Oliko Kertsinsalmen sillan räjäytys venäläisten tekemä “Mainilan laukaus”?

Krimin ja Venäjän mantereen välillä tapahtunutta Kertsinsalmen sillan räjäytystä on melko yksimielisesti tulkittu ukrainalaisten tekemäksi räjäytykseksi, mutta tietyt asiat puhuvat sen puolesta, että räjäytyksen takana voisivat olla venäläiset.

Monet pienet seikat puhuvat sen puolesta, että räjäytyksen takana ovat venäläiset. Ensinnäkin väitetty rekka-auto, joka kuskasi räjähteitä, tuli Venäjän suunnasta Krimille. Auto ei ole voinut tulla mistään muusta suunnasta kuin Venäjältä, sillä kaikki kuvat ja filmit todistavat sen, että auto ajoi Venäjältä Krimille eli oikeanpuoleista väylää.

Jos räjähdyksen takana oletetaan olevan rekka-autossa kuskattu räjähdyspanos, niin voidaan kysyä, muutamia kysymyksiä:

Venäjän puolella Tamanissä kaikki sillalle Krimille menevät autot tarkistetaan. Ei ole käytännössä mahdollista, että sillalle päästetään rekka-auto, joka on täydessä pommilastissa, JOS rajavartijat eivät tiedä, että sillalle on menossa räjähdysainelastissa oleva rekka. Sillan rajavartioiden on täytynyt tietää, että sillalle on menossa tällainen rekka.

Jos vielä vääntää rautalangasta, niin väitetty rekka, jossa rähähdyspanos oli, niin ei ole voinut tulla mistään muualta suunnalta kuin Venäjältä ilman, että Venäjän sodan johto ei olisi siitä tiennyt.

Itsessään rekka, joka on kuskannut räjähdyspanosta, niin lasti on ollut niin suuri, että jos teko oli joku random-pommi, niin räjähdyspanos olisi huomattu Venäjän puolella Tamanissa. Jos autolle ei olisi ollut hyväksyntää jatkaa matkaa sillalle, niin sitä ei myöskään olisi sillalle päästetty.

Rekkaan viittaa myös se, että jos isku olisi tullut ylhäältä niin räjähdyksen jäljet olisivat erilaisa. Jos esimerkiksi ohjus olisi iskeytynyt siltaan. Nythän siltakansi on romahtanut melko siististi, mutta siinä ei ole sellaisia vaurioita kuin ohjusiskuissa. Lisäksi pitää ottaa huomioon se, että vain sillan Venäjältä Krimille menevä kansi romahti.

Artikkeli jatkuu illan mittaan. Kannattaa seurata Pt-mediaa.

Korjattu sen verran, että auto ajoi oikeanpuoleista, ei vasempaa, väylää.