Al-Qaida kehottaa muslimeja terrori-iskuihin Ruotsissa ja Tanskassa

Al-Qaida on julkaissut kehotuksen terrori-iskuun Ruotsia ja Tanskaa vastaan kostona koraanin polttamisista. Asiasta kertoo tanskalainen militantti-islamin tutkija Tore Refslund Hamming.

Hammingin mukaan Al-Qaida julkaisi eilen viestin, jonka mukaan islam on nyt sodassa Ruotsia ja Tanskaa vastaan kostona koraanin polttamisista. Viesti tuli julkisuuteen Al-Sahab-nimisen islamilaisen mediayhtiön kautta.

Kolmisivuisessa viestissä kerrotaan mm, että koraanin polttamiset ovat hyökkäys kaikkia muslimeja vastaan ja muslimeilla vastaavasti on velvollisuus hyökätä aggressiiviisia ihmisiä vastaan. Koraanin polttamisten sanotaan olevan Ruotsin ja Tanskan hallitusten koordinoimia hyökkäyksiä islamia vastaan ja siksi Al-Qaida kehottaa ilolla kapinaan näitä kahta maata vastaan.

”Ruotsi ja Tanska eivät oppineet mitään Charlie Hebdosta”

Edelleen viestissä sanotaan, että Ruotsi ja Tanska ovat kaksi pientä halveksittavaa maata, jotka eivät muodosta kuin kaksi pientä pistettä maailmankartalla, joiden väkiluku ei ole edes kymmenesosaa maamme väestöstä.

Loppupuolella viestissä kehotetaan hyökkäyksiin näitä kahta maata ja niiden etuja kohtaan. Erityisesti diplomaatteja kohtaan toivotaan iskuja.

”Oi muslimit Ruotsissa, Tanskassa ja kaikkialla Euroopassa – koston velvollisuus on asetettu teille”

Hammingin mukaan tilanne on huolestuttava ja samaa sanoo ruotsalainen islamilaisen maanpuolustuskorkeakoulun terrorismitutkija Magnus Ranstorp. Ranstorpin mukaan juuri viittaus Charlie Hebdoon antaa aihetta ottaa uhkaus vakavasti.

Myös somalialainen muslimjärjestö Al-Shabaab on kritisoinut voimakkaasti koraanien polttamista, joten terrorismia saattaa olla odotettavissa sieltäkin suunnalta.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Al-Qaida kehottaa muslimeja terrori-iskuihin Ruotsissa ja Tanskassa […]