Venäjän suurpommitukset Ukrainan siviilikohteisiin

Oli melko selvää, että kun ukrainalaiset räjäyttivät Krimin sillan, niin siitä seuraa muutama asia: venäläiset pommittavat lisää siviilikohteita ja suomalaiset putinistit aloittavat näistä kostopommituksista vahingoniloisen hoosiannan.

Kun Ukraina pommittaa Venäjän Krimillä siltaa ja oleellista infraa, niin lännessä ulistaan, että Zelenskyi hyvä. Kun Venäjä pommittaa Ukrainan oleellista infraa, niin lännessä ulistaan Putin paha. Länsi on pelkkää kaksinaismoralismia.”

Venäjä ampui yön ja aamun aikana useita ohjuksia ympäri Ukrainaa kauas rintamalinjojen taakse. Kohteina näyttävät olleen kaupunkeja, joihin ohjuksia ammuttiin summittain siviilikohteisiin. Useita siviilejä on kuollut ja rakennuksia on tuhoutunut.

Kannattaa huomata, että tämä on venäläinen sotataktiikka. Siviilikohteita pommittamalla pyritään heikentämään vastustajaa.  Suomessa tällaisen vastaavan muistavat vielä elossa olevat sukupolvet, jotka kokivat venäläisten siviilipommitukset. Venäjä pommitti useita kaupunkeja rintamalinjojen takana etelästä pohjoiseen.

Venäjän iskut olivat melko odotettuja, varsinkin kun rintamalla venäläisillä on ollut vähän heikko happi viime aikoina. Krimi näyttää joutuvan saarroksiin huollon osalta. Piirtelin karttaan Etelä-Ukrainan tilanteen. Kartassa mustalla on Ukrainan rautatiet. Krimin huollon osalta rautatie on tärkein huoltotie ja nyt tämä reitti on tuhottu ainakin toistaiseksi Venäjän mantereelta Kertsinsalmen yli.

Näin ollen ainoa varma huoltoreitti Krimille on tuhottu ja tällä hetkellä toimivia ovat meritie, joka on hyvin epävarma, sekä Venäjältä Ukrainan Donetskin ja Mariupolin kautta kulkeva rautatie.

Ukrainalaisten joukkojen selvä tavoite nyt on saada rintamalinja siirrettyä jonnekin Volnovakhan tienoille, missä on rautateiden risteysasema Mariupoliin ja edelleen Melitopolin kautta Krimille. Jos ja kun tämä reitti saadaan Ukrainalaisten haltuun, niin alkaa:

1.) Hersonin alueen Dnepr-joen itäpuolella olevien venäläisten joukkojen motitus. Ja tämän jälkeen

2.) Venäläisten joukkojen perääntyminen Krimille ja ukrainalaisten yritys vapauttaa Krimin niemimaa.

Alla kuvia venäläisten iskuista ympäri Ukrainaa.

Subscribe
Notify of
guest
67 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vladsu

Krapysyötti on nyt hyvin vihainen, tutisee kiukusta piilokoroillaan.

Idem

KrapUsyötti!

Vitsishokki

Venäjä on kuin havumetsävyöhykkeen Afrikka.

Natsi-Saksassa keksityn rynnäkkökiväärin kopio (AK-47) pysyy kädessä paljon paremmin kuin saha tai vasara.

Qroquius Kad

Muuten oikein, paitsi Kalassi ei ole Sturmgewehrin kopio.

Vitsishokki

Totta, mutta kuulosti paremmlta.

VMP

Venäjällä kaikki asiat on kopioita muualta niillä ei ole mitään omaa vähän kuin kiina tai no on venäläisillä se perseenpäristin.

Huru-ukko

Se onkin mainio esimerkkiaidosta kopioimattomasta: ei sovi perseeseen eikä pärise:)

sergei sepeljoff (2x23mm)

ei sentään kaikki Samovaari on kuulemma ryssien oma keksintö, tosin sen kraana on varastettu saksalaislta.

