Ammuskelut Södertäljessä alkoivat taas

Muutaman viikon tauon jälkeen Södertäljessä on taas aloitettu murhaaminen. Sunnuntai-illan rauhaa häiritsi 20-vuotiaan nuorukaisen hengiltä ampuminen keskellä katua.

Itsessään yksittäisistä ampumistapauksista ei jaksa enää kiinnostua, mutta Södertäljen jutuista kannatta pitää vähän kirjaa, sillä alamaailman arvion mukaan loppuvuosi tulee olemaan Södertäljen Monosen kulta-aikaa. Toivottavasti muistaa tankata autonsa valmiiksi ja muutama jerry-kannu Volvon katolle varuilta.

Tosiaan muutama viikko oli seesteistä aikaa, kunnes nyt viikonloppuna taas aloitettiin. Lauantai-iltana ammuskeltiin, mutta ainoa mitä jäi, oli tyhjät hylsyt. Luultavasti murhaa yritettiin, mutta sihti oli vinossa. Kunnes sunnuntai-iltana sitten saatiin yksi 20-vuotias mies hengiltä. Tapahtumapaikka oli Blombacka ja aika kahdeksan aikaan illalla.

Ammuttu retkotti kadulla monta minuuttia eikä kukaan uskaltanut mennä lähellekään. Joku soitti ambulanssin, jonka saavuttua paikalle yritettiin ensiapuhommia, mutta kohde oli jo poistunut rajan yli, joten edes helikopteria ei tarvittu paikalle.

Syksyn aikana Södertälje on ollut otsikoissa, kymmeniä ammuskeluja ja ainakin neljä tätä ennen hengiltä ammuttua. Ajankohtaisohjelmissa on keskusteltu paljon, että mikä mättää, miksi ammutaan. Kysymykseen ei kai ole yhtä oikeaa vastausta, ja tuskin kukaan jaksaa enää edes pohtia miksi ne ampuvat toisiaan. Ketä kiinnostaa.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Jaa että mikä mättää ja miksi ammuskellaan? Tällaisiakö ne pähkäilevät siellä Ruotsin TV:n keskusteluohjelmissa? Ovatko he tosiaan näin typeriä vai pitääkö sitä varten käydä Ruotsissa joku kurssi..? Summa summarum–> ammuskelut johtuvat tietysti hallitsemattomasta kehitysmaahanmuutosta, on päästetty sisään pohjoismaiseen yhteiskuntaan ihmisiä alkukantaisista kulttuureista, sellaisista maista joissa ongelmatilanteet hoidetaan väkivalloin, siis ts.tuliasein,usein Kalašnikovilla. Nämähän ammuskelivat lähi-idässä ilmaan kun innostuvat ihan pikkujutuistakin. Toki ruotsalaiset mielellään diskuteeraa, mutta mitä hyötyä siitä on kun aseet paukkuu kaduilla ja ruumiita tulee liukuhihnalta. Oliko tämä uhri nyt número 60.? Vielä viisi raatoa niin meikäläinen on arvannut tämän vuoden saldon oikein.

mari

*kehitysmaamaahanmuutosta piti kirjoittamani. On niin kammottavan pitkä yhdyssana ettei swiftkey-näppäimistö pysy aina mukana. Ajaako muuten Ruotsin Mononen tosiaan Volvolla? Vaiko sittenkin valkoisella pakettiautolla. Mitä niitä merkkejä nyt onkaan…Renault, Ford, Volkswagen, Toyota, Mersu etc.

mari

Joo, onhan niitä nähty Suomessakin. Usein ovat mustia Mersuja tai Volvoja. Ainaskin ne jotka minä olen nähnyt. Pakettiautot ruumiin kuljetuksille lienee harvinaisempia. Muutes Paavo, onko niin, että takavuosina hautaustoimistot käyttivät amerikkalaisia letukoita? Meikä diggailee kovasti vanhoista amerikkalaisautoista. Niillä on ikään kuin sielu ja ovat persoonallisen näköisiä, toisin kuin nykyautot joita ei enää edes erota toisistaan. Meillä oli Venezuelassa useita amerikkalaisautoja. Parhaiten on jäänyt mieleen se ihana Chevrolet Bel Air vuodelta -57. Muistan kun aurinko oli porottanut koko päivän, lämpöä oli 38°,ja auto oli talon edessä parkissa suoraan auringossa paahteessa. Se nahkapenkki! Se oli niin kuuma, että pienen tytön pylly paloi ja äidin piti ostaa lohdutukseksi jäätelö 🍦

mari

Niin, käytettiinkö menneinä vuosikymmeninä amerikkalaisia autoja? Sitä minä tarkoitin. Jostain on jäänyt mieleen, ehkä jonkun kertomana että hautaustoimistot käyttivät 60- ja 70- luvuilla amerikkalaisia autoja, mutta voihan se olla että minä muistelen kuulleeni taas ihan omiani…mikä ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

Antti Tifa

Odotan innolla, että kehareita varten kehitellään erityinen panssaroitu ruumisvaunu.
Klaanien välisissä kahakoinnissa ei olisi ihme, että reijitetään varmuuden vuoksi arkussa jo makaava vainaja, kuski sekä muutama omainen.
On ne niin saatanan dorkaa sakkia, sano.

defund v-YLE

Swedu-Monosen kannattais hankkia vanha ameriiikan koppi-ambulanssi tuunattavaksi. Siiinä olis tilaa tehdä kolme lavitsaa kummallekin sivuseinälle päällekkäin. Menisi mukavasti puoli tusinaa samalla kertaa. Ja jos olis kylmennyslaitteet, voisi jäädä sotatoimialueen laidalle parkiin odottamaan lisäasiakkaita. Niin, tai ajella oikean ambulanssin perässä poimimassa jäännösasiakkaat.

Äly hoi suvakit

On ne vaan niin typeriä. Ei kukaan täysjärkinen ihmettelisi syitä moiseen.

Uunot

Suomalaiset ovat vielä paljon typerämpiä kun matkivat perässä.

mari

Suomalaiset matkivat perässä kehareita?

Qroquius Kad

Valitettavasti.
Kyseessä on ns. wigger-ilmiö:
valkoiset teinit matkivat katunekruja, koska ne ovat niin maan cooleja.

mari

Niin no, teinit. Nuoret nyt ovat aina olleet radikaaleja sekä myös tyhmiä.

Qroquius Kad

Winston Churchill puki asian muotoon:
joka ei nuorena ole anarkisti, sillä ei ole sydäntä;
joka ei vanhempana ole konservatiivi, sillä ei ole aivoja.

Ei Sir Winston tiettävästi todellisuudessa koskaan lausunut niin, mutta tuo olisi voinut hyvin olla tyylinsä puolesta hänen suustaan.
Joka tapauksessa itse asia on aivan oikein.

Qroquius Kad

Yleisesti ottaen kyllä, joskin pieni anarkisti saattaa pilkahdella esiin aina joskus muistuttamassa menneestä nuoruudesta.
Mutta ennen kuin huomaankaan olen pelkkä raihnainen vanhus, joka päästelee mätiä munapieruja kun on syönyt tacoja, enkä edes syö tacoja.

Ana Tude

Siellä on taas suomikerholla suututtu kun toinen suomalainen vei sen nuoren naisen? Ainakin 90-luvulla sieltä sai pimsaa helpolla ja ei osunut ampumiset kohdalleni pl. räkäpäitä tuli nasauteltua perille asti heti kun naisen luo pääsi ja aamulla lähtiäiseksi uudelleen romanttiset rakovalkeat ennen poistumista paikalta.

Matukan Perusolemus

Onhan se itseasiassa ihan järkevää vain keskustella ongelmasta koska itse ongelmalle ei voida tehdä mitään mullistavaa eikä oikein ole edes rahkeita. Millä heität ulos 100.000 matukkaa saatikka miljoonan?

Keskustelu osoittaa että asiaa pohditaan. Jos oltaisiin vain hiljaa sitä kritisoitaisiin. Siispä jatkamme puhumista.

Vaikka sossu ruokkisi matukkaa tuhatlappusilla päivittäin tekee matukka silti rikoksia, se nyt vain on näin. Ei matukka voi elää mitään Svensson- elämää, hänellä ei ole siihen kärsivällisyyttä eikä taitoja.

Qroquius Kad

Kun miehellä on ongelma, hän haluaa siihen ratkaisun.
Kun naisella on ongelma, hän haluaa puhua siitä tai oikeammin sen ongelman aiheuttamasta tunnetilasta, joka on ongelmaa tärkeämpi.

Kun naiset päästetään johtamaan, kokoonnutaan puhumaan ongelmista.
Ensin kokoustajat, niin miehet kuin naiset tuovat esille kaikki ongelmat.
Kun miehet odottavat, että ongelmille aletaan etsiä ratkaisua puheenjohtajatar julistaa kokouksen päättyneeksi.

Kun miehet huutavat, etteihän tässä nyt perkelevie tehty ongelmille mitään naiset katsovat hyisesti nenänvarsiaan pitkin:
ongelmathan käsiteltiin juuri!

Niistä puhuttiin.

E.H

Tulee mieleen..Tåmåhån on kuin kuvaus suomen tämänhetkisen hallituksen työskentelystä..

mari

Epäilen, että kommentti oli ainakin osittain tarkoitettu minulle. Tarkoitin kritisoida ruotsalaisia siitä, että he keskustelevat miksi ammuskellaan. Se on ihan selvää jos yhtään tuntee niitä vieraita kulttuureita joita Ruotsissa paljon esiintyy. Mitä näille asioille voi sitten tehdä? En minä tiedä. Sanoisin, että turha pyristellä kun on jo housuissa. Mutta ruotsalaisilla on jo pitkään ollut mahdollisuus vaikuttaa vaalien kautta asiaan mutta eipä ole näyttänyt kelpaavan. Toki on tunnettava hiukan ruotsalaisen sielunmaisemaa sekä keinotekoisella rasismilla kyllästettyä yhteiskuntaa jotta ymmärtää miksi heillä on niin korkea kynnys äänestää ruotsidemokraatteja. Kun media, poliitikot, julkkikset jne jatkuvasti toistaa kansalaisille kuinka pahoja rasisteja he ovat, se luo häpeän tunnetta.

Huru-ukko

Siinä mielessä näille pitäisi opettaa ampumaurheilun jaloa taitoa, tai sotimisen, ihan miten vaan, että se on pupu ja paukku. Ehkä sivullisetkin saisi vähemmän osumaa kun ammuttaisi ns. tähdättyjä laukauksia eikä roiskittaisi hehtaaripyssyllä, etä kunhan sine päin sojottaa ja silmät kiinni liipaisinta painaessa niin ei pelotaa ihan niin paljoa. Nykytyylin lie omaksuneet sieltä entisestä kotimaastaan paskastanista.

mari

Nyt on oltava rakkaan Huru- ukon kanssa rakentavasti eri mieltä. Ei näille puikuloille nyt sentään sotilaskoulutusta aleta antamaan. Jonakin päivänä he kääntävät aseensa meitä kohti, ovat koulutettuja ja aseistettuja. No, onhan ainakin meillä armeija joka hoitelee tuollaiset puikulapäät mennen tullen, mutta Ruotsista en ole ihan vakuuttunut vaikka heillä päteviä aseita ja asetehtaita onkin. Mutta onko heillä niitä jotka uskaltavat painaa liipaisinta…

Siis oikeasti, jos jotain edes haluttaisiin yrittää tehdä, pitäisi saada tiukat kiristykset kansalaisuus lakiin. Lopetetaan se naurettava passien jakelu. Olisi edes toivoa saada jonkin verran porukkaa ulos. Nythän Saksa suunnittelee helpotuksia kansalaisuuden saamiseen. Ei näytä sielläkään menevän perille terroristi-iskuista huolimatta.

Huru-ukko

Voi mari-muru. Nyt en osannut ilmaista ajatustani ja tarkoitustani selvästi. En ainakaan ymmärrettävästi ja syy on yksin minun.
En tarkoittanut, että mitään sotilaallista koulutusta, vaan ja ainoastaan ns. tarkkuusammuntaa. Eli tähtää maaliin ja laukaise. Maali n tässä tapauksessa se naapuri/kilpailijajengin tyyppi. Eli ei roiskita “hehtaaripyssyllä” pitkin ppikin lähiötä tms. gettoreviiriä joissa saattaa, huom! saattaa kuljeksia erinäisistä syistä myös kantissvenssoneita.
Eli kun ammutaan tähdättyjä laukauksia naapuriganstoihin, silloin osumat sattumasivullisiin vähenevät. Luulisin?
En ole kylläkään varma asiasta. Mutta, no kunhan ehdotin. Helppo on olla maalla viisas kun merellä vahinko sattuu, el hyvä se on täältä sisä-suomesta kommentoida ruuhka-ruåtsin ampumisia.

Huru-ukko

Jos haluat mari, niin voit laittaa mulle meiliä myös suoraan. PT:ltsaat osoitteen luvallani.

kukavaan

Jospa ne ampuvat elokuvatyyliin 1) pistooli lappeellaan tai 2) lonkalta.

Qroquius Kad

Selvästikään eivät tähtää, ainakaan kunnolla.
Sama juttu kuin Suomen mustalaisilla, mutta Ruotsin kemumatut osuvat kuitenkin useammin, ehkäpä siksi että kylvävät lyijyä kerralla enemmän kuin mustalaiset.

gateio

I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/ru/signup/XwNAU