Tenstan somalihörhäkkeille pikku nuhteet kahdesta murhasta

Fishy ja Sixty.
Tenstalaisen gangstajengin kaksi johtohahmoa tuomittiin pieniin nuhteisiin kahdesta murhasta. Hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomioita, mutta siltikään lusittavaa ei jää kuin muutama kitunen vuosi.

Tenstassa majaa pitävä somaligangsterien jengi on keksinyt itselleen leikkisän jenginimen, “Hjulstabarnen”, Hjulstan lapset. (Hjulsta on Tenstaan kuuluva kaupunginosa). Porukka on yleisesti vähemmän tunnettu, mutta alamaailman arvioiden mukaan tästä porukasta kuullaan vielä pitkään – niin kauan kuin siellä ollaan elossa.

Hjulstan somalilapset olivat sotajalalla viime toukokuussa, tästä seurasi, että yksi tunnettu gangsteri teloitettiin Hjulstassa tämän kotiovelle. Seuraavan kerran uraata huudettiin elokuussa kun gangsterit yrittivät tappaa kaksi muuta gangsteria. Tämä onnistui/ epäonnistui 50/50, sillä toinen kuoli, toinen jäi toistaiseksi henkiin.

Porukan tekosiksi arvellaan ainakin kahta muutakin murhaa, mutta koska näyttöä ei ole löytynyt, niin ne eivät ole edenneet edes syyteharkintaan.

Näistä kahdesta mainitusta murhasta, ja muista pienemmistä jutuista istuttiin käräjiä jo aikaisemmin kesällä. Molemmat olivat tekoaikaan 20-vuotiaita, joten alennusta tuli enemmän kuin tammikuun alennusmyynneissä Halpahallissa miesten kalsareista.

  • Muhsin Ibrahim Hussein, alias “Sixty”: syyksi luettiin kaksi murhaa. Hussein olisi saanut oikeuden mukaan elinkautisen, jos olisi ollut täyttänyt tekoaikaan 21 vuotta, mutta koska ei ollut niin sekä käräjä- että hovioikeudessa 13 vuotta 10 kuukautta vankeutta.
  • Abdikarim Dahir Ibrahim, alias “Fishy”: syyksi luettiin murha ja avunanto murhaan. Tuomio korotettiin kympistä 13 vuoteen ja 10 kuukauteen, eli sama kuin Sixtyllä.

Molemmat ovat posessa nuorisolain mukaan 1/3 tuomiosta, eli käytännössä sellaiset rapiat neljä vuotta tulee lusimista kahdesta murhasta, jotka pystytään oikeudessa näyttämään toteen.

 

Molemmat nuorukaiset ovat tunnettuja gangstereita jo varhaisesta teini-iästä. Kun toinen kuuluisa somalitappajien jengi “Dödspatrullen”, kuolemanpartio, oli muutama vuosi sitten voimissaan, niin Sixty ja Fishy houkuteltiin toimintaan mukaan kahvinkeittäjiksi. Sieltä on imetty oppi ja viha suurin piirtein kaikkea kohtaan.

Jos jotain positiivista hakee näiden somalihörhäkkeiden touhuista, niin se on kai se, että niillä on melko tiivis sisäpiiri, jossa ne leikkivät kovista vähän kuin keskenään. Ollaan miehekkäästi sotajalalla jotakin toista jengiä vastaan. Eivät siis tämän takia ihan suoraan ehdi kiusaamaan koko ajan tavallisia ihmisiä.