Peksi

Toimintaperi-aate on eri ja kaliiberi..mutta onhan se häiritsevän samannäköinen ollakseen sattumaa

sulo

pitää paikkansa,

eR2pHdKL0jI.jpg
Verta pakkiin

Yhdysvaltain Ukrainan-suurlähetystö kehottaa kansalaisiaan piiloutumaan suojiin ja poistumaan maasta, kun olosuhteet ovat turvalliset

Ukraina voittaa 🤣🤣🤣🤣🤣

Qroquius Kad

Niin voittaa ja pakottaa Ryssän lopettamaan siviilien murhaamisen.
Ennen sitä on ulkomaiden kansalaisten parasta palata omiin maihinsa, etteivät joutuisi örkkien murhaamiksi.

Alpertti

Ikävä kyllä Venäjä jatkaa satunnaisia pommituksia hamaan tulevaisuuteen. Pommituksen voi estää ainoastaan sataprosenttinen ohjuspuolustus ja ohjusten loppuminen. Vaikka Ukraina valtaisikin alueensa takaisin ja sota julistettaisiin päättyneeksi, mikään ei estä Putinia painelemasta ohjusten laukaisunappuloita. Hama tulevaisuus on helposti pari kolme vuotta. Tulee valmistautua myös siihen, että iskut tähdätään ja/tai osuvat muihinkin kuin ukrainalaisiin kohteisiin.

Qroquius Kad

Yhtä lailla Ryssä saa alkaa valmistautua siihen, että Ukrainasta alkaa sataa heidän alueilleen Lännen ohjuksia.
Sellaisia, jotka osuvat tarkasti eivätkä örkit pysty torjumaan niitä.

Nyt se vasta alkaa

Vuoroin vierissa…

Tapio

Venäläiset tekevät sitä, mitä parhaiten osaavat.

Slava Ukraine

Natolla ei ole tarpeeksi aseita Ukrainalle – Bloomberg

No 1.

Itäraja pitäisi laittaa kokonaan kiinni ryssiltä. Aivan sama millä perusteella ovat tulossa.

Ja ne, jotka ovat jo Suomessa pitäisi palauttaa Venäjälle. Ei enää yhtään uutta viisumia, kiehukoon paskavaltiossaan.

Slava NATO

Nato teki yli 10 000 ilmahyökkäystä Libyaan vuonna 2011 ja yli 500 000 siviiliuhreja. Kun heiltä kysyttiin siviiliuhreista, he väittivät, että kyse oli sivuvahingoista ja että sitä tapahtuu sodissa.

Qroquius Kad

Sepä merkillistä, kun korkeimmatkin arviot Libyan sodassa surmansa saaneista jäävät noin 25 000 raatoon.
Ehkäpä he sitten kuolivat parikymmentä kertaa?

Yrittäkää nyt edes vähän siellä Pietarin trollitehtaalla.

Runtiti-pou

Murhaajien omat arviot tietenkinolivat alakanttiin. Siis julkiset arviot kansalaisilleen. Euroopan kommunistisille urpomassoille sanottiin mentävät siviilejä suojelemaan. Mentiin murhaamaan ja nyt on näännytetty 10 vuotta ja pidetty yllä surkeutta ja laskettu maasta läpi valloittajamssoja Eurooppaa tuhoamaan

Samuel

Human Right Watch -järjestön mukaan Libyassa kuoli ainakin 72 siviiliä. Vatikaani arvioi 40 siviilin kuolleen Tripolissa. Pommituksissa on arvioitu 223-403 siviilin kuolleen. Sotilaskohteita ja sotilaita toki meni satoja, ja kuolleita oli epäilemättä tuhansia. Nämä poimin englanninkielisestä wikipediasta. Venäjänkielinen wikipedia kertoo 30000 kuolleesta sotilaasta. Siviileistä se mainitsee, että joitakin kuoli pommituksissa, mutta ei esitetä tarkempia arvioita.
 
Täällä sitten ryssän trolli väittää, että yli puoli miljoonaa siviiliä kuoli pahan Amerikan uhrina. Sellaista määrää ei mikään lähde tue. Vaikka se pitäisi paikkansakin, niin logiikka on vähintään outo. Jos Amerikka tai NATO on jossain tehnyt rikoksia, niin oikeuttaisiko se Venäjän tai minkään muun maan tekemään rikoksia jossain muualla???

Huru-ukko

Jos Amerikka tai NATO on jossain tehnyt rikoksia, niin oikeuttaisiko se Venäjän tai minkään muun maan tekemään rikoksia jossain muualla??? Tietenkin se oikeuttaisi. Ihan mikä tahansa asia oikeuttaa venäjän tekemään rikoksia Ihan mikä tahansa. Vaikkapa putinin paha ummetus tai ripuli. Ja etenkin ne.

Runtiti-pou

Venäjällä ei ole tietenkään oikeutta kostaa Libyan puolesta. Hotlerillä oli oikeus V-aseiden käyttöön pommitusten vuoksi

Runtiti-pou

HWR on juutalaispulju. 500 000 on tietenkin liikaa pommitusten kertatappioiksi, mutta seuraukset aiheuttivat varmasti enemmän tuhoa ja Lännen barbaarijoukkojen teirastukset tietenkin myös.

Vittuako sinä minulle jotain whataboutismia syötät? Venäjän juutalaisjohto on samaa eliittiä kuin Lännen kaverinsa. Ukrainaahan tässä yhdessä tuhotaan Libyan ja Syyrian tavoin

Slava Allihuuppa

Massapsykoosista toiseen lennosta, on meillä upea psykologinen sodankäyntikone jota myös mediaksi leikkisästi kutsuvat.

A Siantuntija

“Krimin huollon osalta rautatie on tärkein huoltotie ja nyt tämä reitti on ainakin tuhottu toistaiseksi Venäjän mantereelta Kertsinsalmen yli.”

Junat ja autot kulkee( yli 24h sit), voi voi sun lähteitä

Jatkan edelleen metodia olla lukematta ukraina juttujasi,kokeilin vain 5 kk jälkeen.
muita luen kyllä.

puolueeton

Kaikki propaganda ärsyttää useimpia. Propaganda voi joskus olla taktista mutta yleensä typerää oman mielipiteen tyrkyttelyä.

A Siantuntija

AINA kun maailmalta tulee paikanpäältä videoa yksityishenkilöiltä (sinäkin olet?) joka poikkeaa sen 17 uutistoimiston copy/paste uutiseta mietin miten asia on.

Kritisoin lähteitäsi, sinä taas keskityit olennaiseen,

Pahoittiko joku…

Samuel

Autokaistoista kaksi tippui mereen. Kaksi muuta notkahti pahasti. Se osuus muutettiin yksikaistaiseksi, ja sen saa ylittää vain yksi henkilöauto kerrallaan – raskas liikenne ei lainkaan. Teoriassa maantieliikenne siis toimii, mutta murto-osalla entisestä kapasiteetista, eikä sotilaallisesti käytännössä lainkaan.
 
Palanut säiliöjuna oli osittain vielä tänä aamuna kiskoilla. Toinen junakaista oli taas raivauskalustolle. Koejuna on toista raidetta ajanut. Venäjä kyllä ilmoitti, että junat Krimiltä Moskovaan olisivat kulkeneet normaalisti, mutta todisteita siitä ei ole. Ainoa julkaistu video on siitä koejunasta, joka ei ollut matkustajajuna. Tässä on juuri tullut video radan korjaustöistä: https://www.youtube.com/watch?v=TsZLOUBzcBc
 
Rata saataneen kuntoon lähiaikoina, mutta ainakin tähän asti se on ollut poissa pelistä. Toisin kuin ryssän trolli unelmoi.

A Siantuntija

Ainoa julkaistu video, 1h sit
Buhahaha

published at 15:17 UTC on October 9th, 2022.

https://www.bitchute.com/video/zoMNkthlQ74u/

Samuel

Kun kirjoitin ainoasta julkaistusta videosta, tarkoitin ainoaa julkaistua videota, jossa kokonainen juna kulkee Krimin sillan läpi. Toki itse sillalta on paljonkin videokuvaa, ja koko ajan tulee lisää. Junat siellä eivät tiettävästi vielä kulje sitä ainoaa koejunaa lukuun ottamatta. Tuokin video, jonka itse postasit, tukee samaa. Siinä kun on raivaustyöt käynnissä, ja vielä pahasti kesken. Minäkin postasin jo aiemmin videon, joka on päivää myöhemmin, eli maanantailta, ja raivaus oli silloinkin vielä kesken. Uskotko itse tuon postaamasi videon perusteella, että useampi matkustajajuna olisi kulkenut Simferepolista ja Yevpatoriasta Moskovaan jo lauantaina, kuten venäläiset lähteet väittivät ja johon tunnuit itsekin uskovan – ainakin alkupostauksen perusteella?

Samuel

Avauspostauksessa meinaan vastasit:

“Junat ja autot kulkee( yli 24h sit), voi voi sun lähteitä”

Junat eivät kulkeneet! Autotkin vain murto-osalla normaalista kapasiteetista.

sulo

tässä lähdettä,,

8zBgOaVVmb8.jpg
Nih

Ryssä osaa tämän homman, avuttomien tappamisen ja siinä ei säästy edes lapset. Ryssä ei ole muuttunut luonteeltaan sitten, kun nousi maakuopista, sama villiihmisen luonne vailla muuta osaamista kuin tappaminen ja pienempien naapureidensa kimppuun käyminen. Täysin hävitettävä lajia.

Slava Finlande

Venäläiset on kyllä outoa porukkaa. Yrittävät tappaa sotavankinsa. Sitten ne pommittaa hallussaan olevaa ydinvoimalaa. Sen jälkeen ne räjäyttää kymmeniä miljardeja heille maksaneen kaasuputkensa.Ja nyt ne sitten räjäyttivät oman siltansa. Next.Ydinpommit Moskovaan ja Pietariin?

sergei sepeljoff (2x23mm)

Geroim Slava!

Samuel

Surkeaa trollausta, mutta tykkääjien määrä vain osoittaa, miten paljon putinisteja täällä vaihtoehtomedioissa liikkuu. Niin ydinvoimalan pommituksissa (joista mikään ei ole osunut reaktorirakennukseen) kuin sotavankien pommituksessa jäljet johtavat selvästi Venäjälle. Toki Enerhodarin suuntaan on Ukrainakin ampunut, mutta pitäisikö sen jättää ne ryssien gradit ja tykit rauhaan, jotka ovat heinäkuun alusta lähtien tulittaneet Nikopolia ja sen ympäristöä lähes joka yö, ja usein päivisinkin? Kaasuputkien pamauttajasta ei varmaa tietoa ole, mutta putinistit kyllä tuntuvat tietävän totuuden.
 
Sen sijaan ukrainalaiset vasta outoa porukkaa onkin. Tulittivat kuulemma Mariupolin raunioiksi ja ovat koko sodan ajan ampuneet omia ainakin ryssäpropagandan mukaan. Azovin nazit kuulemma pukivat tapetuille sotilaille siviilivermeet, ja lavastivat näin ainakin Buchan joukkomurhan. Heidän mukaansa Izyumin joukkomurhatkin olivat ukrainalaisten tekoa, vaikka ryssä itse valvoi tuolloin kaikkea.

Samuel

Saisi! Sen suojaava vaikutus lienee vastaava kuin ryssien nykyisten kypärien. Taannoisessa videossa ukrainalaiset purkivat sotasaaliskypärän, ja sisältä paljastuneet “suojaavat” alumiinilevyt muistuttivat kieltämättä paljon kaalinlehtiä. Toki kaali pilaantuu melko nopeasti, mutta eipä ryssän elinajanodote sen pidempi noissa hommissa liene.

gulermo6666

osaatko sä vitun vammanen tajuta mitään sarkasmista? no et saatana tajua 😂🖕🖕🖕🖕 vittu istu miekkaan apina

Samuel

Kyl mä tajusin et se oli sarkasmia, mutta kovin putinistista sarkasmia. Siksi siihen vastasin, ja sekös ryssän trollia kyrsii. Se, että jutkujen päivälehdissä jotain kerrotaan, ei automaattisesti tarkoita, että se olisi paskaa. Tulisit sinäkin reaalimaailmaan, äläkä näe niitä jutkuja ja vapaamuurareita ihan joka nurkalla. (Tällä viittaan tuohon myöhempään kommenttiisi).

Heli

IAEA oli paikalla kun ukraina alkoi pommittamaan keyseista ydinvoimalaa, IAEA myos raportoi ukrainan agressiosta virallisesti.
Mutta ei anneta totuuden pilata hyvaa tarinaa.
kuolema natseille ja niiden tukijoille

Samuel

Saisiko tälle lähteen? Siis tälle, että IAEA raportoi Ukrainan aggressiosta virallisesti. Minä kyllä näin videon, jossa IAEA:n virkailijoilla oli naurussa pitelemistä, kun venäläinen virkailija yrittää selittää ukrainalaisten ampuneen raketin, joka asentonsa perusteella tuli suoraan Venäjän puolelta. (Oli jäänyt suutariksi, ja törrötti maassa). Tuossa pätkä kyseisestä videosta: https://www.youtube.com/watch?v=vDc29rn3Hjw

Tällaisia ei Rapsodiassa eikä MV-lehdessä näytetä, joten ei ihme, että trolli taas uskoo kaiken.

Samuel

Kävin IAEA:n sivuilla etsimässä raportteja. Kyllä niitä löytyikin, mutta niissä kerrotaan vain tapahtuneista poikkeustilanteista kyseisessä ydinvoimalassa. Ne on esitetty esimerkiksi tämän raportin liitteessä 1.
https://www.iaea.org/sites/default/files/22/09/ukraine-2ndsummaryreport_sept2022.pdf
Niissä kyllä kerrotaan tulituksista (ei reaktorirakennuksiin, kuten jo kirjoitin), mutta ei oteta mitään kantaa mahdollisesta ampujasta. Tuo raportti on kuukauden takaa, mutta lukemissani uudemmissa artikkeleissa tilanne on aivan sama. Tästä pääset selailemaan IAEA:n raportteja koskien kyseistä ydinvoimalaa.
https://www.iaea.org/search/google/ZNPP
Niitä on sen verran paljon, etten kaikkia aio läpi käydä. Toivoisinkin, että sinä nyt näytät minulle sen IAEA:n raportin, missä Ukrainaa syytetään! Henkeäni en aio pidätellä sitä odotellessa. Äläkä nyt anna lähdettä mihinkään MV-lehteen tai Itar-Tassin uutiseen!

Suomi Finland

Kuolema ryssille.

Runtiti-pou

Eikö Bornholmin pimentämisen pitänyt johtaa NAton vatatoimiin? Onko Nato nyt ihan kädetön ja salaa Venäjän ystävä?

Samuel

V…n trolli! Bornholmissa oli sähkökatko, johon tuskin liittyi mitään ihmeellistä. Jos sulla on parempaa tietoa, niin saa paljastaa. Hengitystäni en aio pidätellä sitä odotellessa.

Runtiti-pou

Vähän aikaa sitten syytä selvitettiin vielä

Slava EU

Lokakuun 11. päivästä alkaen Ukraina lopettaa sähkön viennin muihin maihin oman energiajärjestelmänsä vakauttamiseksi, – Ukrainan energiaministeriö

Shit häpens

Eikä ihmekään, jos Tsapahoriskan vai mikä lie ydinvoimala on pitänyt ajaa alas pommitusten vuoksi ja 50-60% Ukrainan sähköstä on sen vuoksi poissa pelistä.

Slava US

Neljän tähden kenraali Jack Keane sanoi, että “USA sijoitti 66 miljardia dollaria Kiovaan, pieni summa ja se on sen arvoista. Emme käy taistelua, mutta Ukraina käy.”

Slava Soros

Venäjän ilmavoimat ovat Kiovan ilmassa

EU-johtajat kehottavat kansalaisiaan lähtemään välittömästi, koska Venäjä on tullut ottamaan Ukrainan. No niin globot. Popparit esiin. Paras voittakoon.

Samuel

Ei tainnut yksikään ryssän kone käydä Kiovan ilmatilassa tänään. Ainoastaan ohjuksia ja kamikaze-droneja raukat sinne ampuivat. Niistäkin yli puolet pudotti ilmatorjunta. Kyllä ryssä pommittajiakin käytti, mutta ne eivät käyneet lähelläkään Ukrainaa. Ampuivat vain ohjuksensa siihen suuntaan – lähinnä Kaspianmeren yläpuolelta. Sieltä siksi, että iso osa noista ohjuksista on taattua ryssälaatua – siis suutareita. Meren yltä ammuttaessa ne aiheuttavat vähemmän vahinkoa itse Venäjälle, kun suoraan alas tippuvat.

gulermo6666

syö paskaa paveli 🖕 tätä sontaa me saadaan syödä joka päivä meidän juutalaisvetoisten päiväpaskalehtienkin etusivuilta…. ja aina se puuttini on se paha vähän niinku hehkutit tota vitu covid-PASKAA… mihis se hävis? varsinainen vaihtoehtomedia 😂

Nikolai Kopeloi

Kuullostaa kaalinpuutostaudilta.

Vladimir

Wannabee iltaläjä

Trampas

Kyllähän tuo vihaks pistää, mutta ei se tuossa auta.
Onhan ne näitä aiemminkin kohdellut oiken autokyydillä.

Saastat

Ryssät mielipuuhissaan: https://streamja.com/3mwXP

Sam Colt

Hieno kartta!
Jäin kaipaamaan Kertshin salmen ylittävän radan jatkoa Krimillä.
Onko siitä tietoa?

Hyvin lihava david

Minua hieman ihmetyttää, kuinka kukaan kantasuomalainen, nyt voi olla joku ryssän kätyri? Eihän venäjällä nyt ole mitään annettavaa tälle planeetalle.

Rahallako on saatu? Vai kiristämällä? Vai eikö hissi mene ylös asti, niinkuin Leena Hietasella?

Kuuntelin jonkin posi teeveen haastattelun, Ilkka Tiainen haastatteli siinä Anus Putkosta. No Anus väitti, eli valehteli olleensa maidanin tapahtumien aikaan pelipaikalla. (2014). Käsittääkseni hän on ollut silloin thaimaassa. Jonne hän lähti suomesta karkuun. Hänhän on tullut itä-ukrainaan vasta 2015. Semmoinen velikulta se.

Runtiti-pou

Jos on tehty sopimus tms. ei pääse enää irti vaanon oltava Kremlin mis loppuun saakka, kuten Scholz. Scholz lähti Moskovaan ja tuonee tullessaan rauhanehdotuksia ja “eskalaation vastustamisia”. Häntä muka nyt pelottaa ja ydiuhkakin muka on

Jippos123

Putler on patamusta terroristi. Se ihmisjäte ei pysty muuhun kuin iskemään siviileihin.
Säälittävä runkku ja pelkuri.
Ihmisjätteen päivät alkavat olla luetut.
Jos joskus on jollekkin annettu titteli “äärimmäinen pahuus ja paskamaisuus niin putler” .
Hoidellaan mulkku.
Ei se mahdotonta ole. Vaatii taidon tahdon ja välineet mutta kyllä tuo hirviö saataisiin hengiltä.

Jippos123

Saharova uhkaili Suomea jos suljemme Turun konsulitoimiston.
Kyllä nyt pelottaa.
Saharova on 52v uraa tehnyt nainen jolla nyt on ongelma.
Alkoholi-ongelma.
Se akkahan on kännissä aina,?

Kukkuu

Vodka ja vaihdevuodet, kuiva vanha kurttana lumppu sekaisin ku käkikello.