Adriana-murhasta syytteet kolmelle uusruotsalaiselle gangsterille

Ampumispaikka Hallundassa.
Reilu kaksi vuotta sitten surmatun 12-vuotiaan Adriana-tytön tapaus on nyt saatu siihen pisteeseen, että Södertörnin käräjäoikeudessa luettiin perjantaina syytteet kolmelle uusruotsalaiselle gangsterille.

Elokuun 2. päivän yönä 2020 Botkyrkan gangstereilla oli sotatila. Hallundassa sijaitsevan 24/7 auki olevan Shellin ja McDonaldsin parkkipaikalle oli suunniteltu rynnäkkökivääri-isku, joka tehtiinkin.

Paikalle ajettiin varastetulla Audilla. Vänkärin paikan ikkuna rullattiin alas, ulos työnnettiin Skorpion-merkkinen konepistooli ja ammuttiin useita sarjoja. Tarkoituksena oli tappaa kilpailevan jengin kaksikko, mutta sen sijaan hengiltä saatiin 12-vuotias tyttö Adriana, joka kuoli heti. Selkään oli osunut kaksi laukausta. Seitsemän muuta sivullista selvisi tuurilla. He olivat samassa suunnassa Adrianan kanssa, mutta eivät saaneet osumia.

Shellin valvontakamerakuvasta näkyy kuinka tuli avattiin kohti McDonaldsin parkkipaikkaa.

Tekijät tietenkin kiistävät teot, mutta esitutkinnan mukaan rynnäkkökivääriä pidellyt ampuja ei oikein hallinnut asetta istuvasta asennosta liikkuvan auton ikkunasta, joten tulitus oli puhdasta roiskimista. Itse ampumiskohteet olivat seisoneet noin parinkymmenen metrin päästä Adrianasta, mutta kohteiden suuntaan ei ollut tullut laukauksia. Ampumisessa käytettiin kuvan asetta.

 

Teosta syytetään nyt kolmea jorkkia. Tämän porukan ympärillä tapahtuu. Raatoa tulee kuin heinää elonkorjuussa. Jo yksin tämä parin vuoden aikana, kun juttu on ollut auki, niin poliisi on tutkinut sivujuonena useita murhia.

Päätekijä on 30-vuotias Maykil Yokhanna, joka on jengin jonkinlainen päällikkö. Mies on Tukholman Vårbyn gangstereita. Yokhannaa on yritetty itseäänkin ottaa päiviltä useaan otteeseen. Tunnetuin yritys on 2020 tammikuussa Kungens Kurvassa sijaitsevalla huoltoasemalla tapahtunut yritys, jolloin Yokhanna istui autossa vaimonsa ja kaverinsa kanssa. Autoa kohti avattiin tuli. Kaveri kuoli, vaimo selvisi miten kuten ja itse tappokohde Yokhanna konttasi pensaikkoon itkemään, mutta ei saanut naarmuakaan.

Poliisi on pelastanut ainakin yhden kerran Yokhannan hengen. Keväällä 2020 kun Enchro-chatti murrettiin, niin poliisi sai tietää, että Yokhannaa vastaan oli suunniteltu murhaisku ja poliisi noukki suunnittelijat koppiin epäiltynä murhan yrityksestä.

Kaksi muuta syytettyä ovat 24-vuotias Benjamin Mahdi ja 32-vuotias Hassan Mohammad. Molemmilla pitkä rikosrekisteri, jossa merkintää kaikista mahdollisista rikoksista, mitä gangsteri nyt ylipäätään voi tehdä.

Maykil Yokhanna, Benjamin Mahdi ja Hassan Mohammad.

Nyt oikeudessa syytekohtina on murha, murhan yrityksiä ja murhan valmistelu, joka koskee Hallundan tapausta. Lisäksi listalla on pari muuta murhan yritystä. Esimerkiksi pari viikkoa ennen Adriana-murhaa kolmikko yritti murhata Norsborgissa miehen autoon AK47-sarjatulella. Surkea sihti, autossa ollut mies haavoittui, vaikka autoa kohti ammuttiin ainakin lippaallinen.

Murhan suunnitteluja on useita, joita on aiottu tehdä ympäri Tukholmaa ja Västeråsissa. Kannattaa mainita sekin, että Adriana-tapauksen murhakohteina alunperin olleet kaksi jorkkia ovat itsekin vangittu epäiltynä murhan yrityksestä. Tarkoituksena oli kostaa heihin kohdistunut murhan yritys, mutta tuo murha epäonnistui ja kohde jäi henkiin. Kosto tehtiin Yokhannan lähipiiriin kuuluvaa miestä kohtaan, koska itse  Yokhanna oli niin sanotusti maan alla.

 

Tämän jutun ympärillä on yksi huomion arvoinen seikka. Nimittäin alamaailma tietää yleensä melko nopeasti kuka ja ketkä ovat ampujia, kun ammuskeluja tehdään. Nyt alamaailma oli hiljaa. Ei tullut upeita Tiktok-videoita kuinka ollaan kovia gangstereita, eikä rullaavia räppi-jollotuksia gangsterielämän hienoudesta. Eli jorkit pyrkivät kehuskelemaan teoillaan, mutta nyt oli hiljaista.

 

Korjaus: Ampumisessa ei käytetty AK47, vaan Skorpion-merkkistä asetta, josta kuva lisätty juttuun.