Adriana-murhasta syytteet kolmelle uusruotsalaiselle gangsterille

Ampumispaikka Hallundassa.
Reilu kaksi vuotta sitten surmatun 12-vuotiaan Adriana-tytön tapaus on nyt saatu siihen pisteeseen, että Södertörnin käräjäoikeudessa luettiin perjantaina syytteet kolmelle uusruotsalaiselle gangsterille.

Elokuun 2. päivän yönä 2020 Botkyrkan gangstereilla oli sotatila. Hallundassa sijaitsevan 24/7 auki olevan Shellin ja McDonaldsin parkkipaikalle oli suunniteltu rynnäkkökivääri-isku, joka tehtiinkin.

Paikalle ajettiin varastetulla Audilla. Vänkärin paikan ikkuna rullattiin alas, ulos työnnettiin Skorpion-merkkinen konepistooli ja ammuttiin useita sarjoja. Tarkoituksena oli tappaa kilpailevan jengin kaksikko, mutta sen sijaan hengiltä saatiin 12-vuotias tyttö Adriana, joka kuoli heti. Selkään oli osunut kaksi laukausta. Seitsemän muuta sivullista selvisi tuurilla. He olivat samassa suunnassa Adrianan kanssa, mutta eivät saaneet osumia.

Shellin valvontakamerakuvasta näkyy kuinka tuli avattiin kohti McDonaldsin parkkipaikkaa.

Tekijät tietenkin kiistävät teot, mutta esitutkinnan mukaan rynnäkkökivääriä pidellyt ampuja ei oikein hallinnut asetta istuvasta asennosta liikkuvan auton ikkunasta, joten tulitus oli puhdasta roiskimista. Itse ampumiskohteet olivat seisoneet noin parinkymmenen metrin päästä Adrianasta, mutta kohteiden suuntaan ei ollut tullut laukauksia. Ampumisessa käytettiin kuvan asetta.

 

Teosta syytetään nyt kolmea jorkkia. Tämän porukan ympärillä tapahtuu. Raatoa tulee kuin heinää elonkorjuussa. Jo yksin tämä parin vuoden aikana, kun juttu on ollut auki, niin poliisi on tutkinut sivujuonena useita murhia.

Päätekijä on 30-vuotias Maykil Yokhanna, joka on jengin jonkinlainen päällikkö. Mies on Tukholman Vårbyn gangstereita. Yokhannaa on yritetty itseäänkin ottaa päiviltä useaan otteeseen. Tunnetuin yritys on 2020 tammikuussa Kungens Kurvassa sijaitsevalla huoltoasemalla tapahtunut yritys, jolloin Yokhanna istui autossa vaimonsa ja kaverinsa kanssa. Autoa kohti avattiin tuli. Kaveri kuoli, vaimo selvisi miten kuten ja itse tappokohde Yokhanna konttasi pensaikkoon itkemään, mutta ei saanut naarmuakaan.

Poliisi on pelastanut ainakin yhden kerran Yokhannan hengen. Keväällä 2020 kun Enchro-chatti murrettiin, niin poliisi sai tietää, että Yokhannaa vastaan oli suunniteltu murhaisku ja poliisi noukki suunnittelijat koppiin epäiltynä murhan yrityksestä.

Kaksi muuta syytettyä ovat 24-vuotias Benjamin Mahdi ja 32-vuotias Hassan Mohammad. Molemmilla pitkä rikosrekisteri, jossa merkintää kaikista mahdollisista rikoksista, mitä gangsteri nyt ylipäätään voi tehdä.

Maykil Yokhanna, Benjamin Mahdi ja Hassan Mohammad.

Nyt oikeudessa syytekohtina on murha, murhan yrityksiä ja murhan valmistelu, joka koskee Hallundan tapausta. Lisäksi listalla on pari muuta murhan yritystä. Esimerkiksi pari viikkoa ennen Adriana-murhaa kolmikko yritti murhata Norsborgissa miehen autoon AK47-sarjatulella. Surkea sihti, autossa ollut mies haavoittui, vaikka autoa kohti ammuttiin ainakin lippaallinen.

Murhan suunnitteluja on useita, joita on aiottu tehdä ympäri Tukholmaa ja Västeråsissa. Kannattaa mainita sekin, että Adriana-tapauksen murhakohteina alunperin olleet kaksi jorkkia ovat itsekin vangittu epäiltynä murhan yrityksestä. Tarkoituksena oli kostaa heihin kohdistunut murhan yritys, mutta tuo murha epäonnistui ja kohde jäi henkiin. Kosto tehtiin Yokhannan lähipiiriin kuuluvaa miestä kohtaan, koska itse  Yokhanna oli niin sanotusti maan alla.

 

Tämän jutun ympärillä on yksi huomion arvoinen seikka. Nimittäin alamaailma tietää yleensä melko nopeasti kuka ja ketkä ovat ampujia, kun ammuskeluja tehdään. Nyt alamaailma oli hiljaa. Ei tullut upeita Tiktok-videoita kuinka ollaan kovia gangstereita, eikä rullaavia räppi-jollotuksia gangsterielämän hienoudesta. Eli jorkit pyrkivät kehuskelemaan teoillaan, mutta nyt oli hiljaista.

 

Korjaus: Ampumisessa ei käytetty AK47, vaan Skorpion-merkkistä asetta, josta kuva lisätty juttuun.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatima_darra

Mahtaa Arianan vanhempia surettaa, että koskaan tulivat Ruotsiin – Euroopan turvattomimpaan maahan. Jäämällä kotimaahan tyttö olisi todennäköisemmin edelleen hengissä ja iloksi perheelleen.

Last edited 1 vuosi sitten by fatima_darra
Faktoja

Niin noh, kotimaassaan ei saa lapsilisiä. Tosta meni nyt hyvät massit, ois vielä voinu lypsää ruotsalaisilta 6 vuotta.

Mr X

Kaikki hiekkaneekereitä,total turhaa väkeä,riesa ruotsille yötä-päivää. Tietty,asian voi tarkistaa steeehvan RÖVen,joka valehteli,ruotsi ei ole koskaan ollut turvallisempi. Ja lähettää a.stuppikull 2vk malmö lomalle ,kun hän myös valehteli D Trump .

Mr X

Ja stuppi tekemään ostoksia-hankintoja LÄHI-ITÄKESKUKSEEN,siellä RIKKAUTTA ja hei,me tienataan tällä,mukaan voi ottaa myös SUURAASI käteisen,näkemään rikkautta,kuinka afrikan apinat notkuu ja sandaaliväki rikastaa koko alueen.Ja näitäkö lisää ????

Trampas

Naruun.

Oloneuvos

Elinkautista leivotaan varmaan syytetyille ja sitä tulevat saamaan. Paljonko se ruotsissa tarkoittaa? No eipä se siitä mihinkään muutu kun uutta gangsteria pukkaa tilalle. Hurjaa on, sano hunttalan matti, vai miten se meni.

Musta tuntuu

Elinkautinen rangaistus on ankarin mahdollinen tuomio Ruotsissa, eikä sille ole laissa määritelty enimmäis- eikä vähimmäiskestoa.

Qroquius Kad

Tämän mukaan

https://sv.wikipedia.org/wiki/Livstids_f%C3%A4ngelse_i_Sverige

Ruotsissa on elinkautista istuttava 10 vuotta, jonka jälkeen voi hakea Örebron käräjäoikeudelta vuosituomioksi muuttamista. Muutettu tuomio on vähintään 18 vuotta
.
Lähde on harmillisen epämääräinen;
ei kerro tuleeko se 18 vuotta alkamaan hakemuksen hyväksymisestä vai jo tuomion alusta, jolloin loppuistuttavaa olisi minimi 8 vuotta.

Edelleen epäselväksi jää, tuleeko siihen muunnostuomioon automaattisia 2/3-lyhennyksiä tai ensikertalaispuolituksia.

Lisäksi hallitus voi armahtaa elinkautisesta.

Qroquius Kad

Tuo ase ei ole mikään rynnäkkökivääri, vaan kompakti konepistooli:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vz._61_%C5%A0korpion

seant

Ruotsissa ei ole paljon tunnistekuvia julkaistu, mutta kun poliisia kohtaan toimitaan, niin kuvia on pilvin pimein, tunteeko joku pt lukija, soitto11414.
https://polisen.se/aktuellt/hjalp-polisen/2022/oktober/polisen-vill-identifiera-personer-som-synts-vid-upplopp-i-rinkeby/
Kuvia ei saa kopioida, mutta poliisin sivun linkin jakamisessa ei näytä kieltoa olevan.

Trampas

-.-

Last edited 1 vuosi sitten by Trampas
Trampas

Yay!!! Monokulttuurisuuus ja tilastojen rikkautus. WOOOOW!!….

Trampas

Eiköhän täää ollut tässä.

Lallukka

Ahdistavaa kun tuon näköiset mieleltään vialliset hullut saa laahustaa menemään miten huvittaa, kunnes juhaa tahi maijjaa sattuu aina lopulta leukaperiin.
Tuon-näköiset kuuluu vankilaan jossa homot niitä, saippuan- tiputtimisiiltaan vahdannoo!

Riku Rantala

MUT NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!

Trampas

Lisää kumipitsan päälle mällijuuston. On se kyllä eksoottista ja semmosta. Älkää kaikkia syyttäkö tosiaan, mutta…Meni lapasesta.

Last edited 1 vuosi sitten by Trampas
Faktoja

Ei ihme ettei osu, kaksi oikeanpuolista apinaa katsokaa silmiä.. Ihan eri suuntiin menee =) varmaan likinäköisiäkin molemmat mutta se ei oo ollenkaan gangstaa käyttää rillejä.

oi aikoja, oi tapoja

Huhujen mukaan teon takana Putin.

Jokeri

Ei hätää! Ruotsi on humaani maa, kohta nämäkin kamelinnussijat on taas raitilla rilluttelemassa!