Gangsterisota joulupäivän murhan jälkeen alkoi

Räppäri Dumlen ampumisen jälkeen Tukholmassa on ollut pari päivää täysi rähinä päällä: käsikranaatit ovat lentäneet ja luodit laulaneet haikeaa hoosiannaa.

Tiistai-iltana räjäytettiin Tukholman eteläisessä Enskedalenissa pommi kerrostalon ala-aulassa. Tai rappuun heitettiin käsikranaatti, joka tuhosi rappukäytävän alaosat remonttikuntoon.

Eipä tarvi tse olla kummoinen Poirot, että osaa yhdistää kaksi asiaa: rapun eräässä huoneistossa asuu samaan jengiin kuuluva uusruotsalainen kuin missä Dumlekin liikkui. Tätä henkilöä käytiin nyt varoittamassa, seuraavaksi lähtee pää. Siinä sivussa rapussa asuvat muutkin ihmiset saivat osallistua uusruotsalaisten välien selvittelyyn.

Keskiviikkona aamuyöstä tulitettiin Gubbängenissä sijaitsevan kerrostalon huoneistoa pistoolitulituksella. Kymmenkunta laukausta ammuttiin, josta muutama kilahti ikkunasta läpi sisälle huoneistoon, loput osuivat talon julkisivuun. Ei henkilövahinkoja.

Mutta, samaa huoneistoa tulitettiin uudelleen keskiviikko iltana. Tällä kertaa ampujat olivat siirtyneet kerrostalon rappukäytävään ja aseetkin olivat järeämpiä: rynnäkkökivääri. Tulitus kohdistettiin huoneiston rappukäytävälle johtaneeseen ulko-oveen.

Tällä kertaa ampujat olivat nöössipoikia. Kuset menivät housuun kun AK lauloi reipasta räppiä: ratataataa. Ja paikalta poistuessa asekin jätettiin pensaaseen jemmaan, josta poliisi kävi sen noukkimassa kera DNA:n ja sormenjälkien. Kohta poliisi oli ottanut kiinni kaksi teini-ikäistä nuorukaista epäiltynä ammuskelusta.

Ei pojat näin, ei ollenkaan näin. Ideana tässä tietenkin on ollut se, että murhan yritykseen on palkattu rispekti-palkalla pari koulupoikaa, joille gangsterileikki oli sittenkin liian kovaa.

Poliisi löyti ampumisessa käytetyn aseen kerrostalon lähistöltä.

 

Joka tapauksessa samaa huoneistoa ammuttiin siis kaksi kertaa saman vuorokauden aikana. Tosin sihti aivan törkeän huono, ei osumia, ei henkilövahinkoja, ei mitään… vain veronmaksajalle lisää piikkiä. Huoneistossa hengailee tiettävästi muuan kolmekymppinen afrikkalainen, kovan puoleinen gangsteri ja murhamies itsekin.

Samoihin aikoihin tuon viimeksi mainitun ampumisen räjäytettiin muutaman kilometrin päässä Farstassa pommi. Räjähdyksessä kerrostalon ala-aula vaurioitui remonttikuntoon.

Farstan pommi-iskun jälkiä.

 

Tästä pommi-iskusta tekee mielenkiintoisen se, että tässä rapussa asuu/ asui gangsteri, jota on epäilty vuosi sitten murhatun räppäri Einarin murhaajaksi. Poliisilla tosin ei ole ollut näyttöä viedä asiaa eteenpäin, mutta tällainen voimakas huhu on liikkunut jo pitkään.

Tämän näköinen jorkki oli pommi-iskun kohteena. Miehen arvellaan olevan myös räppäri Einarin murhaaja.

Nyt kun tuossa mainittiin räppäri Einar, niin nämä viime päivien teot vaikuttavat jotenkin pyörivän juuri Einarin ympärillä. Joulupäivänä murhattu räppäri Dumlen arveltiin olevan houkutuslintu, joka houkutteli Einarin murhapaikalle. Eilisessä Farstan pommi-iskussa pelottelun kohde taas oli arveltu Einarin murhaaja. Alamaailma tietää miten asiat ovat menneet, ja nyt vaikuttaa alkaneen jonkinlainen puhdistus.

Huhu kertoo myös, että useat uusruotsalaiset gangsterit ovat lähteneet Tukholmasta evakkoon. Monilla on nyt – suuntaan ja toiseen – pelko persiissä, että aivot saattavat löspähtää kenttään todella herkästi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments