Venäjän suurpommitukset Ukrainan siviilikohteisiin

Oli melko selvää, että kun ukrainalaiset räjäyttivät Krimin sillan, niin siitä seuraa muutama asia: venäläiset pommittavat lisää siviilikohteita ja suomalaiset putinistit aloittavat näistä kostopommituksista vahingoniloisen hoosiannan.

Kun Ukraina pommittaa Venäjän Krimillä siltaa ja oleellista infraa, niin lännessä ulistaan, että Zelenskyi hyvä. Kun Venäjä pommittaa Ukrainan oleellista infraa, niin lännessä ulistaan Putin paha. Länsi on pelkkää kaksinaismoralismia.”

Venäjä ampui yön ja aamun aikana useita ohjuksia ympäri Ukrainaa kauas rintamalinjojen taakse. Kohteina näyttävät olleen kaupunkeja, joihin ohjuksia ammuttiin summittain siviilikohteisiin. Useita siviilejä on kuollut ja rakennuksia on tuhoutunut.

Kannattaa huomata, että tämä on venäläinen sotataktiikka. Siviilikohteita pommittamalla pyritään heikentämään vastustajaa.  Suomessa tällaisen vastaavan muistavat vielä elossa olevat sukupolvet, jotka kokivat venäläisten siviilipommitukset. Venäjä pommitti useita kaupunkeja rintamalinjojen takana etelästä pohjoiseen.

Venäjän iskut olivat melko odotettuja, varsinkin kun rintamalla venäläisillä on ollut vähän heikko happi viime aikoina. Krimi näyttää joutuvan saarroksiin huollon osalta. Piirtelin karttaan Etelä-Ukrainan tilanteen. Kartassa mustalla on Ukrainan rautatiet. Krimin huollon osalta rautatie on tärkein huoltotie ja nyt tämä reitti on tuhottu ainakin toistaiseksi Venäjän mantereelta Kertsinsalmen yli.

Näin ollen ainoa varma huoltoreitti Krimille on tuhottu ja tällä hetkellä toimivia ovat meritie, joka on hyvin epävarma, sekä Venäjältä Ukrainan Donetskin ja Mariupolin kautta kulkeva rautatie.

Ukrainalaisten joukkojen selvä tavoite nyt on saada rintamalinja siirrettyä jonnekin Volnovakhan tienoille, missä on rautateiden risteysasema Mariupoliin ja edelleen Melitopolin kautta Krimille. Jos ja kun tämä reitti saadaan Ukrainalaisten haltuun, niin alkaa:

1.) Hersonin alueen Dnepr-joen itäpuolella olevien venäläisten joukkojen motitus. Ja tämän jälkeen

2.) Venäläisten joukkojen perääntyminen Krimille ja ukrainalaisten yritys vapauttaa Krimin niemimaa.

Alla kuvia venäläisten iskuista ympäri Ukrainaa.