Kaikki Ruotsin 2022 taksiraiskaajat olivat uusruotsalaisia

Kaikki ruotsalaiset taksikuskit, jotka ovat saaneet oikeuden tuomion naispuolisiin asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, ja menettäneet taksikortin, ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Samnytt teki tutkimuksen, jossa käytiin läpi kuluvan vuoden tammi-marraskuun väliset taksikortin perumiset, joissa kortti peruttiin rikoksen takia. Tapauksia oli yhteensä 370 tapausta.

19 tapauksessa kortti peruttiin asiakkaisiin tai muihin ihmisiin kohdistuneiden rikosten takia. Kaikki 19 olivat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Näistä yhdeksästätoista 14 oli syyllistynyt seksuaalirikoksiin. Tässä porukassa kuuluisin on sarjaraiskaaja Abdirashid Adan Mohamud, joka raiskasi useamman naisen taksireissuillaan.

Raiskaustaksin kuljettajalle pienet nuhteet seksuaalirikoksista

Seitsemän muutakin kuljettajaa oli syyllistynyt raiskaukseen ja kaikki yhteensä kahdeksan raiskaavaa taksikuskia olivat kotoisin islamilaisista maista. Loput olivat muunlaisia seksuaalirikoksia, joissa naispuolisia asiakkaita oli joko uhattu raiskata tai muuten kohdeltu sillä tavoin, että teko täytti esimerkiksi seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön.

Lopuissa viidessä tapauksessa asiakkaan kimppuun oli käyty muuten vaan, yhdessä tapauksessa kuljettaja oli raivostunut parkkipirkolle.

Loput kortin menettäneet menettivät taksikorttinsa muiden rikosten takia, kuten esimerkiksi liikennerikosten, tai rikosten takia, jotka eivät liittyneet suoraan taksitoimintaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments