Uusruotsalaiset muslimit Iranin huivimellakoiden keskustelusta: Rasismia!

Masha Amini.
Mielenkiintoista seurata länsimaissa asuvien muslimien reaktioita Iranissa tapahtuviin suuriin huivimielenosoituksiin. Kun puhutaan islamista, niin ehkä pitäisi enemmänkin katsoa juuri länsimaalaisten kehitysmaista tulleiden muslimien reaktioita asiaan.

Iranin huivimellakat alkoivat siitä, että viime kuussa iranilainen nainen 22-vuotias Masha Amini joutui Teheranissa moraalipoliisin kiinniottamaksi. Aminin huivi oli väärin puettu, eli hän rikkoi hyvin tiukkoja islamilaisia naisten pukeutumissääntöjä.

Amini pahoinpideltiin poliisin partioautossa ja hän oli tämän jälkeen tajuttomana, kunnes kuoli myöhemmin samana päivänä sairaalassa. Poliisi ilmoitti omaisille ensin, että Amini tullaan vapauttamaan, kunhan hän ensin käy uudelleenkoulutusleirillä. Myöhemmin ilmoitettiin, että kuolema johtui sydänkohtauksesta.

Sittemmin on tullut esille, että kuolinsyy oli pahoinpitelystä aiheutuneet ruumiinvammat.

Kohta tämän jälkeen alkoivat ensimmäiset mielenosoitukset, jotka ovat nyt kuukauden aikana saaneet valtavat mittasuhteet. Kaupungeissa pidetään suuria mielenosoituksia, joissa ihmiset vaativat naisille vapautta. Naiset riisuvat huivejaan ja polttavat niitä. Myös muualla maailmassa on ollut tukimielenosoituksia, joissa musliminaiset ovat polttaneet huivinsa.

 

Seurasin huvikseni muutaman viikon ruotsalaisia sosiaalisen median muslimisivuja, joita ylläpitävät uusruotsalaiset ja jäsenet ovat lähes poikkeuksetta islamilaisista kehitysmaista tulleita muslimeja.

Asiasta on keskusteltu melko vähän, mutta yleinen mielipide on se, että huiveja polttavat musliminaiset ovat huikentelevia huoria. Monet julki-imaamit painottavat, että kunnon musliminainen tottelee miestään ja pitää huivia päässään. Näissä lausunnoissa ei suoraan oteta kantaa Iranin tapahtumiin, mutta onhan se nyt selvää, että tällaisessa tilanteessa se on ihan puhdas kannanotto, vaikka itse Irania ei lausuta.

Astetta pidemmälle menee Malmössä puuhakerhoa pitävä islamilainen antirasistinen yhdistys Ammanah. Sen puuhapirkko Valley Ghanem, joka on myös rasismin tutkija, kertoo mm. Expressenille, että rasismia (!).

– Länsimaissa tätä keskustelua huiveista ylläpitävät ihmiset, jotka yksinkertaisesti eivät välitä ollenkaan Iranin naisista. Heidän tarkoituksenaan on kritisoida islamia ja muslimeja. Mutta mitä tahansa tapahtuu jossakin toisessa maassa, niin sillä ei ole mitään tekemistä miten me tänään harjoitamme uskontoamme Ruotsissa.

Edelleen Ghanem kertoo:

– Ihmisen on voitava kritisoida hallitusta. Mutta tätä taistelua huiveja vastaan ei voi tukea ilman, että tukee samalla islamfobista agendaa. Huivin pitäminen on kuitenkin länsimaisen vapauden perusta.

 

Kyse taitaa olla siitä, että länsimaissa asuvat muslimit ovat tyytyväisiä huiveihin ja islamiin. Mutta islamilaisten maiden joukossa saattaa olla maita, kuten Iran, jossa ihmiset haluavat heittää pois uskonnon ylisuuren kontrollin ihmisten elämään.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
SS-koppalakki

”Huivin pitäminen on kuitenkin länsimaisen vapauden perusta”

Se länsimainen vapaus kyllä vähitellen katoaa mikäli se lähtee suvaitsemaan sellaistakin suvaitsemattomuutta jota tuo hiustenpeittämispakko edustaa,

VMP

Kannattaa muistaa, että huivia pitää koraanin mukaan ”naisten” käyttää siinä iässä kun niistä tulee ”miesten” mielestä houkuttelevia. Nyt voitte katsella kadulla minkä ikäisiä tytteleitä nuo kulttuurikuninkaat himoitsevat…

Reijo Ruotsalainen

Tuossa kävin kesemmällä useammallakin kekkereillä ja festivaaleilla. Uusi asia oli että kaikkien sisääntuloväylät oli suljettu betonilohkareilla islamilaisien scanioihin valmistautuen. Voisiko näitä betonilohkareita kutsua islam-barrikaadeiksi, tai muslimi-esteiksi?

Artillery man

Kyllä. Aivan hyvin voi. Vai tietääkö joku jonkun muun syyn noille kulkuväylille asetetuille betonimöykyille, joita ei ennen aikaan ymmärretty käyttää ollenkaan noiden kesätapahtumien yhteydessä. Nuo ehdottamasi nimitykset noille esteille ovat niitä todella tarkasti kuvaavia ettei korjata tarvitse.

Tommy the Who

Ghanem saisi tunkea huivit hanuriinsa.

Artillery man

Ja voisi sitoa yhden tiukalle kaulansa ympärille lisäksi toisen pään huivista vahvaan oksaan.

jorma

Hölmölässä vihervassut ihannoivat myös huivien käyttöä. Eikös niillä ollut tässä joku teemapäivä sitä varten. Voisivat vastavuoroisesti käydä Iranissa pitämässä huivitonta teemapäivää, mutta eivät taida uskaltaa.

Huru-ukko

Joo, seurauksena olisi vakavaa hengenahdistusta moisesta päivästä.

piip. Ei onnistu

Niin. Se kuuluisa turvallinen tila. Sitähän ei muslimimaissa ole. Onkohan ylellä käytössä joku ydinvoimalaitoksen tapainen tila, missä todetaan kuka on turvallisesti aivopesty? Tai kyllähän ne selvittää, onko yksikin väärä sanottu somessa.

Ipso facto...

”. Huivin pitäminen on kuitenkin länsimaisen vapauden perusta.”

Pikemminkin muslimit ovat löytäneet länsimaisesta vapaudesta porsaanreiän soluttaakseen tänne oman kaikkea muuta kuin vapaan ideologiansa. Kun muslimeita on tarpeeksi, ottavat he vallan ja länsimaisella ihmisellä ei enää ole vapautta elää tavallaan.

Qroquius Kad

Se on tilan valtaamista ja vallatun tilan merkkaamista.

Samalla anetaan suora viesti noita elättävälle valtaväestölle:
”Naisemme jotka kulkevat rätti päässä ovat Hyveellisiä Naisia.
Teidän naisenne jotka kulkevat vailla rättiä ovat Huikentelevia Huoria joita meillä on oikeus raiskata!”

Ja länsimainen feministi huutaa vastaukseksi:
”Se on juurikin näin! Ah ihanaa!!”

Tapio

Niinpä kantaväestön taakkana on elättää tämä porukka ja naisten taakkana vielä lisäksi tulla raiskatuksi heidän toimestaan.

suomalainen insinööri

Jep. Olen tästä jo aikaisemminkin inissyt. Muistamme ne jutut valtamediassa, kuinka Abdullah kohtelee kun prinsessaa. Itseasiassa olin huomaavinani, että nämä jutut loppuivat kuin seinään sen jälkeen, kun hlinnassa, mullahi päätti rankaista fitnessprinsessaa. pariskunnan rakkaustarina loppui islamin tyyliin. Ja muistan mikä hiljaisuus oli. Väitän, että sossut/valtamedia/poliisi/järjestöt on MÄÄRÄTTY vaikenemaan näistä. Tai ehkä vaikeminen on väärä ilmaisu. Valehtelemaan. Minkä nyt monet tietävät.

Qroquius Kad

Tietysti heidät on määrätty vaikenemaan.
Eihän se väestönvaihto muuten onnistu kuten pitäisi.

Porkkana perseeseen

Vaikka KOKO muu maailma pitäisi islamkuteita ei pidä Pohjoismaiden hyväksyä niitä. Eivät kuulu meidän kulttuuriimme. Eihän SS-univormussakaan saa kulkea ympäriinsä vaikka se oli tärkein osa Saksan kulttuuria ja uskontoa.

Omassa kodissaan voivat pitää vaikka pakkopaitaa ja porkkanaa perseessä. Islamin hyysäämisen pitää loppua nyt, mielummin eilen, mieluiten jo ensimmäisestä joka asetti sandaalinsa Pohjolan maaperälle.

Joukkoraiskaus Malmössa:
”Flera personer har anhållits misstänkta för en grov våldtäkt i Kungsparken i Malmö.” Huiviakkojen miehet, poikaystävät, sukulaiset ja tuttavat vauhdissa?

Minä

Jos Ruotsissa asuva muslimityttö luopuu ”vapaaehtoisesti pitämästään” huivista, kyllä saa kuulla kunniansa, ehkä pääsee hengestäänkin, jos ei taivu. Ei saa länsimaistua.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Mr X

Islam+muslims= Total perseestä !

Teheran Cowboys

Total Perse Show!

kukavaan

Rasismi-kortin runsas käyttö heikentää sen tehoa. HS julkaisi 23.10.2022 jutun ”Räppäriä luultiin ravintolassa ruokalähetiksi: Uusi tietokirja valottaa, mitä arkipäivän rasismille voidaan tehdä”.Juttu ei ole maksumuurin takana eli HS halunnee julkisuutta asialle.
Jutussa mainitaan muun muassa Koko Hubara.

”Terveydenhuollon ammattilainen oli tiedustellut tapaamisen aluksi, puhuuko tämä suomea, vaikka hänen tietoihinsa on kirjattu Suomen lippu merkiksi kielitaidosta. Hubara kertoi tiedustelleensa, miksi tämä mahtaa kysellä moista. Tilanne oli Hubaran kertoman mukaan johtanut siihen, että terveydenhuollon ammattilainen oli alkanut itkeä. ”

Mitä tuossa tulikaan lehti tuli kertoneeksi. – Hubara oli itkettänyt terveydehuollon ammattilaista. Epäinhimillistä. Jutussa oli myös kuva kolmesta nuoresta naisesta, jotka ovat mielestään ruskeita.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009144284.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

kyllä aika menee nyt pitk

Tietääkseni jokaisella on vielä oikeus pyytää selvää suomea puhuvaa lääkäriä jne. Korostan selvää suomea. Itse olen puolikuuro. Eli kerran asioin ulkomaalaisen lääkärin kanssa. En ymmärtänyt mitään, mitä hän sanoi huono suomi. Koska luen huulilta, vaikka on kuulokojeet. Sitä eivät tajua kuin huonokuuloiset. No. Seuraavaksi sanoin suoraan, että suomalainen lääkäri. Vastaus oli, että aikanne menee 1,5 kk päähän. Haistakaa paska. Maksoin sitten sen yksityisen. Ja siihenhän tässä pyritään. Sama hammashuollossa. Luultavasti kamelienkin hampaat hoidetaan kuntoon, veronmaksajien rajoilla. Prkl.

kukavaan

Räppärin olisi pitänyt ilmoittaa, ettei ole ruokalähetti. Nyt hän erehdytti ravintolaa ja anasti ruokalähetyksen. Ravintola toimi vilpittömässä mielessä, räppäri ei.

Toivottavasti ravintola tekee tutkintapyynnön poliisille ja syyttää räppäri varkaudesta ja vaatia rangaistusta ja vahingonkorvausta. Räppärin teossa raskauttava asianhaara on, että ruoka-annoksen luovuttaja on voinut olla huonosti suomea ymmärtävä ja siten haavoittavassa asemassa oleva maahanmuuttaja.

Helsingin Sanomat julkaisi räppärin nimen.

Washbrush

Huiviin tahi burkhaan kääriytyminen on oma, vapaaehtonen valinta.
Kun valinnan on tehnyt ei kannata muuttaa mieltään. Etenkin, kun valinta on tehty 10- vuotiaana.
Meillä saa sukupuolen valita samanikäisenä taistolaisvihreiden tietojen mukaan. Voi valittaa vissiin leikkauksen jälkeen.

Vitt...Stadilainen

”– Länsimaissa tätä keskustelua huiveista ylläpitävät ihmiset, jotka yksinkertaisesti eivät välitä ollenkaan Iranin naisista…”

Tämä lausehan on sinänsä totta ainakin suvakkien kohdalta.

Joka kerta kun rasistit ovat näistä puhuneet, on sitä pidetty ”ratsastamisena” eikä asia ole sen enempää kiinnostanut.

Nyt sitten kun pääsee hyvesignaloimaan ja esiintymään miekkareissa asia yht’äkkiä muuttuikin taas tärkeäksi, noin viikon ajaksi.

Name

Islami ois muuten ihan hyvä uskonto mutta muslimit ryssi sen ?
Kaverin puolesta kyselen..hahhaa..
Koraani on kökkö kakkapökäle ja sen voisi yleishaitallisena tuotteena julistaa fatwaan.

Irmeli

”Huivin pitäminen on länsimaisen vapauden perusta” onko mitään kornimpaa kuultu..tietääköhän nämä muslimiäijät mikä on demokratia ja se yleensä länsimainen vapaus. Se on sitä että kun muslimityttö/nainen tulee/syntyy esim Suomeen niin hänen pitäisi olla vapaa ja itsenäinen. Itse päättää opiskelunsa, avioliittonsa, kenen kanssa ja onko muslimi vai ei. Asua yksin ilman avioliittoa jos haluaa, pukea päälleen mitä haluaa. Pukea uimarannalla bikinit, käydä esim. uimahallissa normaaleilla vuoroilla. Käydä tanssimassa seurustella nauttia nuoruudestaan, ilman että on alle 20vuotiaasta maha pystyssä joka vuosi, pakkonaitettuna jollekkin sukulaiselle. Siksi muslimit ei sovi länsimaihin enkä ymmärrä miksi tänne änkeevät, tai miksi niitä tänne niin hanakasti tuodaan, omine ahdasmielisine uskontoineen ja kunniakulttureineen. Me emme halua uskonnoksemme islamia. Toivon Iranin tytöille/naisille vapautta islamin ikeestä…

Josse

Tuo feminist Gehenna vain halusi päästä julkisuuteen sanomaan jotain, vaikka sitten kuinka päätöntä, päätömyydestä puhuminenhan on normaalia näille aavikkorotille.

Era

Jos se haluaa vain turvallista tilaa?

binance sign up

Thanks for shening. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY