemaan tyhmää sakkia jota tulee afrikasta mutta eivät tiedosta millään tasolla olevansa itse yhden pykälän vasemmalla gaussin käyrällä 🙂

Kake

Viron reserviläisistä kolmasosa kieltäytyy harjoituksista. Putinisteja.

Victor

Ei ollut. Ei edes ryssä olisi suunnitellut sitä niin loistavasti että viereinen junakin polttoöljylastissa sulaisi radalleen. Ryssähän on pamautellut Mainilan laukauksia jo vähintään sata kertaa sitten sodan alun ei se enää mitään tekosyitä/hämäyksiä tarvitse. Koko maailma tietää jo että ryssät otti turpaan ja kunnolla, niin että ryssille nauretaan tästä emämunauksesta seuraavat tuhat vuotta. Kalusto tuhottu, armeija tapettu, miljoona miestä pakeni ulkomaille. Voitoksi jäi muutama sata pesukonetta Siperiaan. Ja iso läjä varastettuja kalsareita ja rintaliivejä. Eli ei ny ihan hukkareissu sentään!

gulermo6666

jumalauta joku sentään taitaa sarkasmin niin hyvin 🤘

Turhautunut Kansalainen

En itsekään usko, että venäläiset on tarkoituksella siltaansa kosauttanut? Sen sijaan on täysin mahdollista ja Paavon esiin tuomien faktojen pohjalta jopa todennäköistäkin, etttä ryssä on taas vaan ryssinyt oikein kunnolla? Eli voi olla että rekka on ollut legitiimi ryssän räjähdyslasti (pommitavaraa Kremlille?) ja ehkä itse jotenkin ryssinyt niin, että onnistuneet sen keskellä siltaa kosauttamaan? Tosin tässäkin yhteydessä pitäisin todennäköisempänä, että Ukrainan partisaanit ovat Venäjällä toimiessaan jotenkin onnistuneet kätkemään oman sytyttimellä varustetun riittävän kokoisen pommin rekkaan ja sitten keskellä siltaa sen lakausseet, jolloin ketjureaktiona koko paska on räjähtänyt?

Ei lisättävää

Siteeraan entistä työkaveriani, joka tokaisi lounastauolla Moskovassa ollessamme, että ryssä on ryssä vvp, eihän se ole kuuhunkaan päässyt vaan ympärillä vaan pyörii…

P. Olonium

Ukraina sai Himarseja vasta siinä vaiheessa kun neukkutykistö aikansa rummutti. Nyt aletaan varmaan vääntää viikkotolkulla torjuntaohjusten lähettämisestä.

Miksi länsi antaa sodan pitkittyä ja siviilien kuolla ?

Qroquius Kad

Liian monta entistä ja nykyistä kommunistia ja niiden kehitysversiota vihreää tyttöstä Lännen päättävissä elimissä.

transputin

Tuo 20 kg kaalia on hyvä havainto. Olisiko rekkakuski syönyt liikaa kaalia ja mahorkkaa sytytellessään kabiinissa leijaileva suolikaasu olisi aiheuttanut kunnon pamauksen eli iso liekkipieru kyseessä?

WW3

Arvaa, kaks karvaa…

Victor

Ryssä aloitti. Tää matsi pelataan loppuun. Sen jälkeen pestään likapyykit. Uusilla pesukoneilla.

Runtiti-pou

Tuonhan voisi käsittää niinkin, että olisi heti pitänyt antaa satoja himarseja ja tankkeja ja nyt heti ohjukset

Jupi

Ryssiltähän ne sai pelkästään eilen 100 ohjusta ilmaiseksi, hinta-arvio jotain 700 miljoonaa. Ne kh101 risteilyohjukset maksaa 6,5 miljoonaa kappale

Qroquius Kad

Ei niistä ollut hyötyä kun ne tuhottiin.
Kota Ukraina alkaa ampua omia länsiohjuksiaan.
Niitä ei tuhota ja ne osuvat.

Rannantomppa

Mahdollisimman pitkään heikentää venäjää ennenku muutkin maat yhtyy maataisteluun

Ei lisättävää

Siksi koska lännestä on tullut heikko vasemmistolainen velliperse yhteiskunta feministi miehineen.

Samuel

Nyt Paavo annat väärää infoa. Rekka oli tulossa Krimiltä, ja ajoi äärimmäisen oikeaa kaistaa räjähtäessään. Jospa olisikin ollut vasemmalla. Silloin olisi todennäköisesti lähtenyt vireisetkin kaistat mereen, ja junakin olisi kärsinyt enemmän vahinkoa.
 
Kyllä tämä Ukrainan aiheuttamalta vaikuttaa. Toki mukana on voinut olla venäläisiäkin. Monilla heistä kun on juuret Ukrainassa, ja vihaavat Putinia enemmän kuin tarpeeksi.

Samuel

Korjausta edelliseen. Tarkastin satelliitista, että rautatie on eteläpuolella. Rekka tuli siis Venäjältä. Äärimmäisen oikeaa kaistaa se kuitenkin ajoi, kuten edellisessä viestissä kirjoitin.

Samuel

Tarkoitan sitä mitä kirjoitin. Räjähtänyt rekka oli kaikkein oikeimmanpuoleisella kaistalla. Jos se olisi ollut vasemmalla kaistalla, olisi se ollut vastaantulijoiden kaistan vieressä. Silloin nekin kaistat olisi todennäköisemmin romahtaneet. Samalla rekka olisi ollut lähempänä myös rautatietietä, jolloin sekin olisi voinut vaurioitua enemmän. Tällä videolla rekan räjähdys näkyy heti alussa. Rekka on oikealla ja muut kaistat sekä rautatie vasemmalla: https://www.youtube.com/watch?v=fxgWCsampJg
 
Artikkelissa mainitsit, että auto ajoi vasemmanpuoleista väylää. Sitä se ei ajanut, mutta toki tuli Venäjältä Krimille, kuten kerroit.

Antakaa meidän rahat!

Ei se mikään rekka ollut joka räjähti. Se oli muslimien kaappaama lentokone joka täräytti siltaan! ALLAH AKBAAAAAAAR!

EricBlair

Räjähdys näyttää tapahtuvan rekan oikealla puolella. Siis ennen kuin auto tuhoutuu.

EricBlair
Nyt se vasta alkaa

Jep, eli kuten on uutisoitu niin rekka ei räjähtänyt. Vaan räjähdys tuli ulkopuolelta. Euroopassa NATO on yksiselitteisesti leimattu syylliseksi. Suomessa on toisenlainen näkökanta.

Kaalilaatikko

Luultavasti neukun itsensä järkkäämä paukku. Ukraina olisi posauttanut koko sillan. Eihän tuossa pienessä tujauksessa ole mitään järkeä, paitsi neukulle.

gulermo6666

nyt lopeta se juutalaisten sulle syöttämän paskan nieleminen paveli

Kake

Paavohan ihailee ”kasaarijuutalaisia” ja lopalisteja.

Qroquius Kad

Olisi se vain mahtavaa saada olla juutalainen ja hallita maailmaa.

Ohmygod

Vaihtoehotoja on:
Jos se oli ukrainalaisten pommi, niin kuljettaja oli kamikazemies tai juonikkaasti venäläiskuljetuksena ujutettu letkaan. Juopot valvovat mitä valvovat.

En usko mainila-teoriaan. Liian kallis ja haittaa sodankäyntiä.
Halvempi mainila-pommi olisi tuhonnut vaikka kaikkien tunteman kirkon Punaisen torin laidasta.

Jupi

Ukrainan hallitus jo myönsi suorittaneensa teon. Ja se kuski raukka ei edes tiennyt mitä kuljetti

Qroquius Kad

Sinäkö tunsit sen kuskin, kun et tiedä oliko hän vapaaehtoinen.

VMP

Tehtaankadun tietotoimisto tiedottaa tietävänsä kaikki henkilöt jotka ovat tehneet rikoksia venäjää kohtaan n.650 000 000 000 henkilöä jotka ovat vihamielisiä…

Leskentekijä

Räjähdys tuhosi ryssän huoltotien Krimille ja etelä-Ukrainaan. Ryssän sodankäyntikyky tulee todennäköisesti heikkenemään huomattavasti. Eli tuskin siis tekivät sitä itse. Sitä miten ukrainalaiset ovat saaneet räjähderekan läpi FSB:n valvonnan, en osaa sanoa muuta kuin korruptio.

Erkki

Siksi kansalle voidaan perustella maa yhteyden pitoa krimille…

Jupi

Silta on jo korjattu ja kostoksi 100 ohjusta Ukrainian infraan.

Turhautunut Kansalainen

Onneksi ryssä pitkälti ryssi senkin ja yli puolet niistä saatiin torjutuksi. Mutta kun tuollaisen määrän umpimähkään ampuu niin valitettavasti niistä moni myös läpi pääsi…

islamisti kuninkaat

Kyllä se tuo mieli muuttuu, aikasemmin paavo kirjoitti :
”Ukraina tuhosi yöllä Krimin niemimaalta idässä Venäjän mantereeseen yhteydessä olevan Kertšinsalmen sillan. Tästä seuraa tietenkin se, että Krimillä oleskeleville venäläisille koittaa kovat ajat.”
Ukrainassa on myös otettu kunnia sillan (ja siviilien) räjäyttämisestä ja juhlittu sitä.
Nyt kun se ei ihan nappiin mennyt ja tuleekin kostoiskuja mitkä olisi pitänyt arvatakin, niin nyt sitten syytellään tästäkin venäjää.

Länsimaat on ihan yhtä mätää propagandaa kuin venäjäkin.

kanander

Vaikea ehdottomasti todeta, lasketaanko siltojen vaurioittaminen Ukrainan vai Venäjän piikkiin? Aika nopeastihan liikenne saatiin jotenkuten kulkemaan, joten käytännön haitta lienee vähäinen. Putinin nöyryytys tässä on tärkeämpi aspekti.

Gesara tulee

Toimittajan tulisi tarkistaa juttu useammasta lähteestä, sodan kummankin puolen, jottei jutun kirjoittaminen menisi puolueelliseksi. Jos pahvipaavo ei tällaista osaa ajatella niin siirry eläkkeelle. On nimittäin liian liukuhihnatouhua toi juttujen tekeminen. KOmmentoi ja myös perustele kun perustat juttusi vaikkapa MV-lehden kirjoituksiin.

Kake

Kato ei totuudella niin väliä. Ryssävihalla mennään.

Mazurkki

Se oli venäläinen VAKUUTUSPETOS! Nyt tuli Putlerin tilille fyrkkaa. Se tarvitsee massii koska ihan just alkaa Putlerin pakomatka. Mikä maa tuon rotan sitten huolii nurkkiinsa on eri asia.. Varmaan Öljy-Arabia tai Paska-Korea.

Saku

Oli se, putin henkilökohtaiseti kävi laittamassa pommin sillalle, niinkuin kävi sukeltamassa kaasuputkeenkin pommin.Putin on kaiken takana, ei siis nainen, kuten Matti ja Teppo muka väittää.

🛸🛸🛸🛸🛸

Putinillahan on se yhden miehen sukellusvene 🛸

Sukeltaessaan kiroilee ”Kaikki pitää Perrrkele tehdä ite! Ruki veer!”

Bling Bling

On useita tahoja, joilla on motiivi, kyky ja valmius toteuttaa Kerchin salmen sillan räjäytys. Tällä hetkellä ei ole tiedossa mitään konkreettista evidenssiä suuntaan tai toiseen, mutta eiköhän asiasta saada tietoa ajan kanssa.

Ipso facto...

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Putin sanoi sillan räjäytyksen jälkeen iskun kohdistuneen siviileihin. Sen jälkeen Putin nimitti kovista otteistaan tunnetun Aleppon teurastaja Sergei Surovikin johtamaan Ukrainan sotatoimia ja Venäjä iski voimalla eri puolille Ukrainaa siviilikohteisiin. Kertsin salmen sillan räjäyttäminen siis oikeutti otteiden koventumisen ja on todennäköistä, että se tehtiin nimenomaan tämän oikeutuksen saamiseksi. Vaikka Venäjä on se mikä se viimeiset 1000 v on ollut, on senkin pidettävä silmällä kansainvälistä oikeutta.
Venäjän syyllisyyttä siltaiskuun tukisi sekin, ettei Ukraina virallisesti ottanut kunniaa onnistuneesta sabotaasista, vaan liittolaisten onnitellessa sitä se oli pelonsekaisesti hiljaa.

Lisäksi isku tuhosi vain toisen osion sillasta. Toinen osio sekä rautatie selvisivät kohtalaisin vaurioin ja avattiin jo samana iltana. Myös tuo puhuisi tarkoin harkitun ja kohdennetun operaation puolesta.

Lauri

Loistava logiikka. Oot MPK ainesta. Sovellatko järjenjuoksuasi myös 9/11 tapahtumiin?

Ipso facto...

Kiitti, no 9/11 on samalla logiikalla ”inside job”. USA hankki oikeuden hyökätä Irakiin.

Qroquius Kad

Mikä ”otteiden koventaminen”?
Ryssähän on terroripommittanut helmikuusta asti siviilialueita aivan samaan tapaan kuin nyt.

Ipso facto...

Aina voi pommittaa kovemmin ja enemmän. Ale-Salekin sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että Venäjä käyttää nyt pidemmän kantaman ohjuksia.

Last edited 1 vuosi sitten by Ipso facto...
Qroquius Kad

Mikäpä siinä, mutta sillähän Ryssä vain kerjää Ukrainalta vastatoimia, kuten pitkän kantaman HIMARSit joita USA ei uskalla toimittaa, mutta Britannia saattaa hyvinkin.

Kake

Kaikki ratkeaa siinä vaiheessa, kun sota saadaan jenkkien mantereelle. Popcornit ostettu.

Qroquius Kad

Älä pidättele hengitystä odotellessasi.

Lauri

Todennäköisesti oli mainilan laukaus. Putin järjestelemä kaasuputken räjäytys ei vielä vakuuttanut venäläisiä tarpeeksi joten silta oli tuhottava.

Surullista ja haastavaa seurata jutkubotin kipuilua hänen yrittäessä kaikin keinoin pitää kiinni valheellisesta tarinan kerronnastaan.

Ohmygod

Mainilan laukauksilla tarkoitetaan nykykielessä hyökkääjän itsensä tekemää provokaatiota, jolla voidaan perustella sodan alkaminen. Tätä sotaa on jo käyty viime talvesta, niin että siltapommi oli ainoastaan sotatoimi muitten joukossa.

Ehkä ukrainalaisten tarkoitus oli katkaista silta kokonaan, mutta paukku oli liian pieni.

Ukraina kyllä syyllistyi tässä ympäristörikokseen mm Mustanmeren veden pilaamisella… ja sehän Puttea eniten harmittaa?

Moonman

Paavo voisit lähteä käväisemään Ukrainassa sotareportterina; ”pt-median livevideo zaporizzjan ydinvoimalan taistelusta”, ”livevideo sillan räjäytyksestä!” Lukijamäärät nousisivat kohisten

Kake

Syön kenkäni, jos Paavo ikinä lähtee minnekään tositoimiin.

Ohmygod

Osta sinappia kenkäateriasi lisukkeeksi, Kaalia sulla jo lieneekin.

Pidän Pt-median ylläpitoa tositoimena.

Puosuvaari

Samaa mieltä, varsinainen yhden miehen armeija tämä Paavo – netin medioista parhaita.

Vanha kyynikko

Kyllä tämän logiikan mukaan venäläiset seuraavaksi upottaa omat sotalaivansa,pudottaa lentovehkeensä ,räjäyttää duuman ja kremlin sekä putin ampuu itseään molempiin jalkoihin hirvimetsällä.

Nuku Pommiin

Yli 40- vuotiaat eivät tarvitse joditabletteja ja yli 65- vuotiaat tarvitsevat coronapiikkejä? Yritättääkö maan johto/EU päästä eroon yli 40- vuotiaista ja varsinkin yli 65- vuotiaista?

” Viranomaiset näkevät lääketieteellisen arvion pohjalta, että yli 40-vuotiaille joditableteista ei ole sellaista hyötyä, että niitä tarvitsisi kaappeihin koteihin hankkia. Eli suositus koskee alle 40-vuotiaita suomalaisia, Sarkkinen vastasi.”

(Iltakakka)

Kake

Kannattaa muuten perehtyä myös booriin. Booripitoisilla alueilla asuvilla ei muun muassa ole reumatismia. Halvan booraksin myrkyllisyys on ruokasuolan luokkaa (kai jopa alempi), mutta se on ehdottomasti kielletty Euroopassa, eikä mitään kunnollisia booritabletteja ole myynnissä ylipäätään.

sims ala bim

Tuskin sanoi Puskin.

Runtiti-pou

Onko koko ohjussirkus Venäjän viimeinen kortti? Kaikki vassarit ja muut mätäaatteiden piipittäjät nyt haluavat tietenkin vanhasta tottumuksesta rauhaa ja neuvotteluja ja Ukrainan alueluovutuksia, koska ”ei saa nöyryyttää/eskaloida” ja ”ydinaseeet” jne. Venäjän kätyreistä puhumattakaan.

Lavrov on nyt vihjannut neuvotteluratkaisusta ja Scholz matkustanut Moskovaan….

Insenjöör Daa

Täytyy muistaa että silta on ryssien rakentama, eli tuli jo materiaalien puolesta elinkaarensa päähän. Sekundakama levisi, ihan itekseen. Noitten tukipilareiden betonikin on jo murentunutta mönjää, lokit syö sitä mielellään.

Suomi Finland

”– Japania varoitettiin myös riittävien vastatoimien väistämättömyydestä Venäjää koskevien sotilaallisten uhkien estämiseksi, lausunnossa sanotaan.”

Jos Venäjälle luo sotilaallisen uhan, Venäjä tulee tuhotuksi.

Qroquius Kad

Ryssä on aivan kuin se koulukiusaaja, joka hyökkää heikommaksi luulemansa kimppuun ja turpaansa saatuaan juoksee lähimmän nurkan taakse huutelemaan sieltä tappouhkauksia kaikille valmiina juoksemaan kauemmas karkuun